מה ללמוד???

חלקיקה

New member
אוניברסיטה, מכללה..

טוב אז מה שבאמת אני רוצה ומרגישה שאני יכולה להצליח - משפטים רממוצע הבגרויות מתאים רק שהפסיכומטרי לא מספיק גבוה... השאלה- האם לעשות שוב פסיכומטרי (הסיוט בהתגלמותו), או לוותר וללכת לאוניברסיטה פתוחה או מכללה..?

ephi79

New member
למה לא לשפר בגרויות?

אישית אני חושב שיותר קל לשפר פסיכומטרי (בדיוק נרשמתי למועד אפריל..), אבל נראה לי שלרוב האנשים זה הפוך. בכל מקרה יש בגרויות "קלות" שאפשר להשלים ל 5 יחידות (גיאוגרפיה/הסטוריה/ספרות וכו'), זה רק עניין של שינון, וזה יכול להעלות את הממוצע, והמשקל של הפסיכו' ירד. אמנם בגלל שכבר ינואר זה אומר שתוכלי לשפר רק בקיץ ולהירשם לשנה הבאה כנראה, אבל אולי יש מקומות שאפשר גם בהרשמה מאוחרת להיכנס. התחושה שלי היא שעדיף אוניברסיטה "מסודרת", ולכן שווה לשהקיע בשביל זה, אבל זו רק תחושתי. הדבר הכי חושב בכל מקרה זה להשקיע בזה, לא משנה איפה. בהצלחה!

חלקיקה

New member
תחושתך?

עפ"י מה היא מבוססת? או שהיא לא? הבגרות שלי גבוהה , הפסיכומטרי לא מספיק...ונראה לי סיוט לעשות זאת שוב...והשאלה אם זה שווה את המאמץ?

uri80

New member
לטווח הארוך,עדיף אם אפשר אוניברסיטה

זה משפיע על סיכויי הקבלה לעבודה וגם על השכר. בכל מקרה, לכי על מקצוע שאת מתחברת אליו ונראה שתאהבי אותו. בכל פעם שאני שומע איזה ילד אומר "הלכתי ללמוד זה וזה בגלל שככה ההורים שלי רצו" בא לי לתת לו איזה אגרוף קטן. עיקרון שתקף לא רק ללימודים.

ephi79

New member
איזה עיקרון?

לתת אגרוף לילדים? אוריאל, אתה רוצה לספר משהו?

uri80

New member
ילד זה מצב מנטלי כמו כמה וכמה

דוגמאות שניתן לראות כאן לפעמים.

L i k o

New member
בפקולטה למשפטים בת"א יש מסלולי קבלה

בהעדפה מתקנת. ייתכן והנתונים שלך מתאימים לכך. כדאי לך לברר.

מתלבט13

New member
משפטים ועוד

יש יותר מדאי אנשים שלומדים משפטים. כך שתדעי שאת נכנסת לשוק שיש בו פי כמה עורכי דין ממה שצריך. במשפטים, התוצאות של האוניברסיטאות טובות עשרת מונים על התוצאות של המכללות. כנראה זה גם שיטת ורצינות הלימודים וגם שבאוניברסיטאות מסננים כך שרק המוכשרים יחסית מתקבלים. בבגרות - למיטב ידיעתי - אם יש לך יותר מ25 יחידות הציון שנחשב הוא הצירוך של 25 יחידות שיוצא ממנו הניקוד הכי גבוהה. כך שעוד יחידות בגרות עם ציון גבוהה משפרות מאד את הסך הכל שלך. בקשר לפסיכומטרי, אני לא יודע. אבל אני יודע ששיפור גדול מאד הוא לא סביר. כאשר רואים שיפור חד בתוצאות הפסיכומטרי, פותחים בחקירה פלילית (מכיר סיפור). ואגב, לאהוב מקצוע זה לאהוב את העבודה היומיומית של המקצוע, לא את איך שזה מצטייר.

../images/Emo127.gif ויש במשפטים המווווווון אפור.

מלבד זאת שצריך הרבה ויטמין P כדי להתמחות במקום ראוי בכלום משכרות. עשי סקר שוק.

