"מה נשתנה.."

omritoto

New member
צודק לחלוטין!

ותפסיקו לעשות אגו טריפים! במיוחד כאלו שיש בהם משפטים חרושים כמו "אוכל תמיתחרים" איזה מתחרים? למה מי הוא? אופ כמה אני שונא אגו טריפים!!! תמשיכו לפרסם פה ליריקסים!

multi

New member
יש קצת סתירה פנימית

חופש ביטוי... וסתימת פיות.... יש כאן בפורום הרבה סתירות מצד אחד לכל אחד מותר לפרסם הודעה/ליריקס אבל לכל אחד מותר גם לפרסם לו תגובה אי אפשר להגיד לאף אחד מהצדדים מה לעשות וזאת רק החלטה של המנהל איזה הודעה באמת צריכה להמחק. אז אנחנו צריכים כאן תרבות דיון מותר לא להסכים אבל צריך לעשות את זה במסגרת תרבותית ולא להתחיל לקלל ולצוות על מישהו. מותר לאנשים לפרסם פה ביקורות על פופ אם זה נראה להם, אף אחד לא יגיד להם לא ואם המנהל לא מוחק אז סימן שיש להודעה מקום בפורום. מותר לאנשים לכתוב ליריקס גזעניים/אגו טריפים ולא יודע מה. למה? כי הם רוצים ולכל בנאדם יש את הרצון שלו ואף אחד לא יגיד לו מה לעשות (במסגרת הפורום). אז כל מי שאיזה הודעה מעצבנת אותו או שיתעלם ולא יגיב, או שיכתוב לה תגובה מעירה בצורה תרבותית. והכי חשוב אל תשכחו שזה רק פורום!!! וכמעט כל מה שקורה פה הוא שולי ביותר יחסית לחיים האמיתיים

*DOR*

New member
מולטי כנס...

אתה בסדר תגיד לי? מותר לאנשים לכתוב ליריקסים גזעניים? קוראים לזה אפליה בימינו. כמעט כל מה שקורה פה הוא שולי ביחס לחיים האמיתיים? עשה לי טובה הפורום הזה מתמצת את החיים היום יומיים בארץ הזאת: קבוצות קבוצות שיוצאות אחד נגד השניה. ובכלל אנשים שמתנכלים ושונאים אחד את השני. זאת דעתי.

DJ JuVi

New member
אתם יודעים מה יפה?

ששניכם צודקים. וזה פשוט ככה, ואולי זאת הבעיה. שני צדדים למטבע (ובארצנו המיוחדת יש לפעמים גם שלושה-ארבעה צדדים..). אני מאווווד מאמין בביטוי אחד שמתמצת לדתע יאת השרשור הזה: תרבות דיון

multi

New member
לא משנה מה קורה, זה לא בשיקולך

אתה לא יכול למנוע מבעוד מועד ממישהו לכתוב ליריקס גזעני, ואתה לא יכול למחוק לו את ההודעה. מי אתה שתחליט מה מתאים ומה לא מתאים לפורום ומה עובר את הגבול? לא אתה, לא אני ולא אף אחד חוץ מהמנהל רשאי להחליט ולבצע כאלה החלטות. לכן מה שנשאר לך זה או לא להתיחס, או להגיב בצורה תרבותית, או לבקש מהמנהל למחוק את ההודעה. האינטרנט והפורום הם כלים לחופש ביטוי ואפילו אם מישהו כותב משהו שמרתיח אותך, אין לך זכות לשלול לו את זכות הדיבור. ולכן צריך לשמור על תרבות דיון וככה פחות הודעות ימחקו ויהיו כאן דיונים נורמליים ולא שירשורים שלמים שנמחקים בגלל קללות וריבים. בקשר לזה שהפורום שולי יחסית לחיים האמיתיים, אתה לא הבנת אותי. אני מתכוון לזה שאנשים מפתחים פה ריבים ומתעצבנים כאילו שהאותיות הוירטואליות האלה באמת נוגעות להם. 90 אחוז ממה שכתוב פה לא משפיע על החיים האמיתיים, וביחוד הרגשות השלילים של אנשים שחושבים שהפורום זה מקום אמיתי או שייך להם. תתיחסו לזה בהתאם, לא שווה להתעצבן בגלל נתונים במחשב.

*DOR*

New member
צודק אבל....

