מה עדיף מבחינת שיבוץ?

שמש27

New member
אוי,איתן,אוי...סודות ועובדות-החיים:

סודות: אתה מבקש לדעת מה היה הסכם לעתודאי בשנה שעברה. יופי. חוץ ממספר טנקי המרכבה סימן-4 שנכנסו לשירות - לא מצאת לך מספר סודי יותר, מה ? אה, האמת יש יותר סודי - מה הסכם הנדרש של השנה ... טוב, לפני שהצנזורה מעלה אותי באש - נעבור לנושא השני... אבל שניה לפני זה : בעצם, מה יעזור לך הסכם של שנה שעברה? הרי הסכמנו שכל שנה זה באלגן חדש ואחר לגמרי - הרי אין לנו מושג מה הצבא צריך השנה, נכון ? יכול להיות ששנה שעברו קיבלו ים של מדמ"ח, מילאו היטב את השורות -והשנה הדגש זה על הנדסת אלקטרוניקה או מכונות ? לך תדע. לסיום הפרק העצוב-שמח הזה, מה שנשאר לי להגיד זה רק: ב ה צ ל ח ה ! עובדות החיים: 1. לגבי העולים החדשים - זה פשוט מזעזע. אני לא יודע כמה ממכם מכירים עולים חדשים ממש מקרוב, אבל אני נכנסתי לבית של עולים חדשים מרוסיה למשך שנתיים (בנסיבות רומנטיות...) - וזה פשוט מזעזע. זה לא שאני צדיק הדור, ושאני מסביר פנים לכל זקנה אתיופית ברחוב, אבל איך שמתייחסים שלעולים החדשים - מכל הבחינות - זה ממש מחפיר, ותעודת-עניות גדולה מאד לחברה שלנו. שכר רעב, ללא קשר לעבודה הניתנת, פגיעה בתנאים סוציאליים, משיכת תשלום משכורת לחודשים ויותר, זילזול בבן-אדם, פגיעה בנשים ובכבודן - כל מה שאפשר לפגוע בבן-אדם - פוגעים. נקווה, איתן, שאם יום אחד, אני ואתה נהיה מעסיקים - לא נשכח את זה. 2. לגבי מאפיה ושרברבות - אני שמח שגילית סוף סוף ממה אנשים עשירים. מעט, אבל מעט מאד, אנשים מתעשרים בגלל הלימודים האקמאיים שלהם. אתה יודע, תמיד כשיש בעיתון את רשימת עשרת האנשים העשירים במדינה - וראיונות קצרים איתם - אני קורא את זה בשקיקה רבה - להבין, לעזאזל איך הם הגיעו לזה. לרוב - לא מלימודים. מעבודה קשה, מקשרים, מהבנה פיננסית, מאבא עשיר, מעסק עצמאי שפתאום "תפס" - ועוד כהנה וכהנה. אז זה מה שיש. בהקשר הזה אני ממליץ לך על ספר מצוין: "אבא עני, אבא עשיר" - של איש עסקים אמריקאי שמסביר שהעניים מלמדים את הילדים שלהם להשאר עניים (אפילו אם הם אקדמאיים!) והעשירים - להיות עשירים. ולשומע ינעם.
שמש.

יוסי99

New member
"אבא עני, אבא עשיר"

ספר טוב למי שאין מושג בכלכלה, וחי בארה"ב של לפני 30 שנה. זה מבחינת הרמה. למה אני אומר את זה? 1)את הפן הכלכלי אפשר להסביר לבנאדם ב 3 מלים: תורת הערך העודף. הוא לא בדיוק גילה את אמריקה. 2) רוב הדברים שהוא עשה: או לא אפשריים היום בארץ, או לא חוקיים היום בארץ (למשל, כשהוא אומר להגיד תמיד ש"זה תלוי בהסכמת השותף" גם כשאין שותף, כדי לעכב את החתימה הסופית, אם יצליחו להוכיח שהבנאדם שיקר הוא יאכל אותה בבימ"ש). מצד שני, בהחלט ספר מוטיבציה חביב, מומלץ למרות כל הפגמים - פשוט לא צריך לקחת אותו יותר מדי ברצינות.

שמש27

New member
באתי מהר, הא ?

האמת שהתחלתי לכתוב את התשובה לפני שראיתי את ההודעה שלך... חחח...חצי שעה זה לקח לי... אבל - תשובה תוך 34 דקות - זה מהר, מהר מאד, ולכן - תוסיפו עוד 500 לצ´ק...

למעלה