מה עושים כאשר...

מה עושים כאשר...

ההורים מתנגדים לקשר ביני לבין החבר ממש מנסים להפריד בכל צורה אפשרית אבל אנחנו ממש אוהבים ולא יכולים להיפרד ולתת להורים שלו להפריד בנינו הוא לא ממש עונה להם כי הוא מכבד אותם אבל הם לא מתנהגים יפה אני בקושי נכנסת לשם ואם אני נכנסת אז הם רק צועקים ומפילים אותו לידי בכוונה או שהם לא מסכימים לא להיות איתי עד מאוחר ולא מסכימים לי להתקשר עד מאוחר אליו מה עושים במצב כזה חוץ מהליפרד?

הסיבה היא:

הוא פשוט חייל בקבע ומתעורר מוקדם והוא גם סטודנט אז האמא שלו חושבת שאני מפריעה לו ובגלל שאני מתקשרת בשעה 11 בלילה להגיד לילה טוב אז אני מפריעה לו יותר מידי ואז הילד שלה יתמוטט או לא יצליח בלימודים זאת הסיבה

אוי אלוהים, לא יאמן ../images/Emo4.gif

ואיך החבר מגיב ליחס של אמו- הוא מעיר לה ומזכיר לה שהוא לא ילד קטן, או שהוא מאמא'ז בוי?

A d i 23

New member
את מתקשרת אליהם הביתה ?

אין לו פלאפון ? לא הבנתי איך ההורים שלו מעודכנים בכל צעד שלו.. שלא יעדכן אותם בקשר שלכם.. ואין הרבה מה לעשות, לבינתיים תתראו מחוץ לבית שלו. אגב, הצבא יכול לעזור לו בשכר דירה, שיבדוק את הכיוון הזה, זה יכול להיות פיתרון מצויין. איך ההורים שלך ? מה הדיעה שלהם בעניין ?

Mr K i n g

New member
הוא סטודנט + חייל בקבע

אני מניח שהוא יכול להיות אחראי לעצמו לא? משהו פה מסריח.

A d i 23

New member
יודעים על מה הם מדברים ?!

מי קבע ? וחוץ מזה, מה הם ילדים קטנים שצריך להחליט עבורם ? הורים יכולים לייעץ ולתמוך, אבל לא להחליט ! ממש לא לעניין לדעתי.

תודה על הכל

אני מתקשרת לפאלפון שלו פשוט החדר שלו צמוד לחדר שלהם אז היא שומעת הכל גם מתוך שינה היא שומעת והיא ישר מתחילה לצעוק יום אחד היא צעקה מה היא לא אוהבת אותך היא לא מתחשבת בך היא לא נותנת לך לישון רק חונקת אותך ובקושי אנחנו מדברים כי כל היום הוא בלימודים או בצבא אז כאילו אני לא חונקת אותו לא יודעת מה יש לה היא מתנהגת מגעיל גם שאני שם היא כל כך פרמטיבית היא חושבת שצריך להגיד שלום אחד לשני בשעה 8 ולא לדבר יותר עד הבוקר כי הוא חייב לישון כמו ילד קטן וזה לא ככה אי אפשר לצאת לא כלום זה נמאס כבר עכשיו אני לא יכולה גם לא ללכת הרבה לשם כי הוא מתעצבן שרק הוא בא אלי ואני לא אליו אני ]שוט לא יודעת מה לעשות איתה

A d i 23

New member
בעעעעעע !

לא מצליחה להבין את האמהות האלו, אבל לצערי הן לא ישתנו, כי הן חושבות שהן עושות לילדים שלהם טוב בדרך הזו.. אבל בעצם, עושות בדיוק את ההיפך !!! אם הוא לא מסוגל להבהיר לה שאלו החיים שלו (וחבל שכך !) שיבדוק את אופציית הדירה.. אני לא רואה פיתרון אחר. ואת לא יכולה להמשיך ללכת לשם ולסבול. בהצלחה לשניכם.

בר

New member
לפעמים...

