מה נשמע?

AnnabeI Lee

New member
האמת דווקא בקטע של ישראליות,

אין לו הרבה ברירה, הוא יכול לא להחשיב את עצמו ישראלי, אבל יש לו דרכון כחול עם מנורה ויש לו מספר זהות, אז זה לא משנה מה הוא מחשיב את עצמו...

faland

New member
חחחחח

למה אתה חושב שיש לי דרכון רוסי? אין לי ועל הדרכון הרוסי אין בקבוק וודקה... יש רק את הסימן שמצויר על כל בקבוקיי הוודקה

Reut E

New member
לדעתי הדת היא במה שאתה מאמין

לא במה שאמא שלך מאמינה. אתה יכול להיות לא יהודי ולומר שמעניין את הסבתא שלך איך היהדות מגדירה.

faland

New member
אז האם זה משנה איך הסביבה מגדירה?

ע"פ היהדות לא משנה אם אתה מיתנצר או מיתאסלם או לא יודע מה תמיד תישאר יהודי... ואני דיי בטוח שאם מניחים שיהדות זה גזע אז אם אני לא מחשיב את עצמי יהודי אז אחרים עדיין יחשיבו אותי כאחד

Reut E

New member
אם הסביבה תמיד תגדיר אותך כיהודי

אתה פשוט יכול לומר שאתה לא מאמין באלוהים ושזה לא מעניין אותך. ביהדות יש חוקים שמגדירים יהודי אבל לדעתי לכל אדם יש זכות להיות מה שבא לו, גם אם אמא שלו יהודייה ואם הוא שינה דת או כל דבר. אם בנאדם טכנית מוגדר יהודי זה לא אומר שהוא יהודי, הוא יכול להרגיש נקבה נוצריה למרות שהוא זכר יהודי לפי ההגדרה של היהדות.

Emc2

New member
אז זהו...

שפעם ניסינו לעשות דברים כאלה, אבל היה את האפיסודה הזאת בגרמניה... דם יהודי זורם בעורקייך. אם את/ה מחשיב את עצמך יהודי/ה זה עניין אישי. מבחינת הסביבה תמיד תהיה "יהודי" בין אם אתה מתפלל בשישי או אוכל סטייק לבן בשישי

Reut E

New member
אממ אתה צודק

אין לי כוח לחפור בזה עוד אז בקיצור: אפשר להתעלם מהסביבה, לומר שאתה לא מרגיש יהודי וזה לא מעניין אותך, אבל המציאות תישאר אותו דבר: אני יהודייה. באופן כללי אני לא מזלזלת באמונות ואומרת שהן לא קיימות בכלל למרות שאני מעדיפה לגמרי טענות ועובדות מאשר דעות ואמונות. אני מחוייבת לזה שיהיה כתוב בתעודת זהות שלי "יהודייה". זה לא אומר שאני באמת יהודייה, בדיוק כמו למשל שאם יהיה כתוב שם "כלב" זה לא יגרום לי להתחיל לנבוח..

ציקהלה

New member
איליה הפעם הגזמת!

אל תעלבי?! בטח שתיעלב! כוס עמק וגם שתיצתרך טיפול פסיכיאטרי ומחלקה סגורה!

Reut E

New member
אני לא גרה בחו"ל אבל קודם כל

מדינת ישראל זו לא מדינת היהודים. צה"ל זה צבא הגנה לישראל= צבא הגנה לכל אזרח ישראלי. כל אזרח ישראלי חייב לשרת בצה"ל (חוץ מהחריגים) ולא כל יהודי, לידיעתך יש חיילים ערבים בצה"ל. הצבא צריך את כל אזרחי מדינת ישראל כמו שצריך אותך.

Reut E

New member
לא. אבל תלוי איזה תושבי חוץ

כמה זמן הם בחו"ל, באיזה גיל בכלל עברו וכל זה. יש בטח חוקים לגבי זה, אני לא יודעת אותם.. חריגים התכוונתי לכאלה שלא יכולים לעשות צבא. יש גם את אלה שמסרבים לשרת בצבא אבל אני לא מגדירה אותם חריגים בעיקר כי הם יכולים כמו כל אחד.

faland

New member
יש חוקים

מי שהיגר בצורה חוקית לפניי גיל 15 חייב לשרת רק שנה אחת ולא חייב בגיל 18

kit k@t

New member
מה פתאום?!?!

בישראל מי שעוזב את הארץ לפני גיל 16 מקבל פטור (לא אוטומטי) מהשגרירות של בני מהגרים. הפטור הוא גם לא מוחלט, אם אתה חוזר לגור בארץ לפני גיל מסוים אתה כן מחוייב בשירות. ואגב, זו ממש לא חייבת להיות הגירה חוקית... קאט

kit k@t

New member
זה לא נכון

אני יודעת את זה בתור עובדה. שגרירויות ישראל ברחבי העולם אוהבות להטעות אנשים ולעצבן אותם, למה? ככה. קאט

למעלה