מה לעשות..

gingerie23

New member
מה לעשות..

היי, אני בוגרת כלכלה ומנה"ע (סיימתי בקיץ את התואר). בסוף אוקטובר התקבלתי למשרה של תמיכה במחלקת מכירות בחברת הייטק. רציתי ללכת למשרה הזאת בגלל שנאמר לי שיש שם הרבה התעסקות עם אקסל ופריוריטי וחשבתי שזה טוב לי מבחינת צבירת ניסיון (וגם המשכורת שהציעו לי הייתה טובה יחסית) אבל לצערי אחרי חודש שמשכו אותי (למרות שהיה כבר חוזה עבודה חתום) ביטלו את המשרה ועכשיו אני שוב מחפשת עבודה.

אני פשוט במצב מתסכל, אני שולחת קו"ח לכל משרה בתחום וגם למשרות שנשמעות לי מעניינות יחסית אבל בינתיים חזרו אליי בערך שני מקומות עבודה, כשרק אחד היה רלוונטי. אני בכלל לא בטוחה באיזה תפקיד אני רוצה להשתלב ובקצב הזה אני פשוט אמשיך לא לדעת כי אין לי אפשרות להתנסות בשום תפקיד, רוב התפקידים דורשים ניסיון מה שאין לי.

אני מתלבטת אם לעשות איזשהו קורס של מערכת ERP, זה נשמע לי דיי מעניין, אבל אני לא יודעת אם זה יהיה עבורי רלוונטי כשיש לי תואר בכלכלה ומנה"ע ולא תואר במחשבים וכו'.

מה כדאי לי לעשות?

FineSilverMan

New member
כבר שאלת את זה בעבר...

והיית יכולה להשלים את הקורס עד עכשיו.
אנשי מחשבים לא צריכים קורסים ב-ERP.
הרי זו מערכת לניהול עסקים:
http://he.wikipedia.org/wiki/Enterprise_resource_planning
ניהול מסד נתונים, הפקת דוחות...
זה חשוב לעסק, אבל לא הייתי מגדיר זאת כמעניין.
לא הייתי משקיע בקורס...
&nbsp
העיקר להתחיל לעבוד. את עוד גרה במרכז, שיש שם היצע די סביר. אני כירושלמי ובוגר מנע"ס, כאן לא נראה שיש ביקוש למה שאני יכול לעשות.

gingerie23

New member
היי

כן, כבר שאלתי בעבר וכל כמה זמן אני חוזרת לחשוב על זה.. אני פשוט לא מצליחה למצוא כלום. שולחת קורות חיים ובקושי חוזרים אליי. אז מה אתה עושה כרגע אם אתה לא מצליח למצוא גם?

FineSilverMan

New member
לומד PHP ושורף את הזמן עם משחקי מחשב

לאחר תקופה ארוכה ללא ראיונות עבודה, עוד שבוע אני נוסע לאחד במרכז... מקווה לטוב.
&nbsp
בהחלט לא תקופה כיפית.
&nbsp
הטעות הגדולה שלי היתה להמשיך לעבוד באונ' כיועץ מחשבים. הייתי שם כמעט שבע שנים, כאשר הייתי צריך לחתוך את השנתיים האחרונות.
אבל לא בוכים על חלב...

gingerie23

New member
התואר הזה

פשוט שווה ל... (אני אתן לך להשלים לבד).
הטעות הכי גדולה שלי הייתה לרוץ לעשות תואר במקום לצבור קצת ניסיון קודם או לפחות במהלך התואר עצמו.

אני קונטרול פריק אמיתית אז אני פשוט שונאת את התקופה הזאת של חוסר הוודאות.. ואני פשוט מרגישה שהזמן מתבזבז לי.

FineSilverMan

New member
ספרי לי על זה

סיימתי את הצבא ביולי 2004.
לאחר תקופה של עבודות מזדמנות ופסיכומטרי, נכנסתי בשערי האוניברסיטה באוקטובר 2005.
מתמטיקה וכלכלה.
חזרתי על השנה הראשונה כי ממש לא הייתי מוכן ללימודים.
חשבתי שהצלחתי טוב יותר בפעם השניה, אבל התברר שלא...
ואז זה בכלל היה שוק פסיכולוגי.
עברתי משום מה לספרות אנגלית וספרות כללית והשוואתית, כי ידידה שלי סיימה את התואר וחשבתי שיש לי את זה...
והתחלתי לעבוד ביעוץ מחשבים.
עזבתי לאחר הסמסטר הראשון ובשנה לאחר מכן עברתי לפיזיקה.
גם את זה עזבתי לאחר הסמסטר הראשון ועברתי למדע המדינה ומנהל עסקים...
בדרך היה ניסיון לחזור למתמטיקה ע"י אינפי באו"פ... לא צלח.
בסוף השלמתי את מדע המדינה ומנע"ס תוך 4.5 שנים, כי קצת הסתבכתי באמצע.
&nbsp
אז בזבזתי קצת יותר זמן ממך, אני מאמין...
לפחות אני יודע די הרבה בתחומים מגוונים...
&nbsp

gingerie23

New member
יפה שאתה מסתכל על הצדדים החיוביים

תמיד טוב שיש רקע בכל מיני תחומים (דרך אגב, סתם מעניין אותי- מה קרה עם הסיפור של הפיזיקה? לא התאים לך?).

אני בן אדם של מסגרות, אני חייבת מסגרת.. אז במצב הזה כרגע שאני מחפשת עבודה ואני לא עובדת בינתיים אני מתפתה ללכת גם למשרות שלא כזה קשורות לכלכלה או שקשורות לתמיכה טכנית שלא בטוח שיוכלו באמת לקדם אותי.
חבל שלא ידעתי מההתחלה שבלי ניסיון התואר לא שווה כלום. אני מכירה מישהי שהתחילה באו"פ תואר בכלכלה ומחשבים, היא למדה שם איזה שני סמסטרים בערך ובו זמנית עשתה קורס SAP, עבדה בתחום וצברה ניסיון. היא לא סיימה את התואר אבל היום עובדת במיקרוסופט בגלל כל הניסיון שהיא צברה.

אבל מה לעשות, מה שהיה היה וצריך ללמוד להתמודד עם הבעיות שיש עכשיו :/

FineSilverMan

New member
בהחלט...

אף על פי שהשקעתי די הרבה, לא עברתי את המכניקה, אז הרמתי ידיים.
אני רוצה לחזור לזה בהזדמנות.
&nbsp
הייתי צריך ללמוד פיזיקה בתיכון... העדפתי לשחק במחשב.
&nbsp
&nbsp

למעלה