מה עדיף מבחינת שיבוץ?

SivanGn

New member
לא. אני שואלת כי אני שוקלת

לעבור חוג. האמת שכבר החלטתי ואני מחכה לתשובה ממדור עתודה ה"נחמדים".

SivanGn

New member
מסיימת שנה א´

ההבדל בין החוגים מבחינת הקורסים הוא לא ממש משמעותי - הבדל של קורסים בודדים אבל זה מאפשר לי יותר קומבינות. אני לא רוצה להחליף חוג לגמרי - אני סה"כ די מרוצה מהבחירה שלי. השאלה היא האם מבחינת הצבא ישתנה משהו מהמעבר הזה.

SivanGn

New member
כל אחד וההעדפות שלו...

ומדעי המחשב זה לא רק תכנות, לפחות זה מה שהמרצים כל הזמן טוענים.

SivanGn

New member
מה עדיף מבחינת שיבוץ?

הי מה עדיף מבחינת השיבוץ: מדעי המחשב או מדעי המחשב+מתמטיקה (דו חוגי)? יש תפקידים שמשלבים את שני החוגים? אילו תפקידים יש למדעי המחשב + מתמטיקה? תודה מראש ובהצלחה במבחנים

eitan007

New member
כמה בקשות ושאלות

כל השאלות מתיחסות לאת"א (כי נאי מועמד רק אליה) אבל אני מניח שזה עובד די דומה גם בטכניון. 1. את יכולה להסביר בקצרה את ההבדלים בין מדמ"ח חד-חוגי מורחב, ומדמ"ח+מתימטיקה דו חוגי ? * במיוחד בשנה הראשונה (למרות שלפי מיטב ידיעתי אין כמעט הבדלים). 2. באיזה מקרים נותנים למישהו לעבור ממדמ"ח חד חוגי למדמ"ח+מתי´ בתום השנה הראשונה ובאילו מקרים לא ? 3. במידה והחלטתי לבצע כזה מעבר, האם עלי להתייצב בפני ועדה מטעם הצבא ולהסביר להם את סיבותי או שמספיק שהנהלת האונ´ (או שהדיקן ,אין לי מושג איך זה עובד), תאשר לי את זה ? 4. לטעמך, כמה אחוזים מן העתודאים בערך, אכן מבצעים מעבר כזה כל שנה (מהחד חוגי לדו חוגי ולא להפך) ? 5. ועכשיו שאלה המעידה על בורות, מצטער. מה נחשב לתואר "יותר קשה","יותר יוקרתי" בפקולטה, החד חוגי מורחב או הדו-חוגי(+מתימטיקה) ? הדגמה : בתיכון למשל, לקחת 5 יחידות פיסיקה נחשב ליותר קשה מאשר 5 יח´ תקשורת, למרות ששני המקצועות לא בדיוק מאותו תחום. 6. השאלה החשובה מכולן, אני מבקש מכל שיש לו ידע כלשהו בנושא, לנסות לענות. במידה ואישרו אותי למדמ"ח חד חוגי מורחב, האם אני יכול לעבור לדו חוגי, ללא שום בעיות מן ועדת הקבלה של העתודה. במילים אחרות, האם המכסה היא אחת לכל אפשרויות של מדמ"ח, או שיש מכסה נפרדת לכל אפשרות ? (כלומר, 50 איש למדמ"ח חד חוגי מורחב, 20 אחרים למדמ"ח+מתימ´ , 20 אחרים למדמ"ח+פיסיקה, או ש-90 מקומות לכל האפשרויות ביחד, ללא חלוקה פנימית, ז"מ שברגע שהתקבלתי אוכל לבחור כל מסלול שארצה, כי יש להם אותו סכם).

