"איתן לשמוע אנשים לרצות מאיתן
כסף, איתן לברוח מהר" סתם בצחוק, אל תדאג כבר שלחתי. שם:מר שמש27 כתובת: פורום העתודה, תפוז, ישראל. תתקן אותי אם משהו לא נכון. ועכשיו ברצינות גמורה. ההסבר שלך הוא מצויין ומפורט (ודרך אני זה מי שראה את הטבלה הסודית בקד"צ וכתב על זה בפורום) ואני בטוח שהמון אנשים ייעזרו בו, אבל אני ידעתי את רוב הדברים גם בלעדיו (חודש בפורום מספיק)ץ הבעיה שלי, של טנגו-טנגו, pl84 ועוד מועמדים רבים, היא שאנחנו רוצים לדעת כמה בדיוק צריך להיות הסכם בשביל להבטיח את קבלתנו. אני יודע מצוין שאי אפשר לדעת בדיוק, מכיוון שאף אחד עוד לא יודע בדיוק. אבל מה שאני רוצה (ואני בטוח שגם טנגו), הוא לדעת מה היה ההפרש בין הסכם המינימלי איתו התקבל מועמד ובין הסכם הדרוש המצוין למועמדים אחרי צבא. למשל הסכם הדרוש למדמ"ח שנה שעברה למועמד רגיל באת"א, היה 690, והשאלה שלי, כמה היה צריך אשתקד, מועמד לעתודה בשביל להתקבל למדמ"ח באת"א. אם מישהו מספק לי את הנתון שהמספר הוא 705, כבר יש לי אמת מידה מאוד אמינה כדי להעריך את סיכויי להתקבל. אבל הבעיה שאף אחד לא מוכן לספק את הנתון הזה. שמש, ההסבר שלך הוא רהוט ומעולה, אבל הוא לא עונה לנו על השאלה. גם אם אתה אומר, שהסכם לעתודאי גבוה מהסכם למועמד רגיל, זה לא אומר לי הרבה כי אני לא יודע אם זה גבוה ב-5 נק´ או ב-50´ נק´. וכמו שאמר כבר שלומי שבן : "דברי במספרים, גברת, דברי במספרים" * הערה, אני רוצה להבהיר שבאמת נהניתי לקרוא את ההסבר שלך, שהיה ד"א גם מאוד מצחיק ושנון, ושתדע, שנאי מאוד מעריך אותך על המאמץ והזמן שהשקעת בכתיבתו.
כשכתבת בקשר לתואר בפיתות, זה היה מצחיק, אבל מצד שני זה היה לי מאוד עצוב ותיכף אני אבהיר עצמי. אני עובד בארכיון של אחד הבנקים (כמו שכבר כתבתי פעמים רבות מספור...), ובימים האחרונים יצא לי לעבוד לא מעט במיון כל מיני בקשות להלוואות קטנות, הרחבת מסגרת האשראי וכו´... מה שמשותף לבקשות אלה הוא שהאיש שממלא אותן חייב לציין את הסכום אותו מרוויח נטו בחודש (גם אם הוא מובטל וזוהי קצבה). מובן כי כשאני עובד עם מסמכים כאלה, גם אם אני רוצה וגם אם לא, אני רואה איפה אנשים שונים עובדים וכמה הם מרוויחים נטו בחודש. אני מניח שזה הדבר היחיד שמעניין בעבודה שלי ואני מוצא בו מעין מפלט המפיג קמעא את שעמומי. יש לי מכל העסק, כמה מסקנות. ראשית, ידוע לכל שעולים חדשים מופלים בשכרם, רק עכשיו הבנתי עד כמה (מעל ל-90% מהם לא מרוויחים יותר מ-3 נקי בחודש), ותאמינו לי ראיתי למעלה ממאה בקשות כאלה, וכמחציתם של עולים חדשים. שנית, וזה, אולי עוד יותר עצוב, מסתבר שהמקצועות הכי "שווים" הם שרברבות ואפיית פיתות. אנשים ששכרם היה הגבוה ביותר מבין כל האלה שראיתי (ואני חוזר, ראיתי המון), עבדו בזה. תסלחו לי, אולי אני ממש תמים, אבל בשביל לאפות פיתות לא צריך לסיים יסודי, ושביל להיות שרברב אפשר לסיים איזה קורס של חודשיים שבשבילו לא צריך תעודת בגרות. ותחשבו על זה...