מה עושים עם העצבים? ? ?

מה עושים עם העצבים? ? ?

האם זה נכון להפסיק בבת אחת, או צריך לעשות זאת בהדרגה? אני מעשן מגיל 16 ואני בן 34, מעשן כ 2 קופסאות ליום. הפסקתי מאתמול .... העצבים מתחילים, מה עושים?

אלהלי

New member
אהלן לך..

אני הפסקתי לפני שבוע בבת אחת .. העצות שלי לעצבים(עוזרות באופן חלקי...)- להוציא אנרגיה :ריצות הליכות וכדומה למצוא כל מיני פרויקטים שבדרך כלל אין לך סבלנות או חשק לעשות (אני למשל סדרתי ומיינתי את הארון מקלחת ביום שישי בעשר בלילה..) להזכיר לעצמך שזה זמני ויעבור - לא נולדנו עם סיגריה.. ולבסוף - להתעצבן ולקוות שהסביבה תבין ותפרגן בהצלחה!!!

זולו60

New member
האם בבת אחת?

יש הממליצים להפסיק בהדרגה, כדי בעיקר להתמודד עם ההתניות קפה-סיגריה אוכל והסיגריה שאחרי ועוד ועוד. ויש ששיטה זו לא מתאימה להם ודווקא ההחלטה להפסיק בבת אחת יכולה להיות השיטה המתאימה להם. אני גם ממליצה לך לדפדף בפורום כדי למצוא רעיונות וחוויות של נגמלים אחרים בעיקר כשהיו בתחילת דרכם. אני בקרוב אצטרף אליכם. מחר מתחילה כדורי זיבאן. שאולי שמעת עליהם לחלק גדול מהנגמלים הכדורים עוזרים מאוד וזאת בתנאי שהם לא סובלים מתופעות הלוואי של התרופה בהצלחה

גלים111

New member
היי לך

אני הפסקתי בבת אחת לפני 4 חודשים. עישנתי 20 שנה, 2 חפיסות ליום... שאלת אם זה נכון או לא בבת אחת, אז אצלי זה היה נכון, כי לא עמדתי בהדרגתיות (הייתי נשברת וחוזרת לעשן המון) ואני גם לא מאמינה בתחליפי ניקוטין ושונאת כדורים, אז נשארה לי רק אופציה אחת- בבת אחת. אולי זה גם מתאים לך, תחשוב על האופציות שעומדות בפניך ותחליט. זה מאוד אינדיבידואלי. אתה שואל מה לעשות עם העצבים... שאלה טובה. אין הרבה מה לעשות, חוץ מלצאת לצעדות/ריצות ולקטר לכל העולם. לנסות להיות עסוק, לנתב את העצבים לכיוונים לא הרסניים... לשבת עם חבילת גרעינים ולפצח עד כלות... (אחר כך לעשות דיאטה...) מה שחשוב- שתדע שהקריז עובר לאחר כ-3 ימים. בשלב הבא מתחילה ההתמודדות הפסיכולוגית וההתנהגותית עם ההרגלים. בכל אופן, ההרגשה הרעה תחלוף, זה בטוח. בהצלחה!!!

מה את מתכוון ב"עצבים" ?

כשהדברים לא מסתדרים כמו שאתה רוצה ? לזה אתה מתכוון ??? או אולי לעוויתות שרירים שנובעות מעצבים שהקשר בינם לבין המוח רופף . אם זה בגלל שדברים לא מסתדרים, השאלה שלך לגבי "העצבים " בכלל לא קשורה לעישון או להפסקת העישון . זה קשור ליהירות והתנשאות ,אתה חושב שהכול צריך להתנהל כמו שאתה חושב ורוצה, ואם לא ,,,ווה ,ווה ,ווה ,העצבים עולים , הדם מתחיל לבעבע, קיטור פורץ מכל החורים . תתבגר, מי קבע שכל דבר צריך להסתדר בדיוק כמו שאתה רוצה ??? רק ילדים חושבים שהם מרכז היקום .

גלים111

New member
עצבים...

