מה לא נכון? =/

Ayal91

New member
מה לא נכון? =/

למה אני פותר את התרגילים לא נכון? (אני יושב פה חצי שעה, פותר תרגיל בדרכי בתקווה שתעזרו לי למצוא את הטעות, ואז מגלה שלפי הספר התשובה שלי נכונה, נעבור לשאלה שנייה) התמונה מצורפת גוף A שמסתו m מונח של שולחן אופקי חלק ומחובר באמצעות חוטים וגלגליות לגוף B שמסתו m, נתונים g, m א. מהי תאוצת הגוף המונח על השולחן החלק? FB = סכום הכוחות הפועלים על גוף B FA = סכום הכוחות הפועלים על גוף A T זו המתיחות אז אני עושה ככה:
∑FB = m*aB = m*g-2T ∑FA = m*aA = T​
ושכחתי מה עשיתי מכאן, אבל מה שבטוח זה לא נכון, ועשיתי את זה לפחות 3 פעמים =/ =/ =/ הושיעו נא :(

AnarchistPhilosopher

Well-known member
ובכן:

שכחת את המתיחות של החבל עליו תלוי גוף B. זה צריך להיות משהו כזה: T=ma_A mg-T'-2T=ma_B כאשר T'=2T והיחס בין התאוצות הפוך ליחס בין המתיחויות. אני מקווה שלפחות בזה אני צודק, שבוע לקראת מכניקה... (-:

Ayal91

New member
נראה לי שיש לך טעות...

אתה מוריד את המתיחות של החוט 4 פעמים... המתיחות של החוט עליו B תלוי שווה לפעמיים המתיחות של החוט שעובר דרך הגלגלות לכן כתבתי 2T ולא התייחסתי למתיחות של החוט עליו B תלוי, כי הם שווים וזה לא עובד לי לפתור את המשוואה :( ומחרתיים יש לי מבחן על החומר הזה, שאני לא יודע...

maverick 42

New member
../images/Emo38.gif "חוק שימור החבל" ../images/Emo38.gif

זה בד"כ הטריק בשאלות כאלה. אתה צריך לזכור שאורך החבל הכולל לא משתנה, אז אם נקרא לקטע החבל בין A לגלגלת העליונה X (מכיוון שהוא משתנה לפי X - לפי מיקום גוף A), לקטע בין 2 הגלגלות Y (כי הוא משתנה לפי Y), וגם לקטע בעל אורך דומה בחוט הכי ימני נקרא Y, ולשאר החוט נקרא C (כי הוא בעצם לא משתנה). אני מקווה שהבנת, כי זה די מסובך להסביר דרך האינטרנט. היה לי קצת זמן - אז ציירתי. כעת אנו יודעים ש : zzz X + 2Y + C = L zzz כאשר L שווה לאורך הכולל של החבל והוא קבוע. נגזור פעמיים לפי הזמן, הקבועים ייפלו, ונקבל את היחס בין התאוצות (המשוואה הנוספת שהייתה חסרה לך, ותאפשר לך לפתור את השאלה). נקבל כי : zzz A_x + 2A_y = 0 zzz (כמובן שענייני הפלוס/מינוס תלויים בבחירת הצירים) בהצלחה!

SpyKid

New member
כמה מעניין,

איכשהו בכל לימודי הפיזיקה שלי לא יצא לי להיתקל בשיטת הפתרון הזאת (והיא שימושית).

maverick 42

New member
אני הכי אוהב את השם שלה ../images/Emo13.gif

"חוק שימור החבל"... גאוני

AnarchistPhilosopher

Well-known member
צודק.

אבל מהשיטה של maverick תקבל שהיחס בין התאוצות הפוך ליחס בין המתיחויות.

למעלה