אפשר לבקש מהקצב שיחתוך אותו לרוחב...הם קוראים לזה אוסובוקו הודו, יוצא מצויין בתבשיל.
גם השוק השלם אפשר לבשל כצלי בסיר, עם ירקות שורש, בצלים, שום, פלפל שחור, מלח, פפריקה, יין, ומעט רסק עגבניות לעיבוי הרוטב.
לגבי הקצב.
זה מה שנקרא הודו אדום ולבטח יקח יותר כסף עבור הפירוק.
אבל בעזרת סכין חדה עם שפיץ אפשר לפרק בבית ,נכון זה קצת קשה.
אני מצליח לפרק והמעצם עושה מרק צח.
לבריאות מאיר כרמיאל
יש שוקיים של זכר ושל נקבה, הנקבה קטנים יותר ומשקל כל שוק סביב ה-500 גרם, הזכר כפול במשקל, לגבי בישול השוקיים ברוטב אין לי מוסג למה כולם חושבים שיש צורך בבישול ארוך, שוקי ההודו נקבה מתבשלים בדיוק כמו עוף צעיר מה שאומר סביב השעה ורבע, לגבי הזכרים הבישול מעט ארוך יותר, מה גם שאני לא ממליץ לבשל שוקי זכר, דבר נוסף קחי בחשבון שבשוקי ההודו ישנם עצמות רבות וגידים שלא כמו בשוקי העוף. לא ממש נעים להתעסק בזמן האוכל. לכן מומלץ לקנות שוק מפורק ללא העצמות כך את יכולה לחתוך ולהכין גם גולש או מוקפץ או צלי ויש עוד אפשרויות. אם תרצי אתן לך מתכון או יותר.
בהצלחה.
1/4 ק"ג גרגרי חומוס מושרים ללילה ומבושלים עד לרמת רכות כשעה וחצי אפשר להשתמש בתחליף של סנפרוסט בכמות של שקית או 2 קופסאות שימורים
1 ק׳ג שוקי הודו ללא עצמות חתוך לקוביות
2 בצלים גדולים קצוצים
4 שיני שום כתוש
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (לאוהבי חריף)
קורט קינמון
אופן ההכנה:
לטגן בסיר את הבצלים עד להזהבה להוסיף את הפלפלים האדומים ולטגן כ-4 דקות, להוסיף את השום ולאחר דקה להוסיף את גרגרי החומוס ובשר ההודו להוסיף מים עד כיסוי ולבשל כשעה, להוסיף את התבלינים לערבב ולבשל עוד כ-10 דקות לטעום ולתקן תיבול, להגיש בתוספת אורז לבן, או פתיתים.
לצקת את הרוטב לקערה, להוסיף את מיץ הלימון והפפריקה החריפה, לערבב את הרוטב, להוסיף את קוביות הבשר לערבב כך שכל הקוביות יצופו ברוטב ומושרות בו, להכניס למקרר מכוסה בניילון נצמד למשך כשעתיים, לאחר מכן לחמם תנור על פעולת גריל, להכניס את הבשר לתבנית ולצלות כ-25 דקות.