מה לדעתכם עדיף -

אבל זה בדיוק הקטע

אם את נגד חלוקה של תכונות לגבריות ונשיות למה את מקטלגת את ההתנהגות שלך כנשית? אני מניחה שאת מתכוונת שאת ביישנית ושקטה אבל תדעי לך שלא כל דבר חייבים לצעוק בקולי קולות, עוצמה יכולה להיות גם שקטה, בכלל אני בזה לכל פולחן הכוח הזה, שמעריצים תכונות שמזוהות עם כוח, אגרסיביות, קולניות, זה ברברי לדעתי וגם די פרימיטיבי.

stagadish2

New member
הממ

ה*חברה* תופסת את זה כנשי. והחברה תופסת נשיות כחולשה, אפילו בתת מודע. כשרואים שאני לא מדברת משליכים עליי כל מני תכונות שבפועל גורמות לי להיתפס כיצור חלש שזקוק לעזרה. אפילו המורה שלי; היום הייתה מין פעילות שלא השתתפתי בה פשוט כי לא רציתי. והיא ישר צעקה: "היי, תעשו לה מקום!". למה היא לא יוצאת מנקודת הנחה שאני פשוט חושבת שהפעילות ממש משעממת? אה לא, אני לא, אני ממש רוצה להשתלב בחברה ורק לא יודעת איך. זה העניין. בוא נעזור לה. זה שאני לא צועקת את עצמי לדעת לא אומר שאני צריכה שיעזרו לי להרים דברים שנפלו לי, נגיד. יום אחד נפל לי משהו והבן אדם שיושב לידי מיד שאל "לעזור לך?". אני לא זוכרת מה זה היה בדיוק, אבל יש מצב שזה היה מחק. אז זה, נגיד, מאוד משעשע בעיניי. בסדר, אחרי שאני מדברת לא מתייחסים אליי כמו אל נקבה מפגרת, העניין הוא להגיע למצב שבו אתה מדבר באופן קבוע, ולא פה ושם.

עם זה אני מסכימה איתך

זה באמת קשה להחזיק בתפיסה שלך שכל השאר מסתכלים עליה כחולשה, זה קשה וזה מתסכל, למשל אחי הוא אספרגר והוא גאון ברמות, זוכר עובדות ופרטים שנראה לי שאפילו פרופסורים בתחום שבו הוא מתעניין לא זוכרים והוא אפילו מוכיח אותם בכל מיני פורומים וכאלה, אבל מה זה שווה שכולם בגיל מסתכלים עליו כתמהוני ומוזר. זה כזה הפוך על הפוך על הפוך, את בזה להם ולתפיסות והנורמות המטומטמות, הפרימיטיביות והמקובעות שלהם והם בדיוק בגלל אותה סיבה לא אגיד בזים לך אבל רואים אותך כחלשה. פעם דגלתי בלהיות מי שאתה לא משנה מה ולא לוותר על הערכים שלך ומה שאתה מאמין בו גם במחיר של נידוי, היום קצת פחות כי זה באמת מתסכל וגוזל אנרגיות נפשיות עצומות וגוזר עליך בדידות, אין מה לעשות, כדי שהם יקבלו אותך את לפחות צריכה להתאים את עצמך קצת אליהם ושוב זה דילמה והשאלה מה חשוב לך יותר. גם עליי שמסתכלים לכאורה במבט ראשון חושבים אותי בחורה ביישנית וחסודה, סוג של רעיה ואם פוטנציאלית בישראל, זה לוקח בדיוק שנייה עד שאני פותחת את הפה.

stagadish2

New member
זה כמו הפרחות אצלנו

שמדברות לחנונים כאילו יש להם פיגור שכלי. מצחיק אותי כל פעם מחדש. האמת שאני מקנאה באנשים כמו אח שלך, לא הייתי מתנגדת להיות גאונה. כישורים חברתיים במילא אין לי, אז לפחות שזה יבוא עם גאונות.

בדיוק קלטת אותי...

הפרחות והערסים זאת דוגמא מצויינת... אגב כל הגאונים הגדולים בזמנם נחשבו תימהונים, איינשטיין למשל היה דחוי אפילו ע"י הקהילה המדעית ונחשב למוזר, גם על התרשימי אנטומיה ומכניקה של לאונרדו דה וינצ'י הסתכלו כעל שטויות ועליו כמשוגע. ואני בטוחה שאת חכמה, לא יודעת אם גאונה אבל חכמה זה בטוחה, זה חלק מההפרעה של הח"ח

משוחרר19

New member
אני לא חושב שזה משנה כל כך

אם זה בת או בן, אני כמעט בטוח ששתיהם יסבלו באותה מידה רק בדרכים שונות.

לבנים זה יותר

בעייתי וקשה- כי בד"כ מצפים מהם יותר- שיהיה להם יותר ביטחון עצמי ויכולת ליזום ולהוביל- ולא רק להגיב, לפחות בתרבות ובחברה שלנו.

נועה1984

New member
גם לי נראה

שלבנים יותר קשה הן מהפן הזוגי והן כי אנחנו חברה שובינסטית גברית וכוחנית בגדול.. כך שאם אתה גבר ולא עונה על התכונות הנ"ל אתה מוצא את עצמך קצת בשוליים..

8j0

New member
קשה להיות מהמין הנשי..

בעיקר כי מצפים ממך להיות מטומטם..

למעלה