מה עושים ל-ע-ז-א-ז-ל ???!!!

אייזיס Y

New member
מה עושים ל-ע-ז-א-ז-ל ???!!!

אני בחורה אירופאית לבנה שנמצאת בקשר זוגי עם בחור אפריקאי. (פעם כתבתי כאן שאלות בקשר לקשר המעורב הזה וכו'..) הבחור שלי הוא הדבר הכי יפה ומושלם בעולם ואני מתה עליו ומאושרת איתו. (אגב, אנחנו לא גרים יחד אבל נפגשים כל הזמן ומדברים בטלפון לפחות פעם אחת ביום.) הבעייה היא שהוא פתאום התחיל לפתח התנהגות שאני מפרשת אותה כחוסר ביטחון או חשדנות-יתר או אני לא יודעת מה!!! אם הוא מתקשר והטלפון שלי סגור (כי הוא נמצא בטעינה או כי כבר מאוחר מאוד בלילה) הוא מתחיל "להיכנס לסרטים" ולאטרף של "למה הטלפון סגור??". הוא מנסה מיליון פעם להתקשר ובכל פעם שהטלפון עדיין סגור הוא נהיה מודאג/חשדן יותר ויותר. הוא לא מודה שהוא חשדן אבל השאלות שלו מסגירות את זה היטב. הוא יודע שאין לו בחיים מה לחשוש חלילה מבגידה שלי בגלל שדבר ראשון אני לא יכולה לראות ממטר שום גבר אחר ואני ממש מהופנטת ממנו ומעולפת עליו ואין מצב ששום גבר בעולם יזיז לי- כמו שאומרים, ודבר שני הוא יודע כמה אני נאמנה באופי שלי וכמה אני אישה של בית וחוץ מהעבודה והבית ואמא שלי והוא לא מעניין אותי כלום. לא יודעת! הוא פתאום מתחיל להגיד לי כל פעם שבאפריקה אם האישה בוגדת בגבר אז הגבר "מפוצץ אותה" / "מכסח לה את הצורה" וכו'.. ואני אומרת לו שלמרות שאני נגד אלימות באופן כללי אני מסכימה עם זה שאנשים בוגדניים (גברים או נשים) צריכים שיפוצצו אותם. בהחלט!. אבל אני לא יודעת מה מסתתר מאחורי המילים החוזרות האילה שלו.. שאלתי אותו אם נדמה לו לרגע אפילו שאני בוגדת או אבגוד בו -והוא אומר שמה פתאום ושהוא יודע כמה אני אוהבת אותו וכמה אני אישה נאמנה וכו'.. אז אני לא יודעת מה לעזאזל כל זה אמור להיות. הוא גם אמר לי ש"אם גבר חי עם הבחורה באותו בית -אז הוא יכול לוודא שהיא לא בוגדת בו".. (אולי כרמז לזה שאנחנו צריכים לגור יחד?) ואני אמרתי לו שזה ממש לא נכון בגלל שאם זוג חיים יחד באותו בית ואחד מהם "מחפש לעצמו" -אז הוא יימצא את שעת-הכושר לבצע את מעלליו גם בתוך הבית -כשבן הזוג לא נמצא, אבל אם זוג נאמן -אז אפילו שהם יהיו חיים במדינות שונות הם יישארו נאמנים לבני זוגם. זה לא עניין של מרחק אלא נאמנות וריספקט של אחד לשני ושל כל אחד כלפי עצמו כבנאדם נורמלי... היום למשל הוא התקשר אלי ועניתי ואמרתי "הלו" כמה פעמים והוא לא שמע כנראה וחיכיתי שהוא יתקשר שוב, והוא לא -אז התקשרתי אני והוא היה ממש פגוע כזה ושאל למה סגרתי לו את הטלפון בפרצוף. אמרתי לו שממש לא סגרתי אלא המשכתי להגיד "הלו" (בתקווה שהוא יישמע) עד שהטלפון נסגר מאצלו. הוא לא ממש "קנה" את ההסבר ושוב הרגשתי על תקן של "חשודה", המשכנו את השיחה כרגיל אבל אחרי הכל אני מרגישה ממש ממש מבועסת ובמצב רוח ירוד. נהייתי עצבנית וכל הערב לא היה לי חשק או עצבים לדבר או לשמוע אף אחד. עכשיו אני ככה יושבת ו"מפרקת" את המטען הזה מעל ליבי בתקווה לשמוע מכם עצה או מילה שתעזור לי להבין קצת או לדעת מה עושים הלאה. (אם הוא היה מדבר עברית הייתי צריכה לתת לו לקרוא את מה שכתבתי כאן -אבל לצערי הוא לא.) לילה טוב, בעצם כבר בוקר טוב כזה!..

