בשמחה... ../images/Emo13.gif
ראשית חשוב להדגיש ששימוש באסטרטגיה הזו דורש הבנה בתחום האופציות והנגזרים, למי שלא בקי בתחום אני לא ממליץ להיכנס למים האלה לפני שלומדים אותו כנדרש. נניח שקנינו נכס מסוים, לדוגמה מניה, מדד, סחורה, מטבע, ריבית וכו'. אנו מאמינים שהנכס יאמיר ויעלה ומכאן נוכל לגרוף רווחים. נניח גם שבתקופה מסויימת אנחנו מאמינים שהנכס עומד דווקא לדשדש במקום, כלומר להישאר פחות או יותר באותה רמת מחיר ללא תזוזות אקוטיות בשערים (למשל אחרי עליות חדות, או בגלל סיבות כלכליות שיגרמו לו לכך, או בגלל איתות מהניתוח הטכני שלנו וכו'). איך ננצל ידע זה לטובתנו ונרוויח מהדשדוש? הרי אם נישאר עם הנכס, מחירו לא יעלה ולא ירד ולא הרווחנו דבר, אם נמכור אותו בוודאי שלא נפיק מכך תועלת. מה עושים? קיימים כיום מכשירים פיננסיים שונים שמטרתם להרוויח במקרים כאלה (וגם במקרים הפוכים כמו תנודתיות חדה לכיוון לא ידוע). למשל במקרה שלנו ניתן להישאר עם הנכס ובנוסף "לכתוב" (למכור בחסר) אופצית רכש (CALL) על הנכס הזה עבור אותה תקופה בה אנו מאמינים בדשדוש. אסטרטגיה כזו נקראת Covered Call . מכיוון שאיננני יודע עד כמה אתה מכיר את שוק האופציות אני ארשום כרגע רק את התוצאות ומשמעותן, אם תרצה פירוט נוסף תגיד לי. אפשרות ראשונה: הנכס אכן מדשדש במקום. במקרה כזה אופצית הרכש תניב לנו רווחים הולכים וגדלים כל יום של דשדוש, כי מחירה "נשחק" וזאת כתוצאה מירידת ה"תטא" (ערך הזמן) שלה. אם לדוגמה כתבנו אופציות ב 1000$ , הרי שביום הפקיעה של האופציה נשלשל לכיס רווח של 1000$ וזאת למרות שהנכס בכלל לא זז מהמקום! אפשרות שניה: הנכס ירד. במקרה כזה אמנם נפסיד, אבל זה יהיה בדיוק אותו הפסד שהיינו חווים אילולא כתבנו את האופציה, ובנוסף יש לנו עוד פרמיה בת 1000$ , כך שבהשוואה לאחזקת הנכס לבדו- מצבנו השתפר! (אבל חשוב לציין שאנחנו בהפסד...) אפשרות שלישית: הנכס עלה. במקרה כזה הרווח שלנו מוגבל ל 1000$ בלבד. וזאת בהשוואה למצב בו היינו מחזיקים רק את הנכס, ואז הייו מרוויחים את כל העליה שלו, שעשויה להיות מעל 1000$ . כשהנכס עולה בצורה חדה- ברור שהיה עדיף להישאר רק איתו ולא לחסום את הרווח... לסיכום זו אסטרטגיה שטובה עבור מי שמאמין בדשדוש או בעליות מתונות. יש עוד המון מה להוסיף על הנושא, כמו למשל באיזה מחיר מימוש ("סטרייק") לכתוב את האופציה ובאילו יחסים לעומת שווי הנכס ועוד, ההסבר כאן הוא על קצה המזלג.