מה לדעתכם ברא את מה?

Zipadidoda

New member
מה לדעתכם ברא את מה?

האם האמונה שלנו (של מי שמאמין) באלוהים בראה אותו? או שהוא ברא אותנו? :)

nepthys

New member
בערך כמו מזל רע,

אלוהים נוצר כדי שלנו יהיה את מי להאשים בדברים כשיש לנו יותר מידי הערכה עצמית כדי להכיר בטעויותינו, ולמי להודות כאשר יש לנו מעט ביטחון עצמי ואנחנו מקבלים משהו שהוא טוב מידי בשבילנו לדעתנו.. ברוב התרבויות הפגאניות (והאמת שגם בנצרות, שהיא לא עד כדי כך שונה לדעתי, ואני מניחה שגם ביהדות המודרנית) האל הוא גם מישהו להזדהות איתו, מלווה בסיפורים של בני אדם שפגשו אותו או שלו עצמו, כל מיני אופרות סבון אלוהיות שאפשר למצוא בכל תרבות פגאנית, בנביאים היהודיים ובקדושים הנוצרים.. הרעיון היחידי שלדעתי הוא שונה בעיקרון ההזדהות הוא יהדות "עתיקה" בה האל הוא בעצם הוויה - אנרגיה רצופה ולא ממש יישות - ולכן לא ניתן להזדהות איתו..

Justin Angel

New member
אממ...

התשוטבה שלך מושלמת חוץ מהאזכור על הפאגאנים. קלטים , נורדים וכו... הם עמים ולכן זקוקים לאלים מהסוג שאמרת קודם. אבל דרואידים מאמנינים במערכת שונה לחלוטין מהקלטים והם בכלל לא עם , אצל הדרואידים האלים הם ישות שממנה אפשר לקחת כוח ואנרגיות בשביל טקסים (ממש ממש תימצות).

BomberMan

New member
תשובה מפורטת להפליא

בדיוק לפני כחודש או יותר כתבתי מאמר על הנושא, והוא מצורף בזאת להודעה. מאוד ממליץ לקרוא. למרות ש... הוא נראה כמו אגדה, הוא מאוד מעניין ואולי יתן כמה נקודות למחשבה.

BomberMan

New member
למה אף אחד לא קרא? נעלבתי ../images/Emo46.gif

תקרוא אולי בבקשה את המאמר? דעתכם מאוד חשובה לי

Justin Angel

New member
אני שונא את תפוז!

אני כל כך שמח שהם הוסיפו עוד סמיילים אבל לעלות את הרמה של הפורום הם לא יכלו?! ממזרים מעצבנים. בכל מקרה כתבתי לך תגובה ואז הפורום איבד אותה. אני אכתוב את התגובה שלי מחר שוב פעם שיהיה לי כוח לכתוב אותה שוב.

Chained Alice

New member
קשה לי ../images/Emo7.gif

היה לי מאוד קשה לקרוא את הפייל שלך כי הוא הופיע לי בצורה כזו שכל שורה נמשכה מעבר לרוחבו של המסך ונאלצתי להזיז עם החצים כל הזמן את הטקסט. בשלב כלשהו ויתרתי כי זה היה ממש מעיק. אולי תוכל לשלוח לי את זה לאי מייל? אני מאוד מעוניינת לקרוא. תודה מראש, דניאלה

Justin Angel

New member
הצעה

תעתיקי את הכל (ctrl + a) ותדביקי בחזרה בתוך כתבן. ככה אני עשיתי :)

wicca_sphere

New member
עדיף מאוחר מאשר לעולם לא

לדעתי מה שרשמת ממש ממש ממש ממש ממש יפה, הוא מזכיר -מאוד מאוד מאוד- את black & white... ועושה חשק לשחק בו
אתה יכול לעשות את זה כפרסומת למשחק! חחחח... לא אבל באמת, מרשים

BomberMan

New member
תודה רבה

אני מאוד שמח שאהבת אותו, והוא באמת הזכיר לי את המשחק אחרי ששיחקתי בו. :)) אולי אני אמכור את המאמר לחברה? :))

Hermione

New member
זה מעין מעגל כזה...

בעקרון, אני לא מאמינה שאלוהים ברא את הגזע האנושי, אלא החווה המציאה את האלוהים. וזה ממש חכם, האמונה הזאת, כי זה בעצם מה שאיחד עמים ונשים בכל רחבי העולם במשך המון זמן. זה מה שנתן להן סיבה לחיות. היום זה אולי לא נראה ממש חשוב לאנשים, וזה באמת לא ממש חשוב מהבחינה ליכוד הנשים, וזה רק ענין מצפוני, אבל פעם, בעידנים שלא היתה קידמה, הבנה למדע ולטבע והכרות עם דתות שונות ודיעות שונות, דת ואמונה באלוהים כלשהו היתה דבר מאוד חשוב. המעגל נוצר בזה, שהחווה "בראה" את האלוהים, ובאמונתה, האלוהים ברא את החווה. אנד איט גואס ראונד אנד ראונד

למעלה