מה עדיף?

אורי-

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo124.gif בפעם האלף ואחת

WD40 הוא איננו שמן , והוא בהחלט יכול לתת שימון *עדין* לי אישית אין קורי עכביש במוחי , אני לא ממליץ לאף אחד לעשות כלום , אבל WD40 ודומיו אינם רק מסירי חלודה. אתה מחליט שדעתך חשובה יותר משל כולם , שם כמה
וגם איזה 2
ולקינוח שורה של
ומאמין שזנ עושה אותך צודק? מצטער , אני *שימנתי* נשק עם WD40 - וזה אכן מנע חלודה ועבד חלק יותר. אני *שימנתי* עם WD40 כל מיני צירים , והם הפסיקו לחרוק. WD40 נותן שימון עדין , לא מאסיבי כמו גריז , אולי לא יחזיק לאורך זמן ואולי לא מתים לטמפ' גבוהות , אבל התכשיר בהחלט מיועד גם לשמן , גם להסיר שומנים , ובין היתר לסייע בהסרת חלודה. בשביל שימון *עדין* , לא תמיד נשתמש בשמן צמיגי ודביק , אלא נסתפק בשכבת הסיכה העדינה שמותיר הWD40. (ואם נקרא לו חומר סיכה , זה בסדר? או שאתה גורס שWD40 לא מסוגל לספק שום סיכה?)

45degrees

New member
כתוב עליו:

ספריי חודר: stops squeaks drives out moisture cleans and protects loosens rusted parts frees sticky mechanisms היכן מופיעה המילה: lubricate/s או כל הטיה אחרת שלה? או greese/s או כל הטיה אחרת שלה? האם היצרן יודע פחות טוב מאיתנו? האם ראית את הפרסומות פעם בתוכניות הקניות בטלויזיה (ערוצים אמריקאים בעיקר) - איך שמים WD כדי ל"שמן" 2 חלקים נעים ואחרי 30 שניות הם מעלים עשן כאילו מדורת יום הדין הגיעה לחצר? האם ראית את ההשוואה מול שמן אחר? (במקרה זה שמנסים למכור כמובן) לדעתך המפרסם טעה? לדעתי לא. המפרסם יודע שהציבור חושב ש WD40 זה שמן, ומנצל זאת להציג להטעיה. אפילו על הבקבוק עם העברית של ה WD, חלק מהתרגום אינו הכי מדויק. זקוק לעוד כמה עובדות? 1. בכל חנות אספקה רצינית: אם אתה מבקש בחנות שמן חודר - אתה לא מקבל WD40 אלא חומר אחר. אם אתה מבקש בחנות ספריי שמן - אתה לא מקבל WD40 אלא חומר אחר. אם אתה מבקש בחנות מסיר חלודה - אתה מקבל WD40. 2. אפילו יצרן ה WD40 בוחר שלא למתג את החומר מתוצרתו כשמן. לדעתך הוא טועה? 3. ראית את הציטוט :"חודר ומשחרר חלקים חלודים"? זה אומר שכשאתה מתיז את החומר על השרשרת, הוא חודר פנימה, פוגע ב o-rings (אם הם רגישים לחומר), ומשחרר את הגריז החוצה. כלומר: חיי השרשרת מתקצרים משמעותית "הודות" לחומר החודר. לגבי "שימון" נשק: נוציא מהמשוואה כלי נשק כבדים, שם הדברים והמנגנונים שונים. כל האקדחים, וחלק מהרובים הקלים עובדים היטב כשהם יבשים לגמרי. הקטע עם עודף השמן הנהוג במקומות שונים (מישהו הזכיר צה"ל?) בס"ה תורם משמעותית לקיצור אורך חיי הקנה במקרה הרע, ובמקרה הטוב פוגע אנושות במהירות הלוע. כמובן שחומר מתנדף שהוא מסיר חלודה יועיל לנשק - הנשק נשאר יבש, ואינו מחליד. חלודה פוגמת בתפקוד הנשק הרבה יותר מחוסר שמן. עודף שמן טוב רק במצבים בהם יש טבילות במים (מתוקים או מי-ים). אגב, ראית פעם מעצור בגלל חוסר שמן בכלי נשק קל? (מעצור שזו הסיבה היחידה שגרמה לו) כאילו, אם היו מעצורים בגלל סיבה כה קלושה, כלי נשק לא היו מוכיחים עצמם בתנאים כל כך מגוונים של אקלים ברחבי העולם (מדבריות, קטבים, יערות גשם וכד').