זה מה שמרגישים כשקוראים הודעה כמו זו שלך! תתבגר דביל. אם אתה רוצה להגיע לאנשים תילמד להראות קצת אמפטיה והבנה. בדרך שאתה הולך, תצליח רק להרחיק ממך אנשים. וסביר שכל מה שיש לך זה האינטרנט, ובמציאות אנשים באמת מתרחקים. אז תהנה לך ילד מתוסכל. תמשיך להעליב פה אנשים ותמצא עצמך לבד גם בפורום הזה.

גלים111

New member
סליחה, טעות...

לא הייתי צריכה להיגרר לפרובוקציות המפגרות של יונק מצוי. האמת- אני נכנעת. אחרי 4 חודשים ללא עישון אני מרגישה טוב וחשבתי שאוכל לתרום מניסיוני לאחרים. במקום זה, אני מוצאת עצמי מתרגזת מההודעות המפגרות של יונק ומנסה "לכבות שריפות", כדי שנגמלים חדשים לא ייבהלו ויברחו בגללו. אז בזאת אני מודיעה רשמית שאני פורשת. האווירה פה מגעילה והרמה ירודה להחריד, תודות ליונק. במקום שתהיה אווריה תומכת, יש התנצחויות והעלבות. לא מתאים לי. טוב, ביי לכולם. תחזיקו מעמד. המון המון הצלחה לנגמלים!!!

גליםםםם../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif

גלים, את לא פורשת!!!! אני צריכה אותך פה, בסדר? תתעלמי מיונק מצוי, הוא סתם מיפגר. לפעמיים הוא מביא איזה משפט טוב ואחרי זה מתחרפן. ככה זה איתו, תשימי לב. אז נתעלם ממנו וזהו. מי הוא בכלל שנותן פה עצות ויורד על אנשים? סתם איזה ליצן, עזבי. תחזרי לפה ומהררררר

אלהלי

New member
גלים אל תתני לו לנצח...

והאמת אני לא מבינה את הכעס והעצבים סביבו, האיש מסכן זקוק לרחמנו ולהמון אימפטיה. אין לי ספק כי הוא בודד מתוסכל וכלל וכלל לא מאושר או מסופק כפי שהוא מציג בתאוריות שלו (אלו שהצלחתי להבין)

פורמה

New member
הלוווו ?!

קודם כל תירגעי... תגידי לי מתוקה, מה אנחנו? כלבלבים? ככה את נוטשת אותנו? אבל.... אבל... אבל חשבתי שאת חברהההה שלנווווו חוצמיזה, האמת היא שגם אני דיי מרגישה שאין לי מה לחפש פה, כי אני לא ממש צריכה תמיכה עכשיו, וגם מרגישה שבטח אין לי הרבה מה לתת לאחרים, אבל אם נשכח מנושא הפורום, אחרי הכל, כמה זמן עוד צריך לעבור כדי שכבר נקרא לעצמינו פשוט - "לא מעשנים"... אני אישית (עדיין על קמצוץ זיבאן) מרגישה כבר יותר "לא מעשנת" מאשר "נגמלת", אז יהיה הנושא אשר יהיה, זו אחלה פינה לפטפוט. מישהו רוצה קפה??

