מה איתו? המוביל בקטגוריה ללא ספק
והנה, שוב חוזרים לעניין, לכן מראש הכנתי לי כמה שורות, שכל פעם שמשהו יעלה את השאלה, לא אצטרך לשחזר הכל: נתחיל מהסוף - CB אחלה אופנוע, לדעתי האישית המוצלח מבין ה500 כביש. לדעתי האישית לא עדיף להתחיל ישר על 500 כביש, למרות שיש הרבה מאוד שכן מתחלים כך. אם אתה מתלבט בין ה 500 כביש (ולא מסתכל על דו"ש כאופציה), אזי ה CB שועל קרבות. לא כ"כ קל למצוא אותם יחסית ל GS ER GPZ, והם משנתוני 94,95 והחל מ2000 או 2001 אם אני לא טועה. כלי חזק כמו הGPZ לפחות ( 58 כ"ס ב 9500 סל"ד !) בעל קירור מים (בניגוד ל GS שהוא רק קרור אויר), ואם תרכב על הכלים האחרים תרגיש די מהר את ההבדל בכוח, ובמהירות התגובה - 2 קריטריונים די חשובים. אמין, רואה הכי פחות מוסך (ואני מדבר באופן כללי - כמובן שאופנוע לא מתוחזק לא מחזיק...). כמו שאני תמיד אומר למתלבטים, תכנסו למוסכים ותשאלו מוסכניקים מה הם אומרים, מי הכי אמין, וכמה הם רואים אותו שלא לטיפולים שוטפים. אני טפו טפו ללא תקלות. התקלה היחידה במהלך השנה האחרונה היתה עקב האזעקה... המנוע, שנת 95, עם קומפרסיה של 200/200 (זו הקומפרסיה של אופנוע חדש!). בניגוד לדעה הרווחת הטיפולים לא יותר יקרים, גג/אולי 10 % יותר אצל מוסך מורשה, לעומת כל 500 אחר - לי יצא לא מזמן טיפול 18000, אצל היבואן, כולל החלפת שמן (3.1 ליטר) +פילטר ב 540 ש"ח. סביר מאוד. תשמע, אני מבסוט עד הגג. באופן כללי: חשוב שלפני קניה תשקיע 450-500 ש"ח לבדיקה כללית של האופנוע, ולא רק בדיקת מג"ש (מנוע, גיר , שילדה, ב 250-300 ש"ח), כדי שתדע בדיוק מה אתה קונה, וכדי שיהיו לך כמה שפחות הפתעות, ולא פחות חשוב, כדי שתוכל להתמקח על המחיר. על ER לא ידוע לי יותר מידי, רק שהוא יותר נפוץ מהCB ומשום כך יותר קל לו למצוא חלפים משומשים (לCB פשוט לא צריך....
), 52 כ"ס אם אני לא טועה (אולי קצת יותר), גם נחשב לכלי די אמין ונוח, ולשניהם בלם תוף אחורי ולא דיסק. לדעתי האישית המתלה האחורי של הCB קצת רך מידי למי ששוקל הרבה או למי שנוהג להרכיב הרבה פעמים (דבר שלא מומלץ כמובן), אם כי ניתן להקשיחו ע"י כיוון מתאים. מה שלא תקנה,תהנה, וזהירות בכבישים. !!!!