מה ללמוד???

חלקיקה

New member
מה ללמוד???

כבר שנתיים אני ברדיפה מטורפת של "צמצום פערים"- בגרויות, פסיכומטרי...ועכשיו כשסיימתי..אין לי מושג מה אני רוצה ללמוד... תמיד יש את המקצוע שאתה מתחבר אליו אך יחד עם זאת צריך להתייחס למשמעותו בשוק העבודה.. והרבה אני שומעת על אנשים שהתחילו ללמוד ואינם מרוצים מהמקצוע אותו בחרו..אני חייבת לעשות את ההחלטה הזו כדי לדעת האם אני צריכה לשפר כמה נתונים... עצות?

למה את נמשכת?

במה את טובה? לא הייתי מוותרת והולכת רק על פרקטיקה. חפשי את השילוב המנצח.

את יכולה לקבל יעוץ מקצועי חינם

כחברה בה.ל.ל את זכאית ליעוץ מקצועי שניתן ע"י מומחית לנושא. אנא צרי אתי קשר

ephi79

New member
"במה את טובה"

זו לא שאלה טובה להרבה מקצועות, כמעט כל דבר ניתן ללמוד ולרכוש. השאלה היא מה רוצים ולמה נמשכים.

ephi79

New member
זה ברור, אבל הרבה פעמים זה רק אחרי

הכשרה. אני לא אלך לרפואה כי אני טוב בלחבוש פצעים, ואני לא אלך לפסיכולוגיה כי אני טוב בלהקשיב. אני אלך ללמוד את המקצועות האלו כי אני רוצה להיות רופא/פסיכולוג. אפילו כירורגים לא נבחרים לפי הכשרון שלהם במוטוריקה עדינה. הכל עניין של נסיון ואימון.

ephi79

New member
כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם

לא ממש קשור, סתם פסוק יפה

whitewidow

New member
בדיוק מסתיים השבוע

סמסטר באוני'. בעוד חודש מתחיל סמסטר חדש. אם את מתכננת להתחיל ללמוד בשנה הבאה, הסמסטר הקרוב יכול לשמש הזדמנות מצויינת להיכנס לשיעורים בתחומים שונים בכדי לבדוק מה נראה לך יותר. בכל אחד מאתרי האוניברסיאות יש לינק לידיעון/שנתון בו מפורטים הקורסים השונים, הימים והשעות בהם הם מתקיימים והחדרים בהם הם ניתנים (כמובן שלא לכל אחד אפשר להיכנס סתם כך, אבל בהרבה מיקרים אפשר). עשיתי את זה בעצמי, וכשנרשמתי רישמית כבר היו לי רשמים נרחבים לגבי מה טוב לי ומה מתאים. זה חסך הרבה עוגמת נפש וביזבוז של זמן וכספים. בהצלחה! נ.ב עצה שלא כולם יסכימו לה: אל תלכי לפי שוק העבודה, לכי ללמוד מה שאת הכי נימשכת אליו, בזה תהיי הכי טובה. אני הלכתי ללמוד באחד החוגים שאומרים עליהם: "אין מה לעשות עם התואר הזה", נהניתי מכל רגע, הצטיינתי וקיבלתי הצעות עבודה רבות בתחומי שלי, את חלקן אני מממשת ברגעים אלו. לעומת זאת, בין חבריי היו שבחרו בחוגים פרקטיים יותר (משיקולים פרקטים ולא בגלל שבאמת רצו), לא נהנו כ"כ מהלימודים וזה גרר חוסר השקעה מסוים ולאחר התואר- מיאוס מהתחום, והשקעה כספית נוספת- הפעם בהסבה.

Le Fay

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif שתי עצות נפלאות.

שבי 83

New member
מקצוע שלא תסבלי כשתעבדי בו כל חייך

יש חברים שלי שלמדו משהו ששנאו לעסוק בו והתענו כל דקה כשעבדו בו. החברה הראשונה שלי למדה מקצוע "לא נדרש" אבל היתה טובה בו ומצאה בקלות עבודה טובה יותר מכל החברות שלה שלמדו מקצוע "נדרש" שיש בו הצפה. יש מקצועות לא סטנדרטיים שאפשר לחשוב עליהם ומתחילים להתפתח. יש מקצועות שמתחילה בהם הצפה ויש מחסור במקומות עבודה ודווקא הם מבוקשים. הדבר הראשון הוא לחשוב שאת לא יכולה לסבול כאשר תעבדי במשהו במשך רוב שעות היום. מה את אוהבת לעשות?

