מה עושים עם ילדה בת שנתיים ו-3 שלא אוכלת?

מיימיי5

New member
איך הן תתמלאנה בדיוק? זה בקבוק במיטה.

רגע, יקירה, אבל הבנות שלי אוכלות ארוחת ערב (מוצקה) ב- 18:00-18:30 ואז בסביבות 20:00 נכנסות למיטה עם בקבוק, אז אין שום חשש שהן תתמלאנה מהבקבוק.

מה שכן, כשאופיר (מכורת הבקבוקים אצלי, חחח) לפעמים מבקשת (יותר נכון צורחת) לבקבוק בסביבות 17:00 ולא מוכנה שום מוצק במקום , למרות שאני מאוד מנסה ומציעה לה דברים אחרים, אבל היא משתוללת (אומרת לעצמי שמקסימום אקדים את ארוחת הערב), אז את מציעה לדלל לה את אותו הבקבוק ב- 17:00?

wings23

New member
עצה קטנה...

הבת שלי מגיעה מהגן מורעבת עם עיניים בחוץ למרות שהיא אוכלת כריך בשעה 15:30 בשעה חמש היא כבר גוועת.
אני נותנת כריך נוסף כשמגיעים הביתה ומכיוון שהבת שלי כבר בעלת הבית היא הולכת למקרר ומבקשה גם מעדן (דניאלה) וגם גבינה צהובה וגם אקטימל או יוגורט אחר..

כשסוף כל סוף מגיע 19:00 לארוחת ערב.. היא לא כל כך רעבה.. אז אני מכינה מה שתמיד אני מכינה והיא אוכלת כמה שבא לה ואני מציעה כוס חלב עיזים וממש מה שבא לה היא אוכלת.

הדבר היחידי שממש עכשיו גמלתי אותה זה מחלב עיזים בארבע-חמש בבוקר.. החלב עיזים אצלי הגיע כתחליף לבקבוק ועכשיו היא מקבלת אותו בשש וחצי-שבע

dafnapo

New member
אני מציעה

להציע לה מעדן יוגורט (לא מעדן שוקולד) או לדלל לה את הבקבוק.

A S I S 6 8

New member
לי מפריעה בעיה אחרת

להיכנס למיטה עם בקבוק. בלי קשר לחינוך, הרגלים, תזונה - לא חבל על השיניים? אני לא אשכח שבתחילת השנה הקודמת סיפר לי אבא של אחת הילדות בגן שהם אחרי טיפול שורש. ילדה בת 3.5. היא לא אוכלת ממתקים וזה אך ורק מבקבוק במיטה.
אין לי מושג איך הנקה עובדת בקטע הזה...

Koru

New member

גם הנקה לפני השינה בלי צחצוח שיניים זה לא דבר טוב לשיניים למיטב הבנתי.

A S I S 6 8

New member
באסה

לא בא לי להפסיק הנקת לילה. לא בגלל התזונה - בגלל השקט שהיא לא מעירה את דרור.
על המאזניים: לילה שקט מול סיכון בעששת....

אמאנחל

Member
מנהל
אני לחלוטין "לא קונה את זה"

לא הגיוני בעיניי שרק מבקבוק במיטה יש חורים בשיניים. הם לא מספרים משהו או שיש בעיה גנטית בשיניים. או שהילדה לא אוכלת ממתקים אבל כן אוכלת הרבה דבש ופירות יבשים וכו'. לא נראה לי שזה מהחלב.

בכל אופן הילדים הפרטיים שלי והאחים שלי ואני שתינו לפני השינה ולא צחצחנו אחר כך ובטח ובטח שבגיל שלוש וחצי לא היו לנו שום חורים.

dafnapo

New member
בטוחה שיש יותר מגורם אחד

לחורים בשיניים. הבנות שלי שתו סימילאק במיטה לפני השינה עד גיל שנתיים וחצי לפחות ואין להם חורים בשיניים

Koru

New member
בוודאי שיש גורם גנטי

יש אנשים (וילדים) שיותר מועדים ללקות בעששת. בטוח שהם צריכים להיזהר יותר. אצלנו שחצי מהמטען הגנטי לא ידוע, יש סיבה טובה לא לקחת סיכון, אולי לתורם יש נטיה לעששת?
ותרשי לי להעיר שנסיון של משפחה אחת (את, אחייך, ילדייך) זו לא בדיוק סטטיסטיקה מייצגת.. אני יותר מאמינה לרופאי השיניים. תגגלי "עששת הבקבוק" ותראי הרבה התייחסויות לנושא הזה, כולל החלק של הירדמות עם בקבוק חלב.

אמאנחל

Member
מנהל
ברור שמשפחה אחת זה לא סטטיסטיקה מייצגת

ועדיין משהו מוזר בעיניי בכל הסיפור הזה עם "עששת הבקבוק". אבל עברנו את הגיל, ובטח שאין לי כוונה להתעמק בנושא בשלב זה.

A S I S 6 8

New member
לי יש שיניים נוראיות.

דווקא בגלל זה אני עושה מקדם הגנה. אני לא היסטרית (אחרת הייתי מצחצחת למיקה שיניים אחרי הנקת לילה ואין מצב שאני עושה את זה) אבל משתדלת לחיות במודעות מסוימות למה זה יכול לגרום. בקשר לזוג הזה - לא הסתירו כלום, תזונה בריאה ומלאה וללא מתוקים או דומיהם. הם אפילו הקפידו שתצחצח שיניים לפני הבקבוק (-:.
אשריכם בשניים חזקות!

jiminit2

New member
אני גם לא מדללת

לא מבינה את זה. הרי הכמויות שנקבעו אמורות לשמור על יחס כלשהו עם האבקה בשביל כל המינרלים, הויטמינים ושות' אז למה לדלל? וזה באמת גם לא פותר את ההרגל של הבקבוק.
אנחנו בענייני צמצום כמויות תמ"ל כרגע. כבר ירדנו מ 300CC בערב ל 180CC. אבל אם מבקשים עוד אני בהחלט נותנת.
(מה שכן, אין אצלי בקבוקים באמצע הלילה או במיטה כדי להירדם).

Koru

New member
איסור הדילול רלוונטי לתינוקות שזה כל מזונם

שלא יתמלאו ממים בלי כמות מספקת של מזון (האבקה היא בעצם המזון ובדילול זה כמו לתת להם מים בנוסף).
זה לא רלוונטי למי שכבר אוכל.

למעלה