מה מבדיל

tailka

New member
מה מבדיל

בין אדם חזק לאדם כוחני? אדם חזק הוא ההפך מאדם חלש? מה בכלל הופך בנאדם לחלש? מה הופך אדם לכוחני? ומה ההפך מבנאדם כוחני? ואיך כוח נפשי בא לידי ביטוי אני יודעת שכוח פיזי אפשר למדוד אבל איך מודדים כוח נפשי? למקסימה יש כל מיני פרמטרים .. קמה עובדת לומדת \\\\אילו הקרטריונים? לפעמים זה נראה לי נורא שטחי

thankful

New member
היי , תשובתי היא כדלקמן :

לדעתי - אדם חזק הוא כזה שיש לו חוסן נפשי . שיודע להתמודד עם אתגרים ולא נשבר מיד . (חיובי) אדם כוחני , לעומתו , מתפרש אצלי כ "אלים" - בין אם מילולית או פיזית . (שלילי ! כוחניות כזו היא חולשה .) אגב , מי זו מקסימה ? את ? ("למקסימה יש כל מיני פרמטרים ...") ...

tailka

New member
אבל

נשברים מידי פעם .. גם האנשים החזקים ביותר שאני מכירה נשברים , זה הופך אותם לפחות חזקים ? מה עם שפת גוף קשוחה גם זה מתפרש כאלימות? המקסימה זו עו"סית אחת שעוזרת לי המון המון .. וזה קצת יומרני להגיד על עצמי שאני מקסימה

thankful

New member
נסיונות למענה -

1. החזקים ביותר נשברים - תלוי איך מתבטא אצלם שבר מעין זה . אם שבר כזה הופך למשבר (ויחי ההבדל ה "קטן" - הוספנו אות "מ" בהתחלה) , זו כבר סוג של חולשה (אלא אם - בהיותם חזקים - רכשו כלים להתמודד עם משבר שכזה) . 2. שפת גוף קשוחה - למה הכוונה ? אם למשל , מדובר באנשים אסרטיביים - וזה מתבטא בשפת הגוף שלהם באומרם "לא" - אז זהו סוג של חוזק (חיובי) לדעתי , לא אלימות ... תאמיני בעצמך שאת מקסימה ותהיי כזו

לנושנוש

New member
מה הסיבה שחשוב לך להבדיל?

האם מישהו טוען שאת כוחנית? אולי את עצמך חוששת מזה בלי שאף אחד אמר לך שום דבר? נראה לי שבן אדם חזק זה שמקבל גם את חולשתו.

tailka

New member
נראה לי

שפתחתי שפת גוף של מכי"ת אפחד לא אומר שאני כוחנית אבל אנשים קרובים אליי חושבים פעמיים לפני שהם מדברים איתי וזה טוב.. אבל מצד שני לפעמים אני צריכה את קרבתם ודפקא מתי שאני צריכ את קירבתם באופן מפתיע אני נהיית יותר מכי"ת על השאלה למה חשוב לי להבדיל אני עוד צריכה לחשוב

efriend

New member
מסכים עם מה שכתבו כאן, אולי רק נקודה

אחת לחידוד: כוחנות קשורה רק לאופן שבו אדם מתייחס לאחרים, ויש למילה הזו קונוטציה שלילית כפי שכתבו כאן. חוזק מתייחס לאופן שבו אדם מתמודד באופן כללי עם דברים, לאו דווקא בהתנהגות שלו כלפי אנשים אחרים, ולמילה הזו יש בד"כ קונוטציה חיובית. לכן אני חושב שבניגוד למקרים אחרים (כמו למשל: קמצן/חסכן, מוזר/מיוחד וכו'), כאן זה לא רק הבדל של קונוטציה חיוסית לעומת שלילית.

שאלה מצוינת ../images/Emo13.gif

אדם כוחני משתמש בכוחות הפיזים שלו להשפיע על אחרים, לרוב השפעה רעה. אדם חזק הוא אדם שחזק נפשית, בעל יכולת להתמודד עם דברים, להתמודד עם החיים למעשה
.

למעלה