קצת הגזמת. אז מה אם אני לא מנהל פורום? גזענות זה אפליה, ובהרבה מקרים זה אסור על פי החוק. אני לא צריך להיות מנהל פורום בשביל להגיד את זה. מנהל פורום זה לא דבר קדוש. והמנהל הפורום שלנו בכלל לא מנצל את סמוכויותיו ובקושי יש מחיקת הודעות מיותרות.

da^Lord

New member
קשר לחופש הדיבור

כמנהל.. מאוד מאוד קשה להחליט אם הודעה מסוימת צריכה להמחק או לא. מצד אחד עומד איכות הפורום, מצד שני חופש הדיבור. ואני חושב הרבה מאוד לפני כל הודעה שאני מוחק, וכאשר יש ספק ואני לא מגיע להחלטה.. ההודעה לא נימחקת, בתקווה שבשקט היא תשאר מאחור ותשכח. ועוד דבר, אני יודע שבסופי שבוע רובכם כותבים כאן הרבה במיוחד בגלל שאין לימודים בשבת.. לצערי אלה הימים שהכי פחות יש לי זמן לאינטרנט.. ולכן נערמות כאן הודעות שייקח זמן לעבור על כולן ולמחוק מה שצריך (אם צריך). וכמו שאתם יודעים, תמיד אפשר לפנות אלי במסר או באייסי לגבי כל עניין בפורום.. ואני שוקל כל פניה בכובד ראש. בקשר למה שקורה בפורום.. אני שמח שאני לא נכנס למירקים ודומיהם כי אני שומע רק ליכלוכים יוצאים משם.. ואני מעדיף לחיות בבועה שלי, וכאן אני רואה מידי פעם (לאחרונה קצת יותר) התנכלויות לאדם מסוים, הודעות בשפה מביישת, אי שמירת כבוד , כללות וכו´.. ואני לא כאן כהורה/מורה/מחנך אבל הייתי מאוד שמח אם הייתם יכולים לשמור קצת על דרך ארץ, קצת התחשבות, סובלנות, שמירה על שפה ראויה. זה לא בשמיים, לא קשה, ויעלה את ערככם בעיני הזולת. כשנכנסתי לסצינה בהתחלה , התאהבתי בה רק בזכות קבלת הפנים החמה שקיבלתי, האווירה החיובית שהושרתה מכל כיוון.. בואו נשמור על זה.

EmGee

New member
נראה לי שמישהו כאן קצת מושפע

משיעורי אזרחות (כיתה י"א נכון?) נחמד לראות כאלה שעושים משהו ממה שמלמדים בבית ספר

da^Lord

New member
מסכים איתך במאה אחוז.

הרי כל העניין הוא לא לגרום לאנשים להפסיק לנסות, להפסיק לרצות להמשיך עם זה. ותגובות כאלה גורמות לבן אדם לפחד להראות דברים שהוא עשה, ואם עשה דברים טובים ולא יראה לנו- זה הפסד שלנו בין היתר. אז תחשבו על זה. יש ביקורת בונה ויש ביקורת הורסת. לתת ביקורת צריך לדעת איך ובטוב טעם, אף אחד לא עשה משהו רע בזה שפירסם כאן ליריקה שלו- אלא אם היא פוגעת בכוונה , ולכן לא מגיע לא יחס פוגע שכזה.

lyrical viper

New member
לדעתי...

אם מישהו שם פה ליריקיס ברמה של כיתה א´ אגו טריפים וגזענים זה לא משנה על מה הוא שר..לא אהבת זכותם אבל מה שהולך כאן זה את משמ שחיטה ירידות השפלות וציניות יתרה.. אפשר לתת ביקורות בונה בדרך "תרבותית" יותר כמו למשל שאמרו על הפריסטייל של ראפיד ומטרו לא זוכר מי זה היה אבל הוא אמר שהם "גרועים ואוכלים בתחת" או משהו כזה זה ממש מעיק תסלחו לי זה לא ביקורת זאת שחיטה...אתם יכולים לתת ביקורות בונה אבל בדרך ידידותית ולא לקטול לבן אדם את הצורה.. מבינים?