אורי-

New member
ועל "זז - קל"

כתוב את המילים "בעל כושר סיכה". אני כתבתי שאני *לא* מתייחס רק לשרשרת האופנוע כאל אובייקט לשימון. סיכה עדינה = לא חלקים שנעים בצורה מהירה. ותקרא כאן מה היבואן חושב. . . אם זה היה מעניין אותי מספיק , הייתי גם משתמש ב"צור קשר" , ומברר מה דעת היבואן. אולי אפילו הייתי בודק מה היצרן בחו"ל חושב על זה. אבל זה לא שווה את הזמן. אני אישית , אמשיך להשתמש בWD40 לכל אותם שימושים בהם נעזרתי בו עד היום , גם אם יתברר לי שהוא מכיל רוק חמורים ושתן גמלים. בשבילי החומר הזה יעיל לסיכה עדינה. אפילו שזה אולי נובע מהבורות שלי.

אורי-

New member
ועוד אתר שמוזכר בו שימון של WD40

כאן... וכמו שכתבתי - שימון דק , לא שימון מאסיבי שמתיימר לעמוד בלחצים או בטמפרטורות גבוהות. (הכי טוב אובססיביות.)

noyfb

New member
אורי , אתה טועה לדעתי בנקודה הבאה:

נק"ל אינו ממש צרכן של שמן, במובן של מנוע . ז"א שאם אין שמן הוא הולך פארש. "שימון" נשק בא קודם כל למנוע קורוזיה בין החלקים המשתפשפים המאבדים את הציפויים לסוגיהם, אח"כ למנוע קורוזיה בכלל ולבסוף להחליק במידת מה את תפעול הכלי. כל נשק נקי פועל מצויין גם ללא זכר לשמן בכלל. יש כלי נשק שאינם זקוקים לשימון בכלל ונדיר למצוא חלקים דמויי מיסבי- החלקה בנשק. כל ה"שיפועים" בנשקים [כגון עריסת-ההזנה או מנגנון הצימוד קנה-מחלק ] מבוססים על זוויות שאינן מחייבות שימון. השורה האחרונה היא, שעיקר תפקיד השמן הוא להותיר שיכבה דקיקה המונעת קורוזיה. WD-40 פשוט מתנדף די מהר ולא מותיר שום שכבת מגן. אז אולי הוא "מתפקד" כאילו אבל בהעלמו ,החלודה תופיע מיידית.

dlx1100F

New member
אם להאמין ל

מה שכתב אורי קודם למעלה (על הנסיון שלו עם הגלילון בחורף ברמה"ג + מקלחות), אז זה כן נותן הגנה מפני חלודה, לפחות לכמה ימים. זה מזכיר לי, אגב, שימוש נוסף שמצאתי פעם ל-WD-40, שמעיד אולי שבכל זאת נשאר משהו על פני השטח. היתה לי מכונית בה מפוחי האוורור היו משמיעים מין חריקות עדינות, או צירצורים מטרידים. במוסכים בהם התעניינתי אמרו לי שהבעיה מוכרת ואין מה לעשות אלא להחליף (אלא מה?). כשפירקתי את המפוחים מצאתי שהצירצורים האלה באים מהקומוטטורים של המנועים (החלק הזה בו ה"מברשות" מחליקות על המגעים של הרוטור). בשלב מסויים של חיפוש פתרון לבעיה החלטתי לנסות להתיז על הקומוטטורים WD-40, וראה זה פלא - הצירצורים נעלמו. הם אמנם שבו אח"כ, אבל רק לאחר כחצי שנה. ומאז, בכל פעם שהצירצורים חזרו, התזה קלה של WD-40 על הקומוטטורים השיבה את השקט על כנו למספר חודשים. אז כנראה שכן נשאר משהו.

C O L T

New member
../images/Emo6.gif קורה לפעמים שבטעות אתה צודק?

בינתיים לא נתקלתי במקרה כזה, מעניין אם זה בכלל אפשרות סבירה, נוי שכותב משהו אחר משטויות. שימון בא קודם כל למנוע קורוזיה? מה תגיד על הנשקים הספורטיביים למיניהם בעלי ציפוי כרום קשיח דווקא על החלקים המשתפשפים? אלה יתפקדו ללא שימון כלל?
לא נראה לי. רוב החלקים בנשק פועלים בצורה דומה למיסבי החלקה, אלא מה? מיסב כדורי יהיה שם? מיסב סיכות?
זוויות שאינן מחייבות שימון? כל מקום בו מתכת מחליקה על גבי מתכת דורש שימון, אחרת תהיה שחיקה מוגזמת. דווקא מבחינת החלודה מקומות אלה רגישים פחות, עצם החיכוך מוריד את החלודה, אבל המשטחים החשופים והחלקים שלא משתפשפים רגישים יותר, החלודה מתפתחת שם ללא הפרעה. "עריסת-ההזנה" ו"מנגנון הצימוד קנה-מחלק" זה לא חלקים ידועים בכלי נשק, אלא צרף הוכחות, מחומר מודפס או באינטרנט, לקיומם. גם השיפועים שם, אני רוצה לראות אותם. שורה אחרונה, תתבייש לך על הנסיונות להשמע מלומד כאשר אתה בעצם בור ועם הארץ.

