מה לנסראדין ולגזר?

נסראדין

New member
מה לנסראדין ולגזר?

לכל קוראי ברכתי שלום! בחרתי להציג את עצמי פעם ראשונה בפורום באמצעות סיפור קצר של נסראדין המרמז מדוע בחרתי בשמו של אותו חכם מהולל כשם הקוד שלי בפורום וגם אומר משהו על הכיוון שלי בסיפור-סיפורים. קראו ותהנו. בברכה, נסראדין גזר באחד הימים קרא המלך לנסר אדין ואמר לו: "שמע שמעתי שבארצות המזרח גנוזים אורות חכמה וידע, פרי הגיגם של חכמי הקדם ועז רצוני לדעת אם אמת הדבר ואם לאו. קח עמך כסף וכל הדרוש וצא לדרך. חפש ובקש בכל הארצות מה נותר מכל אותם אוצרות והשיבני דבר." נסר אדין יצא לדרך. הוא תר וחקר ארצות שונות ונפגש עם אנשים רבים שסיפרו לו על גדולת העבר – על דברי חכמה שהשמיעו חכמים ונבוני דעת ועל נסים ונפלאות שחוללו המורים הגדולים שכבר לפני שנים רבות עברו לעלום שכולו טוב. כאשר חזר לחצר המלכות, התייצב לפני המלך ואמר לו: "גזר!" "למה כוונתך?" תמה המלך. "החלק הטוב ביותר" הסביר המולה, "טמון באדמה. חוץ מן האיכר רק מעטים יודעים להסיק משהו מן הירוק שעל פני הקרקע על טיב הזהוב שבפנים. אם אינך מתאמץ וחופר עמוק, קרוב לודאי שלא תגיע לכלום. מכל מקום יש חמורים רבים שקשורים בדבר ואוכלים את העלים שבחוץ..."

רעיון נולד ../images/Emo62.gif

חן חן לך נסראדין. בעקבות הכניסה שלך צץ הרעיון להציע לכולם לשלוח אל הפורום כמה שיותר סיפורי נסראדין כך שנוכל ליצור אסופה של הסיפורים הללו לשימוש כולנו. כל סיפור שיישלח יצטרף לאסופה שתתעדכן כאן בפורום בסעיף הקרוי "מאמרים". ויש לי החשד שאתה מכיר כמה וכמה...

מרים את הכפפה../images/Emo136.gif

מולה נאסר-א-דין עמד מחוץ לביתו ופיזר אבקה סביב סביב. ניגש אליו אחד מהשכנים שלו אחרי שהתבונן בו זמן מה ואמר "מולה, מה אתה עושה?" ענה לו "אני מפזר סביב הבית אבקה נגד נמרים". "אבל אין כאן נמרים!" ענה השכן בחצי פליאה חצי היתול. התבונן בו המולה לרגע ואמר "זה עובד, הא?" חוזר לכובע...

למעלה