מה נכון בהכרח?

mey551

New member
מה נכון בהכרח?

היי כולם,

נגיד אני צריכה להציב מספר כלשהו כדי לבדוק תשובה בשאלה כזאת ואני מוצא שההצבה שלי עונה על התנאים, האם אני יכולה להגיד שזו התשובה הנכונה לפני שבדקתי את שאר התשובות?
איך אני יודעת שאם תשובה אחת היא נכונה אז זה אומר שכל הצבה תהיה נכונה?
(אפשר להתחיל לבדוק הרבה הצבות עד שאולי נגיע לאחת שלא עונה על התנאים ותפסול את התשובה).

תודה לעונים!

כאשר שואלים מה נכון בהכרח

ההצבה צריכה להיות הצבה פוסלת - כלומר, המטרה שלך להוכיח שהתשובה פעם אחת אינה נכונה וכך היא הופכת להיות לא נכונה בהכרח.

כאשר את מציבה מספרים שתואמים את התשובה, את מוכיחה שהיא עובדת פעם אחת, כדי להוכיח שהתשובה עובדת תמיד עלייך להוכיח זאת עבור כל מקרה כללי כלשהו וניתן לעשות זאת באמצעים מסובכים יותר שאינם רלוונטיים לפסיכומטרי.

במקרים מסוימים ניתן על סמך תכונות המספרים השונות לסמן תשובה כנכונה בהכרח מתוך הבנה. אך כאשר לא מבצעים זאת, יש לבצע הצבה פוסלת.

mey551

New member
המשך

מה שלא ברור לי זה מתי מחליטים אם צריך לנסות להציב שוב פעם למרות שבפעם הראשונה כבר מצאנו הצבה שעובדת...מתי מחליטים שההצבה היא "שרירותית"?

את לא מציבה משהו שעובד

אלא מחפשת משהו שלא יעבוד במטרה לפסול את התשובה - זו המשמעות של הצבה פוסלת.

כאשר שואלים אותך מה נכון בהכרח שואלים אותך מה נכון תמיד, ללא תלות בהצבה שלך ובאמצעות הצבה אחת, לא ניתן לקבוע שזו התשובה הנכונה. בניגוד לכך - מה יכול להיות/ מה ייתכן מבקש מאיתנו תשובה אחת מבין התשובות שמקיימת את הכלל הנתון פעם אחת.

mey551

New member
עכשיו יותר ברור

לי תודה רבה לך!

למעלה