SivanGn

New member
אוקי, אני אנסה לענות

קודם כל, אני לומדת בגבעת רם אז אין לי מושג איך זה באת"א או בטכניון. 1. בשנה הראשונה אצלנו יש הבדל של קורס אחד שחובה לקחת במדמ"ח+מתמטיקה ולא חובה במדמ"ח. אם אתה רוצה לדעת הבדלים מדוייקים, לכל אוניברסיטה יש שנתון שבו מפורטים כל הקורסים - קורסי חובה וקורסי בחירה. לאוניברסיטה העברית יש אפילו את השנתון באינטרנט. 2. לפי מה שאמרו לי באוניברסיטה העברית, זה לא ממש בעיה כי המסלול של מדמ"ח מבוקש יותר ממדמ"ח+מתמטיקה. אני מדגישה שאני לא יודעת את זה בוודאות!!! - זה רק מה ששמעתי. אני מניחה שאם הציונים של במתמטיקה על הפנים, לא יתנו לך לעבור (ואז גם אין לך סיבה לעבור). 3. אני צריכה רק למלא טופס בקשת מעבר חוג ולתת אותו למזכירות הסטודנטים. מכיוון שאני מחכה לתשובה של מדור עתודה, עוד לא הגשתי את הטופס אז אני עוד לא יודעת מה אח"כ. אם אתה רוצה אני יכולה לעדכן אותך. נראה לי שראש החוג מאשר את הבקשות (או דוחה) בגלל שהטופס ממוען אל ראש החוג (למרות שיכול להיות שזה לא אומר כלום). 4. אין לי מושג - אחד? בקשר לרוב העתודאים באמת אין לי מושג אבל אני יודעת שרוב הסטודנטים לא מתלהבים מהמתמטיקה. 5. שוב, לא יודעת. נראה לי שהקורסים של המתמטיקה יותר קשים לרוב הסטודנטים אבל בקשר ליותר יוקרתי - זה לא מה שחשוב לי ולא טרחתי לברר. 6. כל מה שאני יודעת זה שאני כן צריכה לחכות לתשובה ממדור עתודה. מקווה שעזרתי.

שמש27

New member
לא שמתי לב שרשמת כאן מגילה...

שלום שוב. אני אענה על מה שאני יודע, בסדר ? 1. אין לי מושג. אני טכניונאי גאה. 2. באיזה מקרים ? למרות שלצבא זה לא כל-כך משנה, בכל זאת בוחנים את זה דרך משקפת של ציונים, רצינות וכו´. אין סיבה ממשית למה לא ואין סיבה ממשית למה כן. כבר כתב סקרן02 שמבחינת השיבוץ אין הבדל - וזה מה שמעניין את הצבא - השורה התחתונה, מה הוא "מייצר" בסוף. 3. ועדה ? לא צריך להגזים. טנגו סיפרה לך, אבל לא הקשבת: בקשה. פשוט מגישים בקשה על דף + נתונים וזהו. התוצאה ? אה, זה כבר לא כל כך פשוט ...
4. אחוזים ? אתה באמת מתמטיקאי... אין לי מושג. עתודאים עוברים כל הזמן, בבודדים מכל מקצוע לכל מקצוע - אפילו מחשמל לרפואה... 5. מה יותר יוקרתי ? אין לי מושג. תנסה לשאול איש היי-טק בתחום, או, יותר טוב, איש כוח-אדם בהיי-טק מגייס אותם - לו יש דיעה ברורה מה יותר "נחשב". בכל אופן אני ממש לא תומך בעניין של "נחשב" - "נחשב" זה נכון לתקופה וזה חולף ולא נשאר מזה כלום. דוגמאות ? לפני 6-7 מיש הלך ללמוד הנדסת חומרה נחשב ליורם משוגע ואינפנטילי. היום הוא היחידי שעוד מביא משכורת הביתה... לפני 10 שנים הנדסת מחשבים היה ממש לא נחשב. למרות שהתקבלתי כולם אמרו לי "לא" ו"איכס". למרות שלא הלכתי למה שהלכתי בגלל דיעות של אחרים, חשוב מה היה גורלי היום...( לא הייתי צריך את הצ´ק שלך...
) אז עזוב אותך מ"נחשב". תשאר מקצועי. זה מקצוע - לא חולצה של "גאפ"... 6. אז אם אתה מדבר על לעבור בזמן שאתה עוד מועמד לעתודה - ראה תשובתי המפורטת בהמשך השירשור. ואם אתה מדבר על לעבור א-ח-ר-י שהתקבלת לעתודה - אז הסכם כבר לא נחשב בכלל - למדור עתודה יש שיקולים אחרים. ובגלל זה יש כאלה שמתקבלים להנדסה חקלאית במטרה לעבור להנדסת תוכנה... חחח .... הצלחתי ? מקווה. ביי,
שמש.

