מה לדעתכם הדעות של

שחר 676

Well-known member
אמנם נכון שבממשלה החדשה שמסתמנת (ועדיין כלל לא בטוח שתקום) הימין לא יוכל לקדם את האינטרסים שלו, אולם זה לא צפוי להיות שונה משמעותית (בתחום שמאל-ימין מדיני) מהממשלה הנוכחית, הקיימת. גם בה הימין לא יכול למשול ולמעשה גם בממשלות בהן הימין יכול היה למשול מבחינה טכנית (מבחינת רוב וכו'), נדיר שהוא באמת עשה זאת בפועל.

יוצא שגם אם הייתה קמה כעת ממשלת נתניהו, כלל לא בטוח שהימין היה זוכה לקדם בה את מה שהוא מאמין שצריך לקדם. המציאות מלמדת שנתניהו ברוב המוחלט של הפעמים העדיף לחבור למרכז או לשמאל במקום לחבר אליו את הימין האדיאולוגי.

מכאן ברור שעל אף שאני מסתייג ממעשיהם, לא באמת שייך להגדיר את בנט וסער שמאלנים רק בגלל שהם לא מתגייסים להקמת ממשלת 'ימין', כפי שאתה רואה ומגדיר אותה (קרי ממשלה תחת נתניהו ללא קשר למה שהיא עושה או לא עושה בפועל).
מה זה קשור בכלל ?

בפועל מדובר בממשלת אחדות , הממשלה הנוכחית היא ממשלת אחדות לכל דבר וענין.

ואילו אם נתניהו היה מצליח להקים קואליציה היא הייתה ימנית באופן מוחלט אך מאחר ובנט / סער העדיפו קואליציה עם השמאל על פני נתניהו ומיליון מצביעיו הרי שבפועל שניהם שמאלנים מוחלטים.

המציאות היא שנתניהו חבר לשמאל ( "מרכז" זה שמאל ) כשלא יכל להקים קואליציה ימנית מפאת קוצר במנדטים או כשהיה צריך את אהוד ברק כתומך להפצצה גרעינית באיראן וזה היה צו השעה.

כאן יש אפשרות לממשלת ימין מלאה ומוחלטת ובנט וסער בעטו בה לטובת השמאל.

בקיצור - אני חולק עליך באופן מוחלט.

Harrington

Well-known member
מנהל
מה זה קשור בכלל ?
בהתחשב בכך שאתה מגדיר פוליטיקאים מסוימים כשמאל אך בגין סירובם להקים ממשלה בראשות נתניהו והעדפתם ממשלה אחרת (אכן, עם רוב שמאלני), בוודאי שהשאלה אם אותה ממשלת נתניהו היא ממשלת ימין אם לאו, קשורה :).
בקיצור - אני חולק עליך באופן מוחלט.
זכותך :).

שחר 676

Well-known member
בהתחשב בכך שאתה מגדיר פוליטיקאים מסוימים כשמאל אך בגין סירובם להקים ממשלה בראשות נתניהו והעדפתם ממשלה אחרת (אכן, עם רוב שמאלני), בוודאי שהשאלה אם אותה ממשלת נתניהו היא ממשלת ימין אם לאו, קשורה :).

זכותך :).
הרינגטון...ניסוחים עקלקלים ופתלתלים לא יסייעו.....בדיוק כמו שתמכת/לא תמכת בנושא חסימתי לאחרונה -ניסית דווקא לתמוך בצד שכנגד וזו זכותך המלאה כמובן.

בדיוק כמו שהתגייסת בעבר לעזרתו של גולש אשר מבזה תמידית אותך ואת דת אבותיך רק מפני שהיה לו עימות מולי - משום מה אתה סולד ממני יותר מאשר אתה סולד ממנו.

זכותך המלאה כמובן.

מה לעשות יקירי - אנו לא מחבבים אחד את השני ואני לא פעם תוהה על הסיבה אשר גורמת לך להתנגד לחלק מדברי שהרי אתה איש ימין בדעותיך.

אני סבור שחלק מתגובותיך לא נובעות מענייניות אלא מסלידה אישית ממני וזה בסדר גמור יקירי - זכותך המלאה

כל פעם מחדש צריך לנסות ולזהות את המניע אשר בעטיו אתה מביע את דעותיך בדיוק כמו אז כשטענת כי אינך פוסל הצבעה למפלגת שמאל כמו "העבודה" למרות שברור לכל מאן דבעי שאתה לא כותב אמת. לדעתי

נו טוף - אני ממתין כרגע להכחשה גורפת
כהרגלך בקודש , מיותר לציין כי אני רחוק מלהאמין לאף מילה שלה , בדיוק כמו שלא האמנתי להכחשותיך בעבר אך אני תומך נלהב בזכותך להכחיש/לומר את שעל ליבך.

