מה עדיף למתחיל?

assafhou

New member
מה עדיף למתחיל?

עם מה עדיף להתחיל? suzuki gs500 או GPZ ? קחו בחשבון שאני ממש מתחיל, אפילו לא קטנוע.

assafhou

New member
איזה דו"ש

DR350 ? זה יכול להיות בעיה אם אני מאוד נמוך (163) ? וחוץ מזה, אולי אני אצטרך לנסוע ירושלים-ת"א כל יום, אז עדיין דו"ש אפשרי? אשמח להמלצות בשני המקרים.

OMERTLLF

New member
פפפייייי..כמה זמן לא עלתה פה השאלה

הזו. מתחיל יקר, יש למעלה קישורים ל"מאמרים" לך לשם ותקרא - בחנו והגיבו על האופנועים האלו כאורך הגלות בהצלחה

אזרח פ.

New member
../images/Emo127.gif

ביטוי חדש למאגר ביטויים : פפפייייי... (זכויות יוצרים : TLLF) "פפפייייי..." תקני כולל : 3 - "פ" 5 - "י" 3 - "." כמו "פחחחחח... " אבל עם יותר התפעמות....

assafhou

New member
בכל זאת מחכה לתשובות מותיקים

קראתי את כל המאמרים וההפניות גם פה וגם באתרים אחרים, אבל אני פחות מחפש עצות מלומדות (הספק וכו') אלא יותר מנסיון של כאלה שאינם רוכבים מקצועיים ונוסעים למשל לעבודה כל יום עם האופנוע...

OMERTLLF

New member
שמע..

מה שכתוב שם זה ממש לא מלומד , זה דברים שרשמו אנשים כמוני וכמוך רק עם נסיון על אחד/שני הכלים. לי אישית היה GS 91 (יד תשיעית
). רכבתי עליו כדבריך "לעבודה" וחזרה וזה הכל. בלמים מעולים (ביחס לאופנע 500). אל תצפה ממנו להיות קרבי. אם המטרה עבודה/בית זה אחלה כלי. אל תעבור את ה130/140 בקביעות והוא גם ישמור על חיים ארוכים. GPZ - רכבתי מעט מאוד. חוץ מצורה "קרבית" אין בו כלום שקשור לקרבי. בלמים חלשים יותר מהGS, מרווח הטייה אפסי (בגלל החרב) ומנוח חזק.. רוצה עוד? שאל את סופר מקס ועוד כמה פה שחוו את שניהם למבחן מסויים

Great Blue

New member
אני לא וותיק ולא נעליים אבל...

הבנתי שאתה רוצה תשובה עניינית עד כדי "תבחרו \תלמדו\ תקראו בשבילי אז... לך תקנה GS מהשנתון ההכי גבוה שתוכל להרשות לעצמך, דאג לטיפולים בזמן ואם לא... גם אז הוא יסע. אל תתפשר על קסדה לא תקנית או מעיל רוח מאימא !!! סע ברכה - סע מהר.

Vקינג

New member
אז לבקשתך.....

אם אתה סגור על שני הדגמים האלה אני ממליץ לך על GS הוא סלחן יותר ויהיה לך נוח עם הגובה ובכלל שלבים ראשונים. אין לו את כל הפלסטיקים העלולים להישבר ולהכניסך ל"חווית" הוצאות, במקרה שחלילה תחליק. GS רגוע יותר ומצבו בשוק המשומשים טוב (יחסית) אני היתי מוסיף לשני אלה את ER5 שהוא מצוין ו"ערום" אבל בעיקרון למתחילים אני הייתי ממליץ לחשוב גם על דו שימושי. הוא נוח לנסיעות עירוניות וקל לשליטה, בייחוד בצעדיך הראשונים. בהצלחה

zvikab

New member
לפני כ-3 חודשים הייתי במצבך..