עבדתי כקלדנית בבית משפט

משך כשלוש שנים, ראיתי מתמחים באים והולכים. בחיי, הלימודים משעממים מאד בהשוואה למקצוע (את זה אמרו כמעט כולם) וגם המקצוע עצמו לא משהו. המשכורת ההתחלתית בדרך כלל לא גבוהה, ויש כל כך הרבה אפרוריות ועבודה טכנית בדרך. במובנים רבים להיות קלדנית זה הרבה יותר מעניין. משפטים הוא מקצוע הרבה פחות מוצלח ממה שעושים ממנו, לדעתי. ואכן, השוק מ-ו-צ-ף.

whitewidow

New member
יצא לי לעבוד בפקולטה למישפטים של

אוני' ת"א, עם הדיקן הקודם של הפקולטה. המשפטנים באקדמיה לרוב לא עבדו יום אחד כעורכי דין אלא המשיכו ישר לתארים מתקדמים, הם זוכים לתנאים מעולים ומשכורות יפות... יש טונות של עבודה בכתבי עת שהפקולטה למשפטים אחראית להוצאתן (כעורכים מכל סוגים) כעוזרי מחקר, והחוג עצמו, להבדיל מחוגים אחרים באוני', יושב על הרבה כסף, מחזיק את עצמו כלכלית ולא מאד מסובך לחוקר צעיר בתחילת דרכו לקבל שם תקן. לכן, למרות שהשוק עצמו מוצף בעו"ד, אם מעניין מישהו ההבט האקדמי והמחקרי של התחום, הייתי מציעה ללכת על זה ובלי חשש כלל.

חבר שלי היה שם והמשכורות נמוכות

את מדברת על הזמנים של א. פ.? חבר שלי היה שם והכסף לדוקטורנטים ולמסטארנטים מועט על גבול הרעב וצריך להתחייב שלא עובדים בעבודה נוספת. המשכורת הבסיסית לפרופסורים עצמם נמוכה והסיכוי היחידי שלהם הוא לצאת לחו"ל לכמה זמן ולהרויח שם כסף ושוב לחזור. לא סתם את רואה שחלק מהם מצליחים לצאת לחו"ל ואלה שלא בורחים מהסגל הקבוע. מאיפה את מכירה את המשכורות שלהם? לחבר שלי הם אמרו דברים אחרים והוא היה משלהם. הוא ברח משם.

whitewidow

New member
התחייבות לא לעבוד בעבודה נוספת??

מאד מוזר דברי החבר שלך, עבדתי בעבודה נוספת והם עשו לי תיאום מס. גם שאר הפרטים שנתן לך אינם מדויקים. מאיפה אני מכירה את המשכורות שלהם? כתבתי שעבדתי בפקולטה למישפטים בת"א, מה לא ברור?

עבדת במילגות ההצטיינות שלהם?

אני מדברת על מלגות ההצטיינות שלהם. בכולופן זה מה שהוא סיפר לי. לא נכנסתי לו לכיס שלו אבל הוא אמר שדורשים משהו על התמסרות למחקר ולא לעבוד בעבודה נוספת ומבחינתו זאת היתה משכורת רעב. עבדת שם כמקצועית? הוא אמר שרוב המרצים שם לא מתפרנסים מההרצאות והם מרצים שלא בסגל.

whitewidow

New member
עכשיו הרבה יותר ברור

לעבוד, ובמקום לקבל משכורות- לקבל מילגת הצטיינות, זה באמת סוג של ניצול משום שמדובר בכסף ללא תנאים סוציאלים בסיסים, אני כמובן דיברתי על עבודה במשכורת. לגבי משכורות רעב, אף פרופסור למישפטים לא גווע ברעב, נכון, בהרווארד מרוויחים יותר, אבל באיזה תחום לא מרוויחים יותר בארה"ב? הדיון כאן היה בהשוואה לתחומים שונים בארץ, וליתר דיוק, מטרת הפוסט שלי הייתה לומר שאם לימודי המישפטים מעניינים מישהו יותר מעבודה כעו"ד ובמקביל, השוק המוצף בעו"ד מטריד את מנוחתו לפני החלטתו להירשם ללמוד, נותרת גם אופציה, מכובדת למדי, להצטיין בלימודים ולהישאר באקדמיה.

הבנתי ממנו שהוא יעבוד קשה

ויצטרך כמעט לרעוב עם מלגת ההצטיינות הזאת. הם טענו לו שהם לא מרויחים טוב והוא האמין להם. :) אולי זאת הקוטריות הישראלית הרגילה.

