מה עושים כש...

olush83

New member
מה עושים כש...

מאשימים אותך בהעתקה שלא התבצעה כלל? חברה שלי שלחה ממן במערכת מטלות,במקום לקבל ציון היא מקבלת מייל מהמנחה שהיא לא הולכת לקבל ציון כי העתיקה ממישהי ומציינת שם של בחורה נגיד "דנה". עכשיו היא לא מכירה בכלל בחורה שקוראים לה ככה,ובטוח שהיא לא העתיקה ממנה. מה עושים במקרה כזה?למי פונים? האם אפשר להתלונן על המנחה על זה שהיא זורקת האשמות שווא כאלה? אנא מכם עזרה,הבטחתי לה שמחר אני אדריך אותה מה לעשות,בעזרתכם

shironet3

New member
מוזר...

דבר ראשון שתתקשר למנחה ותדבר איתה... תבהיר לה שהיא לא מכירה את הדנה הזאת, ותנסה להבין למה המנחה חושבת שהיא העתיקה. אני לא חושבת שאפשר להתלונן על המנחה, לפחות לא עד שמבררים את העובדות. יכול להיות שהממ"נים שלהן באמת נראו זהים, באופן מקרי....

moshbenari

New member
סתם שאלה לוגית...

השאלה האם גם לדנה היא שלחה מייל שהיא לא הולכת לקבל ציון בשל חשש להעתקה? כי אם לא איך המנחה בטוח שזאת היא שהעתיקה באותו מידה ניתן להגיד שהעתיקו ממנה. ואם כן ניתן לשלוח מייל לאותה בחורה ולעשות בירור מול המנחה ששום דבר כאן לא נעשה באופן מכוון אולי סתם מקריות...

ליצור קשר עם המנחה ולברר

בהחלט עדיף בטלפון, כי זה עניין שכדאי לברר בשיחה ישירה. שחברתך תתקשר למנחה (ככלל, מוטב לעשות זאת בשעות ההנחיה הטלפונית, אבל זהו מקרה חריג שיש בו דחיפות, ולכן, אם שעת ההנחיה הטלפונית של המנחה לא חלה היום-מחר, בהחלט אפשר גם להתקשר בשעה (סבירה) אחרת), ופשוט תאמר, בנימוס ובענייניות, שאינה מכירה שום "דנה", ובודאי לא העתיקה ממנה כלל, והיא מבקשת לדעת מה קרה, ואיך הגיעה המנחה למסקנה שהגיעה. באיזה חומר לימוד מדובר? חשד משמעותי להעתקה יכול להיות כאשר בשתי העבודות מופיעים חלקים הכוללים אותו טקסט מילולי (כמובן, שאינו מצוטט ממקור רשמי מוכר), או, במקצועות מסוימים, כאשר ישנו דמיון רב עד כמעט זהות בין קטעי קוד של תוכניות מחשב או חישובים ארוכים שלא לפי סטנדרט. הסיכוי שדמיון/זהות כאלה יתרחשו במקרה, אם לא בוצעה העתקה, הוא קלוש מאוד. לכן חברתך צריכה לברר מה קרה כאן. להתלונן על המנחה? האשמה בהעתקה היא באמת חמורה וצריך להיזהר בה, אבל כדאי קודם לדעת מאין ולמה הגיעה. כאמור, חשד סביר להעתקה בלי שבוצעה העתקה הוא תופעה מוזרה, ויש לברר זאת. אחרי שהדבר יתברר, תוכל חברתך לשקול אם רצונה להתלונן.

olush83

New member
התנהגות ארגונית

שזה בכלל מצחיק,כי כל הקטע בקורס הזה זה להעתיק מהספר. :) תודה לכולם אמרתי לה כל מה שאמרתם...

