מה עדיף למתחיל?

נתן.ל

New member
כן

אני אוהב מספרים עגולים

איפה VTR-SP2 ? טרקטוריסט ?

יש לכם אפשרות לבדוק מחיר "רישמי" ? בשביל הספורט ?

VTR SP2

New member
שדוני- אתה לא צריך את הטרקטור ו SP

יש לך מקורות במערכת...

VTR SP2

New member
ומי מוכן להמר כמה עולה שלדה של ...

קאואסאקי ספורטיבי כלשהו ? - על זה לא צריך להמר מפני שכל בעל ZX יודע כי גם אם נפל וגם אם לא נפל באיזשהו שלב יצטרך להחליף שילדה, והעלות שלה בטח ידועה לו. כל מי שאין לו קאואסאקי מוזמן להמר....

tygger

New member
וכמה עולה שילדת פיירינג של

בנדיט 1200? כי כל בנדיט 1200 הרי מתפוצץ בשלב כזה או אחר בירידה מווילי או אפילו בלי ירידה מווילי... עדות לכך יש את הכRוב המקפץ...
אבל ברצינות. כמעט לכל אופנוע יש את מחלת הילדות שלו (או מחלות ילדות). זה לא מחייב שכל ZX יחליף שילדה, יש הרבה הוצאות על אופנוע בכל מקרה ואין זה משנה איזה אופנוע זה. גם SYM דיוק הכי בסיסי, אם תסע איתו מהר על כביש בשלבי בניה עם בורות אז אתה תוציא כמה אלפי שקלים בקלות על החלפים. גם R750 יאלץ להחליף את הג'אנטים ה"רכים" שלו (נשמעה טענה לפני שבוע באיזורי...) אם הוא יעבור על איזה מכה בכביש (נניח בכניסה לחיפה... עם איזה אצן דרכים על גבו...), שוב, זה קורה. למה, טיפול של VFR לא עולה הון תועפות? ולמה טיפול אחרי הרצה בGS500 מתומחר על ידי עופר אבניר כ3 שעות?!? יש לכל אחד את ההשגות שלו לגבי כל אופנוע. אבל אם היינו מתייחסים אליהם ברצינות אז לא היו אפילו חצי מהאופנועים בעולם. ZX (כולם) - כי השילדה נשברת מהר. VFR - כי עולה המון לטפל. 916 - כי הוא ממש לא נוח. בקיצור, יש הרבה אופנועים, ולכולם יש את ה"פאק" שלהם. אבל בסופו של דבר, אופנוע זה דבר שקונים עם רגש. הרבה רגש. ולכן זה יכול להיות גוצ'י מחרחר, R750 מודל 86 שצורח רק אחרי 7000 סל"ד (אבל איזה צרחה
V-MAX חסר שילדה, בלמים וכו אבל עם מ-נ-ו-ע!!! GS עם ... הממ מה יש שם בדיוק חוץ מאופנוע שרק נוסע ונוסע ונוסע ונו... זה הכל. דעתי כמובן היא שלי.

VTR SP2

New member
מסכים איתך ב 100% אך בהסתייגות קטנה

בניגוד למה שהרבה רוכבים חושבים VFR אינו יקר לאחזקה ולמעשה הוא זול בהרבה ממספר אופנועים בנפחים דומים. אתה מוזמן לפתוח גליון מוטו בכתבה על VFR 800 מודל 98 . נכתב שפירקו שם את פלסטיקת הזנב ושם נעצרו וכנראה בגלל זה VFR יקר לאחזקה. הדבר עיצבן כמה גורמים בענף שערכו בדיקה לעלויות טיפולים לאופנועים בנפחים דומים (ZX6,ZX9,R750,YZF600,YZF1000,CBR600,CBR900,VFR800) ולהלן התוצאות לעלויות טיפולים לטווח של 36,000 ק"מ: קאואסאקי: באזור ה 8000 ש"ח סוזוקי: באזור ה 6000 ש"ח ימאהה : באזור ה 4000 ש"ח הונדה : באזור ה 3500 ש"ח החברה ממוטו אכן בדקו גם את הנושא והתנצלו בגליון שיצא בחודש לאחר מכן. אז אני מסכים איתך בכללית אבל בנקודה שטיפולים ב VFR עולים הון טועפות - אני מצטער אך אני חולק על דעתך.

