מה עושים?

ולגבי ה SMS חזרה

בהמשך לדברים שכתבתי: אבא יקר, אני אכן הומו. מקווה שתלמד ותבין כי אין כאן אפשרות של בחירה או שינוי ותשמח שאני מאושר וכי טוב לי. מיחל ליחסים חבריים וטובים ביננו. לדעתי זה משדר אסרטיביות, בטחון ותקווה ליחסים תקינים ביניכם. כיון שהצהרת שאתה חילוני, כל נושא הדת ב SMS מיותר.

הבעיה שהוא פנאט ומשוגע ודרמטי (כמו ששמת לב)

ושהוא לא יודע שום דבר על חיי האישיים כי אנחנו פשוט לא בקשר הוא לא יודע איפה אני גר מעולם לא ביקר אצלי לא יודע במה אני עובד מה למדתי מה אני אוהב לאכול וכו אז למה שידע דווקא את זה מכל הדברים בעולם? אבל אולי זה לטובה כל הסיפור.

אם יש לך תקווה שאי פעם יהיה קשר חיבה ביניכם

אתה כן צריך לדבר איתו בשפה שלו, שהיא שפת הדת. בדרך כלל הנאור יורד לרמתו של החשוך בתקווה שיום אחד יוכל להיות קשר חיבה ביניהם. אם וויתרת סופית על קשר חיבה בינך ובין אביך, אז אין טעם לתקשר איתו כלל.

אם כך, התשובה הנכונה לSMS שלו

אם כך, לשם מה להיות חבר שלו? לשם מה להיות איתו בקשר בכלל? עבורך הוא אדם זר. מה אכפת לך אם אדם זר יודע או אינו יודע שאתה הומו? אם כך התשובה הנכונה לSMS שלו היא מר X הנכבד, אבי, אני מכיר באבהותך עלי, אך בגלל הזרות שבינינו, אין אני מרגיש צורך לדון בשאלות אישיות שלך לגבי. בכבוד, Y

מדוע לא להגיד לו שהוא הומו?

אין כל סיבה להתבייש במה שאינו ניתן לשינוי וחלק כל כך מרכזי מהחיים. סמס כפי שאתה מציע רק מחדד את העוינות והזרות.

הבחור אמר שהוא אינו שואף לחיבה ביניהם

לדעתי, אבהות ללא חיבה, היא זרות מוחלטת ,ואז אין הצדקה לקשר בין האב והבן יותר מאשר קשר בין שני אנשים שנפגשו באקראי. אני עדיין חושב שאם הבחור בכל זאת רוצה ליצור יחסי חיבה בינו ובין אביו, הוא צריך לפנות לאביב בסגנון מתובל בדת, שהוא השפה המוכרת לאבא.

למען השם תן לי הסבר מה מהות

/tapuzforum/images/Emo27.gifהניק הארוך ושובר השיניים שבחרת לך וסליחה מראש על הבורות.

ענה לך נכון תל אביב10. זו הפרעה שפתחתי עליה

בלוג (יש קישור בחתימה). כמו הרבה מילים רפואיות שבאות מיוונית או לטינית.. זה אכן שובר שיניים. אעזור לך: טריכו טילו מאניק

