מה עדיף?

dlx1100F

New member
זה באמת מעניין (העניין הזה עם

יצרני הנשק שעברו לאופנועים). אני לא כל כך רואה את הדמיון. למען האמת, אני גם לא זוכר הרבה יצרנים כאלה (לפחות לא בין אלה הקיימים כיום). אני זוכר את Steyr האוסטרים (שנכנסו לשותפות עם דיימלר ופוך) ואת BSA (Birmingham Small Arms, נכון?). היפנים לא, BMW לא, הרלי לא, טריומף לא. אני טועה? מה נשאר? האיטלקים. מישהו מהאיטלקים היה יצרן נשק בעברו?

C O L T

New member
אנפילד, הוסקווארנה, FN, benelli

ואולי שכחתי עוד כמה. אגב, בנלי האיטלקית עד היום מייצרת גם נשק וגם אופנועים.

DL1000K2

New member
אני משמן עם גריז ייעודי בקביעות.

והוא מתנזל וחודר כהלכה בין הרולרים לבושינגים. זה מחזיק ל 1000 קמ כמו כלום. זהו גריז שרשרת איטלקי ייעודי שבה בטיובה.

dlx1100F

New member
איך אתה יודע שהוא מתנזל וחודר?

מה גורם לו להתנזל? ואיך יודעים כמה זה מחזיק? (אתה הרי לא רואה מה קורה בין הרולרים לבושינגים)

DL1000K2

New member
זה נכון, אבל, אני רואה שמן שמגיע מא

מאזור גלגל השיניים הקדמי ומלכלך מעט את האופנוע מצד שמאל. הוא לא נוזל וזה לא שמן מנוע. ואין לי כל נזילות. אלא מדובר בגריז נוזלי דביק ומלוכלך (או יותר נכון מלכלך) והגריז נעלם כלא היה מהשרשרת (מבחינת השכבה הלבנה של הגריז) אבל השרשרת ממשיכה להיות משומנת במגע באצבע לבדיקה או גם במבט מקרוב לעוד הרבה מאות קילומטרים. (האם צפיתי את שאלותיך?) ובכל מקרה כאמור זה המתכון היחידי שמתאים לשימון כמו בספר המכונאי שמורה על שימון מידי 1000 קמ. (כמדומני, אגב ששם ממליצים על שימון מידי 1000 קמ עם שמן מנוע ?) ואני עם הגריז לא נתקל כמעט (כמויות קטנות אם בכלל) בלכלוך משמעותי על הגנט משמן מעבר לזה מבחן התוצאה הוא החשוב. שרשרת אחת בשימוש פר עשרות רבות של אלפי קילומטרים. 40 - 50. זה לא מבוטל. לא?

dlx1100F

New member
אני רוצה להציע הסבר נוסף למה שתיארת

אני לא אומר שהאינטרפרטציה שלך למה שאתה רואה אינה נכונה, וגם לא ששלי כן נכונה. רק עוד הסבר אפשרי. כאשר חוליות השרשרת עולות על הגלגל הקדמי וכיוון תנועתן משתנה, הגריז רוצה להמשיך ישר (מה שאנחנו מייחסים לכח הצנטריפוגלי, שבמקרה זה הוא מדומה, אבל נח להשתמש בו). סביב הגג"ש הקדמי הכח הצנטריפוגלי גדול בגלל הרדיוס הקטן, ולכן חלק (גדול?) מהגריז שמרחת עוזב את השרשרת וניתז על דופן בית הגג"ש (שהיא בעצם גם חלק מדופן בית המנוע/גיר). הדופן הזו די חמה (מבפנים היא באה במגע עם השמן החם, ואין שם קירור יעיל במיוחד). כך שצמיגות הגריז קטֵנה, ויחד עם חול ואבק שנכנס לשם הוא הופך לעיסה צמיגה ודביקה. אם זה כך, זה אומר שלא רק שזה לא מתנזל וחודר אל בין הרולרים לבושינגים, אלא שלמעֵט השכבה הדקה החיצונית שאתה רואה בעין כל שאר הגריז עף מהשרשרת. זה גם מתאים למה שכתבת, ש"הגריז נעלם כלא היה מהשרשרת". בכלל, טמפ' של שרשרת, גם במצבים מאומצים מאד, לא אמורה לעבור את ה-70C (בפועל, אני משער שהשרשרת אצלך לא מתקרבת לטמפ' כזו). וזו לא טמפ' שגריז אמור להפוך בה ממש נוזלי. אלא אם כן הגריז הזה, בהיותו מיוחד למטרה הזו, אולי כן מתנזל בטמפ' כה נמוכה? מכל מקום, הטמפ' של הגריז הזה שנדבק לדופן בית הגג"ש גבוהה יותר מזו של הגריז על השרשרת, כך שמה שאתה רואה שם הוא פחות צמיג מאשר על השרשרת. גם אצלי מצטברת כזו עיסה בתוך בית הגג"ש הקדמי, למרות שאני משתמש בספריי. אז בעוד גם אצלי המקור של העיסה הזו הוא עודפי הגריז שניתזו מהשרשרת, הגריז הספיק לחדור לפני כן, בשלב היישום, כשהוא עוד היה נוזל דליל, אל בין הרולרים לבושינגים. בנושא כתבת "אני רואה שמן שמגיע ...", ולאחר מכן "הוא לא נוזל" ו"מדובר בגריז נוזלי דביק ומלוכלך". אז את זה לא הצלחתי להבין. אתה רואה שמן או גריז? הוא נוזלי אך לא נוזל? אנא הסבר. לגבי מבחן התוצאה - 40-50K זה בהחלט מכובד, אבל קשה להסיק מפה מסקנות חד-משמעיות. צריך לנסות לסוך את השרשרת גם עם חומרי סיכה אחרים באותו אינטרוול ובאותם תנאי נסיעה, ולהשוות את אורך החיים. אבל יש לעשות זאת על סטים זהים של שרשרת [URL='http://']וגלגלי שרשרת[/URL] (משום שגם לגלגלי השרשרת יש השפעה על קצב הבלאי. מספיק שהטיפול התרמי שעברו הגלגלים יהיה שונה כדי להשפיע, שלא לדבר על הרכב שונה של חומר). כמו-כן, יש לחזור על הניסוי מספר מספיק של פעמים, כי יש כאן גם עניין סטטיסטי.

