מה לעשות?

onlyme28

New member
מה לעשות?

שלום לכולם,
אני מקווה שאני במקום הנכון.
אני ובעלי נשואים כמעט 4 שנים. לפני כ5 שנים (שאני ובעלי עדיין היינו יחד) ההורים שלו רכשו דירה והוא משלם המשכנתא היחיד.
יש לנו חשבון משותף מהיום הראשון של הנישואים שלנו.
ההורים שלו (בעיקר האמא) לא רוצים לשמוע בכלל על הוזלה של המשכנתא (אם נעביר את המשכנתא על שמנו נוכל לקבל כל מיני הטבות).
בנוסף בצוואה הם כתבו (כל אחד בנפרד) שאם משהו קורה להם אז הדירה הולכת לבעלי.
האם אני צריכה לעשות משהו בנידון, ואיך גם לעלות את הנושא כיוון שהמשכנתא יורדת כל חודש גם מהחשבון שלי. ז"א שהדירה אמורה להיות של שנינו, לא?
אמא שלו חוששת שאנחנו ניפרד ולכן היא לא רוצה שהדירה תהיה גם שמי, אני לא יכולה להבין את זה לגמרי כי שוב גם אני משלמת על זה. אם הדירה הייתה שלהם מלפני זה אז לא היה לי מה להגיד.
הנושא תמיד נמצא באוויר (לפחות ככה אני מרגישה ממנה) וזה גורם ללחצים בין כולם.
תודה,

לי.

מגיע לי3

New member
תתיעצי עם עורך דין

כדי לדעת מה היתרונות והחסרונות בזה שהדירה לא על שמך
ומה יקרה במידה ותתגרשו
כשתדעי את הפרטים תהיי יותר רגועה
ואולי יהיה לך יותר ברור מה צריך לעשות בנידון

mykal

New member
ההמלצה של יעוץ עם עו"ד

היא נכונה.
אבל אני חושבת שנכון לך לעשות כמה דברים.

1)לשמור את כל ההורדות של הבנק שיורד מהחשבון המשותף.
ואז חצי מזה הם הורדות שלך--ותוכלי לתבוע אותם.
2)לעשות עוד עכשיו הסכם ממון כתוב וחתום אצל עו"ד.
יחד עם בעלך. גם לו יהיה נוח לא להיות קרוע בין כל הגורמים.
ואם הנושא הכלכלי יהיה פתור--זה לא יגרום ללחצים בין כולם.
3)תפרידו חשבונות בנק, או תשארו על אותוחשבון ואת תפרישי מהשכר שלך,
סכום שהוא מפריש למשכנתא. והחשבון הזה לא יהיה נגיש לו בכלל.
כך שאם חלילה תפרדו. יש לך כסף שלך. שלא נוגע לו.

ככל שאני יודעת

והנושא עלה כבר המון פעמים בהרבה מקומות, גם דירות שרשומות על שם בן זוג אחד (כל עוד אין הסכם ממון וגם אם יש אגב) מתחלקות חצי-חצי בזמן גירושים אם יש ילדים, המשכנתא שולמה בזמן נישואים - גם אם החשבון לא משותף אבל הכספים נחסכו ממך ומהילדים, הית נשואה לו מספיק שנים.
נשים רבות נפלו בפח הזה שההורים שלה קנו לה דירה על שמה ושני בני הזוג גרו בה ועדין, בית המשפט אילץ לחלק את הדירה בין 2 בני הזוג.

בכל מקרה, ממליצה לך להתיעץ עם עו"ד (במקרה שלך שאת לא צריכה משהו ארוך וללכת לבתי משפט וכו, בקשתי פגישה עם עו"ד של נעמ"ת. העלות היא 100 שקלים והיעוץ טוב)

עוד דבר קטן,, 4 שנים את משלמת משכנתא מחשבון משותף? דאגי לתדפיס חודשי אחד בשנה שמראה שהמשכנתא יורדת מחשבון על שם שניכם. סתם ,בשביל הכסתח

לפי מה שאני הבנתי

הבעיה הכי גדולה שלה זה שהדירה בכלל רשומה על שם הוריו והיא בינתיים משלמת משכנתא ואם בעוד עשר שנים הם יתגרשו הדירה תהיה בכלל של ההורים שהיא רשומה על שמם

אם זה רשום על שמם

יתכן שאת צודקת, אני חושבת שהם רוצים שזה יהיה על שם הבן או רק אם הם מתים? לא הבנתי את זה לגמרי שם.
בגלל זה מציעה להתיעץ עם עו"ד בכל מקרה עם הסבר מלא של הסיטואציה. (יתכן שמאחר וזה "לא בתום לב" היא עדיין תהיה זכאית לחצי. דירה שאת משלמת עליה משכנתא אבל לא רשומה על שמך לצרכי מס, הטבות שונות, משפטי גירושים ושאר דרכי עיקום החוק נכנסת תחת הסעיף הזה ואת יכולה לתבוע את חלקך)

הדסהש1

New member
אם יש ילדים כנראה חלק הולך להם

תתיעצי דחוף כדי שתדעי מה קורה .
אחרת תמצאי את עצמך יום אחד ללא קורת גג.
אם יש הסכם ממון חייב הנושא להיות כתוב שם.

onlyme28

New member
תודה על התגובה

הדירה על שמם והיא תעבור לבעלי בירושה. ובנוסף בחוצפתם רשמו שאם משהו קורה לבעלי אז הדירה תעבור בשווה שווה לצאצאים של כל הילדים (לילדים של כל האחים). ז"א שבעטו אותי לגמרי החוצה. (לנו אין ילדים)

את ובעלך צריכים לשבת לשיחה מאוד צפופה

שבא תבהירי לו שאם הוריו משלמים את המשכנתא, שיכתבו את הדירה ויורישו אותה למי שהם רוצים אבל כל עוד זה אתם את לא מוכנה לשלם מחשבונך משכנתא על בית שלא שלך.\
הכסף הזה אמור ללכת למשכנתא לבית לשניכם.

ממש כואב לי לשמוע שאת צריכה שאנחנו נגיד לך את זה במקום שתלכי ולתעמדי על שלך ועל זכויותיך מול בעלך. דבר בסיסי ביותר!

ayaht

New member
את אשכרה משלמת להורים שלו את המשכנתא על הבית?

צדקה כל מי שכתבה לך פה לדבר עם עו"ד וגם עם בעלך.

אין לי ידע משפטי, וקיוויתי שזה רק נראה לא טוב, אבל בפועל יש לך איזה שהן זכויות לפי החוק.

נ.ב.
כרגע אין לכם ילדים. אולי כדאי לחכות עוד קצת עד שהעניין הזה יובהר חד משמעית.

נראה לי שהשאיפה צריכה להיות להוציא את הוריו מהכיס שלכם, לתפוס מהם מרחק ביטחון ולהגן על האינטרסים שלך ושלכם כזוג.
הם די הבהירו את דעתם עליך (ובעצם על כל שאר בני/בנות הזוג). זכותם, אבל אין שום סיבה שתממני להם דירה מכספך.

לדעתי, יש כאן שתי הבנות שצריך להגיע אליהן

על מנת להבטיח את זכויותיך, את צריכה לדעתי להגיע להבנות גם עם בעלך וגם עם הוריו.
ראשית, עם בעלך את צריכה להגיע להבנה שבמידה ותיפרדו הוא יצטרך להחזיר לך חצי מכל מה ששילמתם על המשכנתא בתוספת ריבית והצמדה, בלי קשר לשאר חלוקת הרכוש.
שנית, עם הוריו אתם צריכים להגיע להבנה שבמידה ואת ובעלך נפרדים או לחלופין, משהו קורה לבעלך חו"ח, חצי מהסכום שאת ובעלך השקעתם עד לאותה נקודה בתוספת ריבית והצמדה הופך להיות הלוואה שהם לקחו ממך. לחלופין, הם יכולים להתחייב לתת לך חלק מהדירה שהינו שווה ערך לסכום שצוין.

הסיבה, אם יקרה משהו לבעלך חו"ח (ואתם עדין תהיו ביחד), הרי שלפי הצוואה של הוריו, את לא תהיי זכאית לזכויות בדירה ובעצם "תפסידי" את כל מה שהשקעתם עד כה בדירה.

לדעתי, כדאי מאד להיוועץ בעו"ד והוא ימליץ לך מה הדרך הנכונה לעשות את הדברים. ייעוץ והסדרה של הנושא הזה עכשיו, עשוי למנוע עוגמת נפש בעתיד.

את חייבת להגן על עצמך

כי אם חלילה וחס בעוד חמש שנים תתרגשו הדירה לא רשומה על שמכם ואם לא תעגנו הסכמים
את עלולה למצוא את עצמך בלי כלום

נכון שהכי טוב זה שהדירה רשומה על שניכם, אבל

מבחינה משפטית, כיוון שאתם מנהלים משק בית משותף כבר הרבה שנים, אזי אם וכאשר תעלה סוגיית זכות קניין על הבית, את תחשבי לבעליה ממש כמוהו.
ורק בשביל להדגים: מכר שלי התחתן כאשר ברשותו דירה על שמו עליה הוא שילם משכנתא, הוא עבד, רעייתו סטודנטית. בתום שנה של נישואים פורקה החבילה ולמרות שהם חיו יחד רק שנה באותה הדירה בית המשפט פסק לה תשלום פיצוי של 5000$ כחלקה היחסי בקניין המשותף. כלומר גם אם היא לא שילמה מכספה שקל עבור הדירה, עצם זה שהם ניהלו משק בית משותף נתן לה זכויות כלשהן על הבית (היא רצתה חצי אבל אחרי שנה ובלי ילדים זה היה "קצת" מוגזם). הוא כמובן שמח לשלם את הסכום כדי להיפטר ממנה (אחרי הכל, אין שעורי חינם).

ובעניין מה לעשות

לדעתי, מאחר ומדובר על דירה בבעלות הוריו אז אין לך הרבה מה לעשות (רק להתייחס לתשלום המשכנתא כמו שכ"ד). אם וכאשר הדירה תעבור לבעלות בעלך תפתרו את העניין ביניכם.
אגב, מה בעלך אומר?

onlyme28

New member
תודה על תגובתך

בעלי לא אומר מילה, הוא יודע שאני צודקת 200% אבל לא מסוגל להגיד דבר להוריו.
הוא חושש לפגוע בהם או לא יודעת מה.
הוא לא אוהב קונפליקטים ובטח עשו לו נקיפות מצפון.
אוחחח משגעים אותי האנשים האלה! :/

אם את סומכת על בעלך ויודעת שעמדתו היא

שאת שותפה מלאה בזכויות על הדירה, אז אני במקומך לא הייתי עושה כלום. אם וכאשר יגיע הרגע שבעלך ירש את הדירה - תפתרו את עניין הבעלות הרשמית. אחרי הכל מבחינה מעשית את מכוסה (מתגוררת בדירה ומנהלת משק בית כלכלי משותף עם בעלך).

mykal

New member
רק משהו קטנטן, אולי משמעותי

אם בעלה אומר היום ביניה, זו איננה ערובה למחר אחרי מריבה,
(חס וחלילה ובתקוה שלא יקרה).
אין למילה כח מול מילה אחרת.
לנייר יש סמכות ותוקף. ואני במקומה הייתי אומרת לבעלי היקר.
אנחנו זוג אוהב, ואני בהחלט סומכת עליך, אבל הוריך מעורבים כאן.
(ויש עוד אחים) והיא בעצמה כתבה האוירה.....
אז בבקשה לסדר מסמך. זה כלל ראשון וחשוב בכל התנהלות.
לא לסמוך על 'נסתדר'.

את חיה בעולם ורוד

ועוד 7 שנים הם מתגרשים. מה אז? היא שילמה שנים משכנתא על דירה שהיא לא תקבל ממנה כלום במקום משכנתא על דירה שחצי ממנה יהיה שלה.

ayaht

New member
רגע, גם הבעל לא שותף מלא בדירה.

היא ובעלה משלמים את המשכנתא.
אבל הדירה רשומה על שם ההורים.
במקרה חלילה של פטירת ההורים, הדירה אמורה להתחלק בין כל האחים.
לא רק שהיא לא מוגנת. גם בעלה לא.

תסבירו לי אתם. למה לשלם משכנתא של מישהו אחר?
אם יש כסף, תשלמו את המשכנתא של עצמכם.

מה שההורים עושים פה לא נשמע לי בדיוק כמו תום לב או יושרה.

למעלה