מה עדיף?

orient 999

New member
תקשיב:

בדברים האלה לא משחקים!!! כשאתה מניח את חייך בכלי אחד (ולשם שינוי זה לא על אופנוע) לא כדי לשחק בזה. אני לא הייתי מתשמש WD-40 לנשק שלי, הייתי מקשיב למקצוענים באמת , במטווח שבחיים לא משתמשים בחומר הזה. תעשה מה שאתה רוצה, החיים שלך הם שלך.

C O L T

New member
מקצוענים?

אנשים שעובדים במטווח לרוב לא ממש מקצוענים, סך הכל עשו כמה קורסים פשוטים, לא סיפור. מקצוענים שמו לי מדבקה "שמן סינטטי בלבד" על ה-VN, וגם בתחום המטווחים ראיתי יציאות דומות. כפי שאמרתי פעם: זונה עושה הרבה סקס, אבל זה אומר שהיא מבינה באהבה?
מוצר ישראלי? כל מקרה לגופו. יש כאלה שמביאים כבוד ויש מוצרים שהשתיקה יפה להם.

C O L T

New member
ועם כל הכבוד לקיבוץ

מי נראה לך מוכר יותר? זה כמו שתגיד שלא שותים קוקה-קולה, יש "סופרדרינק" בטעם דומה ומחיר טוב יותר. לא חסר תרסיסי שימון יעודיים, אבל גם WD40 צנוע עושה את העבודה מצויין, מנסיון של שנים.

orient 999

New member
בלי קשר לוויכוח הזה...

אף פעם אל תזלזל במוצר הישראלי!!! זאת עובדה, שאנו עם הראש היהודי אולי לא מסוגלים להסתדר אחד עם השני אבל לייצר טכנולוגיה אנו יודעים יותר טוב מכל העולם!!!

ganooov

New member
אבל ג'יפים כן. ../images/Emo13.gif

הייתי שואל את אבא שלי (ד"ר לכימיה) על ההבדלים אם מישהו ייתן לי את הרכבים המדוייקים של השמנים. בכל מקרה, נו - הרי בחיים לא תצליחו להחליט מי כאן צודק בלי לשאול את היצרן
.

xfwind

New member
שמן 9105 למניעת חלודה ולשימון נשק

זה הספריי שמשתמשים בצבא. עם תפוגה של 4 שנים.

UrbanDK

New member
כל הדיון על שימון נשקים הזכיר לי

שאצלי בטירונות (02, מה לעשות) כשהסמל היה בודק אם שימנו את הנשק כל מי שלא הספיק לשמן (דווקא לא אני) היה פשוט מורח קצת רוק על התריס והסתרשף. עבד טוב דווקא.

noyfb

New member
999, חבל"ז. זה מאמץ מבוזבז. בשום

מקום מקצועי המכבד את עצמו ,לא משמנים נשק עם WD-40. זה מזיק לרוב סוגי הנשק ! ה"מומחה" בעל הניק הקרבי כבר הוכיח בעבר שאינו מצוי בתחום. בעצם..בשום תחום. להערכתי זו אחת הסיבות לכך שאת שלושת הרשיונות שניפנף כאן בעבר כדי ל"הוכיח" את בקיאותו, סרק על צידם האחורי. הוא פשוט קשקשן הקופץ בראש . אין שאלה בפורום שהוא מדלג עליה בשליפות עקרות וכמעט תמיד אינו תורם דבר. הנכס היחיד שלו מחובר ללשון. חכה קצת,זה תכף מגיע...

dlx1100F

New member
אז מה זה אומר לגבי השרשרת?

