מה לעשות???

• פותח הנושא lula
  • פורסם בתאריך

lula

New member
מה לעשות???

אז ככה יש לי כלבה כנענית בת 9 היא הייתה מיוחמת לפני כמה חודשים וזכר אחד הצליח להכנס לגינה היינו בטוחים שכלום לא קרה היא אפילו לא השמינה... ופתאום אתמול היא התחילה להשתולל התחננה שישחררו אותה אחרי ששיחררנו אותה היא נכנסה למחסן ופשוט התיישבה שם... היום בבוקר גילתי גור אחד.... הגיוני שהיא תמליט אחד???? זו המלטה רביעית שלה ובשאר הפעמים היא המליטה לפחות 5 יש צורך בוטרינר? ובבקשה בלי הרצאות של עיקור..... היא זקנה מדי בשביל זה...

מייקלס

New member
מה לעשות?

להשתמש בהיגיון. לקחת לוטרינר שיבדוק אם אכן הכלבה סיימה את ההמלטה. במקום לבזבז זמן מול האינטרנט לקבוע תור לבדיקה. אני מנסה להבין איזה תשובה חשבת שתקבלי כאן. אני מבינה שגיל 9 זה בסדר בשביל להמליט, אבל לא בסדר לעיקור?????????? מתנצלת מראש על ההתיחסות הבוטה, אך מכרטיסך האישי עולה שמדובר באדם בוגר, שאמור להיות קצת יותר אחראי.

be_roo

New member
אין שום סיבה שכלבה בת 9 לא תעבור

עיקור בצורה חלקה ובריאה כמו גורה בת חצי שנה. ראיתי גם כלבות הרבה יותר מבוגרות שעוקרו בהצלחה. זה בכל מקרה עדיף על המלטות והסיבוכים שלהן, על גורים שקשה למצוא להם בית, על הסכנה לדלקת רחם ועל גידולי עטין.

666 האחד

New member
כדאי לעקר

כמו שכבר נאמר בהחלט כדאי לעקר גם בגיל 9 אבל חשוב לפני הרדמה בגיל כזה לעשות בדיקת דם לפני הפרוצדורה. בדרך כלל עיקור בגיל מבוגר יותר הוא מעט יותר קשה העיקור ימנע ב 99% את גידולי העטין שהינם מאוד פתולוגים עם נטיה לשלוח גרורת לריאות כמו כן העיקור ימנע את דלקת הרחם . חוץ מזה לא ממש בריא שכלבה בת 9 תמליט ויש בכך סיכונים בלתי מבוטלים. זה בערך כמו שאשה בת 70 תלד ילד בנוסף לכך גשי לוטרינר כדי לוודא שלא נשארו גורים תקועים ברחם או בצוואר הרחם . יום טוב .

lilithmm

New member
זו חוות דעת אישית.

מדובר באותה פנאטיות בה קורתים דגדגנים לבנות במצרים.

דמינו שמסרסים אתכם - כל המשולהבים

ולצערי חהכלבים כדרך אגב משנים תכונות ומשמינים וכו. נהוג לסרס לצערנו לברדורים ככלבי נחייה לעיוורים (כאן יתכן ואין ברירה) וזאת בכדי שלא ימשכו את העיוור. אך אינני מצדיק סירוס סוסים אפילו שנועדו לרכיבה ומבחינתי זו התעללות. לדעתי יש לסרס אנסים ורוצחים כעונש ובכדי שלא יבצעו את זממם בשנית, אך אין להעניש בעל חיים אומלל וטוב לב על פשע שלא ביצע וצריך לתת לו להנות מחייו ולא לחיות כאומלל. ההנאה האכי שלהם זו להסניף שתן ואין למנוע זאת מהם. העלתם לי רעיון להוצאת חוק בנושא על ידיי כל "השרידים ויפיי הנפש המשועממים בכנסת" האמינו לי שבאם אפנה את הדברים לגורמים המתאימים יתכן ויצא חוק שכזה שיהפוך אתכם המסרסים לפושעים שיעמדו לדין.

Light woman

New member
אין בכלל בכלל ובכלל מקור להשוואה,

אולי חוץ מזה ששניינו בעלי חיים עם רגשות. בעלי חיים אינם מודעים שיש להם יכולת להביא ולדות לעולם. אבל תגידי לי, במה דומה ההמלטה של החתולה/הכלבה לבת אדם? לבני אדם הריון של 9חודשים שבסופו יוצא ולד אחד או שניים, ואצל חתולה/כלבה יש הריון של בערך שלושה חודשים או חודשיים וחצי אם אני לא טועה, שבסופו יוצאים 2-7 ולדות לעולם, שמאוד סביר להניח שלא ימצאו בית ויורדמו (במקרה הטוב) וידרסו/יעברו התעללות/יורעלו וימותו בעינויים לפני שיחזירו את נשמתם לבורא. חוץ מזה בת אדם יכולה להחליט מתי היא רוצה להיות בהריון, חתולה וכלבה לא יכולות, ולדעתי רוב הזיווגים אצל הכלבות הן בכלל אונס. בכל מקרה, ביקרתי אתמול בשתי עמותות. גם לך כדאי. את תיראי את כ להכלבים המסכנים שמתחננים לבית טוב, שעוברים טראומות נורא קשות שהן עוברים מיד ליד כמו רכוש, ולא כמו בעל חיים נושם וקיים. אני סבורה שכל כלב ללא תעודות (מכיוון שלבעלי תעודות יש הרבה יותר סיכוי למצוא בית מל"סתם" כלב, למרות שכל כלב הוא עולם ומלואו ויש כלבים מעורבים שהם פשוט מדהימים!!!) צריך לעקר ולסרס, חוץ מזה שזה מונע מחלות וגם לא מעט אי נעימות לבעלים מדי פעם. שאני רואה למשל פיטבולים ואמסטפים לא מסורסים (ולצערי הרבה אנשים התחילו לקנות כאלו) פשוט נקרע לי הלב כי אני יודעת שאו שהם יזרקו מתי שהבעלים שלהם יתגייס לצבא/ינטוש אותם מסיבה כזאת או אחרת או שהם יתקפו אנשים, ותאמינו לי שהכלבים האלה נראים כאילו הם הולכים לזנק על כל אחד (מה שבאמת קרה פעם. ראיתי אמסטף לא מסורס שמרוב טסטסטורון או איך שלא קוראים לזה זינק על הילדה הראשונה שהתקרבה וניסה לאנוס אותה...) וזה לא חס וחלילה שיש לי סטיגמות על הכלבים האלה, כי הם באמת כלבים נפלאים, אבל בעלי סף התגרות קצרצר. תישאר אתה בדעותיך ואני בדעותיי, אבל אתה בהחלט לא תוכל לשכנע אותי שאם נעקר ונסרס בעלי חיים יהיה להם רע.

Light woman

New member
וממה אתה מסיק מסקנה זאת?

הינני סבורה שיש לך בעיית עיניים כי אתה לא רואה טוב.

ניל´´י

New member
כל המתנגדים לעיקור/סירוס...

אני מזמינה אתכם בעונה זו של יציאת עם ישראל לחו"ל לטייל בשדות ובכבישים שליד נתב"ג ולראות את כמות הכלבים הנזרקים כי המשפחה הישראלית המצויה חוסכת על פנסיון לכלב (זה שהיא מוציאה אלפי שקלים לטיול.. זה לא נחשב..) וכשהיא שבה לארץ, מה הבעיה?? הולכים שוב לאחת העמותות ולוקחים כלב אחר "במקום"... ואותם כלבים/ות אם אינם נדרסים, מתים מרעב או מצמא... ממליטים עוד ועוד כלבים משוטטים שסכנה מרחפת על ראשיהם.... ובמקרה הטוב מגיעים שוב לעמותות השונות... אין להשוות את המערכת המינית של הכלבים למערכת המינית של בני האדם, גם כלב מסורס ימשיך להריח שתן של כלבים אחרים בקרנות הרחוב. אנו בני האדם שהמערכת המינית מאוד מפותחת אצלנו איננו מריחים שתן של נשים במחזור (וסת).... ד"א כלבה יכולה גם להמליט 10 ו 15 גורים בהמלטה אחת!!! ומכמה וכמה זכרים שונים, כלבה מיוחמת משוטטת עלולה לעבור אונס קבוצתי!!!! ע"י כמה וכמה זכרים!!! כנ"ל כלבת בית שאינה מעוקרת, היא עלולה לצאת מהבית/חצר ולהזמין בעזרת ריח הייחום את המצ'ואים השכונתיים ולעבור את אותו אונס קבוצתי!!! ניל"י והחמסיקה.

יש לחייב את בעלי הכלבים לטפל בהם

כל חייהם. דבר הנהוג במדינות שונות בעולם. מובן שקיימים מקרים קיצוניים של מסירת כלב למשפחה אומנת,אך זה הרעיון בכללותו. כמו כן אדם שישלם על גור כמה מאות דולרים לא ימהר להשליכו.

666 האחד

New member
בולשיט !!!

זה ממש זיבולי שכל כל הכלבים באנגליה מסורסים וכל הנקבות מעוקרות כל אחד יודע שצריך לסרס ולעקר בגלל שאם לא אז הכלב או הכלבה סובלים ואני שוב אמנה לכם את התופעות המאוד לא נעימות כתוצעה מבולשיט שרלטני כלב לא מסורס מפתח: 1) סרטן באשכים 2) פרוסטטה מוגדלת 3) אגרסיבי יותר 4) מסמן בשתן נקבות לא מעוקרות מפתחות: 1) סרטן העטינים שהוא מאוד פתולוגי ( ממאיר) 2) דלקת רחם 3) ציסטות בשחלות אתה מוכן לגרום את זה לכלב שלך כי אתה חושב שזה שאין לו בייצים זה מתסכל אותו ?? הוא בכלל לא יודע שיש לו בייצים והנקבה לא יודעת שיש לה שחלות הרצון של זכר להרביע הוא רצון שמושפע מהורמונים זכריים ואינסטינקטים טבעיים ואין להם שום קשר לרצון לאבהות או להרביע כדי לאבד את הבתולין שלו ( כמו באנשים ) . גם לנקבה יש את אותו רצון שמושפע מהורמונים ואינסטיקטים טבעים ואין לה שום רצון להיות אמא היא נהפכת להיות אמא רק אחרי הלידה בגלל שינויים מסויימים ולפני הלידה היא לא יודעת בכלל שהיא תהיה אמא ואם תשים לב רוב הכלבות שהולכות להמליט מנסות לחרבן את הגורים שלהם בגלל שהן מרגישות רצון לעשות צרכים ולא ברור להן מה מתרחש בהתחלה. למרות האינסטינקטים וההורמונים הרצון להתרבות עולה בהרבה מהבריאות של החיות האלו מהסיבות שציונו למעלה הגורים נזרקים לרחוב כי אין מי שיקח אותם אם כבר אז הנקבה משמינה בתקופת ההריון ולא כשהיא מעוקרת אלה עם כי יש שינוי הורמונלי אבל ניתן לטפל בכך אין שום אבל שום סיבה לא לעקר או לסרס וכל שיקול אחר לרוב נובע משיכול כלכלי נטו או מן מחשבה מוזרה אל הרגשות הזוגיים שאין לכלבים ולכן אנשים יקרים החיות שלכם משלמות!!! ביי

למעלה