מה עובר עלי?

• פותח הנושא h97
  • פורסם בתאריך

h97

New member
מה עובר עלי?

שלום אני בחורה בת 26 אני כבר שנים מגיל ילדות מסתגרת נמנעת מחברה בד"כ כשאני פוגשת אנשים אני בהתחלה מלאת התלהבות ואנרגיות אנשים אוהבים אותי אבל לאחר כמה פעמים נמאס לי אני לא רוצה להיפגש ולראות אף אחד, באופן כללי אני תמיד רואה את הרע בבנאדם הן מבחינה חיצונית והן פנימית, לפעמים אני חושבת באופן ממש קר על אנשים, אין לי כיום אף חברות פשוט אני מנתקת קשרים מכולם, ואת הגברים באופן כללי אני רואה כמעט את כולם כמטרידים וסוטים, כמובן שיש לי השערות ממה זה נובע וכו' הייתי בטיפול פסיכולוגי כ6 מפגשים ולא הצלחתי להפתח חזרתי על כל מה שמפריע לי באופן כללי ואני תמיד נמנעת מלהיכנס לעומק הדברים, אחרי יום עבודה אני רוצה רק להכנס למיטה טלוויזיה ואוכל, {היו תקופות שהייתי ממש מבלה הרבה יוצאת} אין שום דבר שיספק אותי ,לא גבר ,לא מראה,לא עבודה ממש לא יודעת מה לעשות כל פעם אני תופסת את עצמי מחדש מנסה לצאת לחייך יומיים שלושה וחוזרת שוב פעם להסתגר אני לא חושבת שאצליח להיפתח בטיפול פסיכולוגי ואני חוששת שהתרופות יהפכו אותי לאדישה מדי{כי בפנים אני עדיין מלאת אנרגיות} מה לעשות? תודה

גרא.

New member
h97,אכן קורה לפעמים שההתאמה בין מטפל למטופל

אינה עולה יפה,והטיפול כושל.לכן,כלומר,העובדה שלא הצלחת להפתח ולהתמקד בעומק הטיפול,היא לחובת המטפלת שלא הצליחה להגיע אלייך.כאשר מאד יתכן שעם מטפל אחר,אולי בגישה טיפולית אחרת,כן תוכלי,\ למצות את הטיפול.לגבי טיפול תרופתי,כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר.מה קורה עם עיסוק בספורט? מכון כושר או ג'וגינג?

h97

New member
עשיתי בעבר הרבה ספורט..

לפני כשנה ויותר עשיתי כושר כל יום, שמרתי על תזונה בריאה מן הסתם הרגשתי יותר בטחון עצמי ויותר אנרגיות אבל עדיין הדכאון ןההסתגרות והמניעה מיצירת קשרים המשיכו... רציתי לשאול אני יודעת שאם הולכים לפסיכיאטר זה חסוי, אבל מה קורה למשל לגבי עבודה וכל מיני ששואלים האם היית בטיפול פסיכיאטרי ואם בטעות יגיעו מכתבים לבית? איך פועל בעצם החסיון לגבי המטופל? תודה

גרא.

New member
h97,בכל קופ"ח נפתח לך תיק טיפול.ע"פ חוק

החיסיון,אי אפשר להכנס לתיקך,ללא חתימתך על וויתור סודיות.יש מקומות עבודה,ששואלים על עבר רפואי,אבל כל עוד הם אינם מבקשים חתימה על וותור סודיות,את לא חייבת לספר אם היה,מה היה.לא תמיד גם הוותור הזה מנוצל על ידי המעביד שבקש אותו,אבל אינך יכולה כמובן לדעת על כך.יחד עם זה,לא כל מה שכתוב בתיק,יכול לפגוע בסיכויים שלך לקבל עבודה.ומאד חשוב מה הוא בדיוק העבר הטיפולי שלך.עקרונית,לא מכתבים לא נשלחים סתם הביתה.לעיתים כאשר נקבע לך תור,והוא עומד להתבטל,את יכולה לקבל הודעה על כך,אם בכתב או טלפונית. מכל מקום,אין שום סיבה שהורייך או מי שאת מתגוררת אצלו יפתח מכתבים שלך.זה לא מקובל.מכל מקום,בסדר עדיפות,לפני הכל,חשובה הבריאות הנפשית,והיכולת לתפקד כהלכה.גם אם הטיפול עלול לפגוע במקום העבודה.

טווטי10

New member
הסתגרות

ישנם אנשים שזה האופי שלהם פשוט ולא אוהבים להיות בחברתם של אנשים, אך אצלך אני לא חושבת שזה אופי אולי ועברת משהו בעבר, טראומה, נפגעת מחברה. ולא ייתכן שאת רואה את כל הגברים כמטרידים וסוטים. זה נכון שיש כאלה אך לא כולם ולא רובם. אני חושבת שדעתך שלילית על העולם כולו ואת צריכה לשנות אותה במהירות. את מפסידה הרבה מאוד בחיים. נכון שלהיות חברה זה כרוך בלהפגע אבל אם לא נפגע לא נעבור ולא נחווה חברויות שונות כגון: אהבה, חברות, ידידות וכו'... אם את רוצה ואני לא מציעה את זה לאנשי בכלל אשמח שתפתחי אליי ואולי נהיה חברות גם כן אני צריכה חברה כרגע. אשמח לתשובה חזרה!

למעלה