לומדים,מרגישים,מפסיקים,עוצרים,משנים

כמו בכל דבר בחיים- אנו נמצאים בזרימה מסוימת והחוכמה היא פשו להרגיש לחוות, להיות מודעים לתחושה של עצמנו להיות מודעים גם ל"האם אני בורחת? האם זה באמת מה שאני מרגישה?" האם זה מה שאני רוצה? מה אני רוצה? מה אני רוצה כרגע? לדעת לומר "לא טוב לי" לעצור. לנשום. לקום.. וללכת. לשנות. אולי לזוז מ"מ הצידה, קדימה, לאחור. אולי ללכת צעד לאחור, להמתין מעט. ואז הצידה או קדימה. אולי פשוט להמתין מעט. לקחת הפסקה. אולי אנחנו כל הזמן זזים רק מ"מ. לא צריך בצעדים גדולים:) אם התחלנו ללמוד משהו זה ממש ממש ממש לא אומר ששם צריך לסיים או בזה צריך לעבוד:) אז מה אם משנים? אז מה אם מפסיקים?:) אנחנו צריכים להיות מאושרים! אם מישהו למד מה שהוא שנא ועבד בו, חבל שהוא לא יודע ללכת בעקבות ליבו. שילמד:) בכל גיל..

יש מבדקים מיוחדים

שאחרי מבחן אומרים לך שני מדדים: כמה אחוזי ההצלחה יש לך במקצועות מסוימים וכמה הם יתאימו לאישיות שלך ויתנו לך סיפוק והנאה. העיקר אחרי שבחרת מקצוע ללכת איתו עד הסוף.

אבזץ

New member
לצערי עדיין בתול

אני בעד ניתוח לעיבוי הפין. זה נראה לי יעזור לך מאוד.

naty 1

New member
כומו כל שאלה טובה

התשובה מתחלקת לשתיים: 1. במה את טובה 2. מה את אוהבת אין בהכרח קשר בין הדברים, למרות שדברים שאנו אוהבים ומתעניינים בהם, אנו הופכים לרוב להיות טובים בהם. ודברים שאנו טובים בהם, אנו הרבה פעמים מתחילים לאהוב, בגלל הביצועים המוערכים שלנו בעניין. וההיפך בהיפך יש אדם שחלום חייו הוא לברמן (בפתח ובב' רפויה, בחיריק זה השר לאסטרטרגיה), ולהתעסק עם כוסיות בבר (בשורוק ובחולם, ולרוב בחולם-פתח ובז' רפויה בלבד), אך אינו בהכרח טוב בזה. ויש אדם שטוב בעשיית כסף אך אינו אוהב בהכרח את ההתעסקות היומיומית בחומר ובלבנים ובעבודה קשה. יש אשר טוב בזה וגם מזה לא הניח ידיו יש צדיקים שמגיע להם כמעשה הרשעים ויש רשעים המגיע להם כמעשה הצדיקים. יש צולניק ויש רולניק. יש מי שזכה ויש שלא זכה. יש שנעשית לו סם החיים ויש שנעשית לו סם המוות. אשרי מי שזכה שאומנותו תורתו, ותורתו אומנותו. ויותר מכולם, מי שאמנותו אומנותו. לא יודע אם להגיד לך לא לוותר על החלום אך אם יש לך חלום שיכול להתגשם ויש לך כישרון טבעי בעניין אל תוותרי לכל הפחות על הניסיון להגשימו. זה יהווה לך מקור לסיפוק אישי בלתי נדלה גם בימים קשים ובודדים. לו יהי

rigoletto111

New member
לכי ל"ימים פתוחים" במוסדות השכלה

גבוהה, ואל תתביישי לשאול את כולם הכל

uty76

New member
סבתא שלי אומרת

מאמץ לא הולך לאיבוד לכי עם הלב שלך, ממילא כל דבר שתלמדי רק יקדם אותך!

בשביל זה יש

מרכזי הערכה מקצועיים, אני לא ממליץ לך לקבל החלטה לפני שאתה נכנס לייעוץ שם. ד"א גם בכניסה לכל אוניברסיטה יש בדיקות התאמה ההבדל הוא ששם ההיצע הוא רק מה שניתן ללמוד באוני' הספציפית לעומת מרכזי הערכה ששוקלים כל סוגי התעסוקה אם אני זוכר נכון הסכום נע בסביבות ה-700 ש"ח

למעלה