yenergy

New member
ואוו. קשה

יש סיפור בגמרא על תנא או אמורא אחד שהלך בדרך וראה אדם נורא מכוער. הנה הסיפור נוסח האגדה 1. תנו רבנן: לעולם יהא אדם רך כקנה ואל יהא קשה כארז. 2. 'מעשה שבא רבי אלעזר בן רבי שמעון ממגדל גדור מבית רבו, והיה רכוב על החמור, ומטייל על 3. שפת הנהר. ושמח שמחה גדולה, והייתה דעתו גסה עליו, מפני שלמד תורה הרבה. נזדמן לו 4. אדם אחד שהיה מכוער ביותר. 5. אמר לו: שלום עליך רבי! 6. ולא החזיר לו. 7. אמר לו: ריקה, כמה מכוער אותו האיש! שמא כל בני עירך מכוערין כמותך?! 8. אמר לו: איני יודע, אלא לך ואמור לאומן שעשאני "כמה מכוער כלי זה שעשית". 9. כיון שידע בעצמו שחטא, ירד מן החמור ונשטח לפניו, 10 ואמר לו: נעניתי לך, מחול לי! 11. אמר לו: איני מוחל לך עד שתלך לאומן שעשאני ואמור לו: "כמה מכוער כלי זה שעשית". 12. היה מטייל אחריו, עד שהגיע לעירו. יצאו בני עירו לקראתו, 13. והיו אומרים לו: שלום עליך רבי רבי, מורי מורי! 14. אמר להם: למי אתם קורין רבי רבי? 15. אמרו לו: לזה שמטייל אחריך. 16. אמר להם: אם זה רבי - אל ירבו כמותו בישראל. 17. אמרו לו: מפני מה? 18. אמר להם: כך וכך עשה לי. 19. אמרו לו: אף על פי כן, מחול לו, שאדם גדול בתורה הוא. 20. אמר להם: בשבילכם הריני מוחל לו. ובלבד שלא יהא רגיל לעשות כן. 21. מיד נכנס רבי אלעזר בן רבי שמעון ודרש: 'לעולם יהא אדם רך כקנה, ואל יהא קשה כארז'. (תענית כ ע"א) הייתי שולח לו את הסיפור שיבין. מכיוון שהוא אביך, אני חושב שמן הראוי לנקוט בגישה פייסנית טיפה, אבל אסרטיבית. זה אולי הפתרון. מכיוון שהלכתית אסור לבן להוכיח את אביו, אולי מהסיפור הוא יבין שמה שעשה לא בסדר... אבל - בהצלחה.

סיפור יפה ומוסר השכל מצוין. אולי אשתמש בזה.

תודה! תוכל להרחיב על "הלכתית אסור לבן להוכיח את אביו" ? ומה עם יש לי הרבה על מה להוכיח אותו?

leopold5

New member
לא קל.

זה לא קל שלא נותנים לנו את הזמן והשהות לקבל החלטות בזמן שנוח לנו. מעניין למה הוא שאל. אולי הוא באיזשהו מקום כבר מוכן להתחיל להתמודד עם הנושא? אולי זו הזדמנות? בהצלחה. אני מתאר לעצמי שאלה לא ימים קלים.

עדכון - התווסף לי עוד קצת מידע שעונה על שאלות

מסתבר שלפני שהתקשר אליי, התקשר לאמא שלי (הם גם לא ממש בקשר) הוא שאל אותה את אותה השאלה והיא - שיודעת אבל מבינה שצריך להיזהר אתו - אמרה לו "לא" אז הוא ענה "אוקיי, תודה, אני אטפל במי שלכלך". ואז הוא התקשר אליי וההתחמקות שלי כנראה הסגירה... מסתבר שגם לה הוא כתב SMS שמאשים אותה על שלא שיתפה אותו, שאומר שהוא "בוש ונכלם ובא לו למות". ועוד פנינים. הלכתית, מותר לי להגיד לו שימות?

הלכתית חד משמעית אסןור לך להגיד

/tapuzforum/images/Emo27.gifשימות, ככתוב: "מקלל אבעו ואמו מות יומת" אז למה לך לקלל. המצב די עדין ועליך לדעת לכלכל את מעשיך ודיבוריך.

avitano

New member
אל "תאשים" אותו

כי זה לא נכון, זה לא בגללו, נולדת ככה סביר להניח, ואם לא, אתה לא יודע אם זה בגללו או שלא בכל מקרה אם הוא שאל אותך ככה בטלפון אולי הוא סתם לקח את זה טיפה בבאסה אבל לא נשמע שהוא ממש לקח את זה קשה הוא גם ענה לך ב SMS כי הוא התאכזב מהתשובה, שזה הגיוני שהורה יקבל את זה ככה אבל מצד שני הוא לא ניתק קשר מאמין שזה רק עניין של זמן ואז יהיה בסדר

למעלה