גלים111

New member
איזה מתוקות ../images/Emo24.gif

איך עשיתן לי טוב יולי, אלהלי ופורמה... וואלה, אני מתחילה להרגיש שיש לי חברות חדשות! באמת אפשר להתעלם מהיציאות של יונק ולהמשיך לקשקש בינינו. אתמול הדם עלה לי קצת לראש, גם זה קורה לפעמים... אז אם לחזור לנושא גמילה, אני חייבת להודות שאתמול היה לי משברון. לא יודעת למה, אבל ממש ממש התחשק לי לעשן. פינטזתי על שכטה, רק אחת... אוף. ונזכרתי שידיד שלי סיפר לי שהוא ניסה להיגמל כמה פעמים, וכל פעם נשבר לאחר 4 חודשים (ואני "נקיה" 4 חודשים...). לרגע חששתי שאני עומדת להישבר, אבל אין סיכוי!!! קמתי הבוקר נחושה מתמיד. איזה באסה שעישון מזיק ומסריח ויקר ומגעיל, נכון? איזה כיף אם עישון היה בריא וריחני, ואם כבר שוקולד היה מרזה...
ובנושא אחר- אתמול חטפתי קריזה על המורה של הבת שלי (כתה ה'). יש להם ערב כשרונות צעירים והבת שלי התכוונה להופיע עם "שיר הפרחה" (עופרה חזה, זוכרים?). היא מה-זה מתוקה כשהיא שרה ורוקדת, לאכול אותה... אז המורה הפוסטמה שלה צינזרה את השירים ופסלה לה את השיר בטענה שהוא גס ולא חינוכי... מה אני אגיד לכם, אני הולכת להיכנס באם-אמא שלה היום. איזו התחסדות מזוייפת! שיר כזה נחמד. אפשר לחשוב שהיא שרה את "אנחנו דור מזויין"... הבת שלי כל כך בכתה, והבוקר לא רצתה ללכת לבי"ס. בסוף שיכנעתי אותה ללכת. אולי בגלל זה הייתי נואשת לסיגריה, לא יודעת. בכל אופן, כמו שסבתא שלי הייתה אומרת- "שאלה יהיו הצרות הכי גדולות שלנו"... אז שיהיה יום יפה לכולם, עם גשם בחוץ וחום בבית וריח של נקיון ואוויר צח!

אלהלי

New member
לא יאמן, אכן התחסדות לשמה..

וגם אותי זה היה מאד מכעיס.. ולו רק משום שזו הבחירה של בתך וארוע הוא ארוע כשרונות ולא שירי משוררים.

פורמה

New member
../images/Emo140.gif היייייי

אני בעד ששוקולד יהיה לא משמין. לגבי הסיגריות, הייתי שמחה לו היו אוריריות יותר ולא ממכרות או מזיקות, אז בטח הייתי מעשנת לפעמים כי אני אוהבת את סילסולי העשן, הם כל כך יפייייים כשהם יוצאים מהפה ומקצה הסיגריה.

אני אומר את האמת .

האדם היחיד שתוכלי לשלוט עליו ועל פעולותיו בהתמדה ועם תוצאות שיהיו לשביעות רצונך במשך כל ימי חייך הוא על עצמך . הכעס בעצמו הוא התמכרות . תחושת הרגיעה שמקבלים אחרי הכעס היא כמו התחושה של נרקומן שלקח מנה . כעס זה סוג של התגוננות -התפרצות מיידית שנובעת מפחד מלאבד שליטה או מלהיראות חסרי שליטה בעיקר על משהו שהוא אינו בשליטתנו , אבל האם התפרצות הכעס היא לא בעצמה איבוד שליטה ? כשאני טוען שאדם עצבני הוא יהיר ולא בוגר ,את מיד רואה את עצמך וחושבת 'אני יהירה ?!אני לא בוגרת ?! כך הוא מדבר ??? אני יראה לו מזזזהה', גילית שאת לא יודעת להגיב על הודעה שיש בה לכאורה פגיעה ואת רוצה להתגונן מפני פגיעה אפשרית (יכול להיות שניכוות בעבר מטענות על כך שאת יהירה ולא בוגרת ולכן את רגישה כלכך ),אבל האם את משיגה את המטרה שלשמה כעסת ,האם את מרגישה יותר מוגנת מפגיעה כזאת ? אחרי הכעס את מרגישה פחות יהירה ? אם לא, אז בשביל מה את כועסת ? זה לא מועיל לך ,את לא משיגה שום דבר בכעס .

פורמה

New member
עצבים = פתיל קצר

אף אחד לא חשב לרגע שדברים צריכים להסתדר תמיד כפי שאנו מצפים ויד עם זה עדיין מותר לנו לאבד סבלנות או את שלוות הנפש ולהתעצבן!!! ככככןן!!! וווה ווווהה בגלוווול, כמו מרוקאי אסלי, ואני בכלל פולניה. אז רק לילדים מותר להתעצבן כי רק להם מותר עוד לחשוב שהם מרכז היקום, ובעצם, רק להם מותר בכלל להביע רגש כלשהו. 'תעצבן, ליצחוק, להישתטות, לקנא, להעלב, לשמוח, לפחד, להיבהל, לאהוב, לשנוא וכו וכו וכו.. בבקשה, אתה יכול להסביר את עצמך טוב יותר? אני משוכנעת שלא הבנתי אותך טוב. מממ.... תראה כמה שעורי בית יש לך. מזל שסוף השבוע מתקרב. העבודה רבה, והחברים מחכים.

