מה עושים עם הרווחים?

shay6748

New member
מה עושים עם הרווחים?

בארבעת החודשים האחרונים הצלחתי לעשות תשואה של 10%+ ע"י השקעה בתעודות סל של ת"א 100 והודו. ההשקעה בפרופורציות זהות. הרבה יודעי דבר המליצו לי לצאת כי "כבר עשיתי קופה" ובגלל "אפקטים פסיכולוגיים" בעקבות ההמלצות חשבתי להוציא את הרווחים (להשאיר רק את הקרן) ולהשקיעם מחדש בתעודת סל של סין. מה דעתכם על האסטרטגיה בה אני נוקט? האם יש אסטרטגיות חלופיות? לא חובה להתייחס דווקא להשקעות (סין,הוד,ת"א) אלא למהותן, אם כי אני אשמח לשמוע אפיקי השקעה אלטרנטיביים בתעודות סל בלבד.

כמה אפשרויות

יש לך למעשה מספר אפשרויות, אני מניח שאתה מודע אליהן אבל בכל זאת ארשום אותן (סך הכל הרי גם אחרים קוראים כאן את ההודעות): א. למשוך את כל הרווחים, להגיד תודה ולשים את הכסף באפיק סולידי לחלוטין (פק"ם, מק"ם, אג"ח מדינה וכו'). דרך זו מתאימ במיוחד למי שאיננו בטוח בהמשך הרווחיות של הנכסים שלו. ב. למשוך רק את הרווחים, להשאיר את הקרן ולהמשיך לשחק איתה, זאת במיוחד אם אתה מאמין שלטוווח הרחוק האפיקים האלה יעלו. ג. למשוך רק את הקרן, להשאיר את הרווחים ולהמשיך לשחק איתם. היתרון של דרך זו היא שלעולם לא תפסיד את הסכום הראשוני איתו התחלת. מצד שני גם הרווחים העתידיים (אם צדקת בכיוון) יהיו נמוכים יותר. ד. להישאר עם הקרן כולה באותה דרך (למעט אולי שינוי המרכיבים אם לדעתך יש צורך בכך). להציב סטופ-לוס ברור שימנע ממך הפסדים גדולים יותר ממה שתכננת. במקרה שלך הייתי ממליץ כאן לא על סטופ-לוס קבוע אלא על סטופ-לוס "צף" (Trailing stop) , להרחבה קרא מאמר שכתבתי בנושא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=29&a=70532&c=2087&sc=0&ssc=0 דרך זו מתאימה למי שיש בטחון די גבוה בהמשך עלית הנכסים שלו, גם מעבר למה שכבר הרוויחו. ה. להישאר עם הקרן ומידי פעם, כאשר אתה מאמין שהנכס שלך עומד לדשדש במקום, לכתוב אופציות רכש (CALL) על הנכס, במילים אחרות לבצע Covered Call . היתרון הוא שאם אכן הנכס מדשדש, תרוויח הרבה כסף מהפרמיה של האופציה, ואילו אם הוא ירד תפסיד אותו דבר שהיית מפסיד ממילא (ניתן גם להציב Stop-Loss). החסרון הוא שאם הנכס יעלה- תרוויח רק את הפרמיה ולא את מלוא העליה בה היית זוכה אילולא האופציות CALL . דרך זו מתאימה למי שמאמין שבתקופה מסויימת הנכס ידשדש, ואפשר לחנוך אותה מפעם לפעם, לא חייבים להיות באסטרטגיה כל הזמן.

shay6748

New member
אתה יכול להרחיב יותר על סעיף ה'?

אני לא ממש מבין למה אתה מתכוון....

