מה מקור השם "חוה"?

מה מקור השם "חוה"?

אני מכירה את המקור של אם כל חי, אבל אם כך, היו צריכים לקרוא לה חיה. מדוע חוה אם כן?ישנם פירושים נוספים?

gushnick

New member
יש פירוש מדרשי יחסית

שמקשר בין חוה לנחש. נחש בארמית זה חוויא, אז יש אולי קשר...

סוריאל

New member
ייתכן שהיו"ד באמת הפכה לוי"ו

זה מעתק סדיר למדי בעברית, לפחות במערכת הפועל: יו"ד (עיצורית) באמצע מילה הופכת לו"ו. כך אומרים הוליד (ולא היליד), למשל. אבל המילה 'חיה' קיימת בעברית, ולמי שבחר להשתמש דוקא בשם 'חוה' כנראה היו עוד סיבות - אולי באמת הדמיון לנחש הארמי (חיוויא).

pembencipolisi

New member
אין קשר לנחש , אלא לעברית וערבית

"חוה" במובן "חיה" ישנו בניב הכנעני-פניקי-צפוני של העברית והמושג נזכר גם בקרתגו. בערבית , משקל "פעאל" ו"פעלאא" בין השמות : בגזרות שיש בהן י' באות עין הפעל בעברית - מקבילתן הערבית יכולה לבוא גם באיות ו' וגם באות י' ומי שחשב על נחשים , אפילו אם הוא מבין ארמית או ערבית (נחש : "חיה" בערבית "חויא" בארמית) כנראה מושפע מן האגדה שכביכול נבעלה חוה לנחש , כנזכר כאן , מענין לדעת מה היה קורה לאשה שנחש שגל אותה הפתרון נמצא כמשוער במשטרת ישראל אבל מלים לא עולות כסף למי שכתב אותן , אין לו בעיה לכתוב שנבעלה חוה לנחש. גם אין לו בעיה עם משמעות טענתו שחוה "אם כל האנושות כביכול , היתה בעולת נחש , בין היתר אם-אם-אם-אם... אמו ואביו של הכותב...

סוריאל

New member
אבל אבל אבל

בעברית אומרים 'חיה'. לא 'חוה'. למי שבחר דוקא בצורה הזו היו, אולי כוונות נוספות (אם כי ייתכן גם שזה פשוט השם שהוא הכיר ואתו הוא היה צריך איכשהו להסתדר). הזלזול האינפנטילי שלך, כרגיל, לא מאפשר לך להתייחס ברצינות לחומרים שכל כך מענינים אותך כביכול. אני מניח שזה קרה להרבה מטיפים אחרים לפניך.

pembencipolisi

New member
حَيَّة רבים حَيَّات [שורש: حيي] קרי "חיה" =

נחש בערבית , לעומת זאת حَوَّاء بَنَات حَوَّاء "בנאת חואא" בְּנוֹת חַוָּה بَنَات حَوَّاء בְּנוֹת חַוָּה לכן הבדלתי בין משמעות "נחש" לשמה של חוה ... ועוד דבר : התורה לא נתנה לשמה של חוה נמוק שמשמעותו "נחש" אלא נמקה את מתן שמה ב"כי היא היתה אם כל חי" ומשמעות "חוה" במשקל פעל כמו השם "כתב" (המקצוע) "טבח" (המקצוע) "גנב" (התכונה) ומקבילו הערבי "פעאל" כמו حَوَّاء بَنَات حَوَّاء "בנאת חואא" ואשר לזלזול שלי : "אינפנטילי" זה דרש שבו כתוב שנבעלה חוה לנחש. אפילו אם אתעלם מהשאלה האם היתה אשה בשם חוה או לא היתה , הרעיון המדרשי שלפיו מי שנחשבת ל"אם כל חי" בתורה , בעולת נחש , הוא בזיון לכל הנשים וגם לכל הגברים... רק הכותב חשב שאין בזיון בדבריו , "כאשר יעמוד ה... לא יחשוב המח" וכותב המדרש כתב מהרהורי לבו שהנחש בא אל חוה ... שהנחש בא על חוה וטימא אותה ... שהיא נבעלה מרצון לנחש ... השטויות האינפנטיליות שלו לא עלו לו כסף , רק אני מתפלא על מי שהדפיסן , שזלזל , בין היתר באמו , כשכתב שאם... אם...אם... זקנתה נבעלה לנחש

eyalnadav

New member
המקור חיה ונהפך לחוה

כי שמעה לנחש שקרוי בארמית חויא וזה בפשוטו

למעלה