מה עוד אפשר להוסיף...

AllTheAnswers

New member
לא נכון.

אם שני גופים עושים הסכם (לדוגמא הבד"ץ ואנג´ל) ואף אחד מהם . לא חייב לך כלום!!!!!!!!!!!!! (לדוגמא הבד"ץ לא חייב לך כלום כי הוא לא מכריח אותך לאכול בד"ץ , ואנג´ל לא חייב לך כלום כי אתה לא חייב ליהנות ממוצריו ) אזי אין לך שום עילה להגיש שום תביעה נגד אף אחד מהם. וביהמ"ש יעיף אותך מכל המדרגות ואולי גם יאשים אותך בזילות. נסה ותיווכח.

taro

New member
ממש סחיטה

אולי תגיש קובלנה על סחיטה גם ל"עלית" על זה שהם מעיזים לדרוש ממך כסף כדי להשתמש בשירותיהם? איך הם מעיזים לכפות עליך דבר כזה? איך הם מעיזים להכתיב לך תנאים? אולי תגיש קובלנות גם למדינת ישראל על זה שהיא דורשת ממך מס הכנסה? באמת, ממש חוצפה.

אנדרי ז

New member
קבלת כסף על שירות היא דבר מקובל

ועליו מושתתת כל הכלכלה האנושית. מס הכנסה זה דבר מקובל בכל העולם, ובלעדיו אף מדינה לא תוכל להתקיים. מה שמיוחד בו בארץ זה רק גובהו המוגזם, בגלל ריבוי המיגזרים שהתמחו בסחיטת המיץ מהפראיירים. חיוב עסק בהורדת פרסומת כדי שהאוכל שהוא מייצר ייחשב כשר? אתה צודק, זאת ממש סחיטה, אולי אפילו פלילית.

taro

New member
ממש משעשע

מעניין אותי כמה בתי דין חילוניים היו נוגעים בנושא הזה עם מקל באורך 5 מטרים. כל בית משפט היה מגלגל מהמדרגות תביעה כזו, בהתחשב בעובדה שזכותו של כל בד"צ להציב את התנאים שלו, היות ואף אחד לא מחייב מישהו להשתמש בו. התביעה היחידה שאתה יכול להגיש בנושא זה תהיה בבתי דין רבניים היות ומדובר בנושא הלכתי פנימי, ומעניין מה סיכויה של תביעה זו להצליח. אולי גם תתבע חברות ביטוח או בנקים על המעורבות שהם מבקשים ממך, ושאר תנאים מוזרים? ואל תגיד לי כל העולם, כי סביר להניח שאם כל העולם היה יהודי אורתודוכסי, גם זה היה בכל העולם.

בעיה קטנה

חברות הביטוח והבנקים מוגבלים עי´ הממונה על הגבלים עסקים ועוד כל מיני ביקורות שונות ומשונות והם מכתיבים להם איך לנהוג כלפי הצרכן מי מבקר את בתי הדין הרבנים??

taro

New member
קודם כל, יש את הרבנות הראשית

שנותנת הכשר בלי כל הרעש שאתר חופש מאד אוהב. מי שרוצה הכשר מגורמים יוקרתיים יותר, צריך לעמוד בגורמים יוקרתיים יותר. כיוון שיש מספר בד"צים ואיש לא מחייב אותך לבחור באיזה מהם (ואתה יכול שלא לבחור בהם כלל), נתפרה הבעיה. עדיין לא מרוצה? שלח מכתב לאחד הרבנים החשובים. אני לא רואה איך גוף חילוני יכול להתעסק בענייני הלכה.

רק תיקון קטן

"זכותם של הבד"ץ לדרוש ממי שמבקש את התעודה שלהם כל דרישה שעולה בדעתם" ובכן מר תשובות אתה בהחלט יכול לחשוב כך אבל במציאות דברים לא מתרחשים כמו שרחשי לבך רוצים הם לא יוכלו לבקש הרי דבר שנוגד\סותר את חוקי המדינה ,ובנוסף דרישות אבסורדיות שלהן לא חייבות להתמלא עי´ מבקש התעודה והוא יוכל לפנות לבימש. לדוגמא בדץ לא יוכלו לדרוש ממסעדה קטנטונת מיליון דולר בשביל שיתנו להם הכשר,או נגיד שיפתחו רק בימי שני ושלישי בשעות מסוימות

answers

New member
תיקון של מיליון

לבד"ץ יש זכות ע"פ החוק לדרוש גם מיליארד דולר מקיוסק עבור התעודה שלהם. גם לך יש זכות לדרוש זאת(עבור התעודה שלך כמובן)

AllTheAnswers

New member
נ.ב.

גם הבד"ץ הוא עסק פרטי , וזכותו לדרוש מה שהוא רוצה מכל אחד שמעוניין בתעודה שלו.

אנדרי ז

New member
וזכותנו לארגן חרם צרכנים נגדו

ודרך אגב, לא קיימת זכות כזאת בלתי מוגבלת. בשלב מסויים זה עובר את הקו לכיוון של סחיטה, וזאת כבר עבירה פלילית.

AllTheAnswers

New member
שטויות, כמובן.

אנג´ל מבקשת מהבד"ץ את ההכשר ולא ההפך. הבד"ץ לא חייב כלום לאנג´ל. במצב כזה , החוק מתיר לבד"ץ לדרוש מאנג´ל מה שהם רוצים בלי שזה ייחשב לעבירה פלילית אזרחית או אחרת. אם אני הייתי מעוניין בתעודה שאנדרי ז. אוהב את האוכל שלי , אנדרי ז. יכול לדרוש ממני מה שבא לו בתמורה. כולל להסיר תמונה מהמסעדה שלי .

AllTheAnswers

New member
דרך אגב ,

תארגן איזה חרם צרכנים שבא לך . לא נראה לי שזה יזיז לאנג´ל

taro

New member
לא אמרתי שזו בריונות

זו סתם מחווה מודרניסטית, שמיועדת לגרום לאנשים לשנות את הרגליהם. לעומת זאת, אם מישהו רוצה כשרות, שיעמוד בתנאים. רחוב הוא מקום ציבורי, ואין סיבה שאנשים מסויימים לא יוכלו לעבור בו.

אנדרי ז

New member
בהחלט

אם כך אני מציע לאסור תנועה של נשים חשופות מדי בכל רחובותינו, שמא החרדים המסכנים לא יוכלו להוציא את האף מהבית מבלי לראות את הפריצות הזאת. נו, איך זה נשמע לך?

taro

New member
אם זה היה תלוי בי

לא היה צורך לאסור כלום, כי גברים ונשים כאחד לא היו חושפים את עצמם. אבל אם אתה רוצה להכנס לזה - ובכן, היות ובמדינת ישראל אסור לקיים יחסי מין ברחוב ואסור ללכת ערום בו, אני לא רואה הבדל גדול פרט לעובדה שזה חל על נשים בלבד.

למעלה