מה מונע בעדי

מה מונע בעדי

מלהקרא אם חד-הורית? אם אני זו שקמה במשך הלילה לקטנה, לפחות 3 פעמים בכל לילה. אם אני זו שקמה בכל בוקר מוקדם, מתארגנת ומארגנת את הקטנה מתחננת ממך לעזרה להרים את הכל לרכב אבל מקבלת את הגב שלך במיטה,לוקחת אותה למטפלת ומשם רצה ללימודים. אם אני זו שרצה אחרי הלימודים ומגיעה עם הלשון בחוץ למטפלת. אז אני זו שמטפלת בילדה מהרגע שחזרנו מהמטפלת, כולל מקלחות ואוכל ומשחקים ושעשועים וטיולים בעגלה עד הרגע בו היא הולכת לישון(21:00). אם אני זו שמנקה, מכבסת, עורכת קניות, עושה כלים ודואגת לכל הקשור בניקיון ואחזקת הבית. אם אני זו שדואגת שהחשבונות ישולמו כי אם לא אז מנתקים כל מה שאפשר או שולחים קנסות. אם אני זו שבימי שבת וחג קמה מוקדם ועוד מעולם, גם לא ברגעי חולי או עייפות ותשישות לא ישנתי עד אחרי 08:00. מה באמת מונע בעדי מלהקרא אם חד-הורית? אה, נכון, אתה זה שמממן את לימודים שלי, את החשבונות, את המטפלת ואת הדברים לילדה ומידי פעם זורק לי איזה 50 ש"ח לרפואה. נראה מה יקרה כשאסיים ללמוד והכסף שלך לא יהיה כ"כ חשוב כי אני אתחיל לפרנס גם. נראה...

mimor2

New member
מה מונע בעדך לעזוב אותו אם את כ"כ

ממורמרת עליו עד כדי שתכתבי כאן דבר כזה??? או שתתפסי איתו שיחה רצינית, או שתלכו לטיפול זוגי, או שתלכי לבד לטיפול אבל מרמור כזה רק יגרום נזק לקטנה.

IcNיה

New member
סעיף לפני האחרון - הוא שמונע ממך

להקרא "אם חד הורית". ועם כל הקושי והעצב על כך, שאת חיה בתחושה של בדידות - לא לכל אחת יש מותרות ללמוד ולא לעבוד, גם אם זה מצב זמני.

ואת באמת חושבת

שלא הייתי מעדיפה לעבוד בחוץ בפרך ולא ללמוד אם זה מה שהיה מקנה לי זוגיות טובה?? אין כאן שום קשר למותרות ואת הלימודים שלי מימנתי כששילבתי עבודה עד לא מזמן... כך שאין קשר למותרות. הנושא העיקרי פה הוא הזוגיות ואל הכסף.

shapir1

New member
אבל כרגע הבעל מממן, נכון?

ומאיה צודקת, לא כולם יכולים להרשות זאת לעצמם. תשמעי, אני מאוד הזדהיתי עם כמעט כל מה שכתבת, גם אני עושה הכל כמעט לבד בנוסף ללימודים שלי, אך בעלי גם לומד וגם מפרנס אותנו (והוא עובד קשה מאוד בלילות במשרה חלקית בעזרתה אנחנו מממנים גם את הלימודים - שלי ושלו - וגם שכר דירה, בין השאר). וגם אני חשה לעתים בדידות, אבל אני לא חושבת שבשל כך אני יכולה להיקרא 'אם חד-הורית'.

IcNיה

New member
אני לא "באמת חושבת" שום דבר

כי אני לא מכירה אותך ואין לי מושג לגבי סדר עדיפויות שלך. בוודאי שזו מותרות - לא לעבוד, רק כמו לכל מותרות - יש לזה מחיר, ולפי מה שאת מתארת - את משלמת על המותרות הזאת בזוגיות שלך. השאלה היא, האם המחיר שווה או לא, ועל זה רק את יכולה לענות.