seeyou

New member
מאוד דומה לסרט-The White Massai

האלמנטים הבסיסים כמו,חשדנות,קינא,נאמנות כבוד,קיימים בין בני הזוג בעוצמות שונות כאשר מדובר על תרבויות שונות,לחינוך יש משקל אחר. ההתנהגות שלך במצבים שאת מתארת מתפרשים אצלו שונה. אני חושב שההרגשה שלך שאת בתקן של "חשודה" יהיה תמיד(בגלל השוני בין התרבויות) אם את רוצה להחזיק בו את חייבת להיכנס לראש שלו ולהביט על העולם דרך המשקפיים שלו. יוסי

אייזיס Y

New member
נשמע הגיוני בהחלט ההסבר שלך. למרות שאני

.. לא מסכימה לשנות את העולם שלי ולהתחיל להסתכל דרך ה"משקפיים" שלו. אני ממש מתוסכלת!!! לעזאזל! אני אגב לא מכירה את הסרט אבל זה בהחלט נשמע מתאים.. נשבעת לך שהבנאדם הזה נהייה מיום ליום יותר "עם ראש בקיר" ואני מרגישה כמו איזה מישהי שחיה באיראן או אני לא יודעת מה. בלי להישמע גזענית: לפעמים אומרים שיש לערבים או לאיראנים ראש כמו אבן מבחינות רבות -אני חושבת שאצל האפריקאים זה הרבה הרבה יותר חזק- רק שלא מספיק אנשים "נתקלים" בקשרים עם גבר מהסוג הזה..

seeyou

New member
שווה לך לצפות בסרט

את צודקת שאצל האפריקאים זה הרבה הרבה יותר חזק. אני זוכר שהמצב דומה גם אצל הרבה עדות בארצנו. באופן כללי-אין זוגיות ללא בעיות אבל הבעיות מתרבות ו/או מתחזקות ככול שהשותפים לזיווג באים מעולמות שונים. את צריכה לבחור בין "האהבה" הזאת לבין החיים שלך תעשי את זה ליפני שיהיו לכם גם ילדים.

אייזיס Y

New member
נכון. ואני אכן אצפה בסרט...

אני ממש אוהבת אותו ואף פעם לא הרגשתי כל כך טוב וכל כך מתאים עם אף אחד שהיה לי. הכל היה כל כך יפה עד שהבנאדם התחיל "להתחרפן" לי ולהיות חשדן כזה ופרימיטיבי. זה לא מקובל עלי ואני מוותרת על כל האהבות שבעולם בעד להיות ולהישאר נאמנה למי ומה שאני.

מריוס זכריה

Member
מנהל
תחזירי דחוף את השליטה שלך על חייך!

