מה עדיף?מיקרוגל בילט אין או בתוך קלאפה?

murfy

New member
להסתכל עליו באמת לא כדאי, אבל הדלת אולי יוצרת

אשליה, אבל לא מגנה מפני קרינה.

murfy

New member
לגמרי.

החשיפה לקרינה הזו פוגעת בקרנית העין (אגב כמו החשיפה לשמש) ויכולה לגרום לקטרקט.
לגבי הדלת, מדובר כמובן בדלת של הקלפה ולא של המיקרוגל עצמו. הדלת של המיקרוגל עצמו כמובן עוצרת קרינה, אבל ממש לא ב-100% אחרת לא היו ממליצים להתרחק ממנו כשהוא פועל.

פיטנגו4

New member
סליחה, באמת, אבל את מדברת שטויות

קרינת המיקרוגל לא יוצרת מהמכשיר, יש שם כלוב פארדיי, שזה במילים פשוטות כמו "כלוב" שכולא את גלי המיקרוגל בפנים. הם לא יוצאים משם.
את יכולה לנעוץ מבט 10 ימים תמימים, ולא תפגע לך שום קרנית....

קרינה בורחת החוצה אך ורק כאשר הדלת לא אטומה. זה יכול לקרות בגלל לכלוך מסביב לגומיות.

כאשר הדלת סגורה - מה שיוצא החוצה במרחק 5 ס"מ זה חצי (!) ממה שיוצא מהסולולארי שלך באותו מרחק....

murfy

New member
האינפורמציה הזו היא מיצרני המיקרוגלים. אם את

רוצה להשלות את עצמך שמיקרוגל לא פולט קרינה, שיהיה לבריאות, אבל כל מהנדס אלקטרוניקה שמתמחה בקרינה יאשר לך שזה שכלוב פארדיי עוצר את כל הקרינה זה מיתוס! ושכל מיקרוגל פולט קרינה בצורה זו או אחרת וככל שהמיקרוגל יותר ישן ובלוי הוא פולט יותר קרינה (בן כמה אמרת שהמיקרוגל שלך?).
לגבי הפגיעה בקרנית העין, לא יודעת מי אמר לך להתסכל על המיקרוגל 10 ימים תמימים, אבל או שהוא טעה בחישוב או שהוא מוכר מיקרוגלים. קרינת העין נפגעת מחשיפה לקרינת שמש, אז איך היא לא תפגע מחשיפה לקרינה אלקטרומגנטית??
מציעה להתייעץ עם אנשים שמבינים, דהיינו מהנדסי אלקטרוניקה שמתמחים בקרינה (נדמה לי שיש אפילו פורומים כאלה).

פיטנגו4

New member
שטויות במיץ , וחרגנו כבר מזמן מנושא הפורום

לבקשתך, דיברתי כרגע (גם על זה) עם מהנדס אלקטרוניקה בכיר ומנוסה, שמתעסק ביומיום שלו בסוגים מסוימים של גלים ובמה שאפשר להפיק מהם.
הוא פטר את זה במילה "שטויות".

מישהי קרובה לי מאד מומחית לקרינה (ועוסקת בבדיקות קרינה בזה בעבודתה היומיומית), והיא מתגלגלת מצחוק מהשטויות שמסתובבות בשטח. כל פעם בדיחות חדשות רצות אצלנו על הנושא הזה.

אגב, תודה על הדאגה, היא ביצעה אצלי בדיקה - הכל תקין למהדרין.

גם ההגיון הבריא אומר שלא היו משחררים לשוק מכשיר שהתבוננות בו מזיקה לקרנית....

לידיעתך, הרבה יותר מסוכן לשים שנאי(טרנספומטור) ליד הראש, לדוגמה- לא כדאי להטעין את הנייד בלילה ליד המיטה, אלא להרחיק ואתו לפחות 60 ס"מ מהראש.

חוסר הידע מביא אנשים לפחדים מיותרים.
בדיוק כמו שפעם אנשים לא ידעו שכדור הארץ עגול, ופחדו ללכת רחוק כדי שלא יפלו מקצה האדמה למטה...
בדיוק כמו שכל מיני אנשים משביעים נגד עין הרע בעזרת קמעות, מזלות וסימנים.
המקור של הכל זה חוסר ידע, והיתלות בדברים לא נכונים.

אין שום סיבה לפחד ממיקרוגל שהדלת שלו סגורה ותקינה. סימן קריאה. !
יש הרבה יותר סיבה לפחד להכנס לרכב ולסוע בכבישים.

murfy

New member
"ההגיון הבריא אומר שלא היו משחררים לשוק

מכשיר שהתבוננות בו מזיקה לקרנית...." את באמת מאמינה בזה?? אז את אומרת שכל מה שיש בשוק הוא בטוח? או שאולי פשוט למישהו יש אינטרס למכור אותו? אם את רוצה להשלות את עצמך שכל מה שמשתחרר לשוק ושכל הסביבה שלנו בטוחה ב-100% אשריך. אבל במקום לחזור כל הזמן על אותה מנטרה של "לא מסוכן" ו"שטויות" אני מציעה לך לקרוא מחקרים (בפרט האחרונים) על השפעת קרינה אלקטרומגנטית (את מסכימה איתי שזה לא בדיוק קמעות ואמונות תפלות?).
ולא אמרתי שיש לפחד או להפסיק להשתמש במיקרוגלים ומכשירים אחרים כלשהם, אבל אני חוזרת ואומרת שוב: אף אחד!! - ובטח לא הגברת שאת מצטטת אותה למטה כאשר רוב הציטוט שלה לא רלוונטי כי הוא מתייחס לקרינה מייננת - עוד לא הוכיח שקרינה לא מייננת היא לא מסוכנת. המחקרים (ולא קמעות וחוסר ידע) מעידים אחרת.
אשמח להמשיך איתך את הדיון (בפורום אחר כמובן) אבל רק אחרי שתקראי את המחקרים ותחקרי את הנושא לעומק.