TangoTango

New member
עוד שאלות

האם ציון ההתאמה (או הסכם) שצריכים העתודאים במדמ"ח להציג גבוה באופן משמעותי מציון ההתאמה של סטודנטים רגילים?

eitan007

New member
טנגו יקרה, זה לא "עוד שאלות"

זה שאלת השאלות!!!!!! אם מישהו עונה לנו על זה (pl84 מצטרף לשאלה), תשובה מדויקת ומפורטת, שלא תשאיר "חורים שחורים", אני אישית מבטיח לשלוח לו שיק בדואר (על המחיר נדבר).

TangoTango

New member
LOL../images/Emo6.gif

איתן, אני בעד לשאול את השאלה הזאת כל כמה ימים ולהמשיך לשגע לאנשי הפורום את השכל, עד שיכנס לכאן מישהו שיודע. מתחילים?

שמש27

New member
אני לשמוע כסף - אני לבוא מהר....

שלום חבריא. שאלת השאלות, מה ? לפני שאני "טוחן" אותכם עם ההסבר שנראה לי הכי הגיוני, אני חושב שאפשר לדעת בשליפה - שכן ! עתודאים צריכים (בפקולטות מסוימות) סכם יותר גבוה מאחיהם בני-התמותה (כי כידוע - פעם עתדואי, תמיד עתודאי - עד הקבר...) וזה בגלל שהם קבוצה יותר קטנה בתוך הקבוצה הגדולה. יאללה, קופצים למים ? אז דבר ראשון, כמו שהסברתי לפני כמה ימים בהודעה מאד אינפורמטיבית, הצבא "יודע" (מנחש) כמה עתודאים הוא יצטרך בכל מקצוע בכל שנה. עכשיו, נגיד שהסכם לת"א לפקולטה לפיתות הוא 700. אז. "סייד אפקט" נמבר וואן שיש לנו, קודם כל מגיע מהאוניברסיטה: היצע מול ביקוש. זה ברור. אם האונירסיטה החליטה לרשום השנה למסלול דו-חוגי פיתות+סמבוסק 200 איש, ובאו 500 להירשם, אז לוקחים את ה 200 הטובים ביותר, והציון סכם של ה"אחרון" (נגיד 715) הוא עכשיו הסכם לפקולטה הזאת - ואת זה לא כותבים בשום ידיעון... אבל בשביל זה לא היית צריך אותי, נכון ? עכשיו, איך העתודה נכנסת לכאן. תראה, עדיין לא ברור אם יש כזה דבר "מכסת עתודאים" או לא - מצד האוניברסיטה אל הצבא - כלומר האם את"א אומרת לצה"ל - תשמעו, יש לכם חמישים מקומות - תביאו את מי שאתם רוצים - אפילו עם סכם 500... לא נראה לי. א. בגלל ההסבר הבא שלי. ב. אם יש כזה דבר, אז זה עוזר לעתודאים בזה שהם צריכים לעמוד רק בסכם המ-ק-ו-ר-י של הפקולטה (700, זוכר ?) ולא בסכם החדש (715) שנוצר כתוצאה מההתנפלות של 150 הוואחשים הלא-עתודאים. כלומר - מעין "גטו" כזה מוגן לעתודאים. עכשיו מה שנראה לי קורה באמת. וכאן אנחנו חוזרים ל"הקצאה" של צה"ל לכל מקצוע לכל שנה. אז כמובן שזה עובד בדיוק הפוך למה שהיית רוצה - במקצועות המבוקשים - צה"ל צריך מעט, ובמקצועות הנטושים - צה"ל צריך הרבה... אז, בלי "גטו" עתודאים, באו 163 עתודאים להרשם לפיתות+סמבוסק (פרוייקט סופי במעמול + מלוואח...). אבל, לדאבוננו, צה"ל צריך רק 18 באותה שנה. לא יעזור בית דין - 18 וזהו ! אז עושים בדיוק כמו באוניברסיטה - חותכים 18 ראשונים ומסתכלים מה ה-פ-ס-י-כ-ו-מ-ט-ט-ר-י של ה"אחרון". שמת לב שעברנו מסכם לפסיכומטרי ? כן, כן, לא טעיתי. זה בגלל שה 18 המאושרים האלה דרושים לצה"ל במקצוע הזה מ-כ-ל ה-א-ר-ץ, ולא רק מת"א. זה ברור, לא ? תחשוב ככה: אם היום אוקטובר 2002, צה"ל אומר ככה: אני צריך שעוד ארבע שנים, ביולי 2006, יצאו לי 18 מהנדסי אווירונאוטיקה (חזרנו למציאות...), לא אחד יותר. ואגב - ההסבר הזה מתיישב בול עם הטבלה הסודית שראה מי מידידינו בפורום על הקיר במדור קד"צ. אמנם לא נראה לי הגיוני שיתלו דבר כזה על הקיר - אולי זה היה של שנה שעברה - הטעיית האויב... או שבאמת איבדו שם את הראש. ואז, אנחנו ממשיכים, נגיד האחרון ב 18 האלה יש לו פסיכומטרי 704. אז בגלל שיודעים שלא כל מי שנרשם בסוף בא ללמוד, וגם כדי להתגונן בפני ביטולים ושאר מרעין-בישין לוקחים קצת פחות, נגיד 690, וזה סף הקבלה של עתודאים לאותה שנה למסלול הזה !!!! וכל העולם (הפנימי, כמובן) יודע את זה. ולכן, לפעמים מתקשרים מהר מאד לעתודאי ואומרים לו שחבל לו על הזמן ושיתחיל לחשוב על האפשרות השנייה שלו או על משהו אחר ( כי מייד אחרי ה"חיתוך" הראשוני רואים שהוא רוצה הנדסת מחשבים ויש לו פסיכומטרי 683, בעוד שה"אחרון" בהנדסת מחשבים הוא עם 745... והיו דברים מעולם...) ולפעמים העתודאי לא שומע כלום - זה בגלל שהוא כן בתוך ה 18 - אבל עדיין לא סיימו הכל. כל המנגנון המשוגע הזה עובד לפעמים גם לטובת העתודאי - וזה במקרה של מקצוע שמאד מבוקש ע"י הצבא - וכאן כבר נכנסים לחצים לאומיים ו"פוליטיים". מז´תומרת ? נגיד שידינו הוירטואלי רוצה להתקבל לכימיה בבן-גוריון. אפסס-נאבעך הוא הוציא "רק" 623 בפסיכומטרי וגם הבגרויות לא משהו. בקיצור, בסכם של האוניברסיטה הוא ממש לא עומד. אבל הצבא, שתיכנן להכניס השנה 26 כימאים למסלול - ובאו רק 12 (נגיד ! נגיד ! נגיד ! - כל המספרים הם המצאה , כן ???) - אז הצבא עושה קצת "קווטצ´" לאוניברסיטה ואמור לה - את תקבלי אותו בכוח - כי אני צריך וכו´ וכו´. בקיצור, איתן ידידי, כתבתי שעה - ועוד לא התחלנו לגעת בקצה של הקצה. זה משחק מאד מסובך, לא כל הפרמטרים ידועים ויותר נורא - לא כל הפרמטרים הם ברי-מדידה - יש גם המון המון פוליטיקה וקישקושים. אבל, אבל, אבל - על השאלה עניתי - ולכן מגיע לי צ´ק שמנמן. 1000 ש"ח יספיקו. תודה.
שמש