אני חושב שכדאי להוציא לאור את האמת הצרופה במקום שנמשיך לנהל שיח מזויף מלא בהתחכמויות הדדיות שאף גולש לא מבין או טורח לנסות להבין.

זה חוסך אנרגיה.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
הרינגטון...ניסוחים עקלקלים ופתלתלים לא יסייעו.....
שמח לשמוע שאנחנו מסכימים בעניין. בגלל זה אני משתדל לכתוב בצורה ברורה ובהירה :).
בדיוק כמו שתמכת/לא תמכת בנושא חסימתי לאחרונה -ניסית דווקא לתמוך בצד שכנגד וזו זכותך המלאה כמובן.
אהה... צר לי לאכזבך, אבל מעודי (זולת במקרה אחד בודד) לא תמכתי בחסימה כלשהי. לא שלך ולא של אחרים בתקופה הזאת. ממליץ שתקרא מעבר למילים הבודדות והחלקיות שככל הנראה קראת :). בכל מקרה, זה לא ממש קשור לענייננו.
בדיוק כמו שהתגייסת בעבר לעזרתו של גולש אשר מבזה תמידית אותך ואת דת אבותיך רק מפני שהיה לו עימות מולי -
שוב איאלץ לאכזבך. אני לא תומך באף אחד רק בגלל שיש או אין לו עימות מולך. אציע לך שלא להיתפס לשגעון הגדלות שחלק מהגולשים באקטואליה (דווקא אחת שנחסמה שם לפניך) סובלים מהם :). זהו צבע שלא כל כך מתאים לך. לאף אחד למעשה.
משום מה אתה סולד ממני יותר מאשר אתה סולד ממנו.
שאאכזב אותך בפעם השלישית? קצת לא נעים לי למען האמת... אבל בכל זאת, לא אני לא סולד ממך. גם לא ממישהו אחר כאן, מי שזה לא אמור להיות.
מה לעשות יקירי - אנו לא מחבבים אחד את השני ואני לא פעם תוהה על הסיבה אשר גורמת לך להתנגד לחלק מדברי שהרי אתה איש ימין בדעותיך.
תגיד, מה דעתך שנחזור לנושא? כאילו, אמנם מרתק אותי לקרוא אם אתה מחבב אותי אם לאו, או את המצאותיך לגבי רמת החיבה שלך אליך. אבל דחילק. זה לא באמת (קרי באמת לא) הנושא כאן ותתפלא לשמוע, אני כאן בשביל הנושא ולא בשביל החיבה. אז...
אני סבור שחלק מתגובותיך לא נובעות מענייניות
נו טוב, התייאשתי. מבין שאין טעם להמשיך לקרוא. אם וכאשר תחשוק נפשך להגיב עניינית, תרגיש חופשי לעדכן. עד אז, חוסר החיבה שלך, כהגדרתך, יצטרך לבוא לידי ביטוי בלעדי. עמך הסליחה.

שחר 676

Well-known member
שמח לשמוע שאנחנו מסכימים בעניין. בגלל זה אני משתדל לכתוב בצורה ברורה ובהירה .

אהה... צר לי לאכזבך, אבל מעודי (זולת במקרה אחד בודד) לא תמכתי בחסימה כלשהי. לא שלך ולא של אחרים בתקופה הזאת. ממליץ שתקרא מעבר למילים הבודדות והחלקיות שככל הנראה קראת . בכל מקרה, זה לא ממש קשור לענייננו.

שוב איאלץ לאכזבך. אני לא תומך באף אחד רק בגלל שיש או אין לו עימות מולך. אציע לך שלא להיתפס לשגעון הגדלות שחלק מהגולשים באקטואליה (דווקא אחת שנחסמה שם לפניך) סובלים מהם . זהו צבע שלא כל כך מתאים לך. לאף אחד למעשה.

שאאכזב אותך בפעם השלישית? קצת לא נעים לי למען האמת... אבל בכל זאת, לא אני לא סולד ממך. גם לא ממישהו אחר כאן, מי שזה לא אמור להיות.

תגיד, מה דעתך שנחזור לנושא? כאילו, אמנם מרתק אותי לקרוא אם אתה מחבב אותי אם לאו, או את המצאותיך לגבי רמת החיבה שלך אליך. אבל דחילק. זה לא באמת (קרי באמת לא) הנושא כאן ותתפלא לשמוע, אני כאן בשביל הנושא ולא בשביל החיבה. אז...