נשמע נורא עצוב../images/Emo201.gif

ניסית לדבר איתו?להוביל את המערכת שלכם לאיזון?לשיתוף?לתחושת שייכות וביחד? את יודעת שאם וכשתחליטי אחרת אחרי הלימודים הוא יוכל לתבוע ממך את שכר הלימוד שלך? לחשוב על פרידה אחרי הלימודים נראה לי תמוהה וקצת אינטרסנטי אם אתר וצה את החופש שלך תדרשי אותו ואם את רוצה עזרה ושותף לחיים תבני שותפות..... לא מתוך איומים של נראה מה יהיה אם...וכש.... אלא מתוך ביחד...מאותה סיבה בדיוק שבחרתם לגור יחד ולהקים יחד משפחה בהצלחה

lulyK

New member
את לא אם חד הורית,

את אשה שלא מרוצה מהזוגיות שלה. למרבה המזל, שיפור המצב תלוי גם בך.

דוררה

New member
עצוב לי שזה המצב,אם את לומדת לעתיד

זה לא סוג של הקרבה ? אז הוא עובד ואת לומדת לעתיד שיהיה לך מקצוע טוב ... אז למה את עושה הכל לבד ? לא מובן לי מצטערת !!! ואח"כ שגם את תפרנסי הוא כן יעזור ??? צר לי ,לא מקובל עליי !!!!

דוררה

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי,ששניהם זה

הקרבה אחד לעבודה ואחד ללימודים,גידול הילדים ואחזקת הבית

מה שנראה שהמערכת יחסים שלך צריכה

עזרה דחוף וזה צריך להגיע ממך וממנו ביחד, אם את תלויה בו רק במבחינה כלכלית וזה המצב שבו את חיה, אני באופן אישי הייתי עוזבת את הלימודים ומתחילה חיים אחרים אחר כך הייתי לומדת. אבל להיות ממורמרת? עצבנית? לא בא בחשבון אני חושבת שאתם צריכים לשבת שניכם ולעשות חושבים.האם הוא מודע לרגשות שלך בכלל?

גרזנית

New member
מה מונע ממך בעצם?

תבחרי בדרך קלה ותיכנסי לסטטיסטיקה. אבל אם יש שם שמץ של משהו שבגללו בחרתם להביא יחד ילד לעולם אז כדאי לבחור בדרך הקשה. תעשו תיאום ציפיות מחודש עם יועץ טוב (שווה את הכסף, גגירושים תמיד מורידים את רמת החיים) ואולי תצליחו להתגבר. באופן עקרוני גברים הם אוטיסיטים (סליחה מהאוטיסטים) והם לא קוראי מחשבות לכן כדאי לדבר (לא לצעוק) ולהסביר את רצונותינו. לפעמים אנחנו מעדיפות לעשות הכל בעצמנו במקום לחלק את המטלות ואז אנחנו קורסות. דברו, דברו, דברו

minerali1

New member
למה בעצם

את נותנת לזה לקרות? למה מההתחלה לא הרגלת אותו להיות שותף בכל דבר שקשור לילדה ולמטלות הבית? לא מקובלת עלי ההנחה שאם הוא עובד ומפרנס, אז הוא פטור משאר הדברים. אם הוא עובד - זה בשביל שניכם, ואותו דבר אם היה ההפך.

עוזה 1

New member
גם אני חושבת שצריך לדרוש ולדבר עם

הבן זוג ולהרגיל זו מילת מפתח מההתחלה

לימיצ

New member
השאלה היא איך הגעתם למצב הזה..