olush83

New member
דיברתי עם המנחה

קיצור,הסיפור הוא כזה...אני דיברתי עם המנחה כי חברה שלי התביישה חחחח בכל מקרה המנחה ממש מגעילה לדעתי,היא אמרה שזה ממש חוצפה שאני מתקשרת לא בשעות ההנחיה ושאני צריכה להתקשר אליה בזמן אחר,בכל אופן אמרתי לה שזה נראה לי קצת תמוה להאשים בן אדם בהעתקה ולא להקדיש לו 5 דק. בכל אופן היא טוענת שהיא קיבלה 2 עבודות זהות לגמרי שזה בכלל לא הגיוני כי הן לא מכירות ביניהן אלא אם כן מישהי פרצה למחשב של השניה זה לא הגיוני,והיא גם אומרת שהיא דיברה עם רכז הקורס בנושא וזה מה שהוא אמר לעשות. היא אמרה דברי עם הרכז.וניפנפה אותי. קוראים למנחה הזאת מיכל וידר-ניר מלמדת במכללת רמת גן.ממש יחס מזלזל ולא יפה איך שהיא דיברה. מישהו מכיר אותה? בקיצור מחר או אני או חברה שלי נתקשר לרכז נרא אם הוא קצת יותר נחמד מזה. מה דעתכם?

לא מכיר את הקורס ואת הנסיבות

אבל אם הסיפור בממ"ן זה להעתיק מהספר, מה הבעיה עם תשובות זהות? לפי דבריך המנחה נשמעת כמי שאינה מצטיינת לא בהבנה ולא ביחסי-אנוש. בכל מקרה - שתדבר עם הרכז, כפי שנאמר, ותגיד לו מה שהיתה אמורה לומר למנחה. יש סיכוי שהוא יהיה יותר פרטנר לשיחה.

olush83

New member
התפתחות בעלילה

טוב קודם כל זאת באמת חברה שלי,אני התנהגות ארגונית עשיתי לפני שנה וחצי אבל זה לא משנה. יש התפתחות בעלילה. המנחה במפתיע חוזרת לטלפון ואומרת שהיא חוששת שאולי באמת הייתה טעות והגיע אותו קובץ פעמיים או משהו כזה במערכת מטלות ושמחר היא תבדוק את זה. היא הייתה נחמדה יותר הפעם ואפילו התנצלה ומחר היא אמרה שהיא תבדוק עם הרכז. יכול להיות שהייתה תקבלה במערכת?ואם כן אז למה זה לא נבדק קודם? מוזר הסיפור לא? אני אעדכן אתכם.

נועה321

New member
בעיניי יותר מוזר

שאת משמשת פה לחברה שלך ומנהלת לה את העניינים..., עד להודעתך האחרונה הייתי בטוחה שמדובר בך, אבל את מתעקשת שזו חברה..., תמוה בעיניי שהמנחה בכלל הסכימה לדבר איתך, האם חברתך אילמת? למה היא לא מדברת בעצמה עם המנחה

אותו קובץ הגיע פעמיים, עם ת.ז. ופרטים שונים?

מוזר, אבל הכל יכול להיות. ומי שזו לא תהיה, את או חברה שלך, שיהיה בהצלחה

מנחה1

New member
כן בטח...

בלי להכיר את הנפשות הפועלות אבל מכיר את ה"מערכת" פריארית המנחה. מאז פרוץ המסנג'ר לחיי הסטודנטים כמות הפעמים שמגיעים שני ממנים זהים לחלוטין מסטו' שלא מכירים זה את זה עלתה פלאים. שתבדוק בבקשה אותה החברה למי היא העבירה ולמי זו/זה שהיא העבירה לו ל"לראות" העביר הלאה ולמי ההוא/ההיא העבירו כן זה מזכיר את הפרסומת הזו... אבל זו התוצאה. המערכת קולטת ממ"ן על שם ספציפי אם המנחה בדקה וזה בדיוק ! בדיוק אותו טקטס (כן כבר קרא לי) אז היא פריארית אם היא מוותרת. לפני שנתיים לערך קיבלתי שני ממנים זהים מסטודנטים שברור שאינם מכירים זה את זו, מעבר לעובדה שהם היו זהים, שהסטו' שהגישה היא סטו' חרוצה להפליא שאין סיכוי אין סיכוי שהעתיקה (תאמינו לנו שגם לנו יש חושים אבל אני גם הנחתי אותה בקורס קודם...). ובהוראת מרכז ההוראה שני הממנים נפסלו, לדבריה של הסטו' ואני מאמין לה זה בדיוק מה שקרה, היא העבירה לחברה שתציץ וזה "חזר" למשהו אחר. וכבר היו לי ממנים זהים שהמעתיק לא טרח למחוק את השם של הסטו' ממנו העתיק מראש הקובץ המועתק.

olush83

New member
ובכן...

