מה לעשות?.......

מה לעשות?.......

יש לי בעיה. בבקשה תתייחסו אליה ברצינות, כי היא נשמעת מטופשת ולא סגורה על עצמה, אני מקווה שבכלל אצליח להסביר לכם אותה... אני בת 23. לפני שנתיים ומשהו, היה לי חבר במשך שלושה חודשים, אותו אהבתי בטירוף. ממש. הקשר לא הסתדר, כנראה כי לא כל כך ידעתי מה עושים בקשר שאני באמת רוצה. עד אז היו לי חברים, אבל אף פעם לא מישהו ממש רציני, אפילו אם הקשרים היו ארוכים-אפילו שנתיים, אבל לא רציניים. למרות שהקשר היה 3 חודשים, הוא היה האהבה הכי גדולה של החיים שלי. למרות שידעתי שזה לא מתאים, לא הצלחתי לעמוד על הרגליים. התמוטטתי לגמרי. חצי שנה לא יצאתי מזה. במהלך החצי שנה הזו, הכרתי מישהו שהפך לידיד טוב ותומך. רק אחרי חצי שנה מהפרידה מהחבר, הידיד הזה עשה צעד ונישק אותי, ומכאן התחילו כל הבעיות. הוא בכלל לא הטעם שלי ובכלל לא חשבתי עליו בכיוון כזה. היה לי קשה לחשוב על עצמי איתו. כדי לקצר, אני אסכם - אני כבר שנתיים איתו. הוא אוהב אותי בטירוף - יותר מכל אחד אחר מעולם, ונראה לי לעולם. אני לא הצלחתי לאהוב אותו, כמה שניסיתי. בגלל שלא החזרתי אהבה, הקשר שלנו הפך לגהנום, של ריבים מטורפים, שאני אפילו לא מסוגלת לשחזר. ובכל זאת, שנינו נשארנו. הוא- בגלל האהבה חסרת הגבולות-בכל מובן-אלי. אני- מהמצוקה הנוראית והפחד, להיות לבד. וככה אני גוררת את זה כבר שנתיים.קשה לי להסביר, אבל הקשר שלי איתו שינה אותי לרעה מאד. מעגל החברים שלי הצטמצם, ופשוט אין לי יכולת ליצור קשרים חדשים, כאילו שכחתי איך. בכל פעם שאני מנסה, נוצר מצב שאני מחוץ לחבורה, ואז מתוך המצוקה אני בורחת אליו שוב. אני מרגישה שכבר אין לי עולם מלבדו. חוץ מהריבים המטורפים, מאד טוב לי איתו. אני אוהבת את הזוגיות, את האהבה שלו, את הדאגה לכל מחסור שלי, את הביחד בבית, ללמוד איתו, לאכול איתו, לישון איתו. אני לא מסוגלת לוותר על זה. ועם זאת, אני חיה כל יום עם המועקה הנוראית הזאת, שאני לא מאוהבת, ואני כל כך רוצה להיות, ובו אני לא אהיה לעולם. לחברות שנשארו לי, יש קשרים ארוכים, יציבים ומפוצצים באהבה. ואני כל כך מקנאת. גם לי יש חבר, שנתיים, שאוהב אותי עד סוף העולם, אבל אני מרגישה שאני לעולם לא אהיה מאושרת כמותן, כי אני לא אוהבת אותו. ואת האדם היחיד שאהבתי, איבדתי לתמיד. אני רוצה לעזוב אותו ולתת לעצמי צ'אנס לאהבה חדשה. אבל אני לא מסוגלת. כל השה האחרונה אני מנסה להפרד ממנו, ואיכשהו הוא תמיד מחזיר אותי אליו. מצד אחד אני מכורה לאהבה שלו, כל הזמן רוצה להיות איתו, ולעשות איתו דברים ותוכניות, מצד שני גם כשהיא פורחת ובשיאה, אני כל כך רחוקה מלהיות מאושרת. הקשר הזה רוקן אותי מכל חלקה טובה שהיתה בי. הפכתי למרירה, כועסת וחסרת אמונה באנשים ובמיוחד בעצמי.אני מרגישה שאין לי מה להציע למישהו אחר, ולכן אין סיכוי שמישהו יאהב אותי כמוהו. וזה כמובן כשאני לא חושבת על זה ש"איך אני יכולה לעשות לו את זה, הוא אוהב אותי כל כך..." לכל מי שקרא עד לכאן, אני מודה מכל הלב, ואודה למי שיוכל לתת לי איזשהו פתח ליציאה מהמצב האומלל הזה.

mitzipitzi1

New member
אין יחס?..............

