ע"פ היהדות לא משנה אם אתה מיתנצר או מיתאסלם או לא יודע מה תמיד תישאר יהודי... ואני דיי בטוח שאם מניחים שיהדות זה גזע אז אם אני לא מחשיב את עצמי יהודי אז אחרים עדיין יחשיבו אותי כאחד
אתה פשוט יכול לומר שאתה לא מאמין באלוהים ושזה לא מעניין אותך. ביהדות יש חוקים שמגדירים יהודי אבל לדעתי לכל אדם יש זכות להיות מה שבא לו, גם אם אמא שלו יהודייה ואם הוא שינה דת או כל דבר. אם בנאדם טכנית מוגדר יהודי זה לא אומר שהוא יהודי, הוא יכול להרגיש נקבה נוצריה למרות שהוא זכר יהודי לפי ההגדרה של היהדות.
שפעם ניסינו לעשות דברים כאלה, אבל היה את האפיסודה הזאת בגרמניה... דם יהודי זורם בעורקייך. אם את/ה מחשיב את עצמך יהודי/ה זה עניין אישי. מבחינת הסביבה תמיד תהיה "יהודי" בין אם אתה מתפלל בשישי או אוכל סטייק לבן בשישי
אין לי כוח לחפור בזה עוד אז בקיצור: אפשר להתעלם מהסביבה, לומר שאתה לא מרגיש יהודי וזה לא מעניין אותך, אבל המציאות תישאר אותו דבר: אני יהודייה. באופן כללי אני לא מזלזלת באמונות ואומרת שהן לא קיימות בכלל למרות שאני מעדיפה לגמרי טענות ועובדות מאשר דעות ואמונות. אני מחוייבת לזה שיהיה כתוב בתעודת זהות שלי "יהודייה". זה לא אומר שאני באמת יהודייה, בדיוק כמו למשל שאם יהיה כתוב שם "כלב" זה לא יגרום לי להתחיל לנבוח..
מדינת ישראל זו לא מדינת היהודים. צה"ל זה צבא הגנה לישראל= צבא הגנה לכל אזרח ישראלי. כל אזרח ישראלי חייב לשרת בצה"ל (חוץ מהחריגים) ולא כל יהודי, לידיעתך יש חיילים ערבים בצה"ל. הצבא צריך את כל אזרחי מדינת ישראל כמו שצריך אותך.
כמה זמן הם בחו"ל, באיזה גיל בכלל עברו וכל זה. יש בטח חוקים לגבי זה, אני לא יודעת אותם.. חריגים התכוונתי לכאלה שלא יכולים לעשות צבא. יש גם את אלה שמסרבים לשרת בצבא אבל אני לא מגדירה אותם חריגים בעיקר כי הם יכולים כמו כל אחד.
בישראל מי שעוזב את הארץ לפני גיל 16 מקבל פטור (לא אוטומטי) מהשגרירות של בני מהגרים. הפטור הוא גם לא מוחלט, אם אתה חוזר לגור בארץ לפני גיל מסוים אתה כן מחוייב בשירות. ואגב, זו ממש לא חייבת להיות הגירה חוקית... קאט