אני מבין מעט מאד בכלי נשק. לא יודע מה בדיוק אופי העומסים ותנאי העבודה שהשמן צריך לעמוד בהם. ואם אפשר להקיש מאחד על השני, אז אפשר לשמן את הנשק עם שמן גיר? או עם שמן שרשרת? לגבי הויכוח שלכם על השמן המתאים לכלי נשק - יש לי בבית בקבוק ספריי של שמן יעודי לכלי נשק (כך, ז"א, כתוב עליו). נדמה לי שהשמן נקרא "שלדג", או שהוא מיוצר עבור "שלדג". אומר לכם משהו? אחד התכונות המצויינות שם היא איזה שהיא עמידה בתקנים של קורוזיה (משך זמן טבילה במי-מלח, בטמפ' מסויימת). אז זה למשל תכונה אחת שאני לא יודע אם WD-40 ניחן בה. השמן עצמו בצבע דבש כהה, ומאד צמיג (בהשוואה למה שיוצא בד"כ מבקבוקי ספריי). מאז שקניתי אותו (לפני כמה שנים) לא מצאתי אותו יותר (מאידך, אני לא מסתובב בחנויות של כלי נשק). אתם מכירים את השמן הזה? יודעים איפה אפשר להשיג אותו?

C O L T

New member
מכיר, שמן איכותי

לדעתי לפחות. לא מיוצר יותר, לטענת כל הסוחרים איתם דיברתי. מבחן רסס מי-מלח זה הבדיקה המקובלת לעמידות של שמנים וציפויים של נשק לחלודה. גם WD40 עומד במבחן זה בכבוד, אבל אסור לשכוח שבנשק קיימים עוד שיקולים. אולי על נשק מושחם רגיל WD40 יתן פחות עמידות לרסס מלח אבל לאומת זאת הוא הרבה פחות דביק לחול ואבק, משאיר פחות משקעים בחלקי המנגנון העדינים. לגבי ההקבלה בין הנשק לשרשרת, אומר רק שלא במקרה הרבה מיצרני הנשק מן העבר עברו לייצר היום אופנועים. ברצינות, הנשק צריך לתפקד בטמפרטורות גבוהות ועומסים גדולים, כאשר בתוכו חלקי מנגנון קטנים שחייבים לבצע תנועות מדוייקות. תכניס לשם גריז, או רסס פנימה תרסיס המשאיר משקע שמנוני פעם אחר פעם בלי לנגב ויום אחד המנגנון יתקע. ראיתי אקדחים בהם הגריז מהתרסיסים כבר הפך מוצק. עם WD40 התופעה הרבה פחות מצומצמת. ניתן בהחלט לשמן כל נשק עם שמן תמסורת או אפילו גריז, כל עוד מקפידים על הליך ניגוב קפדני, צריכה להשאר שכבה מינימלית, שלא תאפשר לכמויות חול או אבק לדבוק בה. אולי אילו השרשרת הייתה מכוסה, כמו ב-MZ, הייתה לנו הקבלה טובה עוד יותר. אגב MZ, שם משמנים הרבה פחות, והשרשרת מחזיקה המון.

אורי-

New member
wd40 - חומר נהדר

חורף שלם בבוץ של רמת הגולן ובגשם , שום הורדת חלודה מהגלילון שלי או מהמחסניות. פעם בכמה ימים - ריסוס טוב בWD40 וסוגרים עניין. (את הבוץ מורידים במקלחת חמה , ביחד עם החייל הציוד והחלפ"ס.) צודק גם לגבי האבק שנוטה פחות להצמד לWD40. השמן ה"צבאי" הוא הפתרון הכי טוב לצרכי עבודה נטו , אבל לא נעים להסתובב עם נשק שמנוני , מה גם שהוא צובר אבק שמגדיל את הסיכוי למעצור , עוד לפני שהנשק יתחמם ויזדקק לסיכה כדי לפעול. WD40 גם מנקה , גם מתייבש מהר ועדיין משאיר "שכבת קסם". WOW
|ג.יפית| נ.ב. לגבי מי ששאל מדוע התכשיר לא מפורסם כמתאים לכלי נשק: כזכור לי , יש ציור של אקדח על WD40. על תחליפים כדוגמת זז-קל יש בוודאות איור של כלי נשק , לא שזה מהווה הוכחה לשימושיות. ( למה זה בפורום הזה?)

למעלה