דעתי האישית : ללכת על GS בשנתון גבוה ועם זאת להשאיר מספיק כסף למיגונים ברמה טובה. ( וכך עשיתי ) למה GS ? 1. תנוחת רכיבה נוחה (גם לגובה שלך). במיוחד משנתון 2001 ומעלה. 2. אופנוע סלחן מאד, ועם זאת ניתן להוציא ממנו הרבה. 3. אמין מאד ( הסובארו של האופנועים ). 4. יחסית לאחרים מאותה הקטגוריה - תחזוקה שוטפת במחיר סביר. 5. סחירות מעולה. כל האמור לעיל נכון גם לגבי ER5 למעט ( כך נאמר לי ) הסעיף האחרון. אשמח לעזור עם פרטים נוספים. ( אם זה מעניין עוד אנשים - בפורום, ואם לא, בפרטי )

ransnow

New member
מה איתו? המוביל בקטגוריה ללא ספק

והנה, שוב חוזרים לעניין, לכן מראש הכנתי לי כמה שורות, שכל פעם שמשהו יעלה את השאלה, לא אצטרך לשחזר הכל: נתחיל מהסוף - CB אחלה אופנוע, לדעתי האישית המוצלח מבין ה500 כביש. לדעתי האישית לא עדיף להתחיל ישר על 500 כביש, למרות שיש הרבה מאוד שכן מתחלים כך. אם אתה מתלבט בין ה 500 כביש (ולא מסתכל על דו"ש כאופציה), אזי ה CB שועל קרבות. לא כ"כ קל למצוא אותם יחסית ל GS ER GPZ, והם משנתוני 94,95 והחל מ2000 או 2001 אם אני לא טועה. כלי חזק כמו הGPZ לפחות ( 58 כ"ס ב 9500 סל"ד !) בעל קירור מים (בניגוד ל GS שהוא רק קרור אויר), ואם תרכב על הכלים האחרים תרגיש די מהר את ההבדל בכוח, ובמהירות התגובה - 2 קריטריונים די חשובים. אמין, רואה הכי פחות מוסך (ואני מדבר באופן כללי - כמובן שאופנוע לא מתוחזק לא מחזיק...). כמו שאני תמיד אומר למתלבטים, תכנסו למוסכים ותשאלו מוסכניקים מה הם אומרים, מי הכי אמין, וכמה הם רואים אותו שלא לטיפולים שוטפים. אני טפו טפו ללא תקלות. התקלה היחידה במהלך השנה האחרונה היתה עקב האזעקה... המנוע, שנת 95, עם קומפרסיה של 200/200 (זו הקומפרסיה של אופנוע חדש!). בניגוד לדעה הרווחת הטיפולים לא יותר יקרים, גג/אולי 10 % יותר אצל מוסך מורשה, לעומת כל 500 אחר - לי יצא לא מזמן טיפול 18000, אצל היבואן, כולל החלפת שמן (3.1 ליטר) +פילטר ב 540 ש"ח. סביר מאוד. תשמע, אני מבסוט עד הגג. באופן כללי: חשוב שלפני קניה תשקיע 450-500 ש"ח לבדיקה כללית של האופנוע, ולא רק בדיקת מג"ש (מנוע, גיר , שילדה, ב 250-300 ש"ח), כדי שתדע בדיוק מה אתה קונה, וכדי שיהיו לך כמה שפחות הפתעות, ולא פחות חשוב, כדי שתוכל להתמקח על המחיר. על ER לא ידוע לי יותר מידי, רק שהוא יותר נפוץ מהCB ומשום כך יותר קל לו למצוא חלפים משומשים (לCB פשוט לא צריך....
), 52 כ"ס אם אני לא טועה (אולי קצת יותר), גם נחשב לכלי די אמין ונוח, ולשניהם בלם תוף אחורי ולא דיסק. לדעתי האישית המתלה האחורי של הCB קצת רך מידי למי ששוקל הרבה או למי שנוהג להרכיב הרבה פעמים (דבר שלא מומלץ כמובן), אם כי ניתן להקשיחו ע"י כיוון מתאים. מה שלא תקנה,תהנה, וזהירות בכבישים. !!!!

למעלה