45degrees

New member
קולט - אתה טועה.

אין שום בעיה בכלים OPEN MAJOR למיניהם, וגם בכלים אחרים שמשמשים למטרות שלא מדברים עליהן, עם עבודה "על יבש". אף אחד מהם לא יחטוף מעצורים כתוצאה ממחסור בשמן. הם כן יחטפו מעצורים כתוצאה מחלודה למשל (חלודה בחלק הפנימי של המחסנית יכולה למנוע מהקפיץ להוציא כמו שצריך את הכדורים כאשר המחסנית כמעט ריקה). הדברים נכונים לנשק קל בכלל, ולאקדחים בפרט.

noyfb

New member
חבל"ז 45. ש"ה [ שוטה הפורום] אינו

יודע אפילו שבכל אקדח ניזון מחסנית יש עריסת-הזנה [הנקראת לעיתים גם "כבש-הזנה"] וברוב האקדחים ה"אוטומאטיים" יש מנגנון צימוד קנה-מחלק המיועד להאט את מהירות התנועה לאחור של המחלק עד שהקליע מסיים את ההאצה שלו . "ש"ה" כאן אצלינו ,משמש כמקור לא אכזב של בדיחות ואסור לדכא אותו.

C O L T

New member
שימון עדין שונה מהעדר שימון בכלל

כל נשק עובד "על יבש", במובן שאחרי השימון מנגבים את השמן, אבל זה לא אומר שלא נשאר, אפיל ואם האקדח נראה ומרגיש "יבש". לא נראה לי בכל מקרה שאי שם מישהו מנסה להפעיל נשק ללא שימון בכלל, תמיד צריך משהו שימנע חיכוך ושחיקה. קח דוגמה ממנגנון עדין בהרבה - שעון מכאני, לא נראה בתוכו שום שמן, אבל זה לא אומר שאין שימון. בתנאים קשים במיוחד יש אמצעים שונים מתרסיסי השמן הרגילים, שימון ע"י גרפיט או משהו דומה, יש את הTUF CLOTH הנפוץ למדי. אבל תמיד יהיה במנגנון משהו לשמן ולהגן. מטרת השימון זה גם למנוע חלודה הרסנית וגם להפחית חיכוך. אני לא אומר שאני אף פעם לא טועה, ותמיד מוכן לקבל ביקורת, אבל היה נחמד אילו היית מוצא איזה חיזוק לדעתך זו.

Torquefreak

New member
סליחה אבל

לא מבין למה פתחתם שרשור כזה גדול WD= WATER DISPLACER היעוד המקורי הוא דוחה לחות. פותח במקור עבור NASA בפועל, עושה בדיוק את כל מה שכתוב על האריזה (ויותר).

dlx1100F

New member
אז מה אומר ה"40"../images/Emo35.gif

הם טוענים שזה בא מזה שלקח להם 40 נסיונות להגיע לנוסחה המקורית המושלמת, שלא שונתה מאז. הנה מה שכתוב באתר שלהם: It took them 40 attempts to get the water displacing formula worked out. But they must have been really good, because the original secret formula for WD-40 - which stands for Water Displacement perfected on the 40th try - is still in use today.

Saucy

New member
יש לי רעיון...

תפתחו פורום בנושא שימון קטנועים ואופנועים,שמנים למינהם כמו שמן זית,ואפשר גם WD40
תרגעו חברים...הכל בסדר לא צריך לריב בגלל שמן,ד"א חנוכה בפתח
תחססכו WD40 למנורה..אופס סליחה שמן סמיך ולא דביק למנורה אוליי שמן רגיל או שמן זית,הנה עוד נושא לפורום החדש

C O L T

New member
מי רב? איפה? רב יש בישיבות!

כאן הכל דיון איכותי, המבוסס על ידע ונסיון אישי בתוספת חיזוקים ממקורות ברשת. תענוג.

למעלה