metal_slug

New member
אכן, חומר קריאה מעניין למדי...

האם אתה משוכנע בכך שהצבא יכול ללחוץ על האוניברסיטה לקבל עתודאי, גם אם איננו עומד בקריטריונים שלה? Sounds a bit of fishy...

שמש27

New member
זהירות !!! הודעה פטריוטית !!!

מטאל יקר/ה, לא פישי בכלל-בכלל. למרות שהאוניברסיטאות הן מוסד כלכלי-אקדמי, ספונות במגדל השן ומנותקות מעם - לא יעזור להן בית-דין - הן גם נכס לאומי, הם משאב של המדינה. מיותר לציין שהמדינה מסבסדת לפחות 50% מהפעילות שלהן, כן ? אז אם, הצבא (=המדינה) עומד בפני שוקת שבורה, והחוסר במקצוע מסוים מגיע עד כדי סיכון ביטחון המדינה והפעילות השוטפת בצה"ל או בתעשיות הביטחוניות - אז הצבא יגיד: " כן, סליחה בבקשה ממך, את תקבלי אותו עם סכם יותר נמוך - ובלי תלונות בבקשה - את לא חיה בחלל סגור - זה צורך לאומי" ונסגר הסיפור. האמת, שזה הניחוש שלי ל-למה התחילו לשלם לעתודאים. המצב היה עד כדי כך גרוע - ולא רצו להתחיל לקבל אנשים פחות טובים (כלומר לפגוע באיכות הכללית של העתודאים - תזכור שמה שאמרתי למעלה, אמרתי על מקרה בודד פה ושם) אז התחילו לשלם - ויכלו להשאיר את רמת הקבלה צמוד לאוניברסיטאות וברמה המקובלת - ואפילו יותר מזה - במקצועות המבוקשים. עד כאן.
שמש

Hawk17

New member
אכן מתחרים על מספר מקומות מוגבל

שלשום ביררתי, ומסתבר שבפקולטה לאוויראונטיקה לדוגמא, העתודאים מתחרים בינם לבין עצמם על 30 מקומות בפקולטה לסמסטר חורף, ועל עוד איזה 50 בסמסטר אביב. זהו.

metal_slug

New member
ובפקולטה לרפו"ש באת"א...

מתחרים על 4 (!) מקומות. 4(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).

paradan

New member
לגבי הקצבת מקומות לעתודאים

יש מקומות המוקצים מראש לעתודאים ועתודאים נאבקים בינם לבין עצמם על המקומות ועקב כך יכול להיות והסכם של אלו המתקבלים הוא יותר גבוה מאשר הסטודנטים הרגילים. בשום פנים הוא לא נמוך יותר מאצל סטודנטים רגילים. תחשבו מה זה בעצם יאמר: עתודאים פחות איכותיים ודרישות הקבלה שלהם נמוכות יותר.סטודנטים סוג ב´. קצת ייקשה על חיפוש עבודה... אצלי במחלקה בשנה שלי יש ארבעה עתודאים. לקראת השנה הבאה היו דיונים על הגדלת כמות העתודאים עד לכדי חצי מסך כל הסטודנטים (ע"י הגדלת כמות הסטודנטים בשנה פי שתיים). ואפילו ניסו לפתור בעיה כלכלית שנוצרה בגלל ששינוי זה יחייב להפריד אותנו מקבוצה אחרת שהיינו לומדים איתה בשנה הראשונה ויגדיל עלויות בצורה ניכרת. בהמשך לדבריו של שמש, לצבא יש השפעה וכוח בנושא זה, אבל זה לא בא על חשבון הסכם!

