מה להגיד לה?

מה להגיד לה?

שלום, אני לא יודע אם אני בפורום הנכון אני אנסה אולי גם הורים למתבגרים אבל איכשהו כאן היה נראה לי יותר טוב. אני אבא חד הורי לתאומים בני 17 (בן ובת). לפני ראש השנה בתי ניגשה אליי ואחרי הרבה גימגומים אמרה שהיא רוצה לעשות ניתוח להגדלת חזה. מיותר לציין שכבר הרבה פעמים בחיי נאלצתי להתגבר על מבוכה בלהיות אבא חד הורי (מחזור, יחסי מין וכו') אבל עם זה כבר ממש לא ידעתי מה לעשות. הבת שלי הגיעה עם "תוכנית פעולה" מושלמת בעיניה- בדקה רופאים מרפאות, סיפרה לי על התהליך, הסיכונים, הראתה לי תוצאות וכו' עכשיו כל מה שהיא רוצה זה שאני אבוא איתה לפגישת ייעוץ בכללית אסתטיקה ואצל איזה רופא פרטי ברמת אביב. אה כן.... ושאני אעזור לה לממן את הניתוח כמובן. זה לא כל כך נראה לי כל עניין הניתוח הזה. למה לסכן את עצמה? אין איזה חזיות ממולאות או משהו? בכלל נורא מביך אותי לדון בזה, זה החזה של הבת שלי! איך אני יכול לגרום לה לעזוב את הנושא בלי שהיא תכעס עליי? אני צריך לתת לה לעשות את זה? אני לא כל כך יודע מה לעשות עם זה...

schlomitsmile

Member
מנהל
מבינה את מבוכתך אבא שלי בטח היה חוטף התקף לב אילו אחת מבנותיו היתה באה אליו עם משהו כזה ../images/Emo13.gif לדעתי, הורה לא חייב להגשים את כל שגיונותיו של ילדו. אם אתה מתנגד לרעיון, ולא משנה מאיזו סיבה, זכותך לומר שזה לא נראה לך ואתה לא רוצה לשתף עם זה פעולה. כשהבת תהיה אשה בוגרת, אם היא עדיין תרצה בכך, תוכל לעשות זאת בעצמה. לגופו של עניין, אני כשלעצמי מרגישה מאד לא נח עם שלל הניתוחים הפלאסטיים שבני נוער עוברים- עיצוב האף, הישבן, החזה ומה לא. כשמדובר באדם בוגר, אוקיי. אם זה מה שעושה לו להרגיש טוב עם עצמו, שיבושם לו. אבל נער/ה נמצאים במערבולת רגשית והורמונלית מסחררת, רובם מושפעים מדיי מהסביבה, וזה ממש לא נראה לי השלב הנכון בחיים להתערבויות כירורגיות שכאלה.

Master Stav

New member
קודם כול שאפו

חביבי מתבגרת בת 17 ביתך פנתה אליך בנושא כול כך .......סחטין דעתי .... לך איתלה לפגישה שמע את הכול תחשוב קח את הזמן והסבבר גם לה שאתה צריך את הזמן שלך בכדי לבדוק את הנושא תתיעץ לבד עם מומחים , בדוק ברשת גילאים סיכונים וכיוצא בזה ונסה לגבש עמדה , לא היתי שולל על הסף אבל כן היתי בוחן בודק ואז מגיע לכלל החלטה מושכלת .... ושוב חביבי אני מוריד את הכובע .....זו חתיכת הבעת אמון !
עוד משהו קטן שמציק לי צריך לבדוק מי לכל הרוחות הושדים הרשה לרופא לבדוק אותה לניתוח כזה ללא אישורך ונוחכותך !!!

מסכימה ם הקודמים לי בשרשור הזה

1. אתה יכול להגיד לה שגם אתה רוצה להיות נוכח בפגישה עם רופא 2. מותר לך לסרב בשלב הזה לניתוח - הן מבחינה רעיונות והן מבחינת גילה של הבת והן מבחינה מימונית.

MrCheff

New member
נתת לי לנושא לחשוב עליו לפני השינה

דבר ראשון אני חייב להגיד לך כל הכבוד. זה לא דבר מובן מאליו שהיא פנתה אליך עם הבקשה הזאת. אישית, אני נגד ניתוחים פלסטיים שאינם משפרי חיים. לפני כשנתיים, עברתי ניתוח להסרת משקפיים, לאחר התלבטות של כמעט עשור. אשתי תמכה בי ובזכותה עשיתי את הניתוח. עשיתי אותו אך ורק מתוך אמונה שזה ישפר את חיי (ובאמת זה עשה כך) ולא בגלל שחשבתי שאני אראה חתיך בזכות זה
ולנקודה שהעלת, בעיניי, ניתוחים להגדלת חזה הם מיותרים. חזה של אשה יפה שהוא טבעי ואמיתי בכל גודל שהוא. הייתי ממליץ לך לדבר עם הבת שלך ולהפנות אותה לדבר עם דודה או בת דודה צעירה (ברוחה או בנפשה) שכבר עברה את גיל העשרה, שתדבר איתה ותספר לה מנסיונה האם זה באמת מה שחשוב... אולי היא רוצה להעלות את הביטחון העצמי שלה והיא עושה זאת באמצעות הניתוח הזה? אולי במקרה הזה כמה פגישות עם פסיכולוג יעזרו לה להבין האם היא באמת רוצה את הניתוח הזה בגלל שהיא רוצה חזה גדול יותר או מסיבות אחרות. אם עדיין אחרי כל השיחות האלו היא תרצה, אז תתקדם ותלך איתה לרופא וכו' וכו'...

gils33

New member
מסכים כ"כ עם כולם כאן

בהחלט מדהים שהיא בחרה לשתף דווקא אותך בזה. לגבי הגיל אני חושב שהיא צעירה מידי,כדאי לדבר איתה ולאמר לה לדחות קצת את המועד,כמו - כן באמת לראות ממה זה נובע. בהצלחה לכם,הלוואי והבת שלי תהיה כ"כ פתוחה איתי בנושאים האלו.

תודה לכולם

2 ילדי הולכים קבוע לפסיכולוגית מופלאה. מאז שאשתי נפטרה כולנו הולכים פעם בשבוע לטיפול, כי לכל אחד מאיתנו יש משקעים וקשיים שונים ודרכים שונות להתגבר על המוות המכאיב הזה...אני יכול לבקש מהפסיכולוגית לנסות לברר איתה למה היא רוצה את הניתוח הזה, אבל כרגע אני אני חושב שאני אלך איתה לפגישת ייעוץ ואחר כך אנסה לגרום לה לדחות את הרצון הזה לפחות עד שתסיים תיכון ואם היא עדיין תרצה אז..נו, נחצה את הגשר אם וכאשר נגיע אליו אני מניח.

למעלה