ביקשתי יחס רציני, אבל כל יחס אחר יתקבל בברכה....

khamala

New member
האמנם?

הפתח ליציאה מהקשר הזה הוא, לפי דעתי, שינוי משמעותי בעיבוד הנתונים... דבר ראשון - נוחות = אושר? מתחיל להיות די ברור לך שלא... אותו קושי של חוסר נוחות, שבו תצטרכי להתמודד עם דברים בעצמך, יהווה לך, כשתעשי זאת סוף סוף, סוג של הקלה...את פשוט לא תאמיני איזה כוחות יש לך, ואיזו עצמאות קיימת בך שכרגע מודחקת בקשר שלך איתו.כל יום כזה שאת נמצאת איתו את למעשה נועצת עוד סכין בנשמה שלך ובכך מסרסת את הקיום שלך.את על תקן גופה מהלכת , כל עוד את תמשיכי להיות איתו בקשר! את מכניסה את עצמך למעגל קסמים אכזרי: את לכאורה צריכה אותו כמקור אהבה קבוע, רק כדי לספק את ההערכה העצמית שלך, אך באותו זמןאת גם מורידה את ההערכה העצמית והעצמאית שלך, את מאשרת לעצמך בכל יום מחדש שאת לא מסוגלת להיות נאהבת( ע"י מישהו שאת אוהבת)כי אחרת לא היית איתו. לכן את חייבת לעזוב אותו, ועצם העובדה שעזבת אותו, שיכולת לוותר על ה "נוחות" הזו, למרות כל הקשיים, תעלה לך כבר את ההערכה העצמית שלך לגבייך. את תעברי תקופה לא קלה בכלל, אך לפחות עם כיוון מסויים וסיכוי טוב לשינוי. הפחד שלך הוא למעשה לעבור את אותו קושי, ולכן את צריכה איכשהו למלא את עצמך באנרגיות שיוכלו לעזור לך לעשות את הצעד הזה. תנסי לחשוב ממה את יכולה לשאוב אנרגיות? אולי תחדשי קשרים שנותקו? אולי תלמדי אמנות לחימה? תהייי יצירתית...אולי תשני משהו אחר קודם בחיים שלך, תתחילי משהו חדש, וזה יייתן לך מעיין שוונג שבו יהיה לך יותר קל לנתק את הקשר. מעבר לכך, יש לך גם תחושת אשמה שאת לא יכולה לעזוב אותו, כי הריי הוא אוהב אותך...את גם אמרת שניסית והוא לא נתן לך( אני גם הייתי בקשר שכזה). אם הוא אוהב אותך, אז הוא לא יוכל לתת לך להרקב בקשר הזה, כי זה מה שזה מבחינתך. אבל מן הסתם הוא יותר דואג לצרכים שלו, מאשר לצרכים שלך, וקורה לזה אהבה, את קונה זאת, וכך ממשיך לו עוד קשר שבנוי מיסודות מניפולטיביים. את צריכה לדבר איתו ולומר לו מה את מרגישה, אם הוא יגיד לך שהוא אוהב אותך ( ולכן שתשארי איתו), תגידי לו שאת ממש שמחה לשמוע שהוא אוהב אותך, ולכן הוא ירצה גם לספק את הצרכים שלך, והצרכים שלך הם להיות בקשר עם מישהו אחר. דבר אחרון... את חושבת , ובטעות, שהאהבה שלו אלייך תגרום לך לאהוב את עצמך. את כאילו,תלמדי ממנו איך אוהבים "אותך"... אבל...יקירתי...הוא מלמד אותך, ב "אהבה" שלו, איך להעמיק את השנאה לעצמך. בכל אחד מאיתנו יש לפחות בסיס לאהבה עצמית, כי עובדה שאנו רוצים לעצמנו, נוחות,כסף, אהבה,הערכה...על הבסיס הזה תתחילי לבנות את השאר, אבך רק את, ולא אף אחד אחר.

