מה עושים עם כסף בעו"ש?

Siroi3212

New member
מה עושים עם כסף בעו"ש?

אני משער שהיו אינספור נושאים בדיון אבל אני רוצה להתאים את עצמי למצב הריאלי של היום
אני חייל משוחרר ויש לי בעו"ש סכום המוערך ב 40 א שקלים, אני אתחיל לעבוד בקרוב והסכום צפוי לגדול, השאלה שלי היא מה עושים עם הסכום הזה? נותנים לו לשכב בעו"ש?
אני סבור כי אי אפשר להרוויח כסף מבלי לסכן אותו אך עם זאת - מה מומלץ לעשות? תודה!

ai21

New member
יפה מאוד על השאלה וכל הכבוד על החסכנות.

אני אצא מנקודת הנחה שהכסף מיועד למטרה חיובית כמו תואר או עסק
ולא לצרכנות: קניית אוטו, דירה, או בזבוזים.

אם זה המצב - אמור להיות תאריך יעד משוער שבו תצטרך את הכסף. תנסה לשער מהו.
לאחר מכן - לך לבנק, ובקש מהם ייעוץ פרטני שהם חייבים לספק חינם לגבי רמות סיכון ואפיקי השקעה(רק לבעל רשיון מותר לייעץ ספיציפית).
לאחר מכן תוכל לבחור:
או לעשות את הרכישה בנוחות דרך הבנק, תמורת עמלות שערורייתיות,
או לתת לחברת ביטוח לרכוש אותם דברים זאת תמורת עמלות פחות שערורייתיות אבל גבוהות,
או לפתוח "חשבון מסחר עצמאי" (כנראה בחברת ביטוח או חברה בטוחה אחרת שמנפיקה קרנות פנסיה והשתלמות ולכן יש עליה רגולציה כבדה לטובתך) ולקנות אותם דברים (שמישהו מומחה מנהל) בזול בעצמך.

תחומי ההשקעה שאני מכיר וממליץ למי שלא מכיר:
תעדות סל (סט ממוצע סטטיסטי של ניירות ערך שצמודות למדד מסויים), מעולה להשקעות סולידיות, יכול להיות שגם לממוצע מניות.
קרנות נאמנות (כסף שמנוהל בידי מומחים, הלוקחים עמלה מסויימת ומנסים להשיג ביצועים טובים יותר מתעודת הסל).
אג"ח (הלוואה שנותנים למדינה או לחברה מסויימת) עם תאריך פרעון שמתאים לתאריך שלך (שניתן לרוב למשוך לפני הזמן אם יש צורך ללא קנס, אבל אולי עם רווח מופחת).

מניות ספיציפיות, מסחר באופציות (למעט כאמצעי הגנה מינימלי למתקדמים), מטבעות ומסחר יומי - זה רעל.
לא לגעת.

FineSilverMan

New member
בנוסף למה שנאמר

גם אני קיבלתי לאחר הצבא סכום דומה ובהתחלה רכשתי אג"ח ממשלתי שנתן לי תשואה סולידית מאוד.
בהמשך השתמשתי בכסף לרכישת אופנוע. במבט לאחור, יכול להיות שהיה עדיף להשתמש בכסף למטרות אחרות.
&nbsp
בגדול, יש את עניין "הזמן של הכסף". הכסף היום לא שווה את הכסף מחר. כי המחר פחות וודאי... כדי לעבור מהיום למחר, משתמשים בריבית.
בכך שאתה נמנע להשתמש בכסף היום, אתה זוכה לריבית מאחר. כלומר אתה נותן את החיסכון שלך לאחר והוא מחזיר לך בהמשך את הכסף פלוס ריבית.
&nbsp
אז אתה צריך לשאול את עצמך מה יעשה אותך מאושר.
ולתכנן כראוי את צעדיך הבאים.
&nbsp

למעלה