DJ$upreme

New member
אני אסביר למה אני מתנגד לטקסטים

לדעתי הפורום הזה כעיקרו נועד לדיונים על מוזיקה ולא לדיונים על איך לכתוב טקסט. הטקסטים במוזיקה שחורה הם טקסטים כמו בכל סוג מוזיקה אחרת, ומי שחושב שבגלל שזה ראפ אז אפשר לסלוח לרמה נמוכה של כתיבה, או לעברית קלוקלת, טועה. הבעיה היא שההיפהופ כל כך נגיש ומפתה עבור כותבים, כי המרחק מכתיבה להקלטת סקיצה הוא בערך רבע שעה. כך מצטברת כמות גדולה של טקסטים רדודים ומאוד בוסריים, והם מועמדים לשיפוט אצל אנשים שהם או חברים של הכותבים, או כאלה שבא להם לתפוס עליהם תחת, ובכל מקרה בודאי לרוב לא אנשים שיש להם דברים מקצועיים להגיד על טקסטים. אז מה שיוצא זה ים של תגובות שמתחלקות בין "זה חרא" לבין "גדול אחי גדול", והתגובות של הכותבים עצמם נעות בין "מה אתם רוצים זה שיר ראשון שלי" ל"תודה לכולם על הפירגון הנה עוד שיר". מה שכותב צעיר צריך זה מישהו מנוסה שיעבוד איתו צמוד וייתן לו פידבקים אמיתיים, ולא להעמיד את יצירות הבוסר שלהם לשיפוט הקהל. הקהל לא אמור בכלל להעריך דברים בוסריים, הקהל אמור לקבל דברים אחרי שחשבו עליהם ועיבדו אותם. מי שמתייחס ברצינות לאמנות שלו לא יפרסם כל דבר שהוא כותב. לכן לדעתי פורם כתיבה יוצרת הוא המקום הנכון לפרסום טקסטים, כי שם יש אנשים יותר ופחות מנוסים שישפטו את הטקסטים הבוסריים בעין מקצועית יותר מאשר כאן. בכל מקרה, זו רק דעתי, ואני כהרגלי בוודאי שלא אגיב לטקסטים אלא אם הם ממש מצוינים לדעתי, או לחילופין אם הם נגועים בדעות גזעניות/הטפה לפלילים/גועל נפש מסוג כלשהוא. אין כאן הרבה מאלה או מאלה.

kref

New member
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לדעתי באמת צריכים לעזור לאנשים ולא סתם לרדת עליהם תגידו את מה שאתם חושבים אל תגידו סתם דברים טובים על טקסט חרא אבל תדעו להגיד את זה. תגידו לו בצורה של מה הוא צריך לשפר ולא סתם קטילות חסרות כל משמעות.

Syndrome

New member
אבל...

דבר ראשון איליה, שמח לראות שיוצא לך לכתוב לנו כאן שוב
לגבי מה שאמרת - אני מסכים שחוסר כבוד משום צורה לא צריך להיות, בטח לא "אצלנו", אבל, מה שהיה לפני שלוש-ארבע שנים, כשאנשים הלכו וכתבו דברים מאוד בוסריים והתקבלו באהדה (לפעמים מזוייפת) או סתם בשתיקה אצל הקהל, מת. ולמה? באופן טבעי כשזה גדל, אנשים איבדו את הסבלנות לשמוע את הדברים הבוסריים כי ההיצע של מוזיקה וטקסטים באיכות גבוהה יותר הולכת וגדלה, ועם כל הכבוד לזה שיורדים על אנשים ואולי זה לא צריך להיות, אין מה לעשות, ככה זה, צריכה להיות חציצה בין הרמה המקצועית לחובבנית, את החציצה הזאת מגדיר הקהל והתגובה שלו... לפני כמה שנים חציצה כזאת לא הייתה בכלל קיימת, ועכשיו (לשמחתי) היא הולכת ונהיית ברורה יותר, ככל שהזמן יעבור לא יהיה קל כ"כ לראפרים לקבל מיקרופון בתוכנית רדיו. כן, זה יהיה מבעס ליוצרים המתחילים אבל זה יעשה שני דברים טובים: 1. המתחילים יצטרכו לעבוד קשה יותר כדי להגיע לרמה הזאת, כך רק מי שבאמת מגיע לו מיקרופון בסופו של דבר יקבל אותו. 2. החשיפה תנתן למי ש*באמת* מגיע לו אותה. אם לסכם במילה אחת זה נקרא - התמקצעות. וחובה שזה יקרה לנו...

ב ז ו ק ה

New member
יופי של תפיסה (אבל..)

ההפרדה בין מתחילים למתקדמים תיווצר בלי שום ספק, כמו בכל דבר בחיים. אבל: אין זו סיבה לפסול אדם מראש רק בגלל שהטקסט שלו לא מלוטש או בגלל שזה שיר ראשון שלו.עדיף לכוון ולתקן. לחנוך את מי שצריך. בצבא קוראים לזה חניכה - ז"א איבחון נק´ מוצא ושכלול ביצועים תוך מתן נקודות לשיפור ושימור. אז.. לא לקטול, לתת דגשים לאותו ראפר.. ולקוות לטוב. פייר, לא?

sUbLiMiNaLiT16

New member
גם אני הערתי על זה.. אבל..

אנשים ממשיכים עם הגישה המגעילה הזאת.. כנראה שזה לא נכנס להם למוח, לא מדבר אליהם, הכוונה שלך טובה אבל אני נאלצת לומר, אמרו לפניך ויגידו אחריך אבל! זה חסר טעם, זה לא ילך, עובדה אנשים ממשיכים להתנהג ככה..

למעלה