ההורים שלנו,חושבים שהם יודעים הכי טוב מה טוב בשבילנו. אבל הם לא יודעים שמה שהם חושבים ככה זה אחרת במציאות של היום. הם חושבים על טובתנו זה בטוח...אבל לא בהתאם לצורך שלנו כילדיהם. לכן,עלינו כילדיהם,להראות להם שאנחנו ברי החלטה עצמאית ויכולים לדאוג לעצמנו ואל להם להיכנס לנו אל ההחלטות שיובילו אותנו בחיים העתידיים. ילד אשר אינו מוכיח להוריו כי הוא מסוגל לשרוד בכוחות עצמו,ככה הוא ייתנהג וייתן להם את הכוח לשלוט בו ובחייו. ההורים הם הציפורים ואנחנו הגוזלים וככה זה יהיה תמיד ולעולם...גם בגיל מבוגר למדיי כאשר נהיה בני 60 והורינו בני 80. אם הגוזל אינו פורש כנפיו ומראה את יכולתו להיות עצמאי...שם הוא יישאר תחת כנפי הוריו מוגן ובטוח ובלי היכולת לשרוד לבד. את צריכה להבהיר לחבר שלך,שהוא צריך להבהיר להורים שלו שיש לו חיים משלו והוא זה שמחליט מה יהיה טוב עבורו. אמו אינה יכולה להיכנס לו לתוך החיים. אני זוכר פעם,בגיל צעיר למדיי,לפני תחילת השירות הצבאי שלי,אבא שלי ואני נכנסנו לאיזה ויכוח,הוא אמר לי "כל עוד אתה גר בבית הזה,אתה תעשה מה שאני אומר לך !" ואני אדם,בן וילד שמכבד מאוד את הוריו,פה ושם אני אומנם מראה להם שגם לי יש כוח להתמודד איתם בויכוחים השונים אבל לעולם אני לא אמרה את פיהם בצורה כזו או אחרת.הורים הם הדבר הכי חשוב לנו בחיים. בכל מקרה באותו ויכוח פשוט אמרתי לו "אם זו הבעיה אז תראה את הבעיה פתורה." נכנסתי לחדרי,ארזתי את הצ'ימידן שלי בבגדים ודברים שאני צריך ופשוט בהפגניותית,הראיתי לו שאני יוצא מן הבית ואמרתי לו "הנה עכשיו אני עוזב את הבית ואני אעשה מה שאני רואה לנכון ולא את מה שאתה חושב שהוא נכון." הוא היה די בהלם מהפעולה שלי...וככה הלכתי לכמה ימים לחבר וזה עזר. כי בסופו של עניין אמא שלי ביקשה שאחזור כי אבא שלי הרגיש לא בסדר עם זה. באיזה גיל מאוחר יותר מאז,לא זוכר מתי...אבא שלי אמר לי באיזה לילה..."אני גאה בך." אמרתי לו "זה בגלל שאני יודע להחליט לבד מה טוב לי...למדתי לבד ולמדתי ממך." אז כולנו חייבים להראות לסביבה שלנו,להורים שלנו,שיש לנו את היכולת לשרוד לבד.

avishg4

New member
עצתי לך: מיצאי ומהר חבר אחר, חבר

שאין לו אמא אובססיבית שמנהלת לו את החיים. כמו כן חשוב שהבחור יעשה את ההחלטות שלו בעצמו. ב ה צ ל ח ה.

לדעתי דביבונית,את בהחלט במצב

לא נעים..ואל תחשבי על פרדה מהחבר כל עוד הכל מושלם חוץ מהענין הזה. הפרדה לא תהיה הפיתרון. נסי לקבוע איתו שעה בכדי שתוכלי להתקשר אליו באופן קבוע ואם כבר לדבר בערב אז להשתיק את הסלולרי ולסגור דלת. לדעתי אמא שלו מנסה לתת לו להתעמק אך ורק בלימודים מפני שהקריירה שלו חשובה מבחינתה יותר ממך ויש לכך הסבר הגיוני והוא גילכם הצעיר. את לא חייבת להסכים עם העניין ובמיוחד לא להעלב מימנו.שמרי מרחק ושמרי על קור רוח תנסי להתקשרכשהאם לא בסביבה החבר שלך יכול להעביר לך מסר בזמן שהוא פנוי לשיחה או תני לו שיתקשר אליך. וזהו..אין הרבה מה לעשות במצב כזה. מקווה שהכל יסתדר לך בסוף.