נו טוב, התייאשתי. מבין שאין טעם להמשיך לקרוא. אם וכאשר תחשוק נפשך להגיב עניינית, תרגיש חופשי לעדכן. עד אז, חוסר החיבה שלך, כהגדרתך, יצטרך לבוא לידי ביטוי בלעדי. עמך הסליחה.
הרינגטון יקירי - הכחשותיך מצחיקות אותי אבל תמשיך יקירי אולי ימצא מישהו אשר יאמין להם.

מי מסוגל לתמוך בזה אשר מוקיע אותו ואת דת אבותיו ולהעדיף אותו על פני זה אשר חולק איתך כבוד זהה לדת אבותיו - רק אחד כמוך מסוגל לעשות זאת.

מי מסוגל להצדיק חלקית את "בקשתו" של זה שביקש לחסום אותי ? - רק אחד כמוך מסוגל לעשות זאת.

ופתאום נזכרתי במשל מפורסם.....לא יודע מדוע.

Harrington

Well-known member
מנהל
הרינגטון יקירי - הכחשותיך מצחיקות אותי אבל תמשיך יקירי אולי ימצא מישהו אשר יאמין להם.
וכי מה גורם לך לחשוב שמענין אותי אם מישהו מאמין לי או לא? וכי האמת תשתנה בגלל כמות המאמינים? וכי דעתי תשתנה בגלל כמות המאמינים? וכי כתיבתי תשתנה בגלל כמות המאמינים? נראה שאתה מכיר אותי הרבה פחות מכפי שנדמה לך :).
מי מסוגל לתמוך בזה אשר מוקיע אותו ואת דת אבותיו ולעדיף אותו על פני זה אשר חולק איתך כבוד זהה לדת אבותיך - רק אחד כמוך מסוגל לעשות זאת.
לא יודע מה זה בדיוק "אחד כמוני", אבל אם עשיתי זאת, כנראה שזאת הייתה דעתי :). די פשוט. אגב, אני לא תומך או לא תומך באנשים בגלל דעותיהם, אלא תומך או לא תומך בדבריהם בהתאם לעניין ודעתי. שלילה אוטומטית זה מנהגך, לא מנהגי. אם על כך בחרת לתקוף אותי הבוקר? אאחל לך הנאה מרובה, אבל לא אתבייש בהיותי "אחד כמוני" ולו לרגע :).
מי מסוגל להצדיק חלקית את "בקשתו" של זה שביקש לחסום אותי ? - רק אחד כמוך מסוגל לעשות זאת.
לבקש לחסום מישהו? כל אחד רשאי לעשות זאת. לא הצדקתי זאת בשום צורה, אבל אני בהחלט מסכים עם האפשרות. מה לעשות, חלק מהחיים. כל עוד הבקשה מוגשת בשקיפות ובצורה מכובדת (מה שבדיעבד התברר כלא נכון שם, אבל זה היה מה שכתבתי עליו)? לא רואה שום בעיה עם זה. למעשה, יש כאן אחד שמבקש פעמיים בשבוע לחסום אותי :). זכותו. מגוחך בעיני, אבל עדיין, זכותו.
ופתאום נזכרתי במשל מפורסם.....לא יודע מדוע.
אולי מפאת חוסר מסוגלות להגיב עניינית סוף סוף?

שחר 676

Well-known member
וכי מה גורם לך לחשוב שמענין אותי אם מישהו מאמין לי או לא? וכי האמת תשתנה בגלל כמות המאמינים? וכי דעתי תשתנה בגלל כמות המאמינים? וכי כתיבתי תשתנה בגלל כמות המאמינים? נראה שאתה מכיר אותי הרבה פחות מכפי שנדמה לך

לא יודע מה זה בדיוק "אחד כמוני", אבל אם עשיתי זאת, כנראה שזאת הייתה דעתי די פשוט. אגב, אני לא תומך או לא תומך באנשים בגלל דעותיהם, אלא תומך או לא תומך בדבריהם בהתאם לעניין ודעתי. שלילה אוטומטית זה מנהגך, לא מנהגי. אם על כך בחרת לתקוף אותי הבוקר? אאחל לך הנאה מרובה, אבל לא אתבייש בהיותי "אחד כמוני" ולו לרגע

לבקש לחסום מישהו? כל אחד רשאי לעשות זאת. לא הצדקתי זאת בשום צורה, אבל אני בהחלט מסכים עם האפשרות. מה לעשות, חלק מהחיים. כל עוד הבקשה מוגשת בשקיפות ובצורה מכובדת (מה שבדיעבד התברר כלא נכון שם, אבל זה היה מה שכתבתי עליו)? לא רואה שום בעיה עם זה. למעשה, יש כאן אחד שמבקש פעמיים בשבוע לחסום אותי . זכותו. מגוחך בעיני, אבל עדיין, זכותו.

