מה לעשות?!

noambl1

New member
תודה לכל העונים...

אז קודם כל תודה על כל התשובות...

כשהתחלנו לצאת, היה לו מוסר עבודה גבוה מאוד וכאילו זה התדרדר... הוא נמצא בעבודה 3 חודשים, חצי שנה ואו שמפטרים אותו או שהוא מתפטר.
ברגע שמתחיל להיות קצת קשה ולא נוח הוא מרים ידיים ועוזב.

כשאני אומרת "פשטנו רגל" אני מתכוונת שנכנסו שנינו לחובות גדולים ולא יכולנו להחזיק דירה בעצמנו.

נכון שאני רק בת 27, אבל חוויתי בחיי מספר מערכות יחסים משמעותיות רובם היו לא טובות וכשהוא הגיע סוף סוף הייתה לי מערכת יחסים טובה. בגלל זה קשה לי לוותר עליה. אני גם לא נוהגת פשוט לוותר. אני בניגוד עליו מרימה את עצמי ממשברים כי עברתי כמה בחיי הקצרים.

לגבי ההורים שלו, אין שם ממש תקשורת. הוא לא מדבר איתם ולא מספר להם מה עובר עליו. הוא בעצם לא מדבר עם אף אחד, אפילו לא איתי.
ניסיתי את כל הגישות שאני מכירה כדי לדבר איתו ולדובב אותו.

ב8 חודשים האחרונים, ניסיתי כמיטב יכולתי לעודד אותו ולדחוף אותו קדימה לעזור לו לצאת מהמקום הזה. אפילו אני משלמת על הטיפול שלו.
אבל איכשהו, תמיד יוצא שאני הרעה בסיפור. כי אני "חופרת" לו. הוא לא מהאנשים שמדברים ומשתפים. אז ממש קשה לי לדעת מה עובר עליו.
אני בעיקר מפחדת שאם אני יעזוב אותו עכשיו זה יצור את האפקט ההפוך ממה שאני רוצה. שזה יוריד אותו יותר למטה ולא ינער אותו.
העניין הוא, שאם ככה הוא מתנהג שאין לו טיפת אחריות בחיים חוץ מלעצמו, מה יקרה כשיהיו ילדים? משכנתא? האם אני באמת יכולה לבנות חיים עם מישהו ששוקע ככה?

אתם נכנסתם לדפוס מסוכן

את האמא הדואגת, המטפלת, הסועדת והמדרבנת והוא המתבגר הסורר והשליליסט שבועט בכד החלב המלא.
אז ראשית, חשוב מאוד שתפנימי - את לא אחראית עליו!. הוא ילד גדול ובגיר. החיים שלו על כל ההיבטים שלהם הם שלו ובאחריותו.

אבל ברמה האופרטיבית, את לא במצב של פרידה. את באפיסת כוחות מהטיפול המתמשך שגוזל לך את האנרגיה, וביאוש שהוא לא מתרומם ולא מתאפס על עצמו מהברדק של החיים שלו. וזה לא מצב של זעם הנחוץ כדי לקרוע את הקשר לגזעים,
או מצב רציונלי מושכל שנגמר לך ממנו כגבר כי הוא לא מתפקד. נשמע שאת אוהבת אותו, ורק מתבאסת מהמצב שלו, ומתמרמרת על 'השקעה לבטלה' <טיפול בדיכאון הוא לא שרביט קסמים של זבנג וגמרנו. לוקח זמן, לפעמים לא מבוטל, כדי להגיע לשורש הבעיה ולטפל בה>.
לכן פרידה כאקט של ניעור לא בא בחשבון, כי לא תוכלי לעמוד רגשית באופן עקבי מאחורי הפעולה.

מה שכן בא בחשבון במצב הרגשי הנוכחי שלך זה שיחת יחסינו לאן אסרטיבית ולא משתמעת לשתי פנים, עם בקשות קונקרטיות לשינוי התנהגות. את לא אמא תרזה. ויש גבול עד כמה אפשר להישען על בת הזוג, וכמו שאמרה וינה - לחיות עולה כסף, אז שיואיל כבודו וכו'.

ואם להיפרד - אז זה כדי להיפרד. כדי להנתק ממנו, להתחיל להחלים מהקשר, להפיק לקחים, ולצאת לחיים חדשים בלעדיו.

noambl1

New member
נכון שאני אוהבת אותו...

אבל פה בדיוק הבעיה לדעתי. כי אני מרגישה שניסיתי כבר הכל. היו מספר פעמים שיחת יחסינו לאן... ושיחות אסירטיביות! ושום דבר לא השתנה. אני כועסת עליו, אני מאשימה אותו שבגללו הגענו למצב הזה.
אני עכשיו במצב של חישוב רציונאלי נטו. אני צריכה לדאוג שאני לא מבזבזת את הזמן שלי. וכן, אני על קצה גבול יכולת ההכלה שלי.