פיטנגו4

New member
נשברתי.

אני נתלית באילנות גבוהים ובידע עצמי.
לא יודעת במה את נתלית. אולי בציטוטים מטעם חברות אינטרסנטיות...ואולי לא.
בכל מקרה,
זה לא נושא הפורום, ולמען האמת - פיסיקה זה ממש לא אחד התחומים שמענינים אותי, למעשה, סבלתי מספיק בטכניון כשהכריחו אותי ללמוד את זה... אז אני מוותרת על המשך הדיון.

עיצוב פנים זה הרבה יותר מרתק. בואי נחזור לשם.

murfy

New member
שמתי לב שזה לא אחד התחומים שהכי מעניינים

אותך.
אותי לעומת זאת התחום מרתק הרבה יותר. כנראה שזה עושה את ההבדל. ואינטרס בד"כ יש למי שאומר "לא מסוכן" ולא להפך.
בדבר אחד את צודקת ב-100% - שזה לא נושא הפורום. אז כפי שסיכמנו, גם אני אשמח לחזור וללמוד כאן (ככל שזה מתאפשר) על העולם הלא פחות מרתק של עיצוב פנים.

פיטנגו4

New member
חוצמזה

האשמות שוא שלך הן לא לענין בכלל.

איזה אינטרס למהנדס אלקטרוניקה שעובד בהייטק (והוא במקרה גם בעלי) או למומחית לקרינה שתפקידה בדיוק הפוך - היא זו שמחפשת חריגות קרינה, לאמר שזה לא מסוכן?!?!

murfy

New member
איזה האשמות??

בכלל לא התייחסתי לאנשים הללו.
להפך: כתבת שאולי אני מצטטת מקורות בעלי אינטרסים, אז עניתי לך שבדרך כלל אינטרס יש למקורות שטוענים (או מזמינים מחקרים מסוימים) שמוצר זה או אחר הוא לא מסוכן.
אני בטוחה שלבעלך שעובד בהייטק אין כל אינטרס.

פיטנגו4

New member
הדלת של המיקרוגל עוצרת קרינה !!!

אם שמת לב, הדלת לא שקופה, אלא יש בה רשת מתכת, שהיא עוצרת את הקרינה. גל מיקרוגל הוא ארוך (12 ס"מ) והוא לא יכול לעבור את החורים של הרשת הזו.

אגב, גם לגבי הקרינה - זו לא קרינה מייננת (שהיא המסוכנת באמת), הנזק שלה לא חמור, אבל מחקרים הוכיחו שיכול לפגוע בפוריות של גברים.

bonny5

New member

דלת עץ (וגם לא קיר!) לא עוצרת את הקרינה הזו וגם לא מפחיתה אותה... ככה שלסגור את הדלת הזו זה קצת כמו לעצום עיניים

murfy

New member
מי אמר שקרינה לא מייננת היא לא מסוכנת??

נכון, היא לא מסוכנת באותה מידה כמו קרינה מייננת, אבל היום יודעים שיש לה השפעות שליליות על בריאותנו ואף אחד לא הוכיח את ההפך (=שהיא לא מסוכנת), אגב בדומה לקרינה סלולרית.

פיטנגו4

New member
"קרינה" זו מילה כוללת ומפחידה

כשלא מבינים אותה, מפחדים בלי להבין... בגלל מיתוסים.

את מפחדת מנורות חשמל? סביר שלא, אבל למה לא? הרי גם הן פולטות קרינה... בלי הקרינה שלהן היינו יושבים בחושך. נכון?

אנחנו מוקפים בגלי קרינה שונים, נראים ובלתי נראים.
אין מה לפחד, אלא ממה שבאמת מפחיד.
קרינה מייננת משנה את ה DNA של התא, והיא מסוכנת בלי הבחנה (כמובן תלוי בכמות ובעוצמות). זו הסיבה שממעטים לעבור בדיקות רנטגן, ומגינים על שאר הגוף עם לוח עופרת.

לעומת זאת, קינות לא מיננות הן לא מסוכנות כל כך.
למשל, אנטנה סלולרית סטנדרטית במרחק של 500 מ' זה לא מסוכן, קרינה מטלפון סלולרי לא משנה את תאי הגוף אלא רק מחממת,
וכו' וכו' וכו'.
קרינת מיקרוגל היא מסוכנת אם את נכנסת לתוך המיקרוגל... אבל מחוץ למיקרוגל תקין - אין שום סכנה. בטח לא מהסתכלות עליו...

למעלה