גם אם לא קשור
רעיונות תמיד יכולים להועיל. וכפי ששמת לב, המצב הדי פשוט שתיארת יכול לשמש פתח להרבה דברים. אחרת, אם הוא טריוויאלי לגמרי, אין טעם לדון בו. > מה יקרה עוד עשר דקות באמת? שאלה טובה, שנגיע לשם נמצא תשובה ואני מציע תשובה כזאת. היא אולי לא התשובה היחידה, אבל היא נראית לי די הגיונית. > נכון לעכשיו הוא עוזר לפצועים, וסוחב אותם העירה, מה הוא יחשוב שקרה > לחבריו, האם הוא ידאג להם או לא, זה כבר תלוי בשחקן וגם בפרשנות הסיטואציה על ידיו, או במה שהוא חושב שהדמות אמורה לעשות. בדיוק דוגמא כזו של פרשנות העליתי. שוב, אם זה נורא ברור ולא רלוונטי מה הוא יעשה או לא, אז מה הטעם להעלות את זה לפורום? הטעם הוא שכנראה זה לא חייב להיות ברור כל כך או לא רלוונטי, ושזה יכול לספק בסיס לפרשנויות שחורגות מהסיטואציה המקורית ומפתחות היבטים כאלו ואחרים שלה. בסופו של דבר, עוד אנשים קוראים את העץ הזה חוץ מהשחקן, והם יכולים לקבל רעיונות מעניינים מכל מיני דיונים שמתפתחים על בסיס הסוגייה הבסיסית הזו. > הוא לא הבייביסיטר של שאר הקבוצה, כל אחד מהן הוא איניבידואל עצמאי > בפני עצמו. עדיין. הם נמצאים ביחד, עושים כל מיני דברים ביחד, עברו המון ביחד. הייתי אומר שיש ביניהם איזו תלות הדדית, ולו במישור החברתי. > בו נאמר שאני בטוח שגם אתה לא חושב כל רגע ורגע איפה בדיוק כל אחד > מחבריך ומה הוא עושה והאם הוא בטוח או לא. זה מאוד תלוי בסיטואציה. אם מדובר בסיטואציה מסוכנת או מאיימת, אז זה אחד הדברים הראשונים שאני חושב עליהם. הם כרגע סיימו בלגן של קרב, והוא לא יודע איפה הם. נראה לי די הגיוני לדאוג. נכון, השחקן יודע בדיוק איפה הם, אבל הדמות לא יודעת. גם אם הפצועים דורשים כרגע יותר מחוייבות, הגיוני שהיא לפחות תוטרד מאי הידיעה. > שוב, לגבי מה שהוא יעשה אחר כך, זה משהו אחר, תלוי בשחקן וכמובן קודם > צריך להגיע ל"אחר כך". ועל זה מסתובב חלק מהדיון, לא? אחרת לכבוד מה כולם טרחו ועמלו לכתוב עץ מלבלב? כמו בכל סיפור, אחד החלקים המעניינים הוא לחשוב מה קרה אחר כך. > בנוסף לזה, קשה לי להאמין שהשלושה האחרים ילכו לאיבוד, 2 מהם סיירים > וגם אם לא הם יודעים שבמידה והם באמת הולכים לאיבוד, כל מה שהם צריכים > לעשות זה לצעוד מזרחה, שכן יש נהר ממזרחה להם שיורד מצפון לדרום > והליכה לאורכו דרומה תוביל בסופו של דבר לעיר הצופה על הנהר. צצצ.. צצצ.. צצצ... לפרוט רעיון לפרוטות של מכניקת משחק. חבל. "ללכת לאיבוד" זה לא הכרחי, אבל זה עדיין רעיון קיים. אולי מישהו אחר ישתמש בו. פרט לכך, זה לא תמיד כזה פשוט "ללכת מזרחה" אמנם הסיירים מפחיתים את הסיכוי שהם ילכו במעגלים, אבל למישהו זה יכול לקרות. יער זה לא רחוב - יש שם עצים מעצבנים, ובורות שצריך לעקוף, וקוצים שצריך ללכת מסביבם - די קל ללכת לאיבוד. העליתי את האפשרות שמישהו - הדמות, או הקבוצה שהתנתקה, או שניהם, ילכו לאיבוד. אולי יהיה להם קל למצוא זה את זה, ואולי לא. אם יש סיירים, זה יכול להיות קטע נחמד לנצל את כישוריה של הדמות למשחק של נסיון לחפש את האבודים או למצוא את הדרך הנכונה - הרי לסייר יש כשרונות כאלה שמתבטאים בהרבה סרטים וספרים - בשביל זה הוא סייר, ולא סתם לוחם עם זאב תוקפני וחרב בכל יד. "...יש כאן ענף שבור חדש, והנה טביעת רגל גדולה בבוץ - בובי שלנו הלך כאן, ולפי החוט מגלימתו שראיתי כרגע על אחד הקוצים, הוא ירד לכיוון הוואדי. אני בטוח שהוא לא רחוק, אז בואו מהר, תיכף נמצא אותו - אוי ואבוי, מה זה? אני רואה מתחת לשיח גללים של טווס הזהב התוקפני! הם נראים די ישנים, אז הוא כנראה לא היה בסביבה בזמן האחרון, אבל זה אומר שאנחנו בשטח שלו - חייבים למהר - אם הטווס ימצא את בובי לפנינו הוא אבוד!..."