בשמחה... ../images/Emo13.gif

ראשית חשוב להדגיש ששימוש באסטרטגיה הזו דורש הבנה בתחום האופציות והנגזרים, למי שלא בקי בתחום אני לא ממליץ להיכנס למים האלה לפני שלומדים אותו כנדרש. נניח שקנינו נכס מסוים, לדוגמה מניה, מדד, סחורה, מטבע, ריבית וכו'. אנו מאמינים שהנכס יאמיר ויעלה ומכאן נוכל לגרוף רווחים. נניח גם שבתקופה מסויימת אנחנו מאמינים שהנכס עומד דווקא לדשדש במקום, כלומר להישאר פחות או יותר באותה רמת מחיר ללא תזוזות אקוטיות בשערים (למשל אחרי עליות חדות, או בגלל סיבות כלכליות שיגרמו לו לכך, או בגלל איתות מהניתוח הטכני שלנו וכו'). איך ננצל ידע זה לטובתנו ונרוויח מהדשדוש? הרי אם נישאר עם הנכס, מחירו לא יעלה ולא ירד ולא הרווחנו דבר, אם נמכור אותו בוודאי שלא נפיק מכך תועלת. מה עושים? קיימים כיום מכשירים פיננסיים שונים שמטרתם להרוויח במקרים כאלה (וגם במקרים הפוכים כמו תנודתיות חדה לכיוון לא ידוע). למשל במקרה שלנו ניתן להישאר עם הנכס ובנוסף "לכתוב" (למכור בחסר) אופצית רכש (CALL) על הנכס הזה עבור אותה תקופה בה אנו מאמינים בדשדוש. אסטרטגיה כזו נקראת Covered Call . מכיוון שאיננני יודע עד כמה אתה מכיר את שוק האופציות אני ארשום כרגע רק את התוצאות ומשמעותן, אם תרצה פירוט נוסף תגיד לי. אפשרות ראשונה: הנכס אכן מדשדש במקום. במקרה כזה אופצית הרכש תניב לנו רווחים הולכים וגדלים כל יום של דשדוש, כי מחירה "נשחק" וזאת כתוצאה מירידת ה"תטא" (ערך הזמן) שלה. אם לדוגמה כתבנו אופציות ב 1000$ , הרי שביום הפקיעה של האופציה נשלשל לכיס רווח של 1000$ וזאת למרות שהנכס בכלל לא זז מהמקום! אפשרות שניה: הנכס ירד. במקרה כזה אמנם נפסיד, אבל זה יהיה בדיוק אותו הפסד שהיינו חווים אילולא כתבנו את האופציה, ובנוסף יש לנו עוד פרמיה בת 1000$ , כך שבהשוואה לאחזקת הנכס לבדו- מצבנו השתפר! (אבל חשוב לציין שאנחנו בהפסד...) אפשרות שלישית: הנכס עלה. במקרה כזה הרווח שלנו מוגבל ל 1000$ בלבד. וזאת בהשוואה למצב בו היינו מחזיקים רק את הנכס, ואז הייו מרוויחים את כל העליה שלו, שעשויה להיות מעל 1000$ . כשהנכס עולה בצורה חדה- ברור שהיה עדיף להישאר רק איתו ולא לחסום את הרווח... לסיכום זו אסטרטגיה שטובה עבור מי שמאמין בדשדוש או בעליות מתונות. יש עוד המון מה להוסיף על הנושא, כמו למשל באיזה מחיר מימוש ("סטרייק") לכתוב את האופציה ובאילו יחסים לעומת שווי הנכס ועוד, ההסבר כאן הוא על קצה המזלג.

shay6748

New member
אחלה תשובה

הבנתי אותה לאחר אי אלו קשיים (למכור בחסר?! - עשה לי בעיות בלוגיקה) אבל נראה לי שאני אשאר עם האופציה הפשוטות יותר. תודה בכל אופן. אגב, אילו אפיקי השקעה אגרסיביים יש שאינם מתואמים עם ת"א או סין?

אפיקי השקעה

השקעה ברוב צמדי המט"ח "הגדולים" איננה מתואמת בדרך כלל עם מדדי ת"א או הודו, כנ"ל השקעה ברוב סוגי הסחורות (נפט, זהב, סוכר וכו'). מצד שני שני התחומים האלה נחשבים ריסקיים וחלקלקים ודורשים ידע והכרות. גם מדד הניקיי ביפן לא הוכיח עד היום קשר מספק עם מדדי ת"א. כדאי גם להעיף מבט על תעודות הסל שנפוצו לאחרונה על סקטורים שונים בחו"ל כמו טכנולוגיה, אלקטרוניקה, מים, אנרגיה ועוד, אפשר להתווכח על סיכויי ההצלחה שלהם ומומלץ גם להכיר אותם, אבל הם עונים להגדרה שביקשת מבחינת אי-ההתאמה. הרעיון להוסיף לתיק מרכיבים שאינם מתואמים הוא לדעתי רעיון מבורך, או במילם אחרות להקטין את ה"בתא" (β) של התיק שלך. מצד שני לפעמים משקיעים עושים את זה בכזו דרגה של אומנות- שהרווחים של האחד מתקזזים עם ההפסדים של האחרים והתיק כמעט שלא מרוויח. לזה בדיוק התייחס מיודענו מילטון פרידמן בחתימה של מישהו כאן בפורום...

shay6748

New member
../images/Emo13.gif

תיקון קטן - אני מחפש מתאם אפסי ולא שלילי ובטח ובטח לא שלילי מלא. בעצם אני מחפש שלא הכל יעלה או ירד בבת אחת אלא שההשקעות יהיו בלתי תלויות אחת בשניה. תודה על הסיוע

למעלה