מה לעשות?

ohade

New member
מה לעשות?

התקבלתי ללימודי ניהול באוניברסיטת בן גוריון ובמקביל אני מחכה ללימודי משפטים באוניברסיטת בר-אילן. אני בדילמה קשה. אני לא בטוח שאני רוצה ללמוד ניהול וחושב שאני מאוד רוצה משפטים אך לא בטוח שאני אתקבל. כאן הדילמה, האם עליי לוותר או לעשות מכינה, מה היתרונות של המכינה. האם עליי ללמוד ניהול, מהם אפשרויות התעסוקה שם... שמישהו יעזור לי!!!

SHTRUDIDI

New member
קודם כל חשוב להחליט מה אתה רוצה

אם אתה מעדיף משפטים ובאמת רוצה ללמוד את זה,תבדוק את כל האופציות להגיע לשם. אני מניחה שאם נרשמת ללימודי ניהול כנראה שידעת שיש סיכוי שתלמד את זה כך שכנראה רצית ללמוד את זה-אתה עדיין רוצה? לגביי אפשרויות תעסוקה בתחום,נסה את פורום תכנון קריירה,שם אולי יוכלו לעזור בנושא. למה אתה חושב שלא תתקבל למשפטים?אתה מאמין שמכינה באמת תשפר את הסיכויים(יש לך מה לשפר?) ומוכן להמתין עוד שנה עד לתחילת הלימודים? הכל בסופו של דבר תלוי בך.תבדוק את כל האופציות ואז תחליט. חוץ מזה,אל תאבד תקווה כל כך מהר-ייתכן ותקבל הודעת קבלה ממשפטים בקרוב(אתה מחכה למשפטים בבר אילן או במקום אחר?). שיהיה בהצלחה!

RoNcHa PoNcHa

New member
מנסה לעזור

אני גם הייתי בלבטים מאד קשים, דיברתי עם המון אנשים שלומדים ולמדו... בעיקרון - אם משהו ממש מעניין אותך, במקרה שלך משפטים, לך על זה גם אם תחכה שנה. חברה לי נרשמה למשפטים באת"א עם פסיכומטרי 680 ובגרות 104 והתקבלה, ז"א שהדרישות לא בשמיים. בד"כ הדרישות ללימודי ניהול גבוהות יותר, אבל ממה שאני הבנתי התואר הוא מאד כללי - המון מידע ותאוריות אבל בלי מקצוע ספציפי. לי המליצו ללמוד תואר ראשון במשהו ממוקד יותר, ואח"כ ללמוד ניהול או מנהל עסקים - או כתואר שני, או כתואר ראשון נוסף. הסיבה ההגיונית היא שקצת קשה לדעת לנהל לפני שיש לך ידע נרחב במה שאתה רוצה לנהל. למרות שלהיות מנהל זו שאיפה יפה... לגבי אפשרויות תעסוקה - בוא לא נהיה אופטימים - היום אין אפשרויות תעסוקה בשומקום בלי פרוטקציות או ואני מדגישה את ה"או" בלי לסיים בהצטיינות, אז מושכים אותך בברכה בהרבה משרדים טובים. בסופו של דבר - תלמד את מה שמעניין אותך ומה שאתה אוהב, לא את מה שקיבלו אותך אליו, גם אם זה דורש לחכות קצת ולהשקיע עוד קצת. מקווה שעזרתי

cogitoman

New member
פתרון בשבילך ../images/Emo91.gif

אם אתה מתקשה להחליט מה אתה רוצה ללמוד (דילמה שכיחה למדי... - רוב האנשים לא סגורים על עצמם עד שנה ב'-ג'...) אתה יכול להעיזר בפתרון הבא: איפה אתה גר? אם תתקבל לב"ש ואתה גר במרכז זה אומר מעונות או להשכיר דירה והוצאת כסף רב. האם אתה מוכן לזה? כנ"ל גם אם תתקבל לבר-אילן ואתה גר בדרום... אתה יכול להרשם לב"ש ומקסימום עם עוד חודש חודשיים תקבל הודעת קבלה/דחייה מת"א תפעל בהתאם. האוניברסיטאות יחזירו לך את כל, ואני מתכוון כ-ל המקדמה ששילת עבור הלימודים אם תבטל אותם עד אוגוסט (אני לא זוכר את התאריך המדויק - נראה ל- 13/8/04). כך שאתה יכול להרשם לבן-גוריון בלב שקט ומקסימום אח"כ לבטל ולהרשם לת"א. קצת מסובך, אבל אף אחד לא אמר שהחיים קלים... רק שתדע שהאפשרות לעבור בין חוגים קיימת ורבים עושים זאת. אני מכיר בחורה שהתחילה לימודי אדריכלות, עברה לכימיה ועכשיו לומדת משפטים! הקורסים בסמסטר א' ברוב החוגים הם דומים ובנויים על קורסים מבוא במתמטיקה/סטטיסטיקה וכד' (לפי מה שידוע לי...) בהצלחה!

למעלה