מה עדיף פקסגול מול SP

mega2001

New member
מה עדיף פקסגול מול SP

למישהו יש ניסיון עם המערכות אינסטלציה הללו מה עדיף צבחינת תחזוקה שוטפת \עלות לנקודה ועוד

watson

New member
פקסגול מול s.p.

תפקיד הצנרת הוא להעביר את המים לברזים ושני הצינורות הנ"ל מבצעים את תפקידם נאמנה.שניהם לא מחלידים לא צוברים אבנית ואין עד כמה שידוע לי צורך בתחזוקה שוטפת לאחר שהם מותקנים איו בעיה של נזילות משניהם. עלות החלקים והצנרת של אס.פי יקרה יותר מהפקסגול :מטר צינור אס.פי כ6.5 שקל לעומת פקסגול 2.5 שקל כך שאם אתה מבצע בעצמך אז הפקסגול זול יותר ואם בעל מקצוע מבצע אז אני לא כל כך בטוח שהוא ידרוש יותר על אס פי יש לי את שני הצינורות מותקנים ואין לי בעיה עם אף אחד מהם באס פי יש לצנרת מספר צבעים שהם משמשים לצורך זיהוי בלבד תכונות הצינור של האדום והכחול זהות לחלוטין ויש גם צבע שחור שהוא מיועד להתקנה שחשופה לשמש מאחר והוא עמיד לקרינה. נקודה נוספת היא שאם מבצעים את הפקסגול בצורה מקצועית (מה שלא עושים בד"כ) אז ניתן לשלוף את הצינור ולהכניס חדש במקומו

לפי המלצות מספר אינסטלטורים ...

בחרתי ב SP כי לטענתם לאורך זמן לא תהיה אפשרות לשלוף בפקסגול אץ צינורות המים החמים כי הם מתקשים עם הזמן בשל השפעת חום המים שעוברים בהם. דבר נוסף שעצבן אותי זה המרכזיה של הפקסגול שהיא עוד אביזר מכוער , גם אם מכוסה. אבל זו באמת לא סיבה לכשעצמה.

מאגר

New member
../images/Emo91.gifעדיפות לסוג צינור

על פי ידע אישי וניסיון אישי עדיף האס פי למרות שיכול להיות המבצע ירצה תוספת אמנם לא מוצדקת כי מבחינת עלות חומרים האס פי יותר יקר אח מבחינת זמן עבודה ומספר הפעמים שהוא צריך להגיע לבנין לגביו מאס פי יותר זול ויותר קל לעשיה היתרון של האס פי הוא שהוא צינור אלומניום מצופה משני צידיו גם הפנימי וגם החיצוני בפי וי סי ואין לא סיבה להתפוצץ או להיפגם באם הוא נעשה ביד אמונה ובצורה נכונה והוא נותן שקט להרבה שנים

את ויסות המים אך פותרים ב:SP ?

מעבר לעלות, תחזוקה, יש עיניין בויסות המים (אתם יודעים, מתחילים להתקלח, שבוא זמנית משהו מדיח את הכלים, וזרימת המים נחלש...)כל האינסטלטורים אומרים שזה בסדר, אבל אף אחד לא הייה יכול להסביר אך?

watson

New member
אם הכוונה לאיך פותרים את בעיית

ויסות המים אז יש שתי שיטות כשהראשונה היא להרכיב חנוכיה שלכל נקודה קו משלה ואז אין ירידת לחץ ,שטיה שניה היא השטיה הטורית שבה יש ירידת לחץ במקרה ופותחים מספר ברזים בו זמנית אולם יש פתרון לבעיה זו והוא כאשר מגיעים עם הצינור לצרכן האחרון צריל להמשיך עם הצינור חזרה לכיוון הכניסה וליצור מעגל סגור כך שאם יש ירידצ לחץ בצד אחד אז נהצד השני יפצה וכך לא תהיה ירידת לחץ.

סוף מעשה במחשבה תחילה

יש לתכנן מראש אילו ברזים סביר שיהיו פתוחים יחד. לא מדוייק אם כי אינדיקטיבי. ואז מחלקים לשתי כניסות מים. בבית מגורים רגיל זה מספיק. אם יש שני חדרי רחצה אז כל אחד בכניסה נפרדת עם עוד כמה ברזים. כשיש שתי קומות, טבעי לחלק לכל קומה כניסת מים משלה. מניסיון זה עובד ונגמרו הבעיות של מיים רותחים באמצע המקלחת כשמישהו רוחץ ידים בשירותים או מים קפואים כשמישהו מדיח כלים.

ההבדל בין S.P לפקסגול הוא בעמידות

במעלות החום S.P עמיד בחום של עד 95 מעלות צלזיוס פקסגול עמיד בחום עד 65 מעלות צלזיוס כך שאם יש לך בעיה בטרמוסטט בדוד חשמל הפקסגול עלול להתפוצץ כמו כן ה S.P עמיד בפני לחץ אטמוספרי גדול מהפקסגול בקיצור ה S.P מומלץ יותר למרות שהעלות היא מעט יותר יקרה

watson

New member
הפקסגול עמיד ב95 מעלות צלזיוס

תבדוק זה כתוב אפילו על הצינור עצמו (עמיד באותם מעלות בדיוק כמו האס פי)

כבר ראיתי פקסגול שהתפוצץ אחרי

שהטרמוסטט בדוד התקלקל והמים רתחו מעל ל 65 מעלות צלזיוס ולא במקרה בודד אלא בהרבה לא תמיד מה שכתוב נכון

סקיפר1

New member
לא הגיוני. אם יש שם דוד שמש הטמפ.

תגיע קרוב מאוד ל 100 מעלות. ממש לא הגיוני.

ואפרופו מערכות אינסטלציה

מה תוכלו להמליץ לי בבקשה בקשר לארונות "המרכזיות" של הצנרת בתוך הבית ומחוצה לו? איזה חומר עדיף - ממתכת או אחר? וכל מידע אחר בנושא. תודה, יפה

ווין תו

New member
אם הארון בחוץ אז רק פח מגולוון

וצבוע ואם בבית אפשר גם מחומר פלסטי בכל מקרה לא עץ

למעלה