DL1000K2

New member
הבהרות להלן.

1. הגריז נעלם כלא היה. הכוונה לגריז הלבן. אבל נשארת שכבת דמוי שמן (או גריז חצי נוזלי) על החוליות. 2. נראה לי מאד הגיוני ההסבר שלך על הגג"ש הקדמי ותרומתו ללכלוך. 3. אולי יעזור לך או לאחרים להעריך את יעילות הגריז באם אתאר מהם תנאי הנסיעה שעוברות על האופנוע ביום יום. 4. תנאי הנסיעה היוםיומיים : א. כ 150 קמ פר יום רובם בבינעירוני. 2. סלד ממוצע סביב 4000 - 5000 3. מהירות ממוצעת בבינעירוני 170 - 200 קמש. 4. הילוך שכיח (מבחינת הזמן) - הילוך שישי. ה OVER DRIVE. 5. בהחלט יתכן שלאופי נסיעתי הלא מתפרע והלא מופרע (לעניות דעתי) יש חלק בכך. 6. עלה בדעתי רעיון לפתוח הודעה על אופי וצורת הנסיעה של רוכבי הפורום מבחינת הילוכים וסלד וכך אעשה מיד. זה יכול להיות מעניין. 7. אין בתשובתי הזו, כמובן, להפחית כהוא זה מהערתך החכמה שכל קביעה שאינה מבוססת על סטטיסטיקה חד משמעית (עם ערכי P VALUE של מתחת ל-0.05) צריכה להילקח בערבון מוגבל. מדובר על תחושות בלבד. וזה בוודאי לא EVIDENCE BASED. 8. תודה על התייחסותך

DL1000K2

New member
הבהרה נוספת :

השרשרת מתחממת בהחלט ולא מומלץ לגעת בה מייד לאחר נסיעה. לדעתי עלולה להיווצר כווייה ממגע לא זהיר. לתשומת הלב.

dlx1100F

New member
../images/Emo2.gif מה זאת אומרת מה זה משנה?

לכל מטרה מתאים אותו שמן (או גריז)? אז למשל שמן מנוע, שמן גיר, שמן טלסקופים ושמן זית הם אותו דבר?

45degrees

New member
אתה כל כך צודק כאן

אז למה אתה ממליץ להשתמש במסיר חלודה בתור שמן?

dlx1100F

New member
אני המלצתי להשתמש ב-WD40 בתור שמן?

אני
אני כתבתי במפורש שהוא לא מתאים
או שהתכוונת לשרשר למישהו אחר ושירשרת אלי בטעות, או שאני כתבתי משהו בטעות שיכול להתפרש כך. אני מבקש התנצלות או שתראה לי איפה המלצתי כך

45degrees

New member
אני מתנצל, טעיתי.

בלבלתי אותך עם האיש החביב שכתב את זה: " יש בו גם שמן, לא רק נפט. אני מאמין שהוא נותן מידה מסויימת של שימון, שפשוט לא מחזיק לאורך זמן. "

45degrees

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo124.gif בפעם האלף

WD40 זה לא שמן
WD40 זה מסיר חלודה. יוציאו נא כל החוזרים על עצמם את קורי העכביש ממוחם, וכשהם ממליצים ל"שמן" ב WD40, אנא נסחו היטב ובמדויק וכיתבו: ממליץ ל"שמן" במסיר חלודה מסוג WD40. עכשיו תהיה ברורה למאזין/קורא הקונוטציה של הדברים, ויוכל להפעיל את שיקול דעתו באופן לא משוחד/מוטה.

למעלה