מה לדנה ומשואה

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לאחר שהודיעה כי תשתתף בטקס השאת המשואות בהר הרצל, דנה אינטרנשיונל ספגה היום (רביעי) ביקורת מימין ומשמאל. יו"ר "בוחרים במשפחה" מיכאל פואה ויו"ר "שוברות שוויון" נעמה זרביב הודיעו כי שלחו מכתב לשרה מירי רגב, האחראית על טקס המשואות, בדרישה לבטל את השתתפותה.

משתפרת1

Well-known member
לאחר שהודיעה כי תשתתף בטקס השאת המשואות בהר הרצל, דנה אינטרנשיונל ספגה היום (רביעי) ביקורת מימין ומשמאל. יו"ר "בוחרים במשפחה" מיכאל פואה ויו"ר "שוברות שוויון" נעמה זרביב הודיעו כי שלחו מכתב לשרה מירי רגב, האחראית על טקס המשואות, בדרישה לבטל את השתתפותה.
נו, אם אפשר לבחור בעיתונאי הומופוב למה לא לקחת טרנסג'נדרית כקונטרה?
אני מבקשת לקחת את הנושא בזווית רחבה יותר:
אתם לא מרגישים שטכס השאת המשואות הפך להיות... עפעס... משהו דהוי, ממוסמס, פחות חשוב?
בעבר זה היה כבוד אדיר להשיא משואה, נבחרו דמויות שיש להן מסר, כאלה שיכולות לשמש דוגמא ומופת. כיום נדמה שמחפשים מי שיואיל בטובו להסכים לעשות את זה. פתאום זמרים (ולא מדובר בכאלה בסדר גודל של שושנה דמארי, לא מדובר בזמרים שהם גם יוצרים) לאו דווקא מהשורה הראשונה הפכו להיות מועמדים לתפקיד בו הם צריכים להיות סמל. בנוסף- כל משואה משיאים כמה אנשים ולא אחד, מה שבהכרח גורם לזילות התפקיד.
ככה זה נראה לי, מה דעתכם?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
נו, אם אפשר לבחור בעיתונאי הומופוב למה לא לקחת טרנסג'נדרית כקונטרה?
אני מבקשת לקחת את הנושא בזווית רחבה יותר:
אתם לא מרגישים שטכס השאת המשואות הפך להיות... עפעס... משהו דהוי, ממוסמס, פחות חשוב?
בעבר זה היה כבוד אדיר להשיא משואה, נבחרו דמויות שיש להן מסר, כאלה שיכולות לשמש דוגמא ומופת. כיום נדמה שמחפשים מי שיואיל בטובו להסכים לעשות את זה. פתאום זמרים (ולא מדובר בכאלה בסדר גודל של שושנה דמארי, לא מדובר בזמרים שהם גם יוצרים) לאו דווקא מהשורה הראשונה הפכו להיות מועמדים לתפקיד בו הם צריכים להיות סמל. בנוסף- כל משואה משיאים כמה אנשים ולא אחד, מה שבהכרח גורם לזילות התפקיד.
ככה זה נראה לי, מה דעתכם?
ממש כך. מחפשים מי שיואיל בטובו להדליק.

Harrington

Well-known member
מנהל
מעניין אולי לציין שבשנה שעברה ירון כהן יצא נגד איזשהו זמר שתכנן להיענות להצעה להשיא משואה בטקס. כשזה הוא בעצמו, מסתבר שההתנגדות יורדת פלאים :).

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
תגובת דנה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הזמרת דנה אינטרנשיונל, שהחליטה סופית להשיא משואה ביום העצמאות, התייחסה היום באריכות בפוסט שפרסמה להחלטה שלה להשתתף בטקס: “אתמול בבוקר שי (כרם, מנהלה של אינטרנשיונל) ואני החלטנו שאנחנו מוותרים על ההצעה שהייתה מרגשת ומשמחת, ואז התחיל מחול שדים ומבול של פניות.”
אינטרנשיונל המשיכה וכתבה: “מעולם לא עשיתי משהו כדי למצוא חן. אני לא יודעת להתחנף (ואני מתה לדעת). אני הולכת בגאווה בדרך שלי, ואני מאוד מאוד אוהבת את ישראל שלי.
טקס הדלקת המשואות הוא שיא בחגיגות יום ההולדת למדינה. זו חגיגה של כולנו. גם כשהיא עצובה מאוד, צריך להאמין שאפשר. אני מקווה שאנחנו עושים את הדבר הנכון ובא לי לראות מקרוב מי השפירו הזה (בהתייחס לבן שפירו, שבחירתו עוררה סערה לאחר שהתבטא נגד להט”ב והפלות.)”

אלן 5

Active member
גם אני לא מבינה מה לדנה והדלקת המ:mad:שואה????

למעלה