במקרה שבו אנו דנים אין שום מצב שבעולם שזה עבר למישהו או משהו.כי הן לא מכירות ביניהן. ברור שאם היא הייתה שולחת למישהו או מדברת איתה לא הייתי מעלה את זה כאן וכועסת אבל מדובר כאן ואני אומרת את זה בבטחון מלא באיזה טעות. בכל מקרה כנראה שזה קורה ומחר נראה מה הרכז יגיד בעיניין. ואני לא מבינה למה אי אפשר לעזור לחברים בקטעים כאלה אם למשל אני מתנסחת טוב יותר מילולית? כאילו שיו מה זה פה.בכל מקרה.... שיהיה ערב מצויין לכולם :)

נועה321

New member
אני עדיין חושבת

שסטודנט אמור להיות מסוגל לייצג את עצמו בדברים מסוג זה, הוא, כמובן, יכול להתייעץ עם הסובב אותו, אבל זה הוא ורק הוא (ולא החבר התומך) שאמור להתייצב מול המנחה ולהגן על שמו הטוב..., זה לא נראה/נשמע/נקרא טוב, שאת משמשת פה לחברתך.

p i t e r פן

New member
ואתה ידעת, שהסטודנטית ה"חרוצה" לא העתיקה,

ובכל זאת פסלת לה את הממ"ן? אין לי ספק שהיה באפשרותך לסגור את העניינים בינך לבין המעתיקן האמיתי, הרי למנחים עדיין יש סמכות כלשהי, לא? ועדיין לא תמכת בסטודנטית שלך? ד"א, זו לא הפעם הראשונה שאתה כותב כאן בשרשורי - העתקות, ואתה תמיד, אבל תמיד, לרעת הסטודנטים. לא יכול להיות שאיש סגל של או"פ יטעה או יעריך את הסטודנט שלו באופן שגוי. לא, כל הסטודנטים רמאים. אני באופן אישי מכיר בחורה שהמנחה "רמז" לה על העתקה בממ"ן, כאשר ידוע לי בוודאות שהיא לא העבירה אותו לאיש, לא עשתה אותו עם איש ואף לא דיברה עליו עם איש. היא התלוננה כאן בפורום על המקרה לפני כמה חודשים, וגם אז מיהרת להצדיק את המנחה ולרמוז שאותה הבחורה לא מספרת את כל האמת. בקיצור -

מנחה1

New member
סורי....

לא פעם כשזה בשליטה שלנו אנחנו פועלים... אבל לעתים זה לא, כך גם היה במקרים שתיארתי, ואני לא אפרט למה אני לפחות לא פוסל אף פעם בפעם הראשונה אלא סוגר באיום ואזהרה, כל המקרים המתוארים התרחשו לאחר!! שהסטודנטים הנדונים (לפחות אחד מהם) קיבל אזהרה. ולא, הנהלים מאד ברורים בנושא הזה אם זו העתקה צריכים לפסול את שניהם אלא אם אחד מהם (מה שלא קרה במקרה הזה) התוודה שהוא אכן העתיק מ... ואני מצטער שאני לא יכול לפרט יותר, אבל הסט' שממנה העתיקו ידעה וקיבלה את המתרחש ועוד. סורי אבל אני לא סלחן בנושא הזה, זה מבחינתי זלזול אמיתי במערכת ובשיטה האקדמית זה פוגע בי ערכית! אז אולי זה לא לרוחך שיש אנשים שחושבים שזה דבר חמור מאד אבל כך המצב. ועוד משהו אחרי שנים של קריאת עבודות של סטו' אני יכול להבטיח לך שיש הבדל בין "דימיון" חשוד המעורר גבה אצל המנחה לבין העתקה, אני יכול להבטיח לך שאני אישית אולי מרים גבה לא פעם אבל רק כשיש לי עדות שניתן לבסס אני נוקט בסנקציה. יתכן ומנחה חש אי נוחות ו"רמז" או עשה משהו בתגובה וטעה, אבל זה עדיף והרבה פחות חמור מהתעלמות מהנושא. אני מאמין שכל מנחה שמזלזל בנושא הזה, מוביל את העבודה שלו למצב של זילות וכו'.. נ.ב אני מתערב ומשתתף במקומות שבהם אני סבור שאני יכול לתרום לדיון, ברור שאין לי מה להגיב לשרשורי המלצות קורסים
.

למעלה