מה לעשות ?

murphy

New member
הדבר היחיד שאני שומר בבטן

זה משהו שאני יודע שאם אדבר עליו היא תיעלב ותיפגע ממני כבר דיברתי עליו כמה פעמים בקטנות והיא נפגעה כל פעם מחדש זה לא משהו ש"אני לא יכול לחיות איתו" ולכן בינתיים אני מעדיף לשתוק לגביו. יכול להיות שאת צודקת שאנחנו צריכים לשבת ולומר הכל כולל הכל אבל מצד שני זה יכול לגרום, אולי לא לפרידה אבל לריב ופגיעה מאוד קשה מצידה, כי אני יודע ואמרתי לה את זה שאני מעדיף שתגיד לי את הכל גם דברים לא נעימים כי אני מעדיף שזה יגיע ממנה

adam33

New member
אם באמת עשינו טעות

איני מבין פשר הדבר לא מדובר כאן בכמה שנים אלא בארבעה חודשים מעבר לכך אתם עדיין לא חויתם זוגיות יחד עם זאת יתכן וכעת הזמן להחליט במקום למשוך זמן מעבר לדרוש את צריכה לעשות חשבון נפש עם עצמך האם את אוהבת אותו? האם את יודעת כיצד לפרק מתחים בזוגיות שלכם האם הוא אוהב אותך האם יש מקום לשיפור הזוגיות על ידי מכלול של דרכים?

murphy

New member
שאלות טובות אבל אני הבעל לא האישה

וזו השאלה, להפסיק עכשיו במקום לגרור ולעשות את זה (אולי) יותר גרוע או לחילופין כן לנסות לפתור את זה עוד ועוד ועוד... זו השאלה הראשונה שלי - מתי יודעים שכלו כל הקיצים ?

זאת שאלת המליון $

מתי זה מאוחר מידי. אם אתם אוהבים, ובאמת מרגישים שאכפת לכם אחד מהשני יש תקוה שתרדו לשורש הבעיה. חוץ מזה יש ללבן מה לא שווה ביניכם ועל מה אתם קוטלים אחד את השני? שסמנו לפניכם עשר דברים שאתם אוהבים ועשר דברים שאתם שונאים אחד על השני ודרגו אותם לפי הקושי. ואחר כך תורידו מכל רשימה והשאירו 3 בלבד, ומאלה בחרו את המציק ביותר שאיתו לא תוכלו לחיות יותר. וכאן הבעיה. תאמין לי זה עובד ונבחן בסדנאת זוגיות.

murphy

New member
אני יודע מה הכי מציק לי אצלה

להגיד לך שאני לא יכול לחיות עם זה, זה יהיה מוגזם לומר אבל זה דבר שחוזר על עצמו שוב ושוב... ד"א היא יודעת מה הוא והיא יודעת שזה מהווה בעיה גם לעצמה אבל לשנות היא לא משנה...

אל לאדם

לשנות עצמו. הוא תמיד יהיה מה שהוא היה לפני כן. אפשר להבליג אבל אי אפשר לשנות. כשם שאי אפשר לשכנע טיפוס אדיש לישם לב יותר, או להאט מישהוא שיש לו עודף מרץ. עלול להשתנות לזמן מה אבל תמיד חוזרים לדפוסים הקודמים ואם אין התאמה אז אין התאמה. מסקנה = הפרדה....

קרן אייל

אפשר אכשהו לשכנע אותך להפסיק עם העמדה הילדותית הזו הקיצונית החד משמעית? אם דברים היו כל כך פשוטים לא אני הייתי פה ובטח לא אתה

ישנם כמה דברים

שאתם בעצם לא יודעים, ביחוד את הסיבות הלא מודעות שגורמות לכם להתפרץ זה על זו, וזה דורש עיון קצת יותר מעמיק לתוך הנפש, ולתוך הזוגיות, אנו באים לזוגיות עם ציפיות עמוקות מאוד לעתים לא מודעות לנו, שהבאנו עוד מילדותנו, והדבר שאנו הכי רוצים לשנות בבן זוגנו, זה לעתים קרובות הדבר שהכי קשה לו לשנות, הנושא עמוק ומורכב, ועל כך נכתבו ספרים, לשם כך ישנם יועצים, זוגיות זה דבר שלרוב דורש עבודה ומודעות, כך שיש מקום לקרוא, להתייעץ, ללמוד את הנושא, ואם מנסים הכל, שוקלים הכל טוב מול רע, והכל לא עוזר ורואים שהרע גובר על הטוב אז אפשר להגיד יפה שלום, ועדיף בגיל צעיר כשכל החיים והאפשרויות עוד לפניך, זה לא חתונה קתולית.

מה לעשות

להגיד לך מה לעשות אני לא אגיד ואין לאיש זכות להגיד לך אבל ברצוני לשאול אותך שאלה אחת פשוטה אתה טוען ש"אני יודע מה הכי מציק לי אצלה ולהגיד לך שאני לא יכול לחיות עם זה, זה יהיה מוגזם לומר אבל זה דבר שחוזר על עצמו שוב ושוב... ד"א היא יודעת מה הוא והיא יודעת שזה מהווה בעיה גם לעצמה אבל לשנות היא לא משנה..." אתה והיא מודעים לבעיה הגדולה שכל כך מציקה ומסכנת את הזוגיות שלכם והשאלה : האם בעוד 4 חודשים, 4 שנים או עשרים שנים הבעיה הזו תמצא פיתרון הולם??? האם יחול שינוי במי מכם אשר יביא לשינוי המצב הזוגי ביניכם ??? האם אתה חושב שבחלוף הזמן תלמד/תרצה/תסכים לחיות עם הבעיה הזו??? והתשובה שתענה לעצמך לשאלה זו היא התשובה ל - מה לעשות אישה1

murphy

New member
איך אני יכול לדעת את התשובה?

איך שאני מכיר את אישתי כיום (דגש על כיום) התשובה היא בבירור "לא" ואת זה אני יודע בגלל דברים אחרים שקורים... אבל מי יודע מה יהיה עוד שנה עוד 10 שנים עוד 20 שנה? אני אקצין ואומר, שאולי אם אומר לה שמבחינתי זהו זה פתאום היא תתעורר והכל ישתנה לטובה?

adam33

New member
שאלת המיליון

איננו יודעים מה יהיה בעתיד ביהדות קיים מוסד הגירושין ומעבר לכך ובמקביל יש טעם להתחתן לאחר הגרושין עם אותו הבן זוג פעם שניה ללמדך שלעיתים אנשים מחליטים ומתחרטים יחד עם זאת אין היהדות מקבלת חתונה בשנית עם אותו אדם שבגד בך ושבגלל זה היתה העילה לגרושין ללמדך שיש גבול לכל תעלול.. ולכן לא משנה מה תעשה תעשה את זה בשיקול דעת ובראייה מפוקחת ומכובדת.. לך תדע...

murphy

New member
כלומר תשאיר את המצב כמו שהוא

כי אולי בעתיד (תמיד יש סיכוי) הוא ישתנה...

adam33

New member
לא אמרתי

אמרתי רק שאיננו נביאים אנחנו יכולים להשתדל אם יש מקום לרכוש כלים עשו זאת בהנחה שאתם רציניים אתם גם תצליחו לשנות הרגלים מגונים ולשמור על רמת ויכוח פוריה היה ולא זה הזמן לכן תראה מה אתה יכול להשתדל ואחרי זה תשב איתה ודבר איתה על כך ועל המצב ומה היא רוצה לעשות בעתיד..

murphy

New member
כלומר תשאיר את המצב כמו שהוא

כי אולי בעתיד (תמיד יש סיכוי) הוא ישתנה...

ל א ו ר ה

New member
נראה לי שהבעיה נעוצה בזה שאתם לא

מודעים להבדלים בינכם הנובעים מעצם היותכם גבר ואשה. אני מאוד ממליצה לך לקנות את "גברים ממאדים ונשים מנגה" ולקרא בעיון רב. יש לי הרגשה לפי ההתלבטויות הקשות שלך שאתם לא גרתם ביחד לפני החתונה .זה נכון? אם כן אז זה ממש לא נורא כי ידוע שמגורים משותפים אינם מבטיחים כלל וכלל נישואים מוצלחים.הלוואי והיה ככה,ואז לא היה זוג גרוש אחד במדינה. אני רוצה להרגיע אותך.לפי דעתי אתה לא צריך להיכנס לפניקה,כל עוד שניכם אוהבים אחד את השני ויש נכונות ללמוד להסתדר אחד עם השני אז יש סיכויים גבוהים ביותר להצלחה. הרי הייתה לכם זוגיות טובה ומספקת במשך השנתיים.ואיפה היא נעלמה עכשיו? שניכם הפכתם להיות בן אדם אחר יום אחרי החתונה? אני מניחה שלא. מנסיונם של הרבים אומרים כי השנה הראשונה היא שנה הכי קשה כי בשנה זאות אתם מתרגלים אחד לשני ,לומדים אחד את השני,יש חיכוכים ו"תאקלים". בכל זאות תבין,שני אנשים שבאים מבתים שונים ומעולמות שונים שמים אותם פתאום באותו בית ו "לך תסתדר עם זה". אז ברור שההתחלה קשה ולבנות בית זה לא פשט בכלל.זה לשים לבנה על לבנה,ואם אחת לא מתאימה,מחפשים לבנה אחרת,ואם עדיין לא מסתדר אז מחליפים מלט. זה לא פשוט בכלל וזה לוקח זמן!! אתם בטח עדיין בהלם משינוי הסטטוס שעברתם מזוג חברים שזה סבבי באבי לבעל ואשה שזה רציני ומחייב. אז סבלנות,אחי.מאוד מוכר לי מה שכתבת שאתם רבים על שטויות ולא על דברים שתגיד מילא כמו חינוך ילדים למשל.גם אז לא רצוי להגיע לרמת ריב אלא להשאיר את זה ברמת ויכוח .החכמה היא להרגיש מתי הויכוח מתדרדר לריב ואז בו ברגע לשים סטופ ולשנות כיוון כדי לא להגיע לנקודת רתיחה שבה אתם פוגעים ומעליבים אחד את השני.ואת זה אתה יכול ללמוד רק עם הזמן. אני וחבר שלי עברנו לגור ביחד אחרי שנתיים חברות והשנה הראשונה,במבט לאחור הייתה פשוט זוועה!!! רבנו כל הזמן ורק על שטויות.ואני מניחה שגם אני וגם הוא לא ידענו באיזה נקודה לסתום את הפה ולבלוע את הצפרדע ומתי כן שווה להמשיך את הויכוח (כמעט אף פעם לא).צריך גם המון מודעות לדברים האלה,ושלפחות אחד מבני הזוג יהיה מודע להבדלים בין גבר ואשה ובשביל זה צריך לקרא ולהתעניין בנושא.זוגיות זה לא אינסטינקט מולד,צריך ללמוד איך להסתדר עם הבן אדם גם אם אתה הכי אוהב אותו בעולם. לכן תהייה סבלני וקחו את הזמן והעיקר תקבעו לכם כלל ברזל שלא הולכים לישון כועסים!!!! ואם היא יותר עקשנית ממך (או ההפך) אז תדאג לפייס\להצחיק אותה לפני שנרדמים ותמשיכו את הויכוח מחר. בהצלחה!!! לאורה נ.ב. נכון שתכונות אופי אי אפשר לשנות אבל דפוסי התנהגות כן וזה לוקח זמן!

קופיק

New member
זו לא טעות! המריבות רק יחזקו אתכם

שלום לך. אתם נשואים רק 4 חודשים ואתה טוען שכבר יש מריבות. אז מה? אתה לא יכול לצפות שהכל יהיה טוב בהתחלה. זה קצת קשה להתרגל אחד לשני. אתם שניכם צריכים להתחשב ולהתפשר. תנסה אולי להבין יותר את אשתך, ולא לריב על דברים שטותיים. אחרי 4 חודשים אתה לא יכול לומר שזה לא זה, כי זו פשוט טעות. תחכה עוד כמה שנים ואז תראה. אם אתה באמת אוהב אותה, והיא יקרה לך וחשובה לך תנסה כמה שאתה יכול כדי שהמצב ישתפר. וכנ"ל גם לגביה. תדבר איתה באדיבות ובסבלנות ותראה מה יקרה. אולי גם תגוונו את חיי הנישואין ביחד: תקחו חופשה, תבלו יותר ביחד, תהיה רומנטי ותקנה לה פרחים. אולי זה יפריח מחדש את האהבה. ולסיום: אתם התחתנתם לטוב ולרע. ועכשיו זו תקופה פחות טובה ולא צריך להחליט החלטות פזיזות או להסיק מסקנות שגויות בגלל כמה סכסוכים טפשיים. שיהיה לכם המון המון בהצלחה! ותחשבו 10 פעמים לפני שאתם מתחילים מריבה:)

ליזי38

New member
אין קיצורי דרך

בנישואים בזוגיות אין מטה קסמים אשר יפתור את הבעיות. אם אתה אוהב ומעוניין ליצור זוגיות טובה עם זוגתך, אם אתה מוכן להשקיע דבר ראשון תפנו ומהר ליועץ נישואין לבד לא יוצאים מהבוץ הזה, ומאוחר יותר כבר קשה לגשר על הפערים על המשקעים ועל הכעסים בהצלחה

1adi69

New member
טעות או לא?

ובכן אתה צריך לזכור את החיים לפני החתונה איך הקשר היה לבדוק אם אתה נותן מספיק תשומת לב לכלה שקצת קשה לא יכול להיות שהתחתנתה סתם בגלל העניים היפות שלה ואם בכל זאת בגללם התחתנת אז לפחות יש על מה להתבונן תקשורת זהו הדבר החשוב ביותר בין בני זוג ואם התקשורת פתאום לקויה יש לבדוק למה גם כהקו בבית לא תקין בודקים את הקו ולא ישר מחליפים את המרכזיה החדשה אז אל נא להיות פזיז

למעלה