מה עושים עם ילדה בת שנתיים ו-3 שלא אוכלת?

זואי74

New member
לפי הדיווחים מהגן - כמעט לא אוכלת שם כלום

מסכימה איתך שהיא נראית בסדר גמור
היא רזה אבל לא שלד (אם כי היא הולכת ונעלמת...) , אבל כולם מסביב מלחיצים אותי.
כשקיבלנו את הפדיאשור נאמר לי על ידי הדיאטנית שפחית אחת מחליפה ארוחה אחת, וכך אני עושה - נותנת לה פחית אחת במקום ארוחת הערב שלא אכלה.

dafnapo

New member
סליחה על הבורות..

ואם היא אוכלת ארוחת ערב? בתקופה שקדמה להפסקת האכילה שלה היא גם קיבלה פדיאשור? יש לזה סיבה מיוחדת? הדיאטנית זה מעכשיו?

זואי74

New member
הדיאטנית זה מלפני חצי שנה

כשהייתה מאושפזת בבית החולים אחרי הניתוח שעברה, במחלקת הילדים נלחצו קצת מהאחוזון הנמוך של המשקל שלה ושלחו אלי דיאטנית לייעוץ , ששמעה מה היא אוכלת ואמרה שבסך הכל התפריט שלה יפה בריא ומאוזן (זה היה כשעוד הייתה אוכלת...) אבל המליצה על הפדיאשור כהעשרה קלורית, ולמקרים שהיא "מדלגת" על ארוחה. לפני שהפסיקה לאכול היה לנו מרשם אבל כמעט לא השתמשתי בזה כי היא אכלה יפה, רק בשבועיים האחרונים אני נעזרת בזה להשלמת חוסרים. אם היא אוכלת ארוחת ערב יפה כמובן שלא אתן לה את זה בנוסף.

dafnapo

New member
תודה על ההסבר

עכשיו זה נשמע יותר מובן. חוזרת להצעתי המקורית - בדיקה רפואית, להמשיך להציע מאכלים ישנים ואהובים וחדשים ואסתטיים ולא ללחוץ. ועוד רעיון - לפעמים ילדים אוכלים טוב יותר כשהם מסובים לשולחן יחד עם בני גילם. נסי להזמין חבר/ה למשחק אחה"צ + ארוחת ערב

אד י

New member
לדלג על ארוחה זה בסדר גמור

ולהיות באחוזון נמוך זה גם בסדר גמור. כל עוד היא לא יורדת מאחוזונים ונשארת באותו אחוזון.

אם היא מדלגת על ארוחה זה כי כנראה היא לא רעבה, לתת לה פיצוץ של קלוריות לפני השינה בגלל שלא אכלה שלוש ארוחות ביום, נראה לי לא נכון.
מי אמר שחייבים לאכול שלוש ארוחות ביום ?

זואי74

New member
מסכימה איתך לחלוטין

היא שומרת על אחוזונים , והיא בסדר גמור, רק תסבירי את זה לאחות טיפת חלב, לסבתא שלה, לכל העולם כולו...
רק נגמור לברר עם הרופאה שהכל באמת בסדר כדי שאני אהיה שקטה , ונניח לה לנפשה.

jiminit2

New member
יצאו לה כבר הטוחנות האחוריות?

אם עדיין לא, נסי לראות מה מבצבץ. את מתארת בדיוק את ההתנהלות של הבת שלי כשיוצאות לה שיניים (אנחנו בדיוק שם עם הטוחנות האחרונות. רק שיגמר כבר!!). חוסר עניין במוצקים והתלהבות יתרה לבקבוק וזה לוקח באיזור שבועיים-שלושה. היא גם מחזיקה את הפה קצת עקום, כאילו נושכת את החנייכים מבפנים כנראה כדי לעסות אותם.
אגב, גם אצלי יש שני בקבוקים ביום - בוקר וערב. אני לא רואה בזה בעיה כי זה לא משפיע על התיאבון למוצקים. לגבי בקבוק הערב - אם הגברת אכלה ארוחת עקב טובה, היא מוותרת עליו. האדון מאוהב בבקבוק שלו בתנאי שהוא יושב עלי כשהוא אוכל ולכן ואני יודעת שזה משמש בעיקר לנחמה ופינוק. כל זמן שלא על חשבון האוכל הרגיל זה בסדר מבחינתי.

מתי הן יוצאות, הטחונות האלו??