כRובי

New member
../images/Emo6.gif "גורמים בענף" ??

מי עוד יכול להתעצבן מכזו "יציאה" של מוטו חוץ מיבואן הונדה לישראל ?
או שפתאום עופר אבניר ומטרו ביצעו פנייה משותפת ל"מוטו" ודרשו מבחן הוגן יותר לVFR ?

פשוט מאד 2 האופנועים מתאימים

למתחילים פשוט תמצא אחד יפה שמור ותקנה. (וההונדה CB שייך לאותה קטגוריה) ההבדלים לא גדולים במיוחד ל GPZ יש פרינג מלא ומנוע חזק יותר מה שנותן לו אפשרות להגיע למהיריות גבוהות מה GS (לא מתאים לרוכבים חדשים) . ויש שאומרים שהמכלולים של ה GS טובים מה GPZ (שלדה בולמי זעזועים וכו...) ומה שחשוב בתור רוכב חדש זה לרכב בזהירות ולא להשתולל צריך לפתח כישורים על מנת לרכב על אופנוע ואת הכישורים מפתחים במשך הזמן רצוי גם לקרוא חומר על התנהגות האופנוע ולתרגל,את הרכיבות הראשונות שלך תשתדל לתרגל בחניונים או בכבישים לא עמוסים זה הרבה יותר חשוב מאיזה אופנוע לקנות. בהצלחה

royboy1

New member
אני אומר

2836.47 ש"ח. היתה זו יכולה להיות קומדיה נפלאה לולא היתה זו טרגדיה

assafhou

New member
תודה רבה לכולם והשאלה הבאה..

התשובות שלכם קצת בלבלו אותי אבל בכל זאת עזרתם לי. השאלה הבאה: איך מי שלא מכיר את חלקי האופנוע ובכלל לא יודע לאן להסתכל יכול לדעת שהאופנוע שהוא קונה במצב טוב? רק לקחת מישהו שמבין? זו בעיה, כי פשוט אין לי ממש חברים עם אופנועים. תעשו טובה ואל תפנו אותי למאמרים שבהם כתוב:"... כדאי לשים לב אם אין נזילת שמן בשסתום ההידראולי הקדמי..." כי אין בזה תועלת (בשבילי).

קח את האופנוע לבדיקה !

יש דברים שלא צריך נסיון פלסטיקים מראה כללי צמיגים וכו ... אבל להערכה מדויקת של מצב האופנוע קח אותו לבדיקה, בירושלים יש את יוני אופנועים ודראג

gilgili

New member
עוד עיצה לגבי הבדיקה

בעצם כמה נקודות: 1.בדרך לבדיקה ובחזרה יש לך הזדמנות להרגיש את הכלי כך שאני ממליץ לקחת אותו בעצמך ולא שמישהו יביא לך אותו תמוסך או משהו (רלוונטי במיוחד כשקונים מתיווך) 2.אם יש לך זמן והגעת ביום לא עמוס למוסך תהיה שם ושאל שאלות 3.כמובן שתבקש בדיקה מלאה ופרטנית. 4.את הריג'קטים שיעלו בבדיקה למד להכיר,בקש לדעת האותו אחד שבדק את האופנוע מה החומרה של הריג'קטים ומה דעתו הכללית על האופנוע (בבדיקה מלאה הם גם לוקחים אותו לסיבוב. את טפס הבדיקה קח לכמה מוסכים ושמע מה דעתם. את כל זה תעשה רק אחרי שתידלק על כלי שנראה כמו שצריך ושקיבל טיפולים בזמן. בהצלחה.

למעלה