מה מניע את השמאל?

מה מניע את השמאל?

מעניין אותי לדעת..... מה מניע את השמאלנים.... מה גורם להם לחשוב בכזאת נחישות שאחנו אשמים במצב? איך זה שהם עוד קיימים בעם? איך זה שלא הוקענו אותם מתוכנו? איך זה שאנשים אינטלגנטים לכאורה מוציאים דברי הבל ורעות רוח שנותנות לך מראה שמשקפת לך בדיוק את נשמתם האכזרית מאחורי כל הנחמדות וההומניטאריות? והכי חשוב..... איך זה שאין שמאלנים פלסטינאים?

המניע: הידיעה שהם צודקים

השמאל בטוח בצדקתו, ומשוכנע מעל לכל ספק שדרכו היא הדרך הנכונה, הדרך היחידה, וכל דרך אחרת תוביל אותנו לאבדון. ואגב, יש שמאלנים פלסטינים.

צודקים.... בטח צודקים

השמאלנים צודקים בדבר אחד..... שלא היה צריך לבנות את הגדר.... כי עכשיו יש גבולות ברורים ל20 שנה הבאות וזה דבר שהיה אסור לנו לעשות.

azikon

New member
יש שמאלנים פלשתינים?!?! כן בקנדה...

אין דבר כזה שמאלנים פלשתינים, הם לעומתץנו יודעים מה הם רוצים, הם רוצים את כל אדמת ישראל, בשבילם הסכם שלום הוא שלב ביניים, אתה מודע לכך, אבל כרגיל אתה נתפש לאמונות שווא שהשלום הוא בר-השגה. אתם השמאל הפכתם את המילה הכי ידידותית לאדם שלום- למילה כ"כ מאוסה וממוחזרת, שלום היא מילה קדושה מבחינה דתית ומוסרית, ואתם טימאתם אותה בהצדקה עקיפית, ועל שטיחי אוסלו האדומים מדם.

תתפלא, אבל יש

להערכתי יש יותר קומוניסטים בחברה הפלסטינית מאשר בחברה היהודית-ישראלית ואסור לשכוח מי הם רוב חברי חד"ש היום

masorti

New member
הם אולי קומוניסטים אבל לאומנים...

הקומוניזם שלהם הוא אולי כלכלי (אם בכלל), אבל הם שותפים מלאים לשאיפה להשמיד את היישות הציונית.

sela v

New member
אני מכיר את הצד הישראלי יהודי יותר

טוב. את התיקונים בצד השני הצד השני צריך לעשות, ולא אני.

אז זה מונע ממך להיות

טיפה יותר אובייקטיבי? גם אני מכיר את הצד היהודי טוב יותר מהצד הפלסטיני אז בגלל זה אני מותח את עיקר הביקורת שלי רק לצד אחד? אני מצטער לומר לך אבל התחושה הזאת שאתה מכיר את הצד שלך הכי טוב די גורמת לך לצאת מהאובייקטיביות של הדברים וגורמת לך לגלות אמפטיות יתר לצד השני.

הם בין הציונים היחידים בין הפלסטיני

הקומוניסטים הערבים, גם בישראל וגם מחוץ לה, תמכו ברובם הגדול בעקביות (מאז ההחלטה על החלוקה ב 1947) בקיומה של מדינה ליהודים בארץ ישראל. הקומוניסטים הערבים קיבלו על עצמם את הדמוקרטיה בנוסחה הציוני, והשתתפו במערכות הבחירות על פי התנאים שהוכתבו להם. לכן לדעתי אתה טועה

5EDEN50

New member
הקומוניזם היהודים והערבים פעלו יחד

הם הפגינו יחד למען תקום כאן מדינה יהודית. וכשנכבשו השטחים ב67 הם הפגינו יחד נגד הכיבוש.

זה לא מה שאני מכיר

אני מכיר יותר את זה שמהרגע בו הוכר באו"ם על פתרון החלוקה הוציאה המפלגה הקומוניסטית של פלסטינה את היהודים משורותיה והצתרפה למאבק נגד הקמת המדינה. אותה מפלגה אולי הפגינה בעד הקמת מדינה, אבל לבטח לא מדינת לאום אלא מדינת כלל תושביה קומוניסטית. ההקמה מחדש בתור מק"י באה רק אחרי קום המדינה.

איפה אתה חי?

התגובה שלך הייתה רצינית? על מה אתה מדבר? אין דבר כזה ערבי שמאלני!! כולם נחושים להרוג אותך.... כן כן אותך.... ואת כל בית ישראל, בגלל אנשים אופטימים כביכול כמוך, אנחנו ממשיכים במחול השדים של התכחשות לכך שאין לנו פרטנר ובטח לא לשלום. יש לנו ניסיון רב שנים עם כל אותם "ערבים שמאלנים" שמסתבר שהם כמו כל פלסטינאי רוצים להשמיד אותנו.

למעלה