עוד מעט שלוש, ואין סימן שהן מגיעות.
קצת מטורדת משום שאנחנו משפחה חסרת שיניים. סוג של מוטציה. כמעט לכל אחד מאתנו (האחים) לא צמחו כמה שיניים.

donatela

New member
שני בקבוקים ביום לא נורא בעיני בגיל הזה

חשבתי שיותר
בכל זאת שוה להוריד בקבוקים ולבדוק מה קורה כשהיא רעבה
בלי מאבקי כוחות, לא רוצה לא צריך
אני מאמינה שהיא תרצה
יתכן גם שינוי בטעמים (אצלינו זה קרה עם הכניסה לגן בגיל שנה)
נסי להציע דברים פשוטים כמו לחם או ביצה....

זואי74

New member
ביצה מקושקשת היה המאכל האהוב עליה,

הייתה טורפת ומסיימת עד הסוף כמעט בכל מצב ושעה.
עכשיו אפילו בזה היא לא רוצה לנגוע...אוכלת קצת מלפפון לארוחת ערב (גם זה היה אהוב עליה מאז ומתמיד), וזהו...

A S I S 6 8

New member
אני גם אצטרף לבוטות

ילד רעב - אוכל...
בגיל הזה אני כבר לא משתמשת במושג "מקשרת". היא כבר פעוטה ולא תינוקת. זה לא שהיא מקשרת או לא מקשרת, היא פשוט לא מגיעה למצב רעב. יום יומיים היא רעבה (אבוי יזדעקו הפולניות שבנינו) ואחר כך היא אוכלת.
תוספי תזונה - לא בצורת בקבוק אלא אבקות בתוספת למזון.
אם שתייה - אז מכוס. פחות השרשרת הקשר בין מזון לנחמה.
ללא ספק היא עוברת משהו: היא בגיל ההתבגרות הראשון שלה. איזה כיף לנו!
לי פחות קופץ הסיפור של משהו בריאותי או בישול מחלה: את מתארת מצב של כמה שבועות, לא נראה לי הגיוני שהיא לא תתלונן אם משהו מציק לה.
בהצלחה!

מיימיי5

New member
לגבי דילול.

קודם כל אומרים שממש, אבל ממש לא בריא לדלל את הסימילאק וחבריו ואני ממש לא מדללת.

יש לי שאלה:
אתן כל הזמן ממליצות על הדילול - למה בעצם? גם אצלי הילדה (בת 1.9 אוכלת 2 בקבוקים בלילה) וניסיתי לעצור לה את זה ולא הולך, אז אמרו לי לדלל. נו? אבל מה ייתן הדילול? ההרגל נשאר לה. היא יודעת שהיא מקבלת בקבוק עם סימילאק וממש לא יודעת אם יש שם 2 כפיות או 3 כפיות ואותי היא מעירה לשם קבלת הבקבוק (לא מפריע לי, היא ישר חוזרת לישון, מה גם שהיא מאוד רזה , אז שתאכל) אז מה הקטע של הדילול אם ההרגל בין כה נשאר כאמור ולא נקטע? זה ממש לא פותר את הבעיה מן השורש. אני מפספסת משהו?

לא מדללת ונותנת בכייף

אין לי שום בעיה שישתה פעמיים ביום מטרנה, לא מדוללת עם תוספת דייסה. הוא צריך קלוריות, הוא רגוע? מעולה לי!

מיימיי5

New member

בדיוק! גם אני מוסיפה דייסה לשתי הטוויגיות שלי.

ובאמת שלא אומרת זאת מביקורת, חלילה, אלא שאני באמת מנסה להבין בשביל מה לדלל, זה לא תורם במאומה להפסקת ההרגל. אין חצי הריון ! או שיש בקבוק או שאין בקבוק.

זואי74

New member
הרעיון של המדללות

הוא שזה בהדרגה יהפוך ללא טעים, והילד באיזשהו שלב פשוט לא ירצה ולא יבקש יותר כי לא יבוא לו על זה.

מיימיי5

New member
בכל זאת ניסיתי אתמול והיא הרגישה!!!

הרגישה את הדילול והוספתי לה והיא אכלה.

dafnapo

New member
לא חצי הריון

בשלב מסויים כשרוצים שהילד יעבור לתזונת מוצקים מלאה, אבל עדיין יש לו צורך פסיכולוגי (לא פיזיולוגי) בבקבוק לפני השינה, על מנת שהוא לא יאכל יותר מדי או על מנת שהוא לא יתמלא מהבקבוק נהוג לדלל את הפורמולה. אני דיללתי בחצי את הפורמולה לבנות שלי לפני השינה עד שלב שבו אמרתי להן שבמקום הפורמולה הן יכולות לקבל בקבוק עם מים.

למעלה