מה לדעתכם עדיף -

stagadish2

New member
מה לדעתכם עדיף -

להיות בת עם ח"ח או בן עם ח"ח? יאללה, תחרות מי-סובל-יותר יוצאת לדרך!

עדיף להיות

בן זה קודם כל חחחח סתם אני צוחק. שניהם גרועים באותה מידה ח"ח לא עושה הבחנה בין המינים ודופקת את החיים גם לבנות וגם לבנים במיוחד שהיא כבר ממש תופסת שליטה על כל תחומי החיים.

אני לא יכול

שלא להסכים איתך בתור אחד שהיה בשני עברי המתרס

חושב שלהיות בת

חלק מהתכונות שנלוות ל ח"ח נחשבות לתכונות נשיות וחינניות אם הן קיימות במידה נמוכה יותר . גבר חייב להיות קשוח , יוזם אסרטיבי כחלק מהמהות שלו (בטח בארץ ישראל) כדי להגיע להישגים ממשיים. ואפילו לא התחלתי לדבר על הפן הזוגי ששם ההבדלים הם שמיים וארץ (שוב לפי השקפתי) . אבל אני מעריך שזו שאלה של הדשא של השכן תמיד ירוק יותר לא?

stagadish2

New member
כן, זה גם מה שאני חשבתי

אבל זה רק בגלל שהחברה דפוקה וסוגדת לשתי משוואות: גבריות=כוח, נשיות=חוסר כוח.

vtback

New member

מעבר לכך שכמובן שכנראה עדיף להיות בכלל בלי ח"ח, אני מסכים שאם כבר ח"ח, עדיף להיות בת. עדינות ובייישנות הן תכונות שנראות הרבה יותר טוב על בנות מאשר על בנים. בת יכולה לקדם את הזוגיות בלהיות יפה ולשבת על הבר. לבנים זה הרבה יותר קשה.

חסר טעם

New member
גם לדעתי

בחברה שלנו מצפים להתחיל עם הבנות, ובת עם ח"ח עדיין תקבל פניות מבנים גם אם קשה לה להתחיל איתם, בניגוד לבנים שבדרך כלל בנות לא יפנו אליהן...

עדיף להיות בלי ח"ח

אי אפשר להשוות בסבל של אנשים, קשה לתת הערכה אמיתי בין מי סובל יותר לבין מי פחות. אולי מבחינה מחקרית ניתן לבדוק פרמטרים שונים הגורמים לסבל וניתן להעריך פחות או יותר. אבל ככה סתם, מאחלת לכולנו לא לסבול, בלי קשר למגדר!

x factor1

New member
במחשבה ראשונית

כנראה שעדיף להיות בת , בגלל כל הסיבות שהוזכרו פה. אבל אם חושבים על זה טיפה יותר לעמוק , בכלל לא בטוח שזה נכון בכל או אפילו ברוב המקרים. מלבד מין , יש עוד הרבה פרמטרים לנצחון בתחרות מי סובל יותר :)P). אם מניחים שרמת הסבל = האופן שבו ההתנהלות נפגעת, והפוטנציאל האישי לא מגיע לידי מיצוי , יש עוד כמה גורמים שעשויים להשפיע. למשל -קיומה או אי קיומה של סביבה תומכת , בכלל זה משפחה תומכת או/ו מעגל חברתי כלשהו. ח''ח היא אולי הפרעה מאוד מוגדרת באופן שהיא באה לידי ביטוי , אבל בסופו של דבר כל אחד מסגל דרכי התמודדות שונים , ומושפע באופן שונה שלא תמיד ניתן לכימות והשוואה עם השותפים לצרה. טוב , נראה לי שהבהרתי את עצמי :)

8j0

New member

מסכימה.. קל להיתפס לסטיגמות. כל אחד שונה.

יכול להיות

שהבחירה המובנת מאליה תהיה שעדיף להיות בת, גם בגלל כל מה שרשמו ובמיוחד הקטע הזוגי, שמצפים מבן תמיד ליזום ולהתחיל, אבללל אני חושבת שמפני שהעולם הזה למרות כל הקידמה עדיין לא ממש שוויוני בין גברים לנשים אישה חייבת הרבה פעמים להוכיח את עצמה, להוכיח שהיא שווה, אם זה במקום עבודה אז גבר יכול להיות בינוני אישה חייבת להיות תותחית כדי להיות בעמדה זהה ולזכות להערכה וכדי לעשות זאת היא חייבת הרבה ביטחון עצמי ואסרטיביות. חוץ מזה לאישה מאוד ביישנית וחסרת הערכה עצמית וביטחון עצמי קורה לא פעם שהיא נופלת לניצול מצד גברים שמנצלים את החולשה שלה להשיג ממנה כל מיני דברים, בקיצור הדשא של השכן לא בהכרח ירוק יותר. עייפה מתה סליחה על הניסוח

yardeni21

New member
צודקת

נכון שמבחינת הגניון הגבר כביכול צריך להיות יותר חזק ואסרטיבי ומגונן כזה אבל אני בטוחה שכולכם בלי יוצא מן הכלל, כשתהיו במערכת יחסית , תרצו להגן על האישה שלכם ולא תיחסו חשיבות לחרדה. הרצון יהיה חזק מהמחשבות הסוררות. ואילו אנו בתור הנשים צריכות להוכיח את עצמנו הרבה יותר כדי להגיע לעמדות מפתח, ובכלל בזמן האחרות אני חושבת על עצמי בתור אמא וכמה שאצטרך להלחם על הילדים שלי. אני לא רוצה להיות אמא לפלפית אלא אמא מגוננת.

זאת גם דאגה שלי

איך אני אסתדר בחיים במיוחד בישראל שפה בשביל להשיג כל דבר צריך להיות אסרטיבי ולדרוש ו"להפוך שולחנות" כמו שאומרים. בינתיים אני נעזרת במשפחה שתעשה בשבילי את המלחמות אבל מה יהיה באמת אם יהיה לי ילד וההורים כבר לא יהיו פה להילחם בשבילי. מצד שני יכול להיות שאת צודקת, שהצורך לגונן על מישהו שאתה אוהב ולשמור על האינטרסים חזק יותר מכל חרדה.

stagadish2

New member
לא חשבתי על זה

עכשיו כשאני חושבת על זה, ההתנהגות שלי מדכאת אותי כל פעם מחדש - כי על פני השטח היא נורא נשית. ההתנהגות שלי לא מסונכרנת עם המחשבות שלי - אני נגד חלוקה לתכונות נשיות ותכונות גבריות והנה אני נופלת למלכודת הזאת. כל עוד אני שקטה ופסיבית, אני מתנהגת כמו כל מה שאני בזה לו. וזה... מדכא.

חסר טעם

New member
בשבילי

התנהגות נשית זה בעיקר עדינות, אלגנטיות, ואלה תכונות שאני מאוד אוהב בנשים וגם בגברים, ולא סובל נשים (פרחות למיניהן) שמתנהגות כמו גורילות (אלימות, צווחניות, אגרסיביות)... וכמובן שאני גם לא אוהב את התכונות האלה בגברים. אולי זה מפריע לך שההתנהגות שלך "לא דומיננטית", אבל לדעתי זאת התנהגות הרבה יותר נעימה באנשים, שעוזרת להיות בחברתם, אני לא חושב שזו חולשה או תכונה רעה כמו שאת טוענת.

למעלה