מה עוד אפשר להוסיף...

taro

New member
בריונות...

לא רוצה? אל תהיה כשר. פה זה מתחיל ופה זה נגמר. אף אחד לא הכריח אותך.

אנדרי ז

New member
מה זה../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

אם אני מאיים בחרם צרכנים זאת בריונות, אבל אם הם מאיימים בשלילת הכשרות זה לא בריונות? עולם המושגים שלך נהיה מעוות מרגע לרגע. ואולי בעצם כדאי לאמץ את הפטנט שלך. הם לא רוצים לראות את הפרסומת ההיא? שלא יעברו ברחוב לידה, או שפשוט לא יסתכלו. פה זה מתחיל ופה זה נגמר. אף אחד לא הכריח אותם להסתכל.

AllTheAnswers

New member
תרגיע במיידי

הרחוב שייך לכולם, ולכן לא ניתן לדרוש שלא יעברו ליד הפרסומת. בית העסק הוא עסק פרטי . אם הוא רוצה להיות כשר שיהיה . אם הוא לא רוצה שלא יהיה . אין פה שום כפייה . כל אחד עושה מה בזין שלו , אבל שלא ירמה אנשים ויגיד שהוא כשר.

אנדרי ז

New member
סלח לי יא גאון מקלל

אבל מה הכשר בין פרסומת שתלויה בחוץ ובין כשרות האוכל שהם מוכרים?

AllTheAnswers

New member
כמו שאמרתי מר עדין נפש

כמו שאמרתי, זה לא רלוונטי הקשר . זכותם של הבד"ץ לדרוש ממי שמבקש את התעודה שלהם כל דרישה שעולה בדעתם. גם אם לאדון ז. זה לא נראה קשור.

אנדרי ז

New member
וזכותנו להגיש נגדם קובלנה פלילית

על סחיטה. וכמובן לארגן חרם צרכנות.

AllTheAnswers

New member
תגיש

ביהמ"ש יעיף אותך מכל המדרגות כי : א. אין פה אפילו סחיטה לכאורה. ב. רק הנסחט יכול להגיש קובלנה על הסחיטה ולא צד ג´ ג. אתה מעוניין לכפות על הבד"ץ לתת תעודה למי שהוא לא מעוניין לתת לו. אם יש פה משהו פלילי זאת העובדה הזו.......

אנדרי ז

New member
אני מעוניין לכפות על הבד"צ

רשימת קריטריונים. ושבית המשפט ישפוט את קבילותה. ועוד יותר מכך אני מעוניין לכפות על בתי עסק שמוכרים לי אוכל לא להיכנע לתכתיבים שאני לא מעוניים בקיומם ושמנסים לכפות עליי דרך חיים מסויימת.

AllTheAnswers

New member
מי נותן לך זכות לכפות משהו על הבד"ץ

ביהמ"ש יחליט להסיר את התביעה , שכן מדובר בהסכם חוקי לחלוטין בין שני גופים עסקיים . ולגבי החרם - כמו שאמרתי , בבקשה תארגן. זה לא יזיז לאנג´ל. (למיטב ידיעתי ויטה עדיין לא התמוטטה מהחרם העלוב והפתטי שלכם.לוזרים.)

taro

New member
אולי תכפה על כל בתי העסק למכור

אוכל סיני? או שהטעם שלך נוטה דווקא לכיוון האיטלקי?

אנדרי ז

New member
שימכרו מה שהם רוצים

אנ ירק מצפה ששיקוליהם יהיו עיסקיים בלבד, ושלא יערבבו בתוכם נושאים לא ענייניים. מה לפרסומת שתלויה על הקיר ולכשרות האוכל?

taro

New member
ואם מחר יחליטו כל בעלי המסעדות

למכור אוכל סיני כיהם אוהבים אוכל סיני, תתבע גם אותם?! לא רוצה, אל תאכל במסעדה שלהם. עד כמה שזכור לי, יש משהו שנקרא חופש העיסוק, ואתה לא יכול להכתיב תנאים לבעלי עסקים. מה עניין הפרסומת? אני לא יודע, אני לא יושב בבד"צ, וגם אתה לא.

אנדרי ז

New member
תמימותך ממש מעוררת רחמים

האם יכול להיות איזה שהוא ספק שאין שום קשר בין אותה פרסומת ובין כשרות האוכל? בוא נראה אותך.

taro

New member
כפי שאמרתי, אני לא יודע, וגם אתה לא

זה עניין לרבנים. אם יש לך בעיות, שלך מכתב למועצת חכמי התורה או לרב עובדיה יוסף, ותתלונן על כך שלבד"צים אין תמיד קשר עם כשרות.

taro

New member
מצידי תחרים

אני עדיין לא רואה איך קבוצת חילונים שמית הבנתם ביהדות בכלל והלכה בפרט היא די זעומה, יכולה לבוא בטענות על דברים כאלו. אגב, לא הכל קשור בהכרח להלכה; למשל, לעסק לא תנתן כשרות אם הוא פועל בשבת, שכן אין לבד"צים אפשרות לפקח עליו ביום זה. סופרמרקטים שונים לא יקבלו הכשר אם יציגו כשר ולא כשר זה בקרבת זה, כדי לא לבלבל את הקונה.

taro

New member
תשאל רב, לא אותי

אלא אם כן אתה מחשיב את עצמך גדול בהלכה?

למעלה