את בדרך להכנס לבוץ עמוק ביותר, אם לא תתעשתי מהר. ואני ממש לא מתכוון למוצא או לצבע של הבחור, שבעיני הוא לא רלוונטי לסיפור. מה שרלוונטי הוא ש: (1) הוא קנאי חולני, ולא משנה מה יהיו הסיבות, ולא משנה מה דעותייך והתנהגותך. מה שאת מתארת הוא התנהגות כפייתית, שאיננה קשורה למציאות, וזה מה שמסוכן בה (בקיצור, זה מצב של אי-בריאות נפשית, אם להשתמש במלים נקיות). (2) שניכם מאמינים ברעיון מופרך ומסוכן, ואני מצטט: "אני מסכימה עם זה שאנשים בוגדניים (גברים או נשים) צריכים שיפוצצו אותם. בהחלט!" מאיפה הגעת לרעיון שיש אנשים שצריך לפוצץ אותם?!? האם את קולטת מה שאת כותבת כאן?!?!!! אם תחברי 1 + 2 תקבלי תוצאה מאוד פשוטה: מתישהו הוא הולך לפוצץ אותך, בלי קשר לאמונות שלך ולהתנהגות שלך ולנאמנות שלך. ככה הוא מאמין, ואת אפילו מסכימה אתו, והוא, מצד שני, נמצא בקשר די רופף עם המציאות ומעדיף את הפנטזיות שלו על פניה - כלומר בפעם הבאה שהפלאפון שלך מתקלקל, הוא כנראה יפוצץ אותך... בנוסף, הוא לוחץ עליך לעבור לגור איתו יחד. שלא תעזי לעשות צעד כזה, שאחר כך יהיה לך מאוד מאוד קשה לצאת ממנו. אני לא יודע כמה זמן אתם ביחד. את כותבת "אני לא יכולה לראות ממטר שום גבר אחר ואני ממש מהופנטת ממנו ומעולפת עליו ". לא יודע אם שמת לב, אבל התאהבות והיפנוט יש להם נטיה לחלוף, לא ב-99% מהמקרים, אלא ב-100%. לפימים זה לוקח שבוע, ולפעמים שנה - אבל בסוף רואים את כל הצדדים של הבן אדם, ואז חוזרים לקרקע המציאות - ואו שיש אהבה בוגרת, או שנפרדים (כשאחד הצדדים עוזב והשני נפגע/נעלב/מנסה בכח להשאיר וכולי). אז קחי בחשבון... את יושבת על חבית חומר נץ עם הבחור הזה, ומשחקת עם גפרורים. מריוס

אייזיס Y

New member
מריוס כל כך צודק!!! נכון!!.....

אני אומנם לא חושבת שאני מגזימה בזה שאני חושבת שצריך "לפוצץ" אנשים מסויימים, וזה בוודאי לא איזה דבר מוסכם או מתוכנן עם החבר שכך אכן צריך להיות/לעשות, אלא זה בא להסביר את התיעוב שלי מאנשים בוגדניים. כל בוגדנות מכל סוג זה הדבר הכי הכי מגעיל שיכול להיות ובהחלט צריך "לפוצץ" אנשים בוגדניים במקרה הטוב... במקרה היותר טוב ויעיל צריך לעשות להם משהו יותר גרוע. זאת דעתי בכל אופן. אני חושבת שמריוס צודק בגלל שהבחור ממש נהייה אובססיבי ונכנס ל"אטרף" כל פעם שאני לא עונה או שהטלפון סגור, וכל דבר הכי קטן הופך אותי ל"חשודה המיידית" (כשם הסרט המוכר..) והסגנון שאני מגלה לאט לאט הוא בהחלט סגנון שיכול להוביל לאלימות מצידו. הוא יכול על כל שטות ועל כל דבר שייראה לו לא לעניין לפוצץ אותי. והרעיון הוא שאני לא פראיירית ואם הוא רק יעיז להרים עלי יד -אני אדאג שהוא ייקבר באותו יום -ככה שמכל כיוון ה"עתיד" לא צופה לי דברים כל כך נחמדים, אם זה ממנו (כנ"ל) ואם זה בגלל שאני איאלץ להגן על עצמי ואז אני אסתבך(עם החוק) שבעתיים. אשכרה אני יושבת על חבית של חומר נפץ!...

אם הגעת להכרה הזאת

כנראה שאת צריכה לקום וללכת. וסתם תוספת - זה לא שמפריע לו שאת סתם לא עונה לטלפון, זה שהטלפון כבוי בזמן שאת ישנה כדי שלא יעירו אותך, ווא מרגיש שיש לו הזכות להעיר אותך אם הוא רוצה. כל תפיסת המחשבה שלו לגביך כרכוש (אשה היא רכושו של הגבר) מפחידה מאוד. את אשה מודרנית, לא מאיפה כפר קטן באפריקה. הגיע הזמן לקום וללכת לפני שגם את זה הוא לא יאפשר.

feralcat

New member
מצאתי הזדמנות לקבל תשובה

"אבל בסוף רואים את כל הצדדים של הבן אדם." אבל זה לא נכון לומר שאם זוג בקשר הרבה זמן לפני הנישואים לא יהיו הפתעות. אז איך זה מתחבר?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אם הבנתי נכון את השאלה שלך...

