מה להסביר לו?
הבן שלי בן 5, נולד קטנטן (1.900 ק"ג, אבל לא פג) ועד היום הוא פיצפון: מסתובב לו אי שם בתחתית הנורמה או קצת מתחתיה
מכיוון שהחלטנו לנסות ולטפל בגדילה שלו, אנחנו צריכים עכשיו לעשות לו בדיקות דם להפרשת הורמון גדילה. מדובר לפי מה שהבנתי, בהליך שבו לוקחים דם מספר פעמים ביום, כי הורמון הגדילה אניו מופרש באופן רציף. כמו כולנו, הוא לא ממש אוהב בדיקות פולשניות
, ועכשיו צריך כמובן להסביר לו מה קורה. הצרה היא, שהוא לא ממש מודע לעובדה שהוא קטן - כלומר, הוא יודע שהוא יותר קטן מחלק מהילדים, אבל זה לא נתפס אצלו כבעיה, וגם לא אצל הילדים האחרים בגן (הוא נמצא בגן מעורב, שיש בו גם ילדים בני פחות מארבע, ככה שהוא אמנם בין הקטנים, אבל זה מתקבל על ידם כנורמלי). אנחנו כמובן מעודדים את התפישה הזו שלו את עצמו, ומכיוון שהוא גם חלש יחסית לגילו במוטוריקה גסה, אנחנו מעודדים ומדגישים עבורו דווקא את היכולת שלו בכל פעם שהוא מנסה/מצליח לעשות דברים "פיזיים" יותר:"וואו, איזה גדול וחזק אתה!" וכד' והוא מאושר... השאלה היא, איך מסבירים לו את הסיבה לבדיקות, בלי לקלקל לו את האמון בעצמו, ובלי ליצור אצלו דימוי עצמי של "קטן" ו"חלש", משהו שבינתיים הצלחנו להמנע ממנו. אני מניחה שבכיתה ה', כשילדים אחרים יקראו לו "גמד", הוא כבר יבין את זה לבד ממילא
, אבל בינתיים אני לא רוצה ליצור בעיה שלא קיימת. אז מה הייתן אומרות?
הבן שלי בן 5, נולד קטנטן (1.900 ק"ג, אבל לא פג) ועד היום הוא פיצפון: מסתובב לו אי שם בתחתית הנורמה או קצת מתחתיה