שליטה עצמית

יש רק רגש אחד שמותר לאדם בוגר לבטא כדי להשיג הצלחה בחיים והוא השמחה על התגברות על קושי והקושי חייב להיות במסגרת היכולות הטיבעיות שלו . כדי להשיג את הרגש הזה אסור לאבד סבלנות ואת שלוות הנפש ולבטא את אחד מהרגשות שציינת לפחד לקנא להיעלב להיבהל לשנוא להישתטות .

תודה לכולם בתקווה שההודעה הזו

תעלה למעלה... תודה לכם על התגובות, בינתיים כן נשברתי
רוצה לנסות שוב אבל זו ממש בעיה

היא עלתה ../images/Emo13.gif אז ככה....

הבעיה הגדולה היא שאם אני לא מעשן אני אוכל....ואוכל.... ומתמלא בעצבים. במיוחד בעבודה שלי שזו עבודה עם המון לקוחות, אני עובד משמרות לילה ורוב המשמרת אני מוצא את עצמי לוקח עוד ועוד סיגריה... אני מאד מקווה שבאמת אוכל להפסיק כי זה נראה לי הזמן הכי טוב להכות ברזל כל עוד הוא חם, יש בי את הרצון ואין בי את היכולת... אל תגידו לי קלישאות כמו אם אין רצון ....ובלה בלה בלה... תודה לכל המגיבים בתקווה שיהיה יותר טוב
לגביי התגובות של יונק רציתי להגיב לך איש, אך מכיוון שאתה בא לי ממש לא טוב- אוותר על כך. שיבושם לך.

גלים111

New member
בוקר טוב לך נסיך...

קודם כל, צריך לעשות משהו עם הכינוי שלך- ארוך מדי ויותר מדי "לא". אתה צודק שאם אתה במומנטום להפסיק לעשן, כדאי לך ללכת על זה. אז לא אעשה לך הרצאה על כוח הרצון, למרות שזה מצרך חיוני בגמילה
, וחשוב שתבדוק אם יש לך ממנו... אבל הייתי מייעצת לך לעשות לך סדר בראש. זה יכול לעזור לך להיות נחוש ולהחליט על הדרך. כלומר, תפרט לעצמך (אפשר גם לנו) מה הסיבות שבגללן אתה רוצה להפסיק לעשן, תחשוב טוב על כל אחת, עד כמה היא חשובה. ומול הרשימה הזאת, תפרט למה אתה אוהב/רוצה להמשיך לעשן או ממה אתה מפחד שיקרה אם תפסיק, ואז ננסה למצוא דרכים להתגבר על הקשיים. אתה בטח יודע שלא יהיה קל. אבל אחרי שעוברים את הקריז הראשוני (כמה ימים) יש הקלה גדולה, ואחרי עוד חודש, כבר אפשר לומר שהקושי העיקרי מאחורינו. בקיצור, אם בא לך תספר למה אתה רוצה להפסיק וממה אתה חושש. ועוד דבר- ממליצה לך להחליט מראש איך להיגמל ולקבוע תאריך. יש כל מני דרכים לגמילה, שאחרים כאן מכירים יותר ממני, אז אולי יוכלו לייעץ לך. אני ממליצה על גמילה "אכזרית" ללא תחיליפים וללא דרכי מילוט. רק זה עבד אצלי, ועבד מעולה!!! אה, ועוד משהו, אם אתה סובל מ"עצבים" אתה סתם יהיר (סתאאאאם...), לא, באמת- נראה לי חשוב שתברר לעצמך למה זה קורה, ותנסה ללמוד דרכים להירגע, מה עושה לך טוב... אני מתכוונת שעצם הגמילה ברור שגורמת לעצבנות-יתר, אבל אם אתה מרגיש שהעצבנות היא תכונה שמאפיינת אותך, יש דרכים ללמוד להירגע. ספר איך הולך, ושיהיה יום טוב!

למעלה