הי, אני לא בטוח שהבנתי את השאלה שלך. אם אני מבין נכון, את שואלת איך זה שיש הפתעות גם עם אנשים שלכאורה מכירים הרבה זמן? אם זאת השאלה, אז אני אומר שברור שתמיד יש הפתעות. בני אדם הם בני אדם. אבל יש הבדל עצום בין ההכרות של זוג מאוהב כמה שבועות או כחמה חודשים, שעוד לא גר יחד, לבין זוג שגר יחד כמה שנים, לא? במקרה השני (אלה שמכירים כמה שנים), הפתעות יתכנו. אולי יהיו וברוב המקרים (אולי, למרבה הצער) לא יהיו... לעומת זאת במקרה הראשון (זוג מאוהב טרי) הפתעות הן בגדר וודאות - ולא אחת, אלא הרבה! בכלל לא מכירים את האדם, אלא רק את הצד שהוא מציג לנו, ושכמובן אנו רוצים לראות רק אותו. אני זוכר קטע נפלא מסיינפלד, שבו בחורה שהוא יוצא איתה זמן לא ארוך מגלה את הצד הילדותי והקטנוני שלו, והוא נורא מתבאס מזה. ג'ורג' אומר לו: מה אתה מתרגש? היא בין כה הייתה מגלה את זה מתישהו. וסיינפלד עונה: כן, אבל לא התכוונתי לגלות לה את זה לפחות חצי שנה... האם זה עונה לשאלתך, ומה את חושבת בעניין? מריוס

feralcat

New member
הבנת נכון. תודה על תגובתך.

מה אני חושבת ? שעדיין נשארתי בלי תשובה למה הורים חוזרים ואומרים לך תני עוד זמן, עוד לא ראית הכל. וזאת אחרי שכבר עבר המוןןןן זמן ?

גארוטה

New member
השאלה שלך מאד מעניינת

אז אני "נדחפת" לשיחתכם כדי לתת לך נקודת מבט נוספת. כמו שכבר אמר מריוס - תמיד יכולות להיות הפתעות גם ביחסים ארוכי טווח עם מגורים משותפים, למה? כי החיים הם דינמיים ולא צפויים. כשהכל מתנהל מתוך שיגרה אז באמת רואים איך בן/בת הזוג מתנהגים ואין הפתעות, הכל מוכר וידוע, מתי יכולים לגלול לפתע פן אחר של בן/בת הזוג? כאשר קורה משהו חריג ולא צפוי, לדוגמא: בן הזוג פוטר מעבודתו - מצב חדש! איך הוא מגיב, כיצד הוא מתנהל במצב החדש שהוא נקלע אליו? אולי הוא נכנס לדיכאון ויושב חודשים בבית, אולי הוא מחליט לשנות כיוון שמצריך שינוי של כל השיגרה שהייתם בה, או שהוא מתגלה כלוחם שלא מתייאש ומחליט לא לוותר עד שימצא תעסוקה חדשה. זו רק דוגמא אחת מיני רבות, אבל זה אולי מסביר לך ולו במעט, למה ההורים מתכוונים במשפט "תני עוד זמן עוד לא ראית הכל".

אייזיס Y

New member
נכון מאוד. אי אפשר להכיר בנאדם היטב רק..