magenta73

New member
אני לא מבינה את זה,

איך את שנתיים עם אדם שאת לא אוהבת ולא רוצה... שלא טוב לך איתו ואת לא אוהבת את מה שהפכת להיות, בגללו. (ולמה את מאשימה אותו, לך אין בחירה בכל מה שקשור לחיים שלך?)... הוא לא מחזיר אותך אליו. את חוזרת אליו. את לא שה תמים ומסכן. ללא עמוד שידרה. לך נוח יותר להיות בזוגיות, לא טובה, כנראה, מאשר להיות לבד. זה עדיף לך... את יודעת לבד מה הפתח. את פשוט לא עושה את זה עד הסוף. ויקירתי, לא קשור לבחורון ההוא של השלושה חודשים. את במערכת יחסים של שנתיים, את יודעת מה ההבדל, ושאי אפשר להכיר בן אדם בשלושה חודשים, לא על כל קנקנו, כך שאולי הייתם מאוהבים, אבל אהבה... לא. לא ממש.

אני יודעת שזה קשה פתאום כן להרפות

ולהיפרד מהחבר, כשאת יודעת שיש מישהו שמאה אחוז אוהב אותך ורוצה אותך, ושאת לא לבד וזה מפחיד פתאום להיות לבד, אבל עדיף להיות לבד מאשר עם מישהו שאת לא אוהבת באמת. איך אפשר להיות שנתיים ככה?? לא מצליחה להבין
חמודה, קחי את עצמך בידיים ותעשי עם זה משהו- את לא עושה לעצמך טוב במצב הזה...

תודה לכולן... ../images/Emo141.gifאני יודעת שאתן

צודקות... אני יודעת שאני צריכה לעזוב... אבל ברור לכן שכתבתי כאן, כי אני לא מצליחה לעשות זאת. זו התמכרות לכל דבר שלתוכה אני נשאבת בכל פעם מחדש. תקראו לי חלשה- ותהיו צודקות. אבל אני כתבתי מתוך מצוקה, ולא מתוך פינוק או נוחות. ושוב תודה...

את מרוויחה מלהישאר איתו

יש לך בטחון - כי הוא מאוהב בך בטירוף ולא יעזוב, ולא משנה מה תעשי. יש לך וודאות, שהוא שם, כשבחוץ יכול להיות מצב שתהיי לבד במשך תקופה, ותצטרכי לעבוד בשביל למצוא אהבה שוב. הכל מוכר, ידוע, נוח. לא צריך חברים, לא צריך ליזום.... סה"כ המודעות שלך למצבך היא מאד מאד גבוהה וכאן נמצא הקאטצ' בעיני - כי את יודעת שמשהו לא עובד ואת יודעת שבדיוק כמו חברותייך את ראוייה לאהבה, אבל בכל זאת, כ"כ נוח...אז למה לעזוב? עד שלא תבחרי בחירה אחרת, זה יהיה המצב, ואולי גרוע ממנו. את כותבת שהמצב משתנה לרעה - בתחומים חברתיים, ריבים גדולים וכו'. אז בעצם לא הכל סטאטי. בעצם יש פה החמרה, אם אפשר לנסח את זה כך. מה אני אגיד לך, המים הפושרים לא רעים. וזו הבעיה שלהם. המים הפושרים לא רעים. אבל גם לא טובים. בשביל הטוב (ואני לא מחדשת כאן שום דבר), מסתכנים. את לא חייבת. זו שאלה של בחירה.

200611

New member
את אגואיסטית (גדולה)

בכל הסיפור את לא מציינת מה עובר עליו עם כל הבעיות שבקשר שלכם. הוא מעניק לך בעיקר בטחון ב"אהבה עד סוף העולם" שלו. הבטחון הזה נותן לך כח. ומה את נותנת לו ? כאילו שאת מנצלת את האהבה שלו עד תום. אז או שאת מעמידה בפנים בפניו או שהוא אדיש ורק עסוק בלתת את האהבה שלו. לדעתי את לא יודעת להעריך, ואת לא אמיתית וכנה איתו. למה שלא תספרי לו את מה שכתבת פה ? הוא יפגע ? זה אכפת לך בכלל ?

mitzipitzi1

New member
מה שעובר עליו

זה בערך מה שעובר עלי, מהצד השני- הוא לא מקבל את האהבה שהוא רוצה ממני, ולכן יש לנו הרבה בעיות. אני ניסיתי לעזוב, אין ספור פעמים. אני מאד כנה איתו. אני לא אומרת לו שאני אוהבת אותו. אני לא משקרת. הוא יודע שלא טוב לי בקשר. בכל פעם שעזבתי אותו הוא משך אותי חזרה, משום שהוא רוצה אותי קרובה, לא משנה מה. לא משנה איך. אלו דבריו. אני מספרת לו כל הזמן על שיחות שלי עם חברות, שדומות לשרשור הזה. חברותיי אומרות לי את אותו הדבר כמותכן. גם אני אומרת לעצמי. שנינו לא מצליחים להתנתק. גם לו הקשר עושה רע. אבל הוא לא מצליח להתנתק ממני. הוא לא אדיש אבל הוא באמת עסוק בלתת לי אהבה. מאז ומתמיד הקשר היה שהוא הנותן העיקרי. בגלל שאני לא משקרת לו. אני נותנת לו מה שאני מרגישה. וזה אהבה אחרת. לא זו שהוא רוצה, אבל זה מה שיש לי לתת. ברור שאני אגואיסטית אבל מי לא? הקשר הזה עושה גם לי רע ואני לא מפסיקה אותו. אני נהנית מהאהבה שלו, את זה לא אכחיש-ולכן אני לא מסוגלת להתנתק. אבל זה עושה לי רע, שאני לא מאוהבת בו. הוא נהנה לאהוב אותי, אבל סובל שאני לא מחזירה באותו מטבע. שנינו פה במלכוד. וממש לא איך שהצגת את זה.

khamala

New member
לא מספיק אגואיסטית

כשאת איתו את מספקת לעצמך הרבה צרכים, אבל הורגת בכל יום את הנשמה שלך. ובפורום הזה, אני שומעת יותר את קול הנשמה שלך שזועק "הצילו!!!"

המון תודה על העצות והתמיכה ../images/Emo20.gif

אני נמצאת במקום שאני לא צריכה להיות בו. ורע לי בו. וחוץ מזה שרע לי, גם לא טוב לי. אני לא מאושרת. תמיד חשבתי שאני ביקורתית ובררנית מדי מכדי להיות מאושרת, עד שהכרתי את אותו חבר שהיה לי 3 חודשים. והאהבה שחשתי אליו כנראה השאירה בי חותם עמוק מדי מכדי לאהוב מישהו חדש, וזו הסיבה שלא הצלחתי להתאהב בחבר הנוכחי, למרות שהוא נתן את חייו ונשמתו בשבילי, ואהב אותי עשרות מונים יותר מהחבר הקודם. אני רוצה לחוש כך שוב. להיות מאוהבת ולקבל אהבה חזרה. אבל מתוך המערה שחפרתי לי במשך השנתיים האחרונות, זה נראה קשה כל כך עד בלתי אפשרי. תמיד מתעוררת השאלה מי יאהב אותי כמוהו. עכשיו מצטרפת אליה השאלה, מי יאהב אותי כיום, במצב הנוכחי שהגעתי אליו, במרמור וחוסר ההערכה שנוצר בי.

khamala

New member
"אני ראויה לאהבה, אני ראויה לאהוב"

תשמעי, אני קוראת את מה שכתבת, ויותר משבה לי להגיב לך בכתב, בא לי לנער אותך!!! אם הייתי נמצאת קרוב אלייך, היית חוטפת איזה ניעור רציני! מה זה השטויות האלו??? את כולה בת 23, ממה שהבנתי ואת נשמעת לי יותר זקנה מסבתא שלי, שכבר מתה ממזמן. את פשוט מפחדת לחיות וזאת הבעייה האמיתית! כי לחיות זה גם להיפגע, אבל אם כבר את מנסה למנוע בכל מעודך את ההיפגעות, את גם עוצרת את אש החיים, ואת פשוט תמותי לאיטך...את ממש מטילה גזר דין מוות על ליבך, על היצרים שלך וכו' וכו' וכו'... למי באמת איכפת שהחבר שלך הנוכחי אוהב אותך? מה עם הלב שלך??? את חונקת את הלהבה שבך, והופכת את עצמך לקדושה מעונה! אני אמנם לא מכירה אותך, ולמרות זאת אני אומרת לך שבטח שאת ראויה לקבל אהבה, ורק ממישהו שאת גם אוהבת. תפסיקי לנסות להצליח לאהוב אותו, זה לא מבחן, את לא אוהבת אותו, זהו , סוף פסוק נקודה!!! את מזיקה גם להערכה העצמית שלך, כי את ממשיכה להשאר איתו ולהנציח את המחשבה שלך, בגילום של עובדה שבה את בוחרת להישאר איתו. אני אתן לך מנטרה לשנן כל בוקר כשאת מתעוררת וכל לילה לפני שאת הולכת לישון: " אני ראויה לאהבה, אני ראויה לאהוב...אני ראויה לאהבה, אני ראויה לאהוב"...

תודה רבה ../images/Emo39.gif גם על הקשיחות

אני יודעת שאני ראויה לאהבה. אני אפילו בטוחה בזה. אני יודעת שיש בי המון, ויש לי המון לתת, רק שעכשיו קצת איבדתי מקסמי ותכונותי הטובות פחות מודגשות בעיני. זה לא גורם לי לחשוב שאינני ראויה. זה גורם לי לחוסר בטחון. יותר מזה, זה גורם לי לרצות לחזור להיות האדם שהייתי, לאו דווקא די לכבוש בחור. כדי שיהיה לי טוב ואהיה שלמה עם עצמי. אני יודעת שלא נועדנו להיות יחד ולכן אפסיק את הקשר הזה. אני מקווה ששנינו נעמוד בכך, בסבל המינימלי האפשרי... ותודה, על האכפתיות והעצות הטובות...

קתרזיס

New member
נשמע לא קל

לי הייתה מערכת יחסים כזו - רק שאצלי היא התחילה מאהבה הדדית ועם השנים היא השתנתה אצלי, בעוד שאצלו זה נשאר אותו הדבר. וכל הזמן הייתי בקונפליקטים. ידעתי שהוא יהיה בעל ואבא מדהים, ולא רציתי לוותר עליו ומצד שני מצאתי את עצמי נדלקת על אנשים כאילו אני רווקה פנוייה לחלוטין. הסיום אצלי היה שהתאהבתי במישהו אחר. והודעתי לחבר שהיה לי, שאני כנראה כבר לא מאוהבת בו, אפילו שאני מרגישה קרבה כאילו גדלנו יחד. (באמת די גדלנו יחד, זה היה מגיל 18 עד 23). הוא לקח את זה די קשה, ועד היום אני מצטערת על הצער שגרמתי לו. עם זה שהיה אחריו זה נגמר אחרי שנה ואנחנו מיודדים עד היום. אין לי עצה לתת לך. נראה שבכל מקרה יכאב לו, כי כל עוד אתם במצב הזה, הוא זה שיאהב יותר - עד שזה יגמר וגם קצת אחרי. גם עצם זה שאת לא נמצאת שם עוזרת לו לעשות גלוריפיקציה לאופי שלך. את הופכת אלילה בלתי מושגת ויותר קשה להתייחס בצורה אובייקטיבית לחסרונות שלך... לדעתי מה שיקרה אצלכם הוא שמתישהו את תעזי לעשות צעד ולעזוב את הקן החמים איתו, או בגלל שתרצי אחר, או בגלל שתרצי לטייל או משהו... זו דרכו של עולם. אין פה אשמים וטוב ורע. באותה המידה זה יכול היה להיות הפוך. מה שכן, היום אני משתדלת - אם אני רואה שאין סיכוי לקשר, להבהיר את זה בצורה חד משמעית. לא לתת לאנשים לחיות בספקות ואשליות. בהצלחה עם זה.

למעלה