אוי תודה לכם

אני מקווה שזה יעבור דיברתי איתו על זה אתמול וגם היום אתמול שדיברתי הוא הסכים אחרי שהוא דיבר עם אמא שלו היאשוב שינתה את דעתו והוא אומר זה מתוך דאגה אחרי זה הסברתי לו שוב בצורה הפוכה אמרתי לו תתאר לעצמך שתתקשר אלי כל הזמן בלילה להגיד לילה טוב ואמא שלי תתחיל לצעוק שאתה מפריע מה תרגיש זה פוגע כאילו לא עשיתי שום דבר רע אבל למה היא ככה כמו אתמול יצאנו עד מאוחר והיא התחילה לצעוק עליו נו מתי אתה חוזר הבייתה יאללה אתה צריך לישון מזה ? אמא שלי לא מדברת ככה לאחותי שהיא בת 15 שהיא יוצאת לבלות שתשתן מתי שהיא רוצה היא מספיק גדולה כדי להחליט מתי לבוא הבייתה עד מתי לצאת ... אנחנו לא ילדים קטנים אבל אנחנו בני 22-23 זה לא ילדים קטנים עוד שנתיים הוא יתחתן מה יהיה היא תתקשר לשאול אם הוא אכל אם הוא שתה מתי הוא חוזר הבייתה כמו עכשיו או אם הוא מדבר בשעות מאוחרות אני לא מבינה אותם בכלל אופ זה כל כך מעצבן...!!!! טוב נראה מה יהיה להיפרד אני לא רוצה כי הכל מושלם חוץ מזה ואי אפשר להיפרד בגלל דבר כזה או להפריד בנינו בגלל סיבה כזאת צריך פיתרון אחר .. אתם חושבים שזה יהיה בסדר אם אני ישב לדבר איתה ולהגיד לה על זה ?

A d i 23

New member
זו אשמתו !

הוא זה שמרשה לה ככה להתערב לו בחיים ! אם הוא חושב שהיא צודקת, כי זה מתוך דאגה וזה בסדר, אז חבל מאד ! ואם את רוצה ליזום איתה שיחה וחושבת שזה יעזור, אז אך ורק בהסכמתו, ולא על דעת עצמך.. בכל זאת, זו אמא שלו. בכל אופן, ככה זה לא יכול להימשך.. וכן, אם הוא לא יציב לה גבולות עכשיו, ויבהיר לה שאין לה שום זכות להמשיך ולהחליט עבורו איך לחיות, באיזו שעה לחזור הביתה, ובאיזו שעה ללכת לישון, היא גם תתקשר אליו אחרי שיתחתן, לשאול אותו מתי קם בבוקר, מתי יצא לעבודה, מה אכל, מה שתה, מה הילדים אכלו בצהריים מה היא הכינה לארוחת ערב.. וכו' וכו'.. וכן, מסכנה תהיה אשתו !!! אימהות כאלו בא לי......
עדיף שאשתוק !!!

צומיש

New member
עדי...

זה לא נכון לא תמדי רואים הכל.. באמת זה נורא להיות תקועה בין החבר/ה לבין ההורים.. כמובן שיש הגזמות אבל הפיתרון זה פשוט לעזוב.. ולפתוח לו את העיניים שוב השאלה. כמה זמן הם.. אני יודעת שאני פספסתי את אהבת חיי בגלל זה...

A d i 23

New member
לא מסכימה איתך..

להורים צריך להציב גבולות ! להגיד להם עד פה ! שוב, הם יכולים להגיד את דעתם, לייעץ, אבל לא להחליט עבורנו ! וכן, לפעמים, יש מקרים חריגים, שאין ברירה והאופציה יחידה היא לקום ולעזוב, אבל זה בתנאי שיש אפשרות כזו מבחינה כלכלית אני מתכוונת. והצעתי לה שהבחור יבדוק אופציה כזו דרך הצבא, הוא הרי בקבע, ויש אפשרות כזו ! הם עוזרים בשכ"ד. וגברת, זה עדיין לא מאוחר, את עוד יכולה לקום ולעזוב.. הרי בעצמך אמרת שאת שוקלת אופציה כזו, אז למה את מחכה ? לדעתי זה השינוי הכי נכון בשבילך.. בהצלחה לשתיכן !

צומיש

New member
הממ...

כי אני פחדנית.. אבל כנראה שזה באמת צעד שאי אפשר לוותר עליו.. מנסה באמת... אבל כל פעם נופלת ...

A d i 23

New member
אם אתם בקשר טוב את והוא..

אז אולי שיבוא איתך לראות דירות ? נראה לי שהוא מאד ישמח לעזור לך בצעד הזה וזה גם יתן לך את הכוח לעשות את זה, ולצאת משם..

צומיש

New member
אנחנו

לא בכזה קשר... ואני לא רוצה לערב אותו בחיים שלי כל כך.. אני מנסה להתנתק ממנו.. ככה הכל יעלה.. ואני צריכה להוכיח לעצמי שאפשר לבד..

למעלה