אולי מפאת חוסר מסוגלות להגיב עניינית סוף סוף?
וכי מה אכפת לי בכלל אם מעניין או לא מעניין אותך ?

אכפת לי מדעתך ? ממש לא.

אני עוסק בלתת לקוראים את דעתי על התנהגותך - בכדי שלא יחשבו שיש איזשהי עניניות בחלק מתגובותיך.

ואת הלוקשים של "זוהי דעתך האמיתית" נסה למכור לנאיבים שיאמינו....

אדם שומר שבת אשר הוכיח אין ספור פעמים באין ספור פוסטים את תפיסת עולמו הפוליטית ועוד מעיז לטעון כי אינו פוסל הצבעה לשמאלניה של מפלגת העבודה חחחחח

כולך אכול אינטרסים זרים , לפעמים אתה רוצה להוכיח שאתה לא חלק מהעדר , לעיתים אתה מנסה להיות מקורי/יחודי ...בוא נאמר ששוכנעתי למעלה מכל ספק שאתה רחוק מלהגיב ענינית לשיח - שיקולים רבים אופפים את אופי תגובותיך.

וואלאק אני לא הייתי מעז להעניק "רוח גבית" לחסימה כלשהי ללא מוערבות אישית....אך זה בדיוק מה שעשית.

וואלאק - אדם מצפצף על אמונתך היהודית ומוקיע אותה , הוא גם מוקיע אותך באופן אישי ואתה עוד מעז לתמוך בו מולי , יכלת גם לא להתערב אבל לא יכולת שלא....היית חייב...חחחח

בקיצור - נראה לי שהמשל שהבאתי לא כל כך רחוק מהמציאות.

אבל זו דעתי כמובן והיא לא מחייבת אף אחד.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
וכי מה אכפת לי בכלל אם מעניין או לא מעניין אותך ?

אכפת לי מדעתך ? ממש לא.
מצוין. אז בזאת מיצינו את הנושא (ולאור כך לא ראיתי צורך לקרוא את המשך דבריך).

רוצה גם להגיב עניינית לנושא הדיון ודברי בעניין, או שאם זה לא יכול להיות אישי תעדיף לדלג הלאה?

שחר 676

Well-known member
מצוין. אז בזאת מיצינו את הנושא (ולאור כך לא ראיתי צורך לקרוא את המשך דבריך).

רוצה גם להגיב עניינית לנושא הדיון ודברי בעניין, או שאם זה לא יכול להיות אישי תעדיף לדלג הלאה?
כל שצריך היה להאמר נאמר.

שחר 676

Well-known member
אז כשנתניהו מנסה להקים קואליציה בתמיכתו (או ליתר דיוק באי התנגדותו) של עבאס גם הוא שמאל?
אני לא שמעתי על נתניהו מתבטא על רצונו לפעול באופן זה , כל מה ששמעתי הוא את התקשורת טוענת כך , נתניהו תמיד שלל זאת מכל וכל והתחייב שלא יעשה זאת.
זכורני ראיון סמוך מאד למועד הבחירות האחרון בו הוא שלל זאת בתקיפות ומעולם לא שמעתי אותו אותו אפילו מנסה לטעון {ולו ברמז} על גישה אחרת.

מה שכן , טענתי אין ספור פעמים כי ברגע בו נתניהו יקים ממשלה בתמיכה/בהמנעות של הערבים הוא יהפוך לשמאלן מוחלט ואסיר תמיכתי ממנו - עד כה זה לא קרה !

נערך לאחרונה ב:

שמלת תחרה1

Well-known member
אני לא שמעתי על נתניהו מתבטא על רצונו לפעול באופן זה , כל מה ששמעתי הוא את התקשורת טוענת כך , נתניהו תמיד שלל זאת מכל וכל והתחייב שלא יעשה זאת.
זכורני ראיון סמוך מאד למועד הבחירות האחרון בו הוא שלל זאת בתקיפות ומעולם לא שמעתי אותו אותו אפילו מנסה לטעון {ולו ברמז} על גישה אחרת.

מה שכן , טענתי אין ספור פעמים כי ברגע בו נתניהו יקים ממשלה בתמיכה/בהמנעות של הערבים הוא יהפוך לשמאלן מוחלט ואסיר תמיכתי ממנו - עד כה זה לא קרה !
ולא יקרה, נלך לסיבוב 5, והימניים יחזרו לימין.

שמלת תחרה1

Well-known member

הערב יתן הצהרה בשעה 20.30

למעלה