eitan007

New member
"איתן לשמוע אנשים לרצות מאיתן

כסף, איתן לברוח מהר" סתם בצחוק, אל תדאג כבר שלחתי. שם:מר שמש27 כתובת: פורום העתודה, תפוז, ישראל. תתקן אותי אם משהו לא נכון. ועכשיו ברצינות גמורה. ההסבר שלך הוא מצויין ומפורט (ודרך אני זה מי שראה את הטבלה הסודית בקד"צ וכתב על זה בפורום) ואני בטוח שהמון אנשים ייעזרו בו, אבל אני ידעתי את רוב הדברים גם בלעדיו (חודש בפורום מספיק)ץ הבעיה שלי, של טנגו-טנגו, pl84 ועוד מועמדים רבים, היא שאנחנו רוצים לדעת כמה בדיוק צריך להיות הסכם בשביל להבטיח את קבלתנו. אני יודע מצוין שאי אפשר לדעת בדיוק, מכיוון שאף אחד עוד לא יודע בדיוק. אבל מה שאני רוצה (ואני בטוח שגם טנגו), הוא לדעת מה היה ההפרש בין הסכם המינימלי איתו התקבל מועמד ובין הסכם הדרוש המצוין למועמדים אחרי צבא. למשל הסכם הדרוש למדמ"ח שנה שעברה למועמד רגיל באת"א, היה 690, והשאלה שלי, כמה היה צריך אשתקד, מועמד לעתודה בשביל להתקבל למדמ"ח באת"א. אם מישהו מספק לי את הנתון שהמספר הוא 705, כבר יש לי אמת מידה מאוד אמינה כדי להעריך את סיכויי להתקבל. אבל הבעיה שאף אחד לא מוכן לספק את הנתון הזה. שמש, ההסבר שלך הוא רהוט ומעולה, אבל הוא לא עונה לנו על השאלה. גם אם אתה אומר, שהסכם לעתודאי גבוה מהסכם למועמד רגיל, זה לא אומר לי הרבה כי אני לא יודע אם זה גבוה ב-5 נק´ או ב-50´ נק´. וכמו שאמר כבר שלומי שבן : "דברי במספרים, גברת, דברי במספרים" * הערה, אני רוצה להבהיר שבאמת נהניתי לקרוא את ההסבר שלך, שהיה ד"א גם מאוד מצחיק ושנון, ושתדע, שנאי מאוד מעריך אותך על המאמץ והזמן שהשקעת בכתיבתו.
כשכתבת בקשר לתואר בפיתות, זה היה מצחיק, אבל מצד שני זה היה לי מאוד עצוב ותיכף אני אבהיר עצמי. אני עובד בארכיון של אחד הבנקים (כמו שכבר כתבתי פעמים רבות מספור...), ובימים האחרונים יצא לי לעבוד לא מעט במיון כל מיני בקשות להלוואות קטנות, הרחבת מסגרת האשראי וכו´... מה שמשותף לבקשות אלה הוא שהאיש שממלא אותן חייב לציין את הסכום אותו מרוויח נטו בחודש (גם אם הוא מובטל וזוהי קצבה). מובן כי כשאני עובד עם מסמכים כאלה, גם אם אני רוצה וגם אם לא, אני רואה איפה אנשים שונים עובדים וכמה הם מרוויחים נטו בחודש. אני מניח שזה הדבר היחיד שמעניין בעבודה שלי ואני מוצא בו מעין מפלט המפיג קמעא את שעמומי. יש לי מכל העסק, כמה מסקנות. ראשית, ידוע לכל שעולים חדשים מופלים בשכרם, רק עכשיו הבנתי עד כמה (מעל ל-90% מהם לא מרוויחים יותר מ-3 נקי בחודש), ותאמינו לי ראיתי למעלה ממאה בקשות כאלה, וכמחציתם של עולים חדשים. שנית, וזה, אולי עוד יותר עצוב, מסתבר שהמקצועות הכי "שווים" הם שרברבות ואפיית פיתות. אנשים ששכרם היה הגבוה ביותר מבין כל האלה שראיתי (ואני חוזר, ראיתי המון), עבדו בזה. תסלחו לי, אולי אני ממש תמים, אבל בשביל לאפות פיתות לא צריך לסיים יסודי, ושביל להיות שרברב אפשר לסיים איזה קורס של חודשיים שבשבילו לא צריך תעודת בגרות. ותחשבו על זה...

יוסי99

New member
שאלה והשגה

שאלה: כמה מרוויח אופה פיתות "תותח" בימינו? השגה: ברור לך שהם מרוויחים הכי הרבה - מתוך האנשים שזקוקים להלוואות קטנות - עם מי בדיוק הם מתחרים? מובטלים, רוסים וסטודנטים? ובהמשך להשגה- האם יצא לך לראות מקצועות "שווים" לכאורה שמישהו מרוויח בהם ממש מעט? (מהנדס שחי משכר מינימום, לצורך הענין.. ?) אינסטלטורים? אתה אפילו לא רוצה להתחיל עם זה..

eitan007

New member
תשובה

ממה שראיתי (ראיתי 2), אופי פיתות מרוויחים 8-9 נטו בחודש. הייתי באמת עצוב לראות זוג של עולים חדשים עם ילד, שהכנסתם נטו בחודש היא 4.5. תראה, ברור אנשים שמרוויחים סכומים גדולים( 9+ נקי), לא הולכים לבנק ומבקשים הלוואות קטנות, אבל ראיתי גם מהנדסים שמרוויחים 5-6 נקי בחודש, שזה לפי דעתי גם ממש מעט לבן אדם בן 40 עם תואר "יוקרתי", שצריך לכלכל משפחה. אה, ומשהו ששכחתי להגיד, כל הבקשות הן לא חדשות אלא מלפני שנה-שנתיים, אבל לפי דעתי, אם המצב היום השתנה, זה רק לרעה.

למעלה