את אומרת ש.. אם אני זו שקמה במשך הלילה לקטנה, לפחות 3 פעמים בכל לילה. למה רק את? את מניקה בלבד? ואם כן- למה את לא שואבת פעם ב..? ואם לא- הוא חרש?? אם אני זו שקמה בכל בוקר מוקדם, מתארגנת ומארגנת את הקטנה מתחננת ממך לעזרה להרים את הכל לרכב אבל מקבלת את הגב שלך במיטה,לוקחת אותה למטפלת ומשם רצה ללימודים. לא מבינה משהו-בעלך לא עובד? הוא לא קם בבוקר? מה זאת אומרת "מתחננת" לעזרה? אני לא מבינה את הדבר הזה בכלל.. אם אני זו שרצה אחרי הלימודים ומגיעה עם הלשון בחוץ למטפלת. אין לו אחה"צ עם הבת שלו? הוא לא מבלה איתה אף פעם? ומה קורה אם את לא מגיעה בזמן/לא יכולה להגיע? אז אני זו שמטפלת בילדה מהרגע שחזרנו מהמטפלת, כולל מקלחות ואוכל ומשחקים ושעשועים וטיולים בעגלה עד הרגע בו היא הולכת לישון(21:00). ואיפה אבא בזמן הזה?? מה הוא עושה כל יום אחרי העבודה?? אם אני זו שמנקה, מכבסת, עורכת קניות, עושה כלים ודואגת לכל הקשור בניקיון ואחזקת הבית. אם אני זו שדואגת שהחשבונות ישולמו כי אם לא אז מנתקים כל מה שאפשר או שולחים קנסות. תאמיני לי- הסתדר בעלך- קיבל מטפלת, מבשלת, מנקה בעסקה אחת, ואת עוד דואגת שלא ינתקו לו את החשמל והטלפון.. מה יקרה אם ינתקו?? אם אני זו שבימי שבת וחג קמה מוקדם ועוד מעולם, גם לא ברגעי חולי או עייפות ותשישות לא ישנתי עד אחרי 08:00. לא מביה את הדבר הזה, פשוט לא מבינה. זה היה ככה גם לפני הלידה?? מה באמת מונע בעדי מלהקרא אם חד-הורית? אה, נכון, אתה זה שמממן את לימודים שלי, את החשבונות, את המטפלת ואת הדברים לילדה ומידי פעם זורק לי איזה 50 ש"ח לרפואה. נראה מה יקרה כשאסיים ללמוד והכסף שלך לא יהיה כ"כ חשוב כי אני אתחיל לפרנס גם. נראה... לא מבינה מה הקשר בכלל למימון של הדברים. בעלך עובד מחוץ לבית ואת עובדת בבית, זה לא אומר שהוא לא אמור להיות אבא, לתפקד כאבא לילדה, זה הכל. נראה לי שהגעתם למצב שאין ספק שנתת לו להגיע אליו (מכריה כמה אבות כאלה אגב9, ואני לא מבינה למה את חושבת שהוא ישנה את זה בלי שתעשי משהו בנדון, מאד נוח לו כרגע.)

annes

New member
הסעיף האחרון, הוא שמונע בעדך

תנסי לעשות את כל מה שאמרת, וגם לממן את עצמך ואת הילדה לבד - אחרי זה, תתלונני. אבל ברצינות, לא נשמע לי שאת מאושרת במערכת היחסים ואם את כל כך אומללה, אין סיבה שתשארי בה.

בגלל שלא אני

זו שמפרנסת אותנו כרגע אז אסור לי להתלונן? כשהייתי בהריון, בשנה א' כסטודנטית הייתי עובדת בשתי עבודות וחוזרת כל יום הביתה בחצות. מימנתי אותו ואותי כי הוא היה מובטל ולא התלוננתי. ואני שוב חוזרת ואומרת שאין פה שום קשר לכסף. זה מעבר לזה.

הירוקה

New member
אין שום קשר

גם אם את לומדת, או אם את מובטלת, איזון בזוגיות לא קשור לאיזון בהכנסות.. יש התחשבות, יש עזרה, אכפתיות הם לא קשורים לכסף או לעבודה אם את מרגישה שהזוגיות והקשר שלכם נפגעים בגלל שאינך עובדת כרגע משהו שם לא תקין משהו צריך להפתח ולעבור בדיקה אל תחכי בלי לפתוח את הדברים ולתת להם להמשיך ולהחמיר כי זו דרכם. יפה שעה אחת קודם. המון בהצלחה

למעלה