...רק מפגישות שנפגשים כל פעם או רק מכל פעם שישנים אחד אצל השני. וגם אם גרים כבר ביחד אז צריכים לעבור כל מיני דברים נחמדים יותר ונחמדים פחות כדי להכיר את הבנאדם לפי איך הוא מתייחס למצבים שונים ואיך הוא מתנהג במצבים שונים. ואם כבר גארוטה הזכירה למשל רעיון של אדם שפוטר מעבודתו ואיך הוא מתמודד עם המצב -אז אני יכולה גם לחשוב בדיוק על משהו שדי שייך כאן: החבר שלי לפני כמה זמן "התפטר" על דעת עצמו מהעבודה שלו (שהייתה די בסדר) וזה על רקע של "משחקי-כבוד" כאילה שאין לי דרך להסביר אותם. הבנאדם דורש שיכבדו אותו כמו שהוא מינימום המנכ"ל וכשזה לא ככה אז הוא מחליט שאילה אנשים לא טובים ולא מכבדים אחד את השני, כמו כן הוא עשה השוואות של שעות העבודה +כמה זמן יש הפסקות בין ישראל לאפריקה (נשבעת לכם!)וכמובן שבאפריקה האנשים חיים כמו בקירקס ואין סדר כמו כאן וההפסקות ארוכות מאוד על כל זמן קצר של עבודה ואין להם משמעת-ברזל כמו בכל מקום נורמלי ומסודר -אז הבנאדם החליט שהם מגזימים ושאין מספיק הפסקות וכו'.. וכו'.. ועזב את העבודה. לקח לו ממש הרבה זמן "להתברג" בעבודה חדשה -וזה גם 90% בגלל לחץ שכבר הפעלתי עליו להזיז את עצמו. הוא פשוט היה ישן כל יום עד 2:00 בצהריים בממוצע ואז היה קם ושותה קפה לאט לאט.. אח"כ מכין לו במטבח כל מיני מאכלים ומטוגנים למיניהם.. בקיצור חי כמו שייח-סעודי שאין לו שום דאגות על הראש.. אני כל פעם הייתי שואלת אותו נו כבר מה קורה בעניין עבודה חדשה ומאוד מנסה לעודד ולדחוף אותו לחפש משהו חדש, אבל הוא כל פעם היה מתרץ משהו אחר: פעם הוא קם מאוחר ופעם הוא מחכה שיתקשרו לו מכמה מקומות שהוא כביכול כבר דיבר איתם ופעם הוא כבר יילך ביום ראשון בגלל שכעת זה יום חמישי וזה כבר סופשבוע כזה.. ופעם השעות לא מתאימות לו.. בקיצור בנאדם שלא ממש עשה עלי רושם כבנאדם אחראי/נורמלי. ואני חושבת לעצמי: מה היה קורה אם למשל אני הייתי יושבת בבית עם תינוק או בהריון מתקדם והוא אמור לדאוג לנו -ואז הוא היה עוזב עבודה ולא ממהר לחפש משהו חדש, מה הייתי עושה?! מה היה קורה עם השכירות ועם תשלומים וקניות אוכל וכל זה?? בגלל זה באמת צריך להכיר כמה שיותר צדדי בבנאדם כדי לדעת עם מי יש לנו עסק...

feralcat

New member
נדחפת? ממש לא. ../images/Emo24.gif

אז מה המסקנה? לא רצוי להגיע להחלטות עד שלא עוברים יחד שינויים משמעותיים?

מריוס זכריה

Member
מנהל
"הורים" זה דבר מורכב בפני עצמו...

מה הם אומרים? שעוד לא תתחתני עם הבחור שאת בקשר אתו? (אני לא מכיר את תולדותיך שאולי פרסמת בעבר). אם זה כך, אולי הם פשוט לא אוהבים אותו, וזה הנימוק שלהם לדחות "את רוע הגזירה". השאלה בעיני היא האם את מרגישה שאת מספיק מכירה אותו? הפתעות קטנות לפה ולשם זה חלק מהחיים. אנחנו אפילו לא יודעים מה היה אתנו מחר, אז איך נדע לגבי הזולת? ובכל זאת אנחנו ממשיכים לחיות, ולא מחכים לוודאות האולטימטיבית שתגיע רק... בקבר (וגם על זה יש שיחלקו
) אם את רוצה לשתף, את מוזמנת... מריוס

chenby

New member
יקירתי

זו הזדמנות נפלאה בשבילך ללמוד מה זה גבולות. לשים לו גבול. האם אי פעם נתת לו סיבה לחשוד? האם אי פעם נתת לו סיבה לא לסמוך עלייך? האם מישהי אחרת נתנה לו סיבה כזו? אם כן שלא ישליך את זה עלייך פשוט באופן אסרטיבי ונעים... יקירי, אני אוהבת אותך, אבל אני לא אוהבת את הסרטים שאתה מאכיל אותי.. או שתפסיק או שזה יפסיק.. כמובן אם זה מה שאת רוצה להבהיר לו .... (זה מה שאני הייתי אומרת... אלו החיים שלך כמובן תגידי מה שאת בוחרת) אני למדתי שליקום יש ראיה הרבה יותר רחבה ממה שלנו יש.. ואני רואה את זה בתור סימן - האם זו המערכת יחסים בשבילי או לא... פה את עושה את הבחירה. האם אני רוצה למצוא את עצמי עם גבר שמדבר על איומים ואי אפשר לדעת לאן זה יכול להתפתח , או אני רוצה למצוא את עצמי נשמה חופשיה לבחור את הבחירות שלי ולאפשר לגבר שאיתי את אותו הדבר... כשזה לא זה, החיים מסמנים לנו שזה לא זה... לא בכוח. (בעיקר אם הכוח בא מהצד שלו)

אייזיס Y

New member
נכון. הגיוני בהחלט.

הבעייה היא שכבר הרבה פעמים אמרתי לו והסברתי לו שאין מצב שאני אהיה בוגדנית והוא גם יודע ורואה את זה באופי שלי וכל הזמן הוא יודע היכן אני ומה קורה איתי ובחיים לא עשיתי שום פאשלה ולא שיקרתי אותו. אמרתי לו שאני מרגישה ומשוכנעת שיש לי את הגבר הכי הכי בעולם (מכל הבחינות) -אז למה לי בכלל לחפש משהו אחר?.. אני תמיד אומרת לו את זה ומוודאה שהוא יודע שהוא הכי טוב שיש ככה שאין מצב שאני "ארד ברמה" כביכול ואחפש משהו שהוא פחות מהכי טוב. ואם הרי הכי טוב נמצא אצלי אז זה ברור שאני לא זקוקה עוד לכלום. הוא יודע את זה אבל אני לא יודעת מה עובר לו במוח לאחרונה! יש לי הרגשה שאולי הוא נכווה בעבר מאיזה מישהי בוגדנית שהכל היה כביכול טוב ואז הוא פתאום תפס אותה וזה ממש היכה לו בפרצוף. לא יודעת, אין לי הסבר הגיוני אחר.. אם המצב אכן כזה וזה סוג של "פוסט טראומה" כזאת אז קטונתי מלשפוט אותו (ובכלל..) אומנם, אבל זה לא אומר שאני צריכה לסבול את כל ההשלכות של ה"טראומות" שלו. היום כבר ממש נהייתי מבועסת מכל מה שקורה אז כתבתי לו SMS די ארוך עם כל מה שיש לי להגיד לו (כנ"ל, ושהוא מגזים ושזה פוגע בי שהוא חשדן כזה. כמו"כ כתבתי לו שכרגע לא בא לי לדבר איתו ולא לשמוע אותו או את אף אחד בעולם מרוב שאני מבועסת) ואז סגרתי את הטלפון. לא מעניין אותי אם הוא התקשר מיליון או 2 מיליון פעמים. לא פותחת את הטלפון! שיתבשל קצת במיץ של עצמו! לא קוראת ולא שומעת הודעות ממנו ולא רוצה לשמוע כלום. או שהוא ילמד לקח וישתפר -או שאני בינתיים עושה קצת פסק-זמן שאחר כך יהיה יותר כמו "הפסקה" ארוכה ואח"כ הפסקה תמידית.אין לי כוח ולא חשק לשחק בשטויות האילה שלו. חלאס! התעייפתי!......

V i n a

New member
../images/Emo20.gif את צריכה להתעורר

לפני שיהיה מאוחר מדי.. כרגע הבחור שלך עדיין מרסן את עצמו ולא מרשה לעצמו את מה שירשה לעצמו כשתגורו יחד או כשמערכת היחסים שלכם תעמיק. אך קחי את כל התקריות שציינת כסימנים, או כאינדיקציה למה שעתיד לבוא. " הוא מתחיל "להיכנס לסרטים" ולאטרף של "למה הטלפון סגור??" "הוא פתאום מתחיל להגיד לי כל פעם שבאפריקה אם האישה בוגדת בגבר אז הגבר "מפוצץ אותה" / "מכסח לה את הצורה" "הוא גם אמר לי ש"אם גבר חי עם הבחורה באותו בית -אז הוא יכול לוודא שהיא לא בוגדת בו".." קודם כל - אני בטוחה שלא כל הגברים באפריקה מפוצצים את האישה שלהם אם נראה להם שהיא בוגדת. הוא משתמש בזה כתירוץ של תרבויות שונות, על מנת להכין אותך לכאפות שהוא ינחית עלייך בכל פעם שייראה לו שאת בוגדת בו. (והוא נשמע קנאי אובססיבי חולני כך שהניחוש שלי הוא שהוא ידמיין שאת בוגדת בו על בסיס יומי). דבר שני - מה את הולכת ומסכימה איתו?? את באמת חושבת שצריך לכסח אישה בין אם היא בוגדת ובין אם לא? איזה מסר את חושבת שאת מעבירה לו כשאת אומרת את זה? הוא מתקשר מליון פעם וישר מתחיל לחשוד כשהטלפון שלך סגור - צריך להיות לך מאוד ברור מה עומד מאחורי זה. את נשמעת כמו בחורה תמימה ("הוא גם אמר לי שאם גבר חי עם הבחורה באותו בית -אז הוא יכול לוודא שהיא לא בוגדת בו.. אולי כרמז לזה שאנחנו צריכים לגור יחד?") ומאד מאוהבת, וכדאי שתיקחי כמה צעדים אחורה ותסתכלי על כל התמונה ותנסי להשתמש בשכל שלך. אני מקווה שתתעשתי ולפני שיהיה מאוחר מדי, אבל הרשי לי להגות נבואה קטנה למה שהולך לקרות באם תמשיכי באותה הדרך. אתם תעברו לגור יחד בשלב מסוים כי הבחור היפה שלך כבר לא יוכל לסבול את זה שאין לו שליטה מלאה עלייך ועל מעשייך.. כל שיחת טלפון שתעשי תהיה מלווה ב"עם מי דיברת"? "על מה דיברתם"? וגם בדיקות של המספרים שחויגו והתקבלו בפלא שלך. בכל פעם שתצאי מהבית הוא ידרוש לדעת בדיוק לאן, עם מי, עד מתי ולמה. לא יודעת אם הבחור שלך עובד או לא, אך ציינת שאת עובדת. תוך זמן קצר הבחור המהמם שלך יביים סרטים שבהם את בוגדת עם מישהו מהעבודה שלך, זה יכול להיות כל אחד. אולי מישהו מהקיוסק ליד... את כמובן תהיי בהלם ותשכנעי אותו שאף גבר בעולם לא מזיז לך וזה רק הוא ואין לו מה לדאוג.. הבחור המעלף שלך יתחיל לצעוק עלייך, לאיים ולקלל אותך.. ואת תהיי בדיכאון כי את לא תביני איך זה שהבחור המשגע שלך יכול להתנהג ככה, הרי הוא מת עלייך והוא יודע שאת מתה עליו.. לאט לאט הוא יוריד לך את הביטחון לריצפה, את תבכי בכל פעם שהוא מקלל\צורח עלייך, ותרצי ללכת לדבר עם אמא או חברה, או סתם לצאת מהבית.. אבל פתאום תגלי שזה לא יהיה כל כך קל.. הוא יתחיל לנסות לבודד אותך.. ככה זה עם קנאים חולניים. כשתתחילי לגלות קצת סימני-התנגדות, הבחור המדהים שלך ילטף לך את הלחי עם סטירה מצלצלת .. את כבר לא תדעי מה לעשות עם עצמך בשלב הזה, רק תבכי ותבכי, ולא תביני לאן נעלמה האהבה הגדולה שהיתה לו אלייך. אבל משם הדרך סלולה למטה והמדרון מאד תלול... חבל שתלכי בדרך הזו. אני מדברת מנסיון כי הייתי שם, וכל התקריות הקטנות שאת מציינת צריכות להבהב לך כמיליון נורות אזהרה. וכן, את צודקת.. הוא אכן חסר ביטחון וחשדן-יתר אבל יקירתי, את לא פסיכולוגית ואת לא תשני אותו. את רק תהיי שם כדי לקבל את הריקושטים. תתעוררי ומהר, תחסכי לעצמך את החוויה הזו.

למעלה