לדעתי, חבל על הכסף

אמנם הפעם היחידה בה הלכתי למבחן הערכה היה לקראת לימודי בחטיבה (דהיינו עשיתי את המבחנים בכיתה ז או ח). למעשה התוצאות שהם הגיעו אליהם די משקפות את מצבי כיום (ציון מאד נמוך בעניינים כמותיים ומאד גבוה בענייניים ספרותיים) אבל הדרך שבה הם נתחו את המידע והגיעו למסקנות היתה עקומה למדי. בגדול, כבר אמרו לך כאן שיש איזו הכוונה בחינם בהל"ל, בנוסף יש ימים פתוחים באוניברסיטה (בבן גוריון יש אחד באמצע פברואר, כמדומני, והם עושים זאת השנה מאד שיווקי, כולל כיבוד קל עד רציני. בואי לשמוע על החטיבה לפולקלור ואני כבר אסביר לך הכל...) - הימים הפתוחים הם כמובן בחינם, גם ללכת לשמוע שיעורים כפי שהציעה בצדק ובחכמה וויטווידו אפשר בחינם. בקיצור, עדיף להוציא את הכסף הזה על משהו הרבה יותר חשוב (אוכל, בגדים, או ספרי לימוד)

אין דבר כזה מקצוע מבוקש

יש 'מקצוען' מבוקש. כשאת טובה במקצוע כלשהו , אבל ממש ממש טובה, תמיד יהיו תור של צרכנים לשירות שלך, בשביל להיות ממש ממש טובה במשהו את צריכה לאהוב לעשות את זה, מכאן שצריך לבחור לעסוק במה שאת אוהבת לעשות, זה בריא מנטאלית וזה גם משתלם בסופו של דבר.

בעקרון מה שמעניין אותך,

א. עדיף אוניברסיטה ב. תלמדי מה שמעניין אותך ולא מה שאת חושבת שיהיה שווה רווחי (אבל ישעמם אותך) כי אז תתקעי לא רק עם לימודים משעממים אלא גם עם עבודה משעממת ג. אם את לא בטוחה מה את רוצה, אני ממליצה בחום על מדעי הרוח. כן, כן, התחום הזה שכולם אומרים שלא יוצא ממנו כלום. זה פותח את הראש, את הלב ואת היכולות. בנוסף לעובדה שבסופו של דבר יהיה לך תואר ראשון, ותואר ראשון תמיד יכול לעזור בקבלה למקומות עבודה ובמשכורת, גם יהיה לך בסיס אינטקלטואלי וראוי. מה במדעי הרוח זה כבר קצת פחות חשוב: ספרות, פילוסופיה, מחשבת ישראל, מקרא, היסטוריה, אפילו BA כללי (פחות מעמיק אבל יותר מגוון, ובטוח יותר קל - בעיקר במה שנוגע ללהתקבל. בשביל ב"א כללי צריך כמדומני 400 (ציון סכם), בשביל ספרות עברית צריך 520 (סכם!) ד. הכי חשוב - לא משנה מה, משנה איפה. בואי לבן גוריון בבאר שבע. אל תגידי מדבר, אל תגידי רחוק. המגורים כאן זולים, חיי החברה נהדרים, האוניברסיטה חמימה אינטימית וכיפית והאנשים נהדרים. לדעתי אין כמו חיים סטודנטיאלים בבן גוריון, נכון, אין כאן כל כך הרבה עבודה במלצרות, אבל כאן בשונה מאשר בתל אביב אפשר למצוא עבודה בתחום אחר (כזה שיש בו פחות משכורת מיידית אבל יותר פוטנציאל קידומי), ובהתחשב במחייה הזולה (שכ"ד וכל היתר) אפשר גם לחסוך. בחיי!

whitewidow

New member
מסכימה איתך

לגבי שלושת הסעיפים הראשונים- לגמרי. לגבי סעיף ד- את צודקת, אבל יש לי הסתייגות קלה- אפשר ללמוד באוני' ת"א, ולא חייבים לשם כך לשכור דירה במרכז/צפון ת"א, אפשר לשכור במחירים זולים באזורים מסוימים ברמת גן, גבעתיים או בדרום ת"א- פלורנטין ואפילו יפו. לגבי עבודה- נראה לי שבכל זאת קל יותר למצוא עבודה במרכז, גם כאלו שיש בהם אופציות לקידום.

למעלה