שירה190

New member
אהבה היא לא התשובה לכל השאלות

עם כל הכבוד, ויש הרבה כבוד, לאהבה, לפעמים צריך לעשות חישוב רציונאלי בדיוק כמו שכתבת.
נשמע שהבחור התרגל להשען עליך וצריך לנער אותו ולהסביר לו שהוא לא ילד קטן ואת לא אמא שלו.
אם את יכולה להרשות לעצמך מבחינה כלכלית, מציעה שתלכי לכמה פגישות יעוץ שיעזרו לך לגבש החלטה ואם ההחלטה תהיה פרידה, העזרי ביועץ/ת גם בתהליך הפרידה עצמו. מניחה שאפשר למצוא שירותי יעוץ זולים יחסית לסטודנטים.

noambl1

New member
עדיין לא החלטתי..

אבל אני מתחילה להבין שאני צריכה לחשוב על עצמי קודם...

שילה1

New member
אתעוד חושבת?חשבתי שכבר עברת/חזרת להורים,

לבדך אבל לא עצובה.
חמודה-דפוסי ההתנהגות שלו אינם צופים חיים נעימים.
את נקראת לי בהחלט ראויה לאיש אחר,שיבין ויכבד,ידבר ויתן ובעיקר-יאהב עד כלות.
ואת צעירה.

noambl1

New member
הוא כן כזה...

חוץ מהעובדה שהוא אבוד עכשיו... הוא מאוד חם ואוהב, איכפתי, מקשיב ומעניק לי המון אהבה...
אבל לפעמים אהבה לא מספיקה. התקשרות בנינו מסתכמת לרוב בזה שאני מדברת...

nirity1

New member
חמודה

הוא שוקע ומושך לך לרגל למטה
הגיע הזמן להגיד לו להתחיל לשחות
את לא צריכה לחפור לו ואת לו צריכה לטפל בו
את צריכה להגיד לו איך הדברים עומדים מבחינתך וזהו

גארוטה

New member
ברור שאת הרעה

את מתמודדת, נלחמת, ממשיכה הלאה והוא לעומתך הרים ידיים ומתגלה בשיא חולשתו.
יכולת ההתמודדות שלך רק מעצימה את החולשה שלו והמראה שאת שמה לו מול הפרצוף לא מוציאה אותו סקסי.

השאלות שאת שואלת לגבי העתיד הם נכונות רק עם תוספת 'קטנה', אין לו אחריות גם לא לעצמו אבל את בטח לא זו שצריכה
לקחת אחריות עליו ועל הבחירות שלו ולהישאר איתו רק כדי שלא 'יפול יותר עמוק' בסופו של יום רק מזיקה לו ומונעת ממנו להתמודד.

newron26

New member
ומה עם השאלה הגדולה ? - למה אתם לא מתחתנים ?

לא רוצים למסד ? לא רוצים ילדים ? את בת 27 - אני מניח שאולי את רוצה ?
ואם אתם כל כך מפוחדים מהממסד - למה אתם לא מביאים ילד בלי חתונה ?

אם יש 6.5 שנים בינכם, ואתם אוהבים, ורוצים לחיות כל החיים יחד - יש משהו שפיספסתי ?

ואם הוא לא רוצה להתחתן, אולי באמת שרפת את כל השנים האלו לפח איתו ? פיתרון זול ? סקס בחינם ?

סליחה על הבוטות, אבל נראה לי שאחרי 6.5 שנים עם אותו בן אדם את כבר אמורה לקבל תשובות...

ואולי זאת שאלה מצפון - בכדי להרגיע אותו שניה לפני שאת עוזבת , כי התשובה כבר נמצאת בגוף השאלה ??

noambl1

New member
אנחנו לא מתחתנים כי...

כרגע אין לנו כסף לזה... ואנחנו לא לחוצי חתונה או ילדים. רוב הזמן שלנו ביחד אנחנו נהנים אחד מהשניה.
שנינו עדיין לא ביססנו את הקריירות שלנו ואנחנו רוצים לעות את זה לםני שאנחנו מתחתנים.

אין ספק שזה אומר ללכת לשם, אם נחליט להישאר ביחד... הוא רוצה להתחתן איתי ולהיות איתי..(ווידאתי את זה) אבל כרגע אין לו כסף אפילו לטבעת...

newron26

New member
אז אם את לא לחוצה, ואת סבבה וזורמת ....

אז מה הבעיה שהוא לא מוצא עבודה ? פושט את הרגל ? לא מתחייב כלפייך לכלום ?

אתם רוצים להנות אחת מהשניה ... נכון, אז אני לא מבין את המשפט:
"הוא מבזבז את הזמן שלו על שינה, אכילה, מחשב וטלוויזיה...." - מה שה קשור אלייך ? את אמורה להיות סוג של אמא שניה ... לסדר לו לבשל לו לנקות לו, ובסוף להיות גם (סליחה על הביטוי) זיון טוב ...

ואתם נהנים אחד מהשניה, והכול סבבה, למה את נכנסת לו לאיך הוא מבלא את הזמן שלו ברביצה מול הטלויזיה ?

ולידיעתך טבעת אמורה להיות שווה 2 גרוש - אני בטוח שהוא יוכל לגרד את זה אחרי יום עבודה במלצרות - או משהו כזה.

ולדעתי האישית "... הוא רוצה להתחתן איתי ולהיות איתי..." - זאת הבעיה הכי גדולה שלך היום.... מצאת בטלן שבונה עלייך את הקריירה שלו.

למעלה