מה מסמל דגל?

SupermanZW

Well-known member
בעקבות הדיון שנפתח בשרשור שפתח אבי "שאלון לקראת יום העצמאות", מה מסמל דגל בעיניכם מבין האפשרויות הבאות:
1. את המדינה
2. את העם
3. את השלטון במועד הנפת הדגל
4. את היחסים בין מגזרים שונים באוכלוסיית המדינה במועד הנפת הדגל
5. את המשמעות העומדת מאחורי הסמלים ו/או הצבעים שעל הדגל
6. נבחרת ענף ספורטיבי של המדינה שזהו דגלה
7. את ערכיו של האדם המניף את הדגל בהתאם למשמעות הסימבולית של הדגל בעיני המתבונן
8. אחר (אנא פרטו)

ניתן לבחור ביותר מאפשרות אחת. אשמח גם לקרוא נימוקים לבחירתכם.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בעקבות הדיון שנפתח בשרשור שפתח אבי "שאלון לקראת יום העצמאות", מה מסמל דגל בעיניכם מבין האפשרויות הבאות:
1. את המדינה
2. את העם
8. אחר (אנא פרטו)

ניתן לבחור ביותר מאפשרות אחת. אשמח גם לקרוא נימוקים לבחירתכם.​
הנפת הדגל מסמלת עבורי ציונות, אהבת המדינה, המדינה שהורי התאמצו להגיע אליה, מדינה האחת ויחידה עבורי וב"ב.

SupermanZW

Well-known member
הנפת הדגל מסמלת עבורי ציונות, אהבת המדינה, המדינה שהורי התאמצו להגיע אליה, מדינה האחת ויחידה עבורי וב"ב.
שאלתי הייתה כללית ולא על דגל ישראל בפרט.

בכל אופן, מעניין שהדגל של התנועה הציונית שונה מדגל ישראל

קבצים מצורפים

• 200px-Emanuel_ship's_Hebrew_flag.svg.png
    200px-Emanuel_ship's_Hebrew_flag.svg.png
    KB 3.8 · צפיות: 2

Harrington

Well-known member
מנהל
1. את המדינה
2. את העם
8. אחר (אנא פרטו)

אני חושב שזה משתנה מדגל לדגל, מאומה לאומה. בהולנד למשל לכל עיר יש דגל משלה. הדגל העירוני מסמל בדרך כלל את ההיסטוריה של העיר, אירועים מיוחדים סביב הקמתה וכיו"ב. הדגל של הולנד למיטב ידיעתי לא מסמל שום דבר מיוחד. שלושה פסי צבע שפשוט היו פנויים ביום שבחרו את הדגל. לעומת זאת יש את הצבע הכתום שפעמים רבות נלווה (בדמות בד נוסף) לדגל והוא מסמל הרבה מאוד. הוא מסמל את בית המלוכה ההולנדי ובתוך כך שלל דברים נוספים.

אם אנחנו מדברים על מדינת ישראל והדגל שלה, הוא כמובן מסמל את המדינה כך ש1 נכון, אבל הוא מסמל גם את העם היהודי (כל מרכיבי הדגל מצביעים על כך) כך שגם 2 נכון. 3 לא נראה לי רלוונטי לדגל ישראל, גם 4 לא. 5 לעומת זאת בוודאי שכן, שהרי כאמור, לכל מרכיב בדגל יש משמעות (יהודית) עתיקה והיא באה לידי ביטוי בסמלים שעל הדגל. 6 לא רלוונטי לדגל ישראל. גם 7 לא. ב8 הייתי פשוט מכניס 'יותר מדבר אחד מהאמור לעיל, ועוד', כמפורט.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אני חושב שזה משתנה מדגל לדגל, מאומה לאומה. בהולנד למשל לכל עיר יש דגל משלה. הדגל העירוני מסמל בדרך כלל את ההיסטוריה של העיר, אירועים מיוחדים סביב הקמתה וכיו"ב. הדגל של הולנד למיטב ידיעתי לא מסמל שום דבר מיוחד. שלושה פסי צבע שפשוט היו פנויים ביום שבחרו את הדגל. לעומת זאת יש את הצבע הכתום שפעמים רבות נלווה (בדמות בד נוסף) לדגל והוא מסמל הרבה מאוד. הוא מסמל את בית המלוכה ההולנדי ובתוך כך שלל דברים נוספים.

אם אנחנו מדברים על מדינת ישראל והדגל שלה, הוא כמובן מסמל את המדינה כך ש1 נכון, אבל הוא מסמל גם את העם היהודי (כל מרכיבי הדגל מצביעים על כך) כך שגם 2 נכון. 3 לא נראה לי רלוונטי לדגל ישראל, גם 4 לא. 5 לעומת זאת בוודאי שכן, שהרי כאמור, לכל מרכיב בדגל יש משמעות (יהודית) עתיקה והיא באה לידי ביטוי בסמלים שעל הדגל. 6 לא רלוונטי לדגל ישראל. גם 7 לא. ב8 הייתי פשוט מכניס 'יותר מדבר אחד מהאמור לעיל, ועוד', כמפורט.​
גם בישראל לכל עיר יש את הדגל וסמל משלה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
גם בישראל לכל עיר יש את הדגל וסמל משלה.​
Screenshot_20230421-153422_Chrome.jpg
שחזור של
דגל​
"
נס ציונה​
" שהונף ב-1891. מורכב ממגן בעל שדה ירוק המוטען בפרח לבן בעל שלושה עלי כותרת. בכל עלה כותרת מוטען ציור המסמל את אחד מענפי התעשייה שכלכלו את העיר בזמן הקמתה: דבורה -
סמל​
לענף הכוורנות ורדיית הדבש

Harrington

Well-known member
מנהל
שחזור של
דגל​
"
נס ציונה​
" שהונף ב-1891. מורכב ממגן בעל שדה ירוק המוטען בפרח לבן בעל שלושה עלי כותרת. בכל עלה כותרת מוטען ציור המסמל את אחד מענפי התעשייה שכלכלו את העיר בזמן הקמתה: דבורה -
סמל​
לענף הכוורנות ורדיית הדבש
בדיוק אתמול נתקלתי בהזמנה לאירוע ביום העצבנות של העיר נס ציונה, בו צויר דגל ישראל ללא יהודה ושומרון. לא משהו להתגאות בו לטעמי :).

SupermanZW

Well-known member
גם בישראל לכל עיר יש את הדגל וסמל משלה.
בישראל, כמו באנגליה, הסמל של עיר מורכב ממסגרת המזכירה במקצת את האות ס׳ ובתוך המסגרת ציורים ו/או סמלים, לא יצא לי לראות בישראל ״דגל של עיר״ אבל במדינות שונות בעולם יש דגלים גם לערים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בישראל, כמו באנגליה, הסמל של עיר מורכב ממסגרת המזכירה במקצת את האות ס׳ ובתוך המסגרת ציורים ו/או סמלים, לא יצא לי לראות בישראל ״דגל של עיר״ אבל במדינות שונות בעולם יש דגלים גם לערים.​
מתפלאה איך לא ראית? בדרך כלל מניפים את דגלי העיר על גגות מוסדות.

SupermanZW

Well-known member
מתפלאה איך לא ראית? בדרך כלל מניפים את דגלי העיר על גגות מוסדות.
סמל ודגל אינם זהים. כדי למנוע בלבול, בדרך כלל לסמל צורה שונה מלדגל. באנגליה, בספרד, בצרפת, בגרמניה, בהולנד, בשבדיה ובנורבגיה גם למשפחות ״אצולה״ יש סמלים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
סמל ודגל אינם זהים. כדי למנוע בלבול, בדרך כלל לסמל צורה שונה מלדגל. באנגליה, בספרד, בצרפת, בגרמניה, בהולנד, בשבדיה ובנורבגיה גם למשפחות ״אצולה״ יש סמלים.​
לא הבנתי, על הדגל מוטבע סמל יחודי לעיר.

SupermanZW

Well-known member
לא הבנתי, על הדגל מוטבע סמל יחודי לעיר.
אסביר באמצעות דוגמה. דגל ישראל, כולנו יודעים מהו, סמל ישראל הוא המנורה בת שבעת הקנים, מופיעה ב״עץ״ של מטבע 10 אגורות. גם אם יציירו על בד מלבני את המנורה ויקראו לזה ״דגל ישראל״ זה לא יהיה דגל ישראל, זהו הסמל של ישראל אבל זה לא דגל ישראל. לערים בישראל יש סמלים אבל לא דגלים, וגם אם מציירים סמל על דגל (כן, כזה שניתן להניף ואף מניפים), זה עדיין סמל העיר אך לא דגלה. יש מדינות בעולם (בעיקר באירופה) שבהן ל(חלק מן ה)ערים יש גם דגל וגם סמל, בישראל לערים אין דגל, יש רק סמל.

תקווה25

Well-known member
אסביר באמצעות דוגמה. דגל ישראל, כולנו יודעים מהו, סמל ישראל הוא המנורה בת שבעת הקנים, מופיעה ב״עץ״ של מטבע 10 אגורות. גם אם יציירו על בד מלבני את המנורה ויקראו לזה ״דגל ישראל״ זה לא יהיה דגל ישראל, זהו הסמל של ישראל אבל זה לא דגל ישראל. לערים בישראל יש סמלים אבל לא דגלים, וגם אם מציירים סמל על דגל (כן, כזה שניתן להניף ואף מניפים), זה עדיין סמל העיר אך לא דגלה. יש מדינות בעולם (בעיקר באירופה) שבהן ל(חלק מן ה)ערים יש גם דגל וגם סמל, בישראל לערים אין דגל, יש רק סמל.
צודק סופרמן בערים אין דגלים יש סמל לרשות העיר .

תקווה25

Well-known member
1. את המדינה
2. את העם
8. אחר (אנא פרטו)

וואלה..המון התרגשות בוחרת את מספר (2) זה בעם שלי המדינה שלי.

dory30

Well-known member

מה מסמל דגל?​

לכל אחד יש את הדגלים שלו. שלי, בסדר הזה: המשפחה שלי, דגל ישראל, ת"א, קבוצות שאני אוהד (מכבי ת"א, ריאל מדריד ויובנטוס). רק בסוף, זהות המוצא והזיקה לדת. כמובן שאני ליברל בענייני חברה וכלכלה, אבל ימני מתון בענייני ביטחון.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לכל אחד יש את הדגלים שלו. שלי, בסדר הזה: המשפחה שלי, דגל ישראל, ת"א, קבוצות שאני אוהד (מכבי ת"א, ריאל מדריד ויובנטוס). רק בסוף, זהות המוצא והזיקה לדת. כמובן שאני ליברל בענייני חברה וכלכלה, אבל ימני מתון בענייני ביטחון.​
היום הבן ונכדה הגיעו לקחת דגלי ישראל לכבוד המשחק של הפועל פתח תקווה. מחכה לתמונות שלהם צוהלים ושמחים.

למעלה