אני רוצה להציע הסבר נוסף למה שתיארת
אני לא אומר שהאינטרפרטציה שלך למה שאתה רואה אינה נכונה, וגם לא ששלי כן נכונה. רק עוד הסבר אפשרי. כאשר חוליות השרשרת עולות על הגלגל הקדמי וכיוון תנועתן משתנה, הגריז רוצה להמשיך ישר (מה שאנחנו מייחסים לכח הצנטריפוגלי, שבמקרה זה הוא מדומה, אבל נח להשתמש בו). סביב הגג"ש הקדמי הכח הצנטריפוגלי גדול בגלל הרדיוס הקטן, ולכן חלק (גדול?) מהגריז שמרחת עוזב את השרשרת וניתז על דופן בית הגג"ש (שהיא בעצם גם חלק מדופן בית המנוע/גיר). הדופן הזו די חמה (מבפנים היא באה במגע עם השמן החם, ואין שם קירור יעיל במיוחד). כך שצמיגות הגריז קטֵנה, ויחד עם חול ואבק שנכנס לשם הוא הופך לעיסה צמיגה ודביקה. אם זה כך, זה אומר שלא רק שזה לא מתנזל וחודר אל בין הרולרים לבושינגים, אלא שלמעֵט השכבה הדקה החיצונית שאתה רואה בעין כל שאר הגריז עף מהשרשרת. זה גם מתאים למה שכתבת, ש"הגריז נעלם כלא היה מהשרשרת". בכלל, טמפ' של שרשרת, גם במצבים מאומצים מאד, לא אמורה לעבור את ה-70C (בפועל, אני משער שהשרשרת אצלך לא מתקרבת לטמפ' כזו). וזו לא טמפ' שגריז אמור להפוך בה ממש נוזלי. אלא אם כן הגריז הזה, בהיותו מיוחד למטרה הזו, אולי כן מתנזל בטמפ' כה נמוכה? מכל מקום, הטמפ' של הגריז הזה שנדבק לדופן בית הגג"ש גבוהה יותר מזו של הגריז על השרשרת, כך שמה שאתה רואה שם הוא פחות צמיג מאשר על השרשרת. גם אצלי מצטברת כזו עיסה בתוך בית הגג"ש הקדמי, למרות שאני משתמש בספריי. אז בעוד גם אצלי המקור של העיסה הזו הוא עודפי הגריז שניתזו מהשרשרת, הגריז הספיק לחדור לפני כן, בשלב היישום, כשהוא עוד היה נוזל דליל, אל בין הרולרים לבושינגים. בנושא כתבת "אני רואה שמן שמגיע ...", ולאחר מכן "הוא לא נוזל" ו"מדובר בגריז נוזלי דביק ומלוכלך". אז את זה לא הצלחתי להבין. אתה רואה שמן או גריז? הוא נוזלי אך לא נוזל? אנא הסבר. לגבי מבחן התוצאה - 40-50K זה בהחלט מכובד, אבל קשה להסיק מפה מסקנות חד-משמעיות. צריך לנסות לסוך את השרשרת גם עם חומרי סיכה אחרים באותו אינטרוול ובאותם תנאי נסיעה, ולהשוות את אורך החיים. אבל יש לעשות זאת על סטים זהים של שרשרת [URL='http://']וגלגלי שרשרת[/URL] (משום שגם לגלגלי השרשרת יש השפעה על קצב הבלאי. מספיק שהטיפול התרמי שעברו הגלגלים יהיה שונה כדי להשפיע, שלא לדבר על הרכב שונה של חומר). כמו-כן, יש לחזור על הניסוי מספר מספיק